Speeldag 11

2 - 0
93'

Door deze zege wipt Club opnieuw over Eupen en Antwerp naar een voorlopige leidersplaats en tankt het vertrouwen voor de komst van Manchester City komende dinsdag op speeldag 3 van de groepsfase in de Champions League. Heel graag tot dan!

93'

De wedstrijd zit er op, Club wint de streekderby tegen Kortrijk met 2-0, na twee doelpunten van Vormer.

90'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd krijgt Kortrijk opnieuw een prima mogelijkheid tot scoren maar van dichtbij trapt de pas ingevallen Mbayo naast, we krijgen overigens drie minuten toegevoegde tijd.

86'

Meteen na de vierde wissel bij Club speelt Mechele te kort richting Mignolet maar met een gelukje kan de doelman Badamosi het scoren beletten, ook de nabeurt gaat de bal niet in het Brugse doel.

85'
Wissel
SowahVan der Brempt
85'
Wissel
MorenoMbayo
83'
Gele kaart
Dost
In de bezoekende zestien haalt Dost al tacklend het leer uit de voeten van een tegenstander maar tot ieders verbazing fluit scheidsrechter Put voor overtreding, hij haalt ook de gele kaart uit de bovenzak voor de protesterende Dost, het publiek laat zijn ongenoegen dan ook horen.
81'

Voor Club hoeft het al enige tijd niet meer en D'Haene kan ver uithalen, evenwel ruim over het doel van Mignolet.

80'
79'
Gele kaart
Sobol
78'
Wissel
LangIzquierdo

Clement geeft het publiek wat het wil en stuurt Izquierdo onder een daverend applaus het veld op, de Colombiaan mag in de plaats van Lang de slotfase volmaken.

75'

Terwijl het publiek opnieuw de naam van Izquierdo laat horen, is er de omschakeling bij Club via Lang en Dost maar Ilic kan zijn inzenden pakken, het blijft 2-0.

72'
71'
Gele kaart
Selemani
69'
Wissel
De KetelaereMbamba
69'
Wissel
VanakenDost
69'
Wissel
MaouassaSobol
66'

Er sluipt stilaan nonchalance in het spel van Club en wanneer D'Haene de nodige meters kan nemen, maakt Mignolet zich bijzonder kwaad op zijn defensie. Ondertussen maant Clement een aantal spelers om zich klaar te maken.

61'

Een niet onaardig acterende Maouassa krijgt op links plots een zee aan ruimte en wil centraal De Ketelaere aanspelen maar die komt evenwel niet bij de bal, Club laat na om de partij helemaal in het slot te gooien.

59'

Net na de dubbele wissel bij de bezoekers gaat Club op zoek naar een derde treffer. Rits opent knap tot bij Sowah die zelf zijn kans waagt maar evenwel ruim naast knalt, ook Lang was goed meegelopen.

58'
Wissel
GueyeBadamosi
58'
Wissel
FixellesOvergaard
57'
Gele kaart
Moreno
55'

Terwijl het Brugse publiek zich een eerste maal echt laat gelden, komt Club opnieuw opzetten. En opnieuw is het Lang die de aandacht op zich krijgt, hij kapt zich prima vrij maar zijn schot gaat via de vingertoppen van Ilic naast.

54'

Voorlopig nog geen vuiltje aan de lucht voor Club maar toch is het opletten voor slordigheden in het spel waarvan de bezoekers kunnen profiteren. Zo komt Mignolet met de schrik vrij wanneer hij met het hoofd wil ontzetten maar recht tegen een aanstormende bezoeker kopt, gelukkig kan de doelman het leer toch pakken. Aan de overkant komt De Ketelaere een fractie te laat om een verre voorzet van Mata in doel te koppen.

51'

Ook Club komt na de rust een eerste maal opzetten wanneer Lang zich op links vrij weet te draaien tussen drie bezoekers maar Ilic kan zijn pass richting Sowah nog net onderscheppen.

50'

De tweede helft heeft voorlopig nog maar weinig om het lijf, toch is het even schrikken wanneer Gueye centraal voor doel een voorzet van de rechterklank kan verlengen maar gelukkig gaat zijn inzenden naast, Club ontsnapt aan de aansluitingstreffer.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig alvast geen wissels te melden.

45'

+2 : Scheidsrechter Put fluit de eerste helft en Club mag de rust in met een 2-0 voorsprong, na twee doelpunten van Vormer. Eerst krulde hij een vrije trap bijzonder mooi in de hoek binnen, net voor de rust verdubbelde de middenvelder na assist van Lang de score!

45'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Net bij het ingaan van de twee extra minuten staat de 2-0 op het bord. Na aandringen van Sowah bedient Lang vanaf de linkerflank de inlopende Vormer en van dichtbij tikt hij zijn tweede treffer van de avond voorbij een totaal kansloze Ilic!
44'
43'
Gele kaart
De Ketelaere
42'

De handen gaan wederom op elkaar wanneer Club een leuke aanval in elkaar steekt, uiteindelijk is het Maouassa die uit de draai op doel knalt maar evenzeer te centraal waardoor Ilic kan pakken.

40'
Gele kaart
Dewaele
39'

Opnieuw Brugs gevaar en opnieuw de voorzet van de rechterflank, nu evenwel van Vormer maar ditmaal glijdt Sainsbury de bal eerder paniekerig over de eigen achterlijn. Bij de daaropvolgende aanval knalt Sowah vervaarlijk op doel maar de vlag gaat laattijdig de lucht in wegens voorafgaand buitenspel.

37'

Club wil nog voor de pauze de score verdubbelen en bijna is het zover wanneer Sowah vanaf de rechterflank een uitgemeten voorzet verstuurt richting Lang maar aan de tweede paal lijkt de Nederlander te verrast om het leer in doel te verlengen.

32'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Net na het halfuur breekt Club de score open. Na een fout van Sainsbury bij Sowah krult Vormer de daaropvolgende vrije trap enig mooi voorbij Ilic in het hoekje! Voor de Nederlandse captain meteen zijn derde treffer van het seizoen en of hij er blij mee is!
30'
Gele kaart
Palaversa
27'
Gele kaart
Radovanovic
23'

Halverwege de eerste helft is er opnieuw Brugse dreiging wanneer Rits op aangeven van Lang de achterlijn haalt maar vooraleer Vormer kan binnen koppen duwt Ilic het leer weg, in de nabeurt komt de doelman in botsing met Sowah. Beiden blijven enige tijd liggen maar kunnen na verzorging toch weer verder. Uit voorzorg wordt ondermeer Izquierdo naar de opwarmingszone gestuurd en de Colombiaan geniet zichtbaar van het applaus dat van de tribunes rolt.

22'
20'

Kortrijk moest het de jongste minuten wat bekijken maar komt toch weer flink opzetten. Via Dewaele werkt Selemani zich knap voorbij Nsoki maar zijn schot gaat gelukkig voor Mignolet en Club over, het blijft scoorloos op Olympia.

16'

En daar is Club opnieuw. Eerst wordt een kopbal van De Ketelaere voor de neus van Ilic ontzet, trapt Sowah op een bezoekende verdediger en gaat de rebound van Vormer via een rood shirt over over het Kortrijkse doel, ook in de daaropvolgende hoekschop vindt Blauw-Zwart de weg naar de netten niet.

14'

Is dit het sein voor Club om het gaspedaal wat dieper in te duwen? Feit is wel dat het andermaal kan dreigen via Lang maar zijn aflegger vindt evenwel geen medespeler. Aan de overkant moet Mignolet uit zijn doelgebied om een diepe bal voor de neus van een Kortrijkzaan weg te trappen.

11'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege Club wanneer Vormer met een gelukje achter een diepe bal kan maar zijn prima voorzet richting de inlopende Lang wordt aan de eerste paal over de achterlijn ontzet. Ook bij de daaropvolgende hoekschop weet de thuisploeg niet te scoren.

8'

Ook Club probeert een eerste maal te prikken wanneer Maouassa op links de nodige meters kan maken maar aan de rand van de zestien loopt het samenspel met Lang spaak, Blauw-Zwart moet duidelijk nog een tandje bijschakelen.

5'

De bezoekers zijn het stevigst aan de partij begonnen en zijn in de prille openingsfase de betere ploeg, op rechts loopt Dewaele tussen de linies maar zijn voorzet gaat over alles en iedereen.

1'

We zijn amper 60 seconden ver wanneer Mignolet een eerste keer tussenbeide moet komen, de Limburger gaat goed plat om een lage voorzet van de rechterflank onschadelijk te maken.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Kortrijk die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Mede door de vele files zijn tal van zitjes nog niet bezet wanneer de beide teams de grasmat opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De West-Vlaamse streekderby tussen Club Brugge en KV Kortrijk moet in goede banen worden geleid door Bert Put. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Jeroen Walschap en Kevin Dhondt, vierde official Kevin Debeuckelaere en videoref Wesli De Cremer.

Hans Vanaken speelde tegen Anderlecht zijn 300ste wedstrijd voor Club. Slechts negentien spelers, waaronder ook Ruud Vormer, deden voorlopig beter. Als de Limburger vanavond weet te scoren, dan evenaart hij zowel Foeke Booy als Jan Ceulemans, die voor Club zevenmaal wisten te scoren tegen Kortrijk.

In de aanloop van de wedstrijd van vanavond werd overigens bekend dat Charles De Ketelaere tot de twintig genomineerden voor de ‘Golden Boy Award’ behoort, een trofee dat jaarlijks wordt uitgereikt aan het grootste Europese voetbaltalent onder de 21 jaar.

Mede door de late terugkeer van een aantal buitenlandse internationals voert Clement een aantal wissels door. Zo neemt Mechele centraal in de defensie de positie van Hendry in, is er tevens de terugkeer van Vormer waardoor Rits een rijtje achteruit schuift en begint niet Sobol maar wel Maouassa op de linkerflank. Voorin hoopt de Antwerpenaar op de bevliegingen van Lang en De Ketelaere.

Voor de wedstrijd tegen de ‘Veekaa’ moet coach Clement het stellen zonder de licht geblesseerde Wesley Moraes en Eder Balanta, die pas vandaag uit Colombia terug is. Anderzijds werden zowel de jonge Noorse nieuwkomer Nusa en Izquierdo aan de selectie toegevoegd.

Club heeft de statistieken alvast mee want van de voorgaande wedstrijden verloor het in eigen huis nog niet van Kortrijk en het moest het slechts zevenmaal een gelijkspel toestaan, voor het overige bleven de drie punten telkens in Brugge. In de voorbereiding verloor Blauw-Zwart in het Belfius Basecamp echter wel met 0-1 van de Kerels. Een verwittigd man …

Voor aanvang van de partij staat de landskampioen op een voorlopige gedeelde derde plaats, op één punt van leiders Antwerp en Eupen. De bezoekers uit Kortrijk staan met vijftien op een achtste plaats in het klassement.

In een West-Vlaamse streekderby openen Club en Kortrijk de elfde speeldag, daarin hoopt Blauw-Zwart voor een derde maal dit seizoen de drie punten aan eigen huis te houden en zo opnieuw naar een voorlopige leidersplaats te springen.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk, op speeldag 11 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Vormer bezorgt Club 2-0 thuiszege tegen KV Kortrijk

Club Brugge heeft op eigen veld een 2-0 overwinning geboekt tegen KV Kortrijk. Ruud Vormer opende de score met een prachtige vrije trap en zorgde op slag van rust voor de 2-0 eindstand.

Philippe Clement voerde drie wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden aan de aftrap verscheen tegen Anderlecht. Achterin kwamen Brandon Mechele en Faitout Maouassa in de plaats van Hendry en Sobol, terwijl op het middenveld kapitein Ruud Vormer Balanta verving. KV Kortrijk – met nieuwe coach Karim Belhocine – begon het scherpst aan de partij. Zo moest Mignolet al in de eerste minuut een scherpe voorzet onderscheppen, terwijl kort daarop Dewaele geen ploegmaat kon bereiken.

Na tien minuten namen de Bruggelingen het commando over. Zo kon Sainsbury nog net een voorzet van Vormer wegwerken, terwijl een nieuwe poging van de Nederlander werd afgeblokt door Palaversa. Even later leek het doel van Kortrijkdoelman Ilic wel een flipperkast, maar schoten van Vormer, Lang, Sowah en opnieuw Vormer werden telkens afgeblokt. Even later pareerde Ilic een kopbal van De Ketelaere, terwijl een schot van Mata werd afgeblokt. Aan de overkant ging een poging van Selemani over doel en werd een schot van Fixelles afgeblokt.

Het was uiteindelijk Ruud Vormer die de score kon openen: de Brugse kapitein krulde een vrije trap heerlijk in doel. Blauw-Zwart nam geen genoegen met die ene goal en duwde meteen door: Lang kon net niet bij een voorzet van Sowah, Sainsbury tikte een nieuwe voorzet van Sowah net niet in eigen doel, een kopbal van Vanaken ging voorlangs en Ilic redde een schot van Maouassa. De verdiende 2-0 viel uiteindelijk in de blessuretijd van de eerste helft: Lang gaf de bal knap mee met Vormer en die trapte zijn tweede doelpunt van de avond binnen.

Direct na de pauze toonden de bezoekers dat ze zich nog niet gewonnen gaven: een voorzet van Dewaele werd door Gueye net voorlangs gedevieerd. Club kwam goed weg en ging daarna meteen op zoek naar het verlossende derde doelpunt: na een prachtige actie van Lang bracht Ilic redding, De Ketelaere kopte een voorzet van Mata naast en ook een afgeweken schot van Lang ging niet binnen. Tussendoor kon Fixelles niet profiteren van een aarzeling achterin bij Club.

De 3-0 hing in de lucht, maar viel niet: een schot van Sowah ging voorlangs, De Ketelaere kon net niet bij een voorzet van Maouassa en Vormer besloot recht op doelman Ilic. Ook de ingevallen Dost kwam dicht bij een doelpunt, maar na een voorzet van Lang eindigde zijn deviatie in de handen van Ilic. Aan de overkant ging Badamosi neer in de zestien meter na een duel met Nsoki, maar de VAR oordeelde dat het geen strafschop was.

Dik tien minuten voor tijd vierde José Izquierdo onder luid applaus zijn rentree bij Blauw-Zwart. Scoren lukte echter niet meer voor de Bruggelingen. In de slotfase kwamen de bezoekers wel nog twee keer dicht bij een doelpunt: na een te korte terugspeelbal van Mechele kon Mbayo niet profiteren en even later mikte diezelfde Mbayo het leer in het zijnet. Het bleef dus 2-0, waardoor Club Brugge voorlopig opnieuw aan kop van het klassement komt.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 11
Toeschouwers:
27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bert Put
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki, Faitout Maouassa (69’ Eduard Sobol) – Mats Rits, Ruud Vormer, Hans Vanaken (69’ Bas Dost) – Kamal Sowah (86’ Ignace Van der Brempt), Charles De Ketelaere (69’ Noah Mbamba), Noa Lang (78’ José Izquierdo). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Jack Hendry, Federico Ricca en Antonio Nusa. Coach: Philippe Clement.
KV Kortrijk: Marko Ilic – Gilles Dewaele, Trent Sainsbury, Aleksandar Radovanovic, Kristof D’Haene – Marlos Moreno (85’ Dylan Mbayo), Kévin Vandendriessche, Mathias Fixelles (58’ Victor Torp), Ante Palaversa, Faïz Selemani – Pape Gueye (58’ Mohamed Badamosi). Coach: Karim Belhocine.
Gele kaarten: Radovanovic, Sainsbury, Dewaele, De Ketelaere, Moreno, Selemani, Sobol, Dost.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 32’ Vormer (1-0), 45+1’ Vormer (2-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in