Visual menu

Speeldag 11

2 - 2

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE

Enkele dagen na het Champions League-duel tegen Lazio, moet Club opnieuw vol aan de bak in Jan Breydel. Blauw-Zwart strijdt met KV Mechelen om de drie punten en springt bij eventuele winst over competitieleider Antwerp dat één punt voorsprong heeft en morgen op Anderlecht speelt. Vorig weekend voetbalde de landskampioen talrijke kansen bijeen tegen OH Leuven, maar moest het finaal de duimen leggen tegen een efficiëntere tegenstander (2-1). Henry opende met zijn elfmeter de score voor de thuisploeg, maar op slag van rust deed ook Noa Lang vanop de penaltystip de netten trillen. De West-Vlamingen kregen nog verschillende doelkansen, maar de sterk keepende Romo stond telkens pal. Aan de overkant trof Mercier wel raak waardoor de promovendus de drie punten thuis hield. Club wil tegen KV Mechelen beter doen en gaat resoluut voor winst in eigen huis. In de voorbije zeven thuismatchen tegen Malinwa bleef Blauw-Zwart telkens ongeslagen en in drie van de vier laatste thuisduels tegen de Maneblussers konden de Bruggelingen ook de nul houden.

 

De selectie: Mignolet, Horvath, Shinton, Sobol, Kossounou, Deli, Mata, Mechele, Balanta, Schrijvers, Vanaken, Vormer, Rits, De Ketelaere, Diatta, Badji, Krmenčík, Dennis, Lang en Okereke.

 

KV MECHELEN

KV Mechelen staat met zeven punten op de vijftiende plaats in de rangschikking. Het team van Wouter Vrancken won tegen Excel Moeskroen (0-1) en STVV (2-0) en deelde de punten met Anderlecht (2-2). Dit seizoen kon Malinwa slechts tien keer scoren en de laatste drie uitwedstrijden werden telkens verloren. Afgelopen zomer zagen de Maneblussers verschillende spelers vertrekken o.a. Castro (KV Oostende), Van Cleemput (Sporting Charleroi), Swinkels (VVV Venlo), Corryn (Cercle), Tainmont (einde contract) en Vanzeir (terug naar KRC Genk, nu Union). Nieuwe namen zijn Coucke (KRC Genk), Bushiri (gehuurd van Norwich City), Voet (gehuurd van Club), Walsh (Zulte Waregem), Wernersson (IFK Göteborg), Mrabti (Birmingham City), Dailly (Anderlecht) en Shved (gehuurd van Celtic FC). Met Voet, Vanlerberghe en Storm hebben de Kakkers enkele spelers met een blauw-zwart verleden in hun rangen.

 

De selectie: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh, Bushiri, Hairemans, Kaya, De Camargo, Storm, Van Damme, Voet, Thoelen, Schoofs, Boni, Mrabti, Engvall, Dailly, Vanlerberghe, Carleer en Defour.

 

SCHEIDSRECHTER – JONATHAN LARDOT  

Jonathan Lardot leidt het competitieduel tussen Club en KV Mechelen in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Lennert Becquet, vierde official is Kevin Debeuckelaere. De videoref is Erik Lambrechts.

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – MATS RITS

Mats Rits kan terugblikken op een mooi sportief verleden bij KV Mechelen. Hij debuteerde op 19-jarige leeftijd bij Malinwa en ontpopte zich in een mum van tijd tot sterkhouder Achter de Kazerne. Hij speelde maar liefst 155 wedstrijden in vijf seizoenen bij de Maneblussers vooraleer hij in mei 2018 de overstap maakte naar Jan Breydel. De 27-jarige middenvelder kan zowel defensief als offensief uit de voeten op het middenveld en leest het spel uitstekend. Daarnaast heeft Rits ook een neus voor doelpunten met toch al verschillende belangrijke Brugse goals op zijn conto.

 

KV MECHELEN – JORDI VANLERBERGHE

Jordi Vanlerberghe doorliep de jeugdreeksen bij KV Mechelen en kon er zich ook doorzetten bij de eerste ploeg. In de zomer van 2017 verruilde de verdedigende middenvelder Malinwa voor Club, maar kreeg weinig speelkansen. Twee seizoenen geleden voetbalde hij op uitleenbasis bij KV Oostende waar hij werd herenigd met Gert Verheyen die hij nog kende van bij de Belgische U19. Vorig seizoen voetbalde Vanlerberghe op huurbasis bij Malinwa, maar afgelopen zomer maakte de 24-jarige verdediger zijn definitieve comeback bij de ploeg waar alles voor hem begon.

94'

Veel tijd om zich te bezinnen rest de Belgische landskampioen echter niet want komende woensdag is er opnieuw Chamions League en ontvangt het in eigen huis het Borussia Dortmund van ex-Bruggeling Meunier. Heel graag tot dan!

94'

Club laat dus na om op gelijke hoogte te komen van Charleroi, dat eerder op de avond won van Cercle Brugge. Het telt nu twee punten achterstand op de Carolo's, dat bovendien nog een wedstrijd te goed hebben. De Henegouwers kunnen echter nog voorbij gestoken worden door Antwerp, dat morgen nog aan de bak moet op het veld van Anderlecht.

94'

Nog voor de rust leek Blauw-Zwart af te stevenen op een makkelijke zege nadat het tot 2-0 wist uit te lopen dankzij Vormer en Lang maar dankzij treffers van De Camargo en Schoofs knokten de bezoekers zich alsnog op gelijke hoogte.

94'

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Club komt op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen en heeft dit vooral aan zichzelf te danken.

93'

Een schot van Mechele verdwijnt via de rug van Voet in hoekschop maar die wordt door Deli ruimschoots over gekopt.

90'

We krijgen minstens nog 4 minuten toegevoegde tijd, kan Blauw-Zwart alsnog een derde maal scoren?

88'

Van een echte Brugse stormloop is er in de absolute slotfase geen sprake maar toch kan het eindelijk nog eens dreigen maar op aangeven van Okereke kan Rits zijn schot niet laag houden, hier zat wel meer in.

84'
Wissel
De CamargoKaya
83'

Er rest Club niet veel tijd om de zege toch nog te pakken en De Ketelaere probeert het dan maar vanuit de tweede lijn, met de nodige moeite pakt Coucke het schot van de jonge Bruggeling.

81'
Goal
Schoofs
-
Schiet Club zichzelf in de voet? Het heeft er alle schijn van want het staat 2-2. Bij een hoge voorzet kan Engvall aan de tweede paal met het hoofd terug geven tot bij de totaal vrijstaande Schoofs die met het hoofd makkelijk de bordjes op gelijke hoogte kopt.
79'
73'
Wissel
DefourSchoofs
72'
Wissel
KossounouMata
70'

Zit Club reeds met de gedachten bij Dortmund? Feit is wel dat Mechelen steeds meer in de eigen kansen gaat geloven. Vanlerberghe opent met een knappe diepe bal tot bij Storm die meteen doorspeelt tot bij De Camargo maar vooraleer hij een tweede maal kan scoren, zit Mignolet er met de hand goed tussen. De Rode Duivel maakt zich vervolgens bijzonder boos op zijn ploegmaats.

68'
67'

Terwijl Clement zijn team fel gesticulerend probeert bij te sturen, snijdt Diatta vanaf de rechterflank naar binnen maar zijn schot met links wordt makkelijk gepakt door Coucke.

66'
Wissel
MrabtiEngvall
63'

Aan de rust toonde Vormer zich redelijk kritisch over het spelniveau voor de rust maar na de pauze kan Club nog amper voor echt groot gevaar zorgen, nu zet de pas ingevallen Diatta de bal zomaar buiten.

61'
Wissel
LangDiatta
60'

Terwijl ook Diatta klaarstaat om in te vallen, is er opnieuw slecht uitvoetballen bij Kossounou. Opnieuw is er de aalvlugge Storm die meteen De Camargo aanspeelt maar Mignolet kent absoluut geen problemen met zijn schotje.

58'
Wissel
KrmencikDe Ketelaere
57'

Na een matige tussenkomst van Kossounou kan Storm met de bal aan de haal, hij laat na om een ploegmaat te bedienen maar waagt zelfs zijn kans en moet een prima redding redt Mignolet de meubelen.

56'
54'

Club wil graag een derde doelpunt maar moet ondertussen ook uitkijken voor de tegenprikken van de bezoekers. Bijker claimt hierbij zelfs een strafschop voor vermeend handspel van Mechele maar de bal raakt duidelijk de borstkast van de verdediger, ook de daaropvolgende hoekschop levert Mechelen niks op.

50'

Club scoort een derde maal maar het Brugse feestje gaat evenwel niet door. Na een geweldige individuele actie van Okereke duwt Krmencik in de tweede zone zijn voorzet-schot in doel maar de Tsjech stond in buitenspel, het blijft 2-1.

48'

Club maakt de omschakeling en Krmencik legt heel goed af tot bij Vanaken, die probeert op zijn beurt de lopende Tsjech te bedienen maar zijn diepe bal is iets te hard en Coucke kan elk gevaar onschadelijk maken. Aan de overkant is er het schot van Mrabti maar dit gaat naast.

46'

De bal rolt weer in Brugge, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'
45'
45'

+1 : Nadat een schot van Storm nog naast gaat, fluit Lardot de eerste helft af. Club mag de rust met een 2-1 voorsprong dankzij knappe Nederlandse treffers van Vormer en Lang, bij Mechelen was er de klasseflits van De Camargo.

45'

Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd is er opnieuw slecht ontzetten bij de bezoekers, Okereke neemt de afvallende bal in dank aan maar knalt vervolgens naast. We krijgen overigens 1 minuut toegevoegde tijd.

42'
Goal
De Camargo
-
Geen 3-0 maar evenwel 2-1 en dit helemaal uit het niets. Bij Mechelen kan er vanaf de rechterflank te makkelijk voor doel worden gebracht en met heel wat finesse tikt De Camargo met de hak de aansluitingstreffer onder en voorbij Mignolet.
41'

Met nog vier minuten tot de rust is er bijna het tweede doelpunt van Vormer. De Nederlander heeft een zee aan ruimte en waagt vanuit de tweede lijn zijn kans maar zijn pegel gaat maar net over.

38'

Het lijkt alsof Blauw-Zwart nog voor de rust de wedstrijd helemaal in het slot wil gooien. Op aangeven van Okereke tikt Lang meteen door tot bij de lopende Krmencik maar zijn bal is net iets te hard voor de Tsjech, Clement ziet hoe zijn ploeg de partij helemaal in handen heeft.

36'

Club heeft meteen een antwoord klaar wanneer Lang vanaf de linkerkant naar binnen snijdt en meteen op doel knalt maar zonder echt groot gevaar voor Coucke. Ook Krmencik probeert het daarna met een soort halve volley maar die gaat ver naast.

33'

Wist Club reeds tweemaal te scoren, dan heeft het met Mignolet ook nog een heel betrouwbaar sluitstuk in doel staan. Bij een voorzet van Storm raakt Vanaken de bal ongelukkig met het hoofd waardoor Deli niet kan ontzetten. Uiteindelijk legt De Camargo breed tot bij Hairemans maar met een uitstekende tussenkomst behoedt Mignolet zijn ploeg van de aansluitingstreffer.

29'
28'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Het is slechts uitstel van executie want bij de daaropvolgende fase is het wel prijs. Bij Mechelen is er balverlies van Bijker en Vanaken kan aan de haal, uiteindelijk zet hij bijzonder knap Lang alleen voor Coucke en oog in oog met de doelman van Mechelen faalt hij niet!
27'

Blauw-Zwart knutselt een prima aanval in elkaar, met opnieuw Vormer op de rechterflank, hij haalt de achterlijn maar vindt geen medemaat. Bovendien werd er gevlagd voor buitenspel, al leek dit ons niet meteen correct.

25'

Zonder echt groots te voetballen, domineert Club deze eerste helft maar hij moet wel uitkijken wanneer Storm naar binnen snijdt en op doel trapt maar het is niks meer dan een oprappertje voor Mignolet.

20'
Gele kaart
Vormer
Vormer kijkt terecht tegen geel aan wanneer hij Mrabti onderuit schoffelt.
18'
16'

En Club wil meer! Op rechts mag Vormer de flank af, hij bereikt centraal Lang die meteen teruglegt tot bij Krmencik maar zijn schot strandt op de benen van doelman Coucke. Een eventuele treffer had evenwel niet geteld want Lang werd terecht afgevlagd wegens buitenspel.

13'
Goal
Vormer
-
GOOOAAALLL - Na een wel bijzonder licht gefloten fout van Vanlerberghe bij Krmencik is er de vrije trap voor Club en Vormer jaagt de bal overheerlijk in de kruising, wat een fan-tas-tisch doelpunt van de Nederlander!
10'

Club claimt het meeste balbezit maar het is toch Mechelen dat even dreigt via Bijker, die bereikt in de zestien De Camargo maar onder druk van Sobol kan hij niet echt vol op doel koppen, geen problemen voor Mignolet.

8'

Rits opent diep tot bij de lopende Vormer maar de Nederlandse kapitein wordt afgevlagd en terug gefloten wegens buitenspel, bovendien wist zijn voorzet geen medespeler te bereiken.

5'

Club maakt de oversteek via Vanaken en Lang maar terwijl Krmencik zich goed probeert vrij te lopen, talmt de Nederlander te lang. Hij geeft dan maar breed tot bij Vormer maar zijn voorzet gaat tegen een Mechels lichaam aan.

2'

De eerste kans tot dreiging komt vanwege Mechelen maar de Brugse defensie kan een voorzet van Storm voor de neus van De Camargo ontzetten. Aan de overkant is er Lang met het hakje maar het schot van Okereke wordt afgeblokt.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Mechelen die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Na een indrukwekkende "You'll Never Walk Alone" door de Starlings stappen de beide teams de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen moet in goede banen worden geleid door Jonathan Lardot, zijn assistent-scheidsrechters Florian Lemaire en Lennert Becquet, vierde official Kevin Debeuckelare en vidoref Erik Lambrechts.

Mede door de vele afwezigen is er bij KVM vanavond de rentree van Defour, die na zestien jaar eindelijk terug is bij Malinwa. Ook Walsh komt voor het eerst sinds lang terug in actie. Voorts is het uitkijken naar de prestaties van ex-Bruggelingen, Storm, Vanlerberghe en Voet.

KV Mechelen vroeg maar kreeg geen uitslag vanwege de Pro League, de Maneblussers tellen tal van coronabesmettingen in de spelerskern. Zo zijn ondermeer het jonge talent Vranckx en Wernersson er wegens Covid19 niet bij. Kaboré van zijn kant zit nog een schorsing uit, nadat hij tegen KV Kortrijk met rood wandelen werd gestuurd.

Hans Vanaken speelt vanavond trouwens zijn 270ste wedstrijd in Eerste Klasse. Voor Lokeren speelde hij 76 maal, voor Club is de Limburger aan nummer 194 toe. Tegen Lazio lukte de Gouden Schoen vanaf elfmeter de gelijkmaker.

Achterin wordt Mata voor het eerst sinds begin dit jaar de nodige rust gegund, zijn rechtsachterpositie wordt ingenomen door Kossounou. Op de flank ook geen Diatta maar wel Okereke, terwijl voorin Krmencik het gezelschap krijgt van Lang.

Voor de komst van KV Mechelen kan coach Clement op Ricca en de langdurig geblesseerde Mitrovic rekenen op een vrijwel complete selectie. Hierdoor gaat de Antwerpenaar opnieuw flink aan het roteren, al blijft Rits in de ploeg zodat de middenvelder tegen zijn ex-ploeg aan de bak kan.

Club Brugge verloor vorig weekend op bezoek bij OH Leuven en liet daardoor de leidersplaats liggen. Blauw-Zwart begint de wedstrijd tegen KV Mechelen overigens pas als vierde in het klassement, na Charleroi, Beerschot en Antwerp. Bij een eventuele zege komt het evenwel opnieuw naast de Carolo’s, terwijl Antwerp morgen op bezoek moet bij Anderlecht.

De wedstrijden volgen elkaar in een rotvaart op en geprangd tussen Lazio Roma en Borussia Dortmund ontvangt landskampioen Club Brugge vanavond dus de ‘Kakker’s uit Mechelen.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen, op speeldag 11 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club speelt 2-2 gelijk tegen KV Mechelen

Club Brugge is op eigen veld blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen. Blauw-Zwart kwam nochtans 2-0 voor dankzij knappe goals van Vormer en Lang, maar via De Camargo en een laat doelpunt van Schoofs moest Club uiteindelijk vrede nemen met een punt.

 

Door het drukke programma gunde Philippe Clement opnieuw enkele spelers rust. Achterin was dat het geval voor Clinton Mata. Zo kwam Brandon Mechele opnieuw in de ploeg en schoof Kossounou op naar de rechterkant. Voorin begon Michael Krmenčík als diepste spits. De Tsjech werd geflankeerd door David Okereke en Noa Lang. Diatta, Dennis en De Ketelaere begonnen daardoor op de bank.

 

Club speelde woensdag tegen Lazio een uitstekende partij, maar werd daar onvoldoende voor beloond. Het trok tegen Malinwa dan ook onmiddellijk naar voren. De eerste kans was voor Okereke, maar zijn schot werd afgeblokt. Het door corona geteisterde KV Mechelen probeerde tegen te prikken via De Camargo, maar het waren de Bruggelingen die nog voor het kwartier op voorsprong kwamen: Ruud Vormer krulde een vrije trap heerlijk in de winkelhaak.

 

Blauw-Zwart was duidelijk baas en moest alleen een schot van Storm toestaan. De verdiende 2-0 viel nog voor het half uur verstreken was. Na een prachtige aanval bediende Vanaken de infiltrerende Noa Lang en die schoof het leer overhoeks voorbij Coucke. Daarna volgden ook nog kansen voor Rits, Lang, Krmenčík en Okereke, terwijl een harde knal van Vormer net over de kruising vloog. Toch gaf Mechelen zich niet gewonnen: Mignolet had eerst nog een geweldige reflex in huis op een schot van Hairemans, maar was kort voor de rust kansloos op een hakje van Igor De Camargo.

 

Club ging na de pauze meteen op zoek naar een derde doelpunt. Dat leek ook te lukken, toen Krmenčík aan de tweede paal een voorzet-schot van Okereke binnenduwde. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Malinwa gaf zich niet gewonnen en loerde op de counter. Zo kregen zowel Storm als De Camargo een prima kans, maar Simon Mignolet kon telkens gepast ingrijpen.

 

De gelijkmaker hing in de lucht en dus greep Philippe Clement in: De Ketelaere en Diatta kwamen in de plaats van Krmenčík en Lang. Diatta pakte wel uit met een schot, maar de Brugse motor leek na de pauze niet op gang te komen. Het waren daarentegen de bezoekers die meer en meer vertrouwen kregen. Een schot van Bijker ging eerst nog hoog over, maar tien minuten voor tijd was de gelijkmaker alsnog een feit: na een voorzet van Hairemans bediende Storm aan de tweede paal Rob Schoofs en die kopte de 2-2 binnen.

 

Club dreigde twee punten te verliezen en trok in de slotfase nog met man en macht naar voren. Coucke pakte echter een schot van De Ketelaere, terwijl Rits zijn poging niet kon kadreren. De laatste kans was voor Mechele, maar zijn volley werd afgeblokt. Het bleef dus 2-2, waardoor Blauw-Zwart vrede moest nemen met een punt.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 11

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Club Brugge: Simon Mignolet – Odilon Kossounou (73’ Clinton Mata), Brandon Mechele, Simon Deli, Eduard Sobol - Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken – David Okereke, Michael Krmenčík (58’ Charles De Ketelaere), Noa Lang (61’ Krépin Diatta). Bank: Ethan Horvath, Éder Balanta, Siebe Schrijvers, Youssouph Badji en Emmanuel Dennis. Coach: Philippe Clement.

KV Mechelen: Gaëtan Coucke – Sandy Walsh, Jordi Vanlerberghe, Siemen Voet, Lucas Bijker - Kerim Mrabti (67’ Gustav Engvall), Steven Defour (74’ Rob Schoofs), Joachim Van Damme, Geoffrey Hairemans, Nikola Storm – Igor De Camargo (85’ Onur Kaya). Coach: Wouter Vrancken.

Gele kaarten: Vormer.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 13’ Vormer (1-0), 28’ Lang (2-0), 42’ De Camargo (2-1), 81’ Schoofs (2-2).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in