Speeldag 34

2 - 0
93'

Volgend weekend is er de bekerfinale, maar de week daarop beginnen we dus aan de Champions' Play-Offs, heel graag tot dan!

93'

Club speelt samen met Union, Anderlecht en Antwerp de naronde voor de titel. Morgen om 18.00h is er de bekendmaking omtrent de speeldata en kalender van de Champions' Play-Offs. Meer info kun je vinden op onze website en social media.

93'

Het zit erop, Club pakt op de slotspeeldag van de reguliere competitie de volle punten na een logische en oververdiende zege tegen KV Mechelen. Rits opende voor de rust de score, na de rust was het Skov Olsen om voor zekerheid te zorgen.

92'

Na een aantal warrige beslissingen van scheidsrechter Van Driessche krijgt Mechelen plots de kans op de aansluitingstreffer maar Vinicius knalt over, het blijft 2-0.

90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

87'
Gele kaart
Nsoki
86'

Aan de zijnlijn poort Buchanan zijn tegenstander, de Canadees rent de zestien in en wil met een plaatsbal Coucke verschalken maar de Mechelse doelman geeft echter geen krimp, het blijft wachten op zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst.

82'

Club scoort een derde maal en hoe! Met een ronduit sublieme diepe bal zondert Mata De Ketelaere helemaal voor Coucke af en die werkt heel koelbloedig af maar na ingrijpen van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Wat een zonde om dergelijke schitterend af te keuren, het blijft echter 2-0.

80'

Terwijl de zegegezangen van de tribunes afrollen, trekt Club opnieuw ten aanval, Vanaken probeert centraal voor doel Lang te bereiken maar er zit alsnog een Mechelse voet tussen.

76'
Goal
Skov Olsen
-
GOOOAAALLL - Skov Olsen!!!! Bij Mechelen krijgen ze achterin het leer niet weg en Skov Olsen straft het defensief geklungel prompt af, van dichtbij trapt hij de oververdiende 2-0 tegen de touwen, meteen zijn zesde doelpunt!!
74'

Lang werkt hard en kan een verloren gewaande bal nog net binnen houden maar zowel zowel Skov Olsen als Rits doen er verder niks mee.

72'

Na een snel genomen inworp kan Lang op links de zestien induiken maar Coucke is alsnog eerder op de bal, een tweede Brugs doelpunt blijft voorlopg uit.

71'
Wissel
StormShved
69'

Na prima defensief werk van Buchanan kan Club via Vanaken de omschakeling maken, maar voorin talmen zowel Lang, Rits als De Ketelaere te lang om te trekker over te halen.

67'

Pas enkele seconden op het veld duikt De Ketelaere bij een kort genomen hoekschop aan de tweede paal op maar zijn kopbal belandt in het zijnet.

67'
Wissel
AdamyanDe Ketelaere
66'
Wissel
Oum GouetEngvall
60'
59'

Die komt er ook niet wanneer Skov Olsen op aangeven van Lang centraal Rits aanspeelt maar ook zijn inzenden is niet hard genoeg om Coucke een tweede maal te verslaan.

58'

Na een fout op diezelfde Buchanan, staan zowel Skov Olsen als Vanaken klaar voor de vrije trap, het is uiteindelijk de Deen die op doel trapt maar zijn poging gaat hoog over, nog steeds geen tweede Brugse treffer.

57'

De tweede helft heeft voorlopig veel minder te bieden en het blijft enige tijd wachten op nieuw gevaar. Dit komt er ook wanneer Buchanan vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar de Canadees trapt te overhaast en zijn schot mist de juiste richting.

53'

Na samenspel met Buchanan haalt Lang de achterlijn maar zijn voorzet is een te makkelijke vangbal voor Coucke, ondertussen laten de beide supporterskernen zich ruimschoots gelden.

50'

Nadat Skov Olsen geen doorgang vindt, kunnen de bezoekers vlijmscherp counteren maar de laatste pass richting Hairemans ontbreekt, Blauw-Zwart kan opgelucht adem halen.

49'

Ook het eerste gevaar na de kampwissel is voor Club wanneer Lang zich tussen vier Mechelaars een weg baant maar zijn is te centraal en te slap om Coucke echt te verontrusten.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Blijf het hier op de voet volgen.

45'

+ 4 : Door een late blessurebehandeling bij Mata fluit Van Driessche na vier extra minuten de eerste helft af, Club mag met een 1-0 voorsprong de rust in, na het enige doelpunt van Rits.

45'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

44'

Nadat Skov Olsen in zijn rush in de bezoekende zestien neergaat, wijst scheidsrechter Van Driessche in eerste instantie naar de stip maar na tussenkomst van de VAR herroept hij zijn beslissing, geen strafschop en dus blijft het 1-0.

41'
Gele kaart
Van Hecke
37'
Wissel
OdoiBalanta

Odoi kan dan toch niet meer verder, in zijn plaats komt Balanta.

36'
35'

Na een duel blijft Odoi in de eigen zestien liggen, na de nodige medische bijstand kan de Fulham overgekomen Belgische Ghanees gelukkig weer verder, al warmt Balanta zich wel nadrukkelijk op.

32'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Net na het halfuur klimt Club dan toch eindelijk op voorsprong en dat is helemaal verdiend! Na knap doorsteken van Buchanan richting Vanaken, legt die de bal panklaar voor Rits, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg opent hij de score : 1-0!!
26'

Terwijl de jongste minuten het niveau wat was weggezakt, is daar plots de versnelling bij Buchanan. Die dribbelt de Mechelse defensie op een hoopje en bedient dan knap Adamyan maar zijn kopbal gaat tegen de dwarsligger, het zit Club ook niet mee.

20'

Diezelfde Buchanan waagt meteen daarna zijn kans maar zijn schot vanuit de tweede lijn wordt gekeerd door Coucke.

19'

Ondertussen golft het spel goed op en neer, met ditmaal Club in de omschakeling. Via Lang duikt Adamyan de zestien in maar met links trapt hij ditmaal naast, aan de overkant is er prima verdedigend werk van Buchanan bij het schot van Hairemans.

16'

We zijn in minuut 16 aanbeland, de handen gaan op elkaar voor Miguel Van Damme, de Cercledoelman die op 28-jarige leeftijd de ongelijke strijd tegen leukemie verloor.

15'

We zien een bijzonder leuk begin van de partij met Club dat blijft aandringen. Adamyan vindt niet meteen een aanspeelpunt en besluit dan maar zelf zijn kans te wagen, doelman Coucke duwt zijn botsend schot nog in hoekschop, meteen daarna staat Adamyan opnieuw aan het kanon maar ditmaal knalt hij over en naast.

10'

Club duwt door en een doelpunt hangt nu echt wel in de Brugse lucht. Vanaken behoudt knap het overzicht en bedient de vrijstaande Lang maar zijn schot wordt alsnog in hoekschop afgeblokt, ook dit levert de landskampioen verder niks op.

7'

Ook de tweede grote kans van de eerste helft is voor Club wanneer Lang knap opent tot bij Adamyan maar ditmaal ziet hij stiftertje met de vuist gekeerd door Coucke, het blijft voorlopig 0-0.

4'

Odoi krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd te zien maar het eerste gevaar komt evenwel vanwege de thuisploeg wanneer Adamyan op aangeven van Skov Olsen meteen op doel knalt, de Armeniër ziet zijn poging rakelings naast gaan, bijna Club met de vroege voorsprong.

3'
Gele kaart
Odoi
2'

Na uitglijden van Mignolet is de eerste hoekschop van de partij voor de bezoekers, op aangeven van Hairemans besluit de inlopende Walsh aan de eerste zone echter naast.

1'

De wedstrijd tegen KV Mechelen staat in het teken van #ThanksFans. Worden diezelfde hondstrouwe supporters op hun wenken bediend en krijgen ze straks drie extra punten als cadeau? We zijn er alvast aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt, Blauw-Zwart speelt eerst naar de eigen Kop toe.

De Club Brugge Foundation, het sociale departement binnen Blauw-Zwart, viert vandaag zijn 15-jarig bestaan. Net voor de aftrap worden een 150-tal deelnemers en vrijwilligers tijden een ereronde gehuldigd, waaronder ook de Voetbalkraks en de G-ploeg.

De wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen moet in goede banen worden geleid door Bram Van Driessche. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Kevin Monteny en vierde official Kevin Debeuckelaere. Erik Lambrechts werd aangeduid als videoref.

De confrontatie tegen KV Mechelen is voor Brandon Mechele zijn 320ste officiële wedstijd. Mats Rits zit tegen zijn ex-club dan weer aan 170 officiële matchen voor Blauw-Zwart. Lang van zijn kant speelt na passages bij Ajax en Twente dan weer zijn 100ste officiële wedstrijd uit zijn carrière en zijn 60ste competitiewedstrijd in het blauw-zwarte shirt.

In vergelijking met de wedstrijd bij Beerschot wijzigt Schreuder zijn elftal op een drietal plaatsen. Zo neemt Buchanan opnieuw zijn plaats in de basis in, terwijl ook Denis Odoi aan de aftrap verschijnt. Voorin krijgt Noa Lang niet Charlers De Ketelaere maar wel Sargis Adamyan naast zich. De Ketelaere staat net als Eder Balanta en Eduard Sobol met vier gele kaarten achter zijn naam.

Voor de komst van KVM naar Brugge, kan coach Alfred Schreuder opnieuw een beroep doen op Tajon Buchanan, de winger werd na zijn interlands met Canada de nodige rust gegund voor de uitwedstrijd bij Beerschot. Voor het overige geen verrassingen in de selectie van Schreuder.

Uitgerekend vandaag viert Mario Stanic zijn 50ste verjaardag. Op de vijfde speeldag van het seizoen 1995/96 won Club met 6-0 van KVM en de Kroaat trof die dag maar liefst vijfmaal raak; het overige doelpunt was trouwens van de voet van zijn landgenoot Robert Spehar. Club werd toen geleid door Hugo Broos, die vandaag maar liefst 70 kaarsjes mag uitblazen. Zet dit het huidige Blauw-Zwart aan om even goed te doen?

Club heeft de statistieken in dat opzicht alvast mee want van de vorige 56 confrontaties op Brugse bodem werd er 39 maal gewonnen. Negenmaal werd er gelijk gespeeld terwijl de Maneblussers acht maal met de punten gingen lopen. In de heenronde verloor Blauw-Zwart nog Achter de Kazerne met 2-1.

In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie ontvangt landskampioen Club Brugge de bezoekers uit Mechelen. In de afsluitende wedstrijd hoopt Club diezelfde reguliere competitie met een 24 op 24 af te sluiten en zo de kloof met leider Union speelbaar te houden.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Yellow Red KV Mechelen, op speeldag 34 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club pakt vlotte 2-0 thuiszege tegen KV Mechelen

Club Brugge heeft de reguliere competitie afgesloten met een 2-0 thuiszege tegen KV Mechelen. Mats Rits bracht Blauw-Zwart na een half uur op voorsprong, terwijl Andreas Skov Olsen een kwartier voor tijd voor de definitieve beslissing zorgde.

Alfred Schreuder voerde drie wijzigingen door aan het team dat vorige week won op Beerschot. Op het middenveld nam Denis Odoi de plaats in van Vormer, op de linkerflank kreeg Tajon Buchanan de voorkeur op Sobol en voorin mocht Sargis Adamyan starten in de plaats van De Ketelaere. De Armeniër begon ook erg gedreven aan de partij en kreeg in de eerste tien minuten al meteen twee prima kansen: na een aflegger van Skov Olsen krulde hij het leer net naast en na een knappe doorsteekpass van Lang werd zijn stifter gered door doelman Coucke.

Club was duidelijk baas en bleef volop op zoek gaan naar de openingsgoal. Een schot van Lang werd afgeblokt, maar vooral Adamyan kwam steeds dichter bij een doelpunt: zijn knal richting verste hoek werd gered door Coucke, een afzwaaier zoefde naast en ook zijn schot vanuit een scherpe hoek was niet gekadreerd. Na twintig minuten ging ook Buchanan zijn kans, maar ook zijn knal werd gepareerd door Coucke. Direct daarna ging ook een afgeweken schot net naast.

De Mechelse doelman leek in een schiettent te staan, maar hield stand. Al kwamen de Bruggelingen wel steeds dichter bij een doelpunt. Kort voor het halfuur schilderde Buchanan het leer op het hoofd van Adamyan, maar zijn kopbal strandde op de deklat. Even later lukte het dan toch: Vanaken bediende Mats Rits en die trapte de oververdiende 1-0 in doel. Kort voor de rust wees Bram Van Driessche naar de stip na een fout van Swers op Skov Olsen. Na het bekijken van de beelden kwam de ref echter terug op zijn beslissing.

Ook in de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer duren, al duwde Blauw-Zwart minder door dan voor de pauze. Het bleef wel baas en ging in alle rust op zoek naar een tweede doelpunt. Zo pakte Lang al vroeg uit met een knappe actie, maar de Nederlander vond Coucke op zijn weg. Even later ging een afzwaaier van Buchanan naast, terwijl Skov Olsen zijn vrije trap hoog over doel mikte. 

Op het uur pakte Club nog eens uit met een pijlsnelle aanval, maar Rits kon de aflegger van Skov Olsen niet verzilveren. Doelman Coucke bracht immers opnieuw redding. Even later bediende Lang de ingevallen De Ketelaere, maar zijn poging werd afgeblokt. De verdiende 2-0 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Swers werkte de bal ongelukkig weg in de voeten van Andreas Skov Olsen. De Deen nam het leer in één tijd op de slof en zorgde zo voor de definitieve beslissing.

Tien minuten voor tijd ging De Ketelaere alleen door en trapte de 3-0 heerlijk binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ook Buchanan pakte nog uit met een knappe actie, maar Coucke redde zijn plaatsbal. Diep in de blessuretijd kon KV Mechelen voor het eerst zelf dreigen, maar de poging van Shved ging over doel. Dankzij deze overwinning beëindigt Club Brugge de reguliere competitie met 72 punten. Het begint daardoor aan de Champions’ Play-offs met 36 punten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 34
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen, Mats Rits, Denis Odoi (38’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Sargis Adamyan (67’ Charles De Ketelaere), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Jack Hendry, Ruud Vormer, Bas Dost, Antonio Nusa en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh, Vinicius, Jordi Vanlerberghe, Iebe Swers - Samuel Oum Gouet (66’ Gustav Engvall), Rob Schoofs, Jannes Van Hecke (83’ Bas Van den Eynden) - Geoffry Hairemans, Hugo Cuypers (83’ Thody Elie Youan), Nikola Storm (71’ Marian Shved). Coach: Wouter Vrancken.
Gele kaarten: Odoi, Van Hecke, Nsoki.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 32’ Rits (1-0), 76’ Skov Olsen (2-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in