Visual menu

Speeldag 25

2 - 1

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE

Club ontvangt in zijn eerste thuismatch van 2021 provinciegenoot KV Oostende. De vorige 13 thuismatchen tegen de Kustboys resulteerden in 11 zeges, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. De landskampioen is 11 thuismatchen op rij ongeslagen tegen KV Oostende en kon hierin ook telkens ook scoren. De heenwedstrijd in de Diaz Arena eindigde op 1-3. Blauw-Zwart opende de score via Mats Rits, maar de thuisploeg kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via Gueye. Na de uitsluiting van Bataille maakte Club in de slotfase het verschil via treffers van Krépin Diatta en Youssouph Badji. Bij eventuele winst tegen de Kustboys kan Club zijn voorsprong op eerste achtervolger KRC Genk vergroten tot tien punten. De Limburgers ontvangen morgenavond nog KAA Gent.

 

KV OOSTENDE

KV Oostende staat met 32 punten op de vijfde plaats in de rangschikking. Het team van Alexander Blessin klopte vorig weekend streekgenoot KV Kortrijk met 2-1 waardoor de Kustboys al vier competitiewedstrijden op rij ongeslagen zijn. KV Oostende behaalde dit seizoen op verplaatsing 11 op 30 dankzij zeges bij KV Mechelen (0-1), Cercle Brugge (0-1) en OH Leuven (1-2) en draws tegen STVV (0-0) en KRC Genk (2-2). Het verloor op  Sporting Charleroi (1-0), Standard (1-0), Waasland-Beveren (2-0), KV Kortrijk (3-1) en Anderlecht (2-1). Enkele spelers bij de Kustboys hebben een sportief verleden bij Blauw-Zwart. Jelle Bataille, Robbie D’Haese en Anton Tanghe voetbalden in de Brugse jeugdelftallen terwijl Brecht Capon en Guillaume Hubert nog in de Brugse A-ploeg hebben gespeeld.

 

SCHEIDSRECHTER – WIM SMET

Wim Smet is scheidsrechter van dienst in het Jan Breydelstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Ruben Wyns en Dirk Gilon, vierde official is Brent Staessens. De videoref is Nicolas Laforge.   

 

CLUB BRUGGE – STEFANO DENSWIL

Stefano Denswil maakte tegen Beerschot zijn wederoptreden voor Blauw-Zwart. Hij wordt voor een half jaar geleend van Bologna FC en speelde eerder van 2015 tot 2019 in totaal 177 wedstrijden voor Club waarin hij twee landstitels en één beker won. De 27-jarige Nederlander  is een complete centrale verdediger die secuur in de defensie staat, maar ook kan uitvoetballen. Bovendien kan hij zelf gevaarlijk uit de hoek komen met een uitstekend afstandsschot en rake kopbal. Denswil voetbalde eerder bij Ajax waar hij heel wat ervaring opdeed in de Champions League.

 

KV OOSTENDE – FASHION SAKALA

Fashion Sakala is met acht competitiedoelpunten en twee assists de meest bepalende speler bij de bezoekers. Afgelopen weekend was de 23-jarige aanvaller met twee goals de matchwinnaar in het streekduel tegen KV Kortrijk (2-1), maar de Zambiaanse international is al gans het seizoen bepalend bij de Kustboys. Sakala kwam in de zomer van 2018 over van het tweede elftal van Spartak Moskou en ontpopte zich sindsdien tot sterkhouder bij KV Oostende.

94'

Door deze zege telt Club nu tien punten voorsprong op eerste achtervolger Genk, dat morgen evenwel nog aan de bak moet tegen Gent. Komende zondag ontvangt Club de Limburgers in een heuse topper dat allicht bepalend kan zijn voor de rest van het seizoen. Heel graag tot dan!

94'

Voor het eerst dit seizoen wist Club een achterstand in eigen huis weg te werken maar doelpunten van Dost en Diatta wisten een ongelukkige owngoal van Mata weg, bovendien stopte Mignolet de strafschop van Sakala.

94'

Einde van de wedstrijd. Niet zonder moeite pakt Club een nieuwe driepunter, het wint met 2-1 van een bijzonder kranig en moedig Oostende.

90'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

87'
87'
Wissel
SkulasonKvasina
85'
Wissel
LangOkereke
85'
Wissel
DiattaVan Der Brempt
85'
Wissel
SakalaThiam
83'

Smet oordeelt dat Mechele de fout begaat en de bezoekers krijgen een vrije trap op een niet ongevaarlijke plaats. Skulason krijgt de bal voorbij de Brugse muur maar niet voorbij Mignolet.

81'

Na een compleet onterechte gefloten fout tegen Rits wordt de daaropvolgende vrije trap achter de rug van de Brugse defensie de zestien ingepompt. Tanghe kan op doel koppen maar Mignolet geeft geen krimp, bovendien was er gevlagd voor buitenspel.

78'
77'

Aan de overkant weet Balanta zich goed door te zetten, zijn voorzet belandt voor de voet van Rits maar die kan zijn poging dan weer niet voldoende laag houden, het blijft 2-1.

76'

Een Brugse aanval loopt spaak bij het hakje van Diatta en wederom kunnen de bezoekers uitbreken maar Sakala is te zelfzuchtig en bovendien kan hij onvoldoende kracht op zijn schot zetten, Mignolet pakt makkelijk.

74'

KVO blijft aandringen en Club krijgt het leer niet meteen weg maar de vlag gaat de lucht in voor buitenspel van Sakala, Blauw-Zwart heeft zijn schaapjes bijlange nog niet op het droge.

71'

Diatta lijkt zich van kant te vergissen en lijdt bovendien onnodig balverlies, dit luidt de omschakeling bij Oostende in maar met een prima en broodnodige tussenkomst komt Denswil gepast tussenbeide.

68'
Wissel
VormerBalanta

Na driekwart wedstrijd mag Vormer naar de kant, in zijn plaats komt Balanta waardoor Rits een rijtje hoger opschuift. De aanvoerdersband gaat om de arm van Mechele.

65'

Oostende probeert terug te vechten maar maar moet nu zelf uitkijken voor de Brugse counters. Diatta opent op rechts tot bij Vormer, zijn voorzet wordt niet volledig weggewerkt door Hendry en vanuit een bijna onmogelijke hoek probeert Dost het toch maar hij besluit evenwel op de buitenkant van de paal, geen tweede doelpunt voor de Nederlander deze avond. Aan de overkant gaat een knal van Bätzner naast de kooi van Mignolet buiten.

61'

Pas ingevallen opent Denswil knap met een lange crossbal richting Dost, via een aantal stationnetjes kan De Ketelaere op doel trappen maar evenwel niet krachtig genoeg om Castro in verlegenheid te brengen.

58'
Wissel
RiccaDenswil

Eerste wissel bij Club en daar is de terugkeer van Denswil op Olympia, hij mag in de plaats van Ricca het laatste halfuur volmaken.

58'
Wissel
BatailleD'Haese
57'

Terwijl Denswil klaarstaat om in te vallen, gaat Club op zoek naar een derde doelpunt maar het schot van Rits is te slap om de bezoekende doelman echt te verontrusten.

54'

De bezoekers claimen een tweede strafschop wanneer Bataille in de zestien neergaat maar die zoekt op zijn beurt te nadrukkelijk het contact bij Ricca. Ditmaal wijst Smet terecht niet naar de stip, bovendien kan Bataille niet meer verder en moet hij vervangen worden.

52'

De weinig aanwezigen kijken verrast op wanneer scheidsrechter Smet op aangeven van zijn lijnrechter naar de stip wijst nadat Kossounou de bal heel ongelukkig tegen de arm krijgt maar Mignolet pakt de elfmeter van Sakala, er bestaat gerechtigheid in het voetbal!

49'
Goal
Diatta
-
GOOOAAALLL - Bij de volgende aanval is het wel raak. Vormer behoudt het overzicht en zet Diatta op weg naar de 2-1, oog in oog met Castro faalt de Senegalees niet, meteen zijn tiende competitietreffer!
48'

Club start niet meteen scherp aan de tweede helft en Mechele verslikt zich in Sakala, gelukkig kan Mignolet zijn voorzet onschadelijk maken. Aan de overkant test Diatta de vuisten van Castro en in de rebound mikt een verraste Dost naast.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'

+1 : Een goed leidende Smet fluit de eerste helft af en Club moet de rust in met een 1-1 tussenstand.

45'

We zitten bijna aan het einde van de eerste helft wanneer Lang op het middenveld zich uitstekend kan doorzetten en meteen Diatta diep stuurt maar Castro is goed uitgekomen en is eerder op de bal, we krijgen overigens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'

Het doelpunt lijkt Club vleugels te geven want het komt opnieuw gevaarlijk opzetten. Na prima samenspel met De Ketelaere haalt Diatta op links de achterlijn maar Vormer kan zijn hoofd niet tegen zijn voorzet plaatsen.

38'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Net nadat Lang heel dicht bij de gelijkmaker was maar zijn inzenden in extremis zag gekeerd door Castro, is het bij de daaropvolgende hoekschop wel prijs voor Club : een totaal vrijstaande Dost kopt de 1-1 via de binnenkant van de paal in doel!
34'

Bij de bezoekers loopt de balrecuperatie behoorlijk vlot en Bataille speelt slim door richting Sakala, die haalt meteen uit en met een vuist moet Mignolet zijn schot in hoekschop verwerken, de weinige kansen in deze eerste helft zijn voor de kustploeg.

32'
Gele kaart
Lang
Lang slalomt zich de bezoekende zestien in maar gaat dan te nadrukkelijk op zoek naar het contact. Smet is onverbiddelijk en toont de Nederlander prompt de eerste gele kaart van de partij.
30'

Op het halfuur knutselt Club een leuke aanval in elkaar en Vormer waagt vanuit de tweede lijn zijn kans maar gedragen door de wind gaat zijn schot over, ondertussen mag Denswil zich aan de zijlijn opwarmen.

26'
25'

Het tempo bij Club ligt iets te laag om het bezoekende blok uit verband te spelen. Toch lukt het De Ketelaere om Lang alleen voor Castro te zetten maar de stiftbal van de Nederlander mist de juiste richting, bovendien werd er ook gevlagd voor buitenspel. Aan de overkant is er de counter met Bataille die Ricca aftroeft en Sakala die onder druk van Mata naast besluit, Club ontsnapt aan de dubbele achterstand.

22'

Met een prima diepe bal kan Diatta op rechts ontsnappen bij Jäkel maar de Senegalees laat zich in de zestien toch iets te gretig vallen, scheidsrechter Smet laat dan ook terecht doorspelen.

19'

Club heeft het niet onder de markt maar probeert toch iets terug te doen. Eerst wordt een schot van Lang afgeblokt, meteen daarna is de voorzet van De Ketelaere te hoog voor Dost.

14'
(Own)Goal
Mata
-
Nog voor het kwartier valt het doelpunt in Jan Breydel maar evenwel aan de verkeerde kant. Sakala glipt doorheen de Brugse buitenspelval en heeft tonnen geluk dat zijn voorzet via Kossounou en de compleet ongelukkige Mata toch in doel belandt. Voor de vierde maal dit seizoen kijkt Blauw-Zwart in eigen huis tegen een achterstand aan en moet het de achtervolging in.
12'

Oostende zakt nu toch iets dieper terug en loert op de counter maar de diepe ballen richting Gueye en Sakala zijn te overhaast en te hard, niettemin moet Club achterin toch opletten voor een gevaarlijke tegenprik.

8'

De eerste dreiging van de partij komt vanwege Club wanneer De Ketelaere zich bij een inworp van Lang handig voorbij zijn rechtstreekse tegenstander te komen maar zijn voorzet vindt evenwel geen medespeler. Ondertussen schreeuwt Clement zijn manschappen toe om het tempo op te voeren.

5'

In de eerste minuten van de eerste helft tasten beide teams elkaar af, al wekken de bezoekers niet meteen de indruk om louter te komen verdedigen, het blijft evenwel wachten op een eerste kans.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. Stoomt Club door naar een negen op negen of roept Oostende hen een halt toe? Volg het hier van minuut tot minuut.

De wedstrijd tussen Club Brugge en KV Oostende moet in goede banen worden geleid door Wim Smet. De 38-jarige scheidsrechter wordt hierin bijgestaan door zijn assistenten Ruben Wyns en Dirk Gilon, vierde official Brent Staessens en videoref Nicolas Laforge.

Voor De Ketelaere is het uitgerekend tegen KV Oostende overigens exact 425 dagen geleden dat hij zijn debuut in de competitie maakte. Mignolet van zijn kant staat voor de 70ste maal onder de lat en hoopt een nieuwe clean sheet voor Blauw-Zwart te kunnen scoren.

Doordat Kossounou op het Kiel zijn eerste treffer lukte, telt Club nu met de Ivoriaan alsook met Badji en De Ketelaere nu drie doelpuntenmakers die in de 21ste eeuw werd geboren, meer dan elk ander team in de Jupiler Pro League.

In vergelijking met de wedstrijden tegen STVV en Beerschot wijzigt Clement zijn elftal op slechts één positie : niet Sobol maar wel Ricca verschijnt aan de aftrap, die achterin samen met Mata, Mechele en Kossounou de ruimtes moet klein houden.

Voor de Westvlaamse confrontatie met KVO, kan coach Clement nog steeds geen beroep doen Vanaken, die vanavond zijn derde en laatste schorsingsdag uitzit. Ook Dennis is er niet, voor het overige presenteert Club zich op quasi volle sterkte.

De wind waait hard, af en toe zelfs stormachtig, kan de leider straks ook ‘stormen’ tegen de kustjongens? In de heenronde trok Blauw-Zwart alvast aan het langste einde en won het aan zee met 1-3.

Met de streekderby tegen Oostende, eigenlijk een vooruitgeschoven wedstrijd van speeldag 25, speelt Club vanavond zijn allereerste thuiswedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. Het is tevens de eerste van vijf wedstrijden op Olympia na elkaar.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Oostende, op speeldag 22 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club verslaat KV Oostende met 2-1

Club Brugge heeft de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende gewonnen met 2-1. Blauw-Zwart kwam na een kwartier ongelukkig op achterstand na een owngoal van Mata, maar het kon de situatie omkeren via Bas Dost en Krépin Diatta. Mignolet stopte nog een strafschop van Sakala, waardoor Club de drie punten thuis hield.

 

De Brugse basiself onderging slechts één wijziging in vergelijking met de match van zondag tegen Beerschot: Federico Ricca kreeg op de linksachter de voorkeur op Eduard Sobol. Hans Vanaken zat zijn laatste schorsingsdag uit en dus speelde Charles De Ketelaere weer als spelverdeler. Voor Bas Dost was het zijn eerste wedstrijd op Jan Breydel. De Nederlander werd opnieuw geflankeerd door Diatta en Lang.

 

De eerste dreiging kwam er via De Ketelaere, maar na een knappe dribbel kon de jonge Bruggeling Diatta net niet bereiken. KVO was aan een goede reeks bezig en kwam met vertrouwen naar Brugge afgezakt. Bovendien kon het bij de eerste tegenaanval ook meteen scoren: Kossounou ontzette een voorzet van Sakala tegen het lichaam van Mata, waardoor de bal ongelukkig in eigen doel caprioleerde. 

 

Club reageerde met een lob van Lang en een schot van Vormer, maar het waren de bezoekers die de beste kansen creëerden. Sakala kon onder druk van Mata net niet scoren, terwijl Mignolet een schot van diezelfde Sakala uit de hoek dook. Voor Blauw-Zwart was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen, mét succes. Na een voorzet van De Ketelaere trof Lang vanuit een scherpe hoek de paal, maar direct daarna was het wel raak: Vormer schilderde een hoekschop op het hoofd van Bas Dost en die kopte de gelijkmaker overhoeks binnen. 

 

De Bruggelingen waren nu echt op dreef en kwamen al vlug dicht bij een tweede goal. Diatta haalde knap de achterlijn, maar kon Vormer net niet bereiken. Direct na de rust pareerde Castro een schot van Diatta en was Dost te verrast om de rebound binnen te duwen. De 2-1 hing in de lucht en viel ook na vier minuten in de tweede helft: Vormer lanceerde Diatta en die trapte het leer fraai binnen.

 

Blauw-Zwart leek nu definitief gelanceerd, maar kwam direct daarna goed weg. Wim Smet wees naar de stip na handspel van Kossounou, maar Mignolet redde de elfmeter van Sakala, die ook de rebound naast trapte. Even later ging ook Bataille gretig liggen na een duel met Ricca en ook Gueye probeerde tevergeefs een penalty af te dwingen. Club bleef wel baas, maar Castro bracht redding op pogingen van Rits en De Ketelaere, terwijl Dost vanuit een scherpe hoek de buitenkant van de paal trof.

 

KV Oostende gaf zich nog niet gewonnen en bleef vrank en vrij voetballen. Een schot van Bätzner ging naast en Sakala vond Mignolet op zijn weg. De Brugse doelman bracht ook redding op een kopbal van Tanghe en een vrije trap van Skulason. De Bruggelingen panikeerden niet en hielden uiteindelijk makkelijk stand. Club loopt zo voorlopig tien punten uit op eerste achtervolger Genk, dat morgen nog in actie komt tegen AA Gent. Komende zondag volgt de topper tussen Club en Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 25

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Federico Ricca (58’ Stefano Denswil) – Ruud Vormer (68’ Éder Balanta), Mats Rits, Charles De Ketelaere – Krépin Diatta (85’ Ignace Van der Brempt), Bas Dost, Noa Lang (85’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Eduard Sobol, Simon Deli, Youssouph Badji en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

KV Oostende: Bram Castro – Jelle Bataille (58’ Robbie D’Haese), Anton Tanghe, Jack Hendry, Frederik Jäkel, Ari Skulason (87’ Marko Kvasina) - Maxime D’Arpino, Nick Bätzner, Andrew Hjulsager - Makhtar Gueye, Fashion Sakala (85’ Mamadou Thiam). Coach: Alexander Blessin.

Gele kaarten: Lang, Jäkel.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 14’ Mata (owngoal, 0-1), 38’ Dost (1-1), 49’ Diatta (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in