Speeldag 7

3 - 0
93'

Door deze overwinning wipt Club over Union naar een voorlopige eerste plaats in het klassement en kan het zich opmaken voor de komst van PSG in de openingswedstrijd van de groepsfase in de Champions League. Heel graag tot dan!

93'

Net nadat een doelpunt van Dost terecht wordt afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Lang fluit scheidsrechter Verboomen de wedstrijd af. Club wint met niet eens overdreven 3-0 cijfers van een mak Oostende dat op geen enkel moment een vuist kon maken. Voor Blauw-Zwart scoorden Lang (2x) en Vanaken.

90'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd neemt Rits de hoekschop kort en via Lang kan Sowah vanuit de tweede lijn op doel knallen maar hij besluit in het zijnet, we krijgen overigens 3 minuten toegevoegde tijd.

85'

Terwijl de Brugse aanhang zich vocaal uitleeft, heeft Rits de 4-0 aan de voet maar met een puike redding duwt Hubert het zwaar schot uit zijn doelvlak, meteen daarna kopt Nsoki op hoekschop over.

81'
Wissel
HendryMechele
81'
Wissel
SobolMaouassa
81'
Wissel
De KetelaereDost
80'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - En hopla, dan is de 3-0 dan toch een feit! Na een inworp zet Vanaken zijn tegenstander knap in de wind en hij biedt Lang zijn tweede treffer van de avond aan!
79'

Dat het nog steeds maar 2-0 staat, heeft Club vooral aan zichzelf te wijten want het blijft morsen met de kansen, nu is het Rits die uit de draai torenhoog over knalt.

76'

Meteen na de dubbele wissel bij Oostende lijkt Rits op weg naar de 3-0 maar de invaller toont zich niet zelfzuchtig en speelt gepast Sowah maar ook nu vindt de Ghanees de weg naar de netten niet.

75'
Wissel
BätznerPatoulidis
75'
71'
69'
Gele kaart
Santos
68'
Wissel
VormerRits
66'

Nadat Mignolet een schotje in twee tijden pakt, maakt Club de omschakeling via alweer Sowah, hij schotelt de 3-0 aan Vormer aan maar die vergeet echter af te werken. Seconden later volgt ook De Ketelaere dit voorbeeld, voorlopig nog steeds maar 2-0.

64'

Ondanks de interlands en het vele reizen lijkt Vanaken niet echt moe, hij duikt de zestien en besluit op doel maar ditmaal gaat zijn schot voorlangs.

60'
Wissel
GueyeAmbrose
60'
Wissel
D'ArpinoKoziello
59'

Net voor het uur komt Club tot tweemaal toe heel dicht bij de 3-0. Eerst trapt De Ketelaere iets te nonchalant op Hubert, meteen daarna zoeft het schot van Vanaken centimeters naast.

56'
Gele kaart
Gueye
55'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - En daar is de 2-0 dan toch! En hoe! Op rechts wordt Mata knap vrijgespeeld, hij behoudt het overzicht en schotelt Vanaken aan de tweede zone de 2-0 aan, de Rode Duivel verdubbelt met een heerlijke volley voorbij Hubert de voorsprong voor de landskampioen, voor de tweevoudige Gouden Schoen overigens zijn derde treffer in de competitie!
53'

Ondanks zijn misser van daarnet steekt Sowah zich niet weg en na samenspel met Mata kan hij strak voorzetten maar zijn voorzet wordt ontzet, in de nabeurt waagt Mbamba zijn kans maar via een bezoekend hoofd verdwijnt zijn pegel in hoekschop.

51'
50'

Club wil duidelijk de wedstrijd op slot gooien en blijft op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Die komt er ook bijna maar op aangeven van Lang knalt Sowah hoog over het doel van Hubert, voorlopig geen eerste treffer voor de Ghanees bij zijn debuut.

48'
Gele kaart
Bätzner
47'

We zijn nog geen zestig seconden ver in de tweede helft wanneer Club al een eerste maal kan dreigen. Via De Ketelaere belandt de aflegger van Sobol voor de voet van Vanaken, die meteen uithaalt maar zijn knal verdwijnt rakelings over de dwarsligger buiten.

46'
Wissel
OfisoTanghe

De bal rolt weer op Olympia, met een eerste wissel bij de bezoekers waar Ofiso in de kleedkamer is gebleven, in zijn plaats komt de jonge Tanghe, die uit de jeugd van Club komt.

45'

+2 : Scheidsrechter Verboomen fluit de eerste helft af en Club mag rusten met een 1-0 voorsprong na het tweede competitiedoelpunt van Lang.

45'
Rode kaart
Fortes
Net voor de rust worden de bezoekers tot tien man herleidt wanneer Fortes tegen een tweede gele kaart aanloopt nadat hij Lang net voor de zestien foutief onderuit loopt. Bij de daaropvolgende vrije trap haalt Hubert de bal van Vormer vanonder de kruising en kan ook Sowah in de rebound niet scoren. We krijgen overigens twee minuten toegevoegde tijd.
42'

Meteen na de eerste gele kaart van de partij wordt Mignolet nog eens aan het werk gesteld maar hij kent weinig problemen met het laagscherend schot van D'Arpino.

41'
Gele kaart
Fortes
37'

Na een licht gefloten fout op Mata dreigt er opnieuw gevaar voor het Oostende doel maar zowel De Ketelaere als Sobol komen niet echt aan koppen toe.

35'

We zitten alweer aan de overkant wanneer een schot van Mbamba wordt afgeblokt en Sowah in de rebound te verrast lijkt om de 2-0 voorbij Hubert in doel te koppen.

34'

Meteen na de eerste en helaas noodgedwongen wissel bij Club komen de bezoekers bijna op gelijke hoogte. Bij een hoekschop lijkt de 1-1 in de maak maar met een uitstekende reflex behoedt Mignolet zijn team van verder onheil, wat een tussenkomst van de Limburger!

33'
Wissel
BalantaMbamba
30'

Net op een ogenblik dat Balanta geblesseerd lijkt te zijn, komen de bezoekers nu toch iets steviger voor de dag. Eerst moet Mata mogelijk gevaar ontzetten, meteen daarna moet Nsoki met het hoofd wegwerken.

27'

Club dwingt een derde hoekschop en die wordt door Balanta in de eerste zone met het hoofd verlengd maar zowel Vanaken als Sobol kunnen geen vervolg breien en de bezoekers kunnen ontzetten.

23'
Goal
Lang
-
GOOOAAAALLLL - Club verdiende stilaan de voorsprong en die wordt nu ook gewettigd. Vanaf de rechterflank verstuurt Sowah met links een heerlijke verre bal richting Lang, die neemt in één tijd perfect aan en met een opwippertje duwt hij de 1-0 over en voorbij Hubert in doel. Wat een schitterend doelpunt qua voorbereiding en afwerking!
21'
20'

Er zit aardig wat tempo in de wedstrijd maar plotseling gaat het wel heel snel. Eerst is er de gepaste terugkeer van Hendry om Kvasina onschadelijk te maken, meteen daarna is er op rechts het uitstekende samenspel tussen Sowah en Mata. De Angola-Belg kan doorstomen en met veel moeite wordt zijn voorzet richting De Ketelaere in hoekschop verwerkt.

16'

Meteen daarna is het opnieuw alarmsfase rood voor de bezoekers wanneer ditmaal Balanta zijn kans waagt maar ook de Colombiaan ziet zijn schot centimeters naast gaan, het blijft dus 0-0.

15'

Op het kwartier komt Club heel dicht bij de openingstreffer. Sowah gaat achter een diepe bal van Vormer aan, kapt zich naar binnen en trapt met links meteen op doel, helaas voor de Ghanees en Club verdwijnt zijn poging rakelings naast, bijna de 1-0 voor de landskampioen.

8'

Sowah speelt zich in de vroege openingsfase meteen in de kijker. Eerst verlengt hij knap tot bij Lang maar de Nederlander ziet zijn schot afgeblokt, seconden later haalt Sowah de achterlijn maar zijn aflegger richting Vanaken wordt onderschept. Aan de overkant toont Ofiso zich in het spurtduel iets sneller dan Sobol maar gelukkig is er bij de bezoekers niemand goed gevolgd.

4'

Meteen daarna is er vanaf de rechterflank opnieuw de voorzet van Sowah maar de goed inlopende Vanaken besluit echter naast de kooi van Hubert.

3'

Na drie minuten dwingt Club een eerste hoekschop af wanneer Hubert een afgeweken voorzet van Sowah over de lat moet duwen, dit levert de thuisploeg echter niks op.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt eerst naar de eigen Kop toe.

Het Jan Breydelstadion is (nog) niet helemaal volgelopen wanneer de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De streekderby tussen Club Brugge en KV Oostende moet in goede banen worden geleid door Nathan Verboomen. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Ruben Wyns, vierde official Jasper Vergoote en videoref Nicolas Laforge.

Voor aanvang van deze partij staat Club samen met Eupen op een gedeelde tweede plaats, met één punt minder dan Union. Bij een eventuele zege springt de landskampioen over de Brusselaars naar een voorlopige leidersplaats. Oostende van hun kant staat achtste in het klassement, evenwel slechts op twee punten van Blauw-Zwart.

Bij de bezoekers is het uitkijken naar de prestaties van de ex-Bruggelingen Capon en Hubert, alsook naar het debuut van Fortes die bij KVO Hendry moet vervangen.

In vergelijking met de wedstrijd in en tegen Gent wijzigt Clement zijn elftal op een drietal plaatsen. Zo maken zowel Hendry als Sowah hun debuut voor Club en is er de terugkeer van Nsoki. Ook Sobol en Vanaken, die aan de slag moesten met Oekraïne en België, verschijnen gewoon aan de aftrap.

Voor de komst van de Kustboys kan coach Clement opnieuw rekenen op Nsoki, terug uit schorsing. Tevens werden met ondermeer Hendry, Maouassa en Sowah een drietal nieuwkomers in de selectie opgenomen.

De interlandbreak zit er op, de aandacht verlegt zich opnieuw naar de vaderlandse competitie met de vooruitgeschoven wedstrijd tussen Club en Oostende. Hierin moet de landskampioen zich zien te herpakken na de opdoffer bij Gent en proberen vertrouwen te tanken voor de komst van PSG komende woensdag.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de Westvlaamse steekderby tussen Club En KV Oostende, een wedstrijd op speeldag 7 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in