Visual menu

Speeldag

2 - 0
90'

Meteen een niet onbelangrijke laatste zege in deze voorbereiding met het oog van de bekerfinale tegen Antwerp volgende week zaterdag in het Koning Boudewijnstadion. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

90'

Na exact 90 minuten weergalmt het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boterberg in het Jan Breydelstadion, Club wint de Brugse Metten met 2-0 van LOSC, na doelpunten van Rits en Schrijvers.

78'
Goal
Schrijvers
-
GOOOAAALLL - Daar is de verdiende 2-0 dan toch! Opnieuw wordt Dennis op rechts gezocht en gevonden en met wat meeval kan hij afleggen tot de inkomende Schrijvers die het leer enig mooi in de kruising poeiert, voor de Limburger zijn tweede doelpunt in deze oefencampagne.
75'

Met nog een kwartiier op de klok opnieuw stevige dreiging vanwege de thuisploeg. Rits onderschept op het middenveld de bal en geeft meteen tot bij Schrijvers. Die behoudt het overzicht en steekt knap in de loop van de pas ingevallen Dennis maar met een ultieme sliding kan Droehnle het leer over de achterlijn zetten.

73'
Wissel
OkerekeDennis
73'
Wissel
De KetelaereSchrijvers
72'

Terwijl ook Schrijvers klaar staat om in te vallen, krijgt Club een vrije trap maar die wordt door Vormer naast het doel gekruld, nog steeds 1-0.

71'
69'

Zowat halverwege de tweede helft kan Club eindelijk nog eens dreigen. Maar eerst is De Ketelaere iets te weinig zelfverzekerd om te scoren, meteen daarna verdwijnt een schot van Okereke in hoekschop.

63'
61'

Bij Lille krijgen we zo goed als een volledig nieuw elftal. Met uitzondering van doelman Maignan en de reeds ingevallen Capemba worden de spelers die aan de aftrap verschenen, naar de kant gehaald.

61'
Wissel
BadjiKrmencik
61'
Wissel
RiccaBalanta
59'

Terwijl de hemelsluizen helemaal open gaan, dwingt Club op enkele seconden tijd twee corners af maar de kopbal van Okereke mist de juiste richting. Aan de overkant moet Mignolet plat bij een schotje van Araujo.

54'
52'

Blauw-Zwart wil vlug de 2-0 op het scorebord en bijna krijgt het loon naar werken. Op aangeven van Okereke glipt Badji door de Franse buitenspelval maar ditmaal mikt hij echter op de paal, het wil precies voorlopig niet echt lukken voor de Senegalees.

50'

Terwijl het ondertussen opnieuw stevig regent boven Brugge, heeft de Franse coach maar liefst negen spelers opdracht gegeven zich klaar te stomen. Na een eerdere oefenwedstrijd tegen Moeskroen is dit pas de tweede partij in hun oefencampagne naar het nieuwe seizoen toe.

48'

Bij Club mogen Balanta, Krmencik en Schrijvers zich warmlopen, krijgen zij straks de nodige speelminuten?

46'

Meteen na de kampwissel krijgt Club een unieke kans op de 2-0. Op aangeven van Vanaken kan De Ketelaere vanaf de linkerflank strak voor doel brengen en de inglijdende Badji komt een teenlengte te kort om in doel te verlengen.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog?

45'
45'

Net voor het einde van de eerste helft kan Okereke met het hoofd knap verlengen tot bij Badji maar die krijgt van Boterberg onbegrijpelijk de aanvallende fout tegen. Meteen het laatste wapenfeit van deze eerste 45 minuten, waarbij slechts éénmaal werd gescoord via Rits.

43'
Wissel
BradaricCapemba
40'

Terwijl Lille stilaan het betere van het spel heeft, kan Club toch uitbreken via Vanaken en Sobol. Die speelt heel clever Vormer aan die meteen doortikt tot bij Okereke maar die besluit echter op de Franse doelman. Ook in de herneming kunnen zowel Vormer als opnieuw Okereke niet scoren.

38'
36'

Ondanks een redelijk hoog tempo blijven kansen evenwel eerder schaars. Okereke wordt op de rechterflank helemaal alleen aangespeeld maar zijn voorzet verdwijnt slordig over het doel van Maignan, het blijft dus 1-0 in een helaas leeg Jan Breydelstadion.

30'

Op het halfuur kan Andre vanuit de tweede lijn op doel knallen maar via een Brugs been kan hij enkel een hoekschop afdwingen, dit levert de Fransen verder niks op.

26'
25'

Na fout op Vormer pompt de Brugse kapitein de vrije trap zelf de zestien in. Daar wipt Badji het hoogst maar de jonge Senegalees kan zijn kopslag niet kadreren, voorlopig geen vijfde treffer in deze oefencampagne voor de spits met blond gekleurde haardos.

21'

Door de afwezigheid van zowel Dennis als Diatta moet Okereke vaak op de flank uit de voeten. De Nigeriaan weet opnieuw voor te zetten maar ditmaal kan De Ketelaere zijn voet niet vol tegen de bal plaatsen.

20'

Na een wel licht gefloten fout van Ricca krijgen de bezoekers een vrije trap maar die gaat ruim over het doel van Mignolet. We kijken overigens naar een wedstrijd met de nodige pit en tempo.

18'
16'
Gele kaart
Vanaken
Fout op Bradaric
15'

Op het kwartier kunnen ook de Fransen een eerste maal dreigen. Bij de eerste hoekschop voor Les Dogues kan Andre vervaarlijk op doel koppen maar met een prima tussenkomst verhindert Mignolet verder onheil, het blijft 1-0.

10'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Meteen daarna lukt scoren wel. Bij de eerste hoekschop van de partij krijgen de bezoekers het leer niet weg en in de omhaal trapt Rits de 1-0 voorbij de Franse doelman.
8'

Terwijl de aangekondigde regen steeds feller wordt, steekt Club een tweede maal heel schuchter de neus aan het venster. Vanaken gaat onder de voorzet van Okereke door en in de tweede zone kan Sobol het leer onvoldoende controleren.

3'

Terwijl het ondertussen regent boven Brugge probeert Rits met een diepe bal De Ketelaere te lanceren maar zijn inzenden is evenwel te hard voor de youngster.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. De landskampioen speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Scheidsrechter vanavond in een desolaat leeg Jan Breydelstadion is Jan Boterberg, die eerder ook al het oefenduel tegen Beerschot floot. Kevin Dhondt en Nick Senecaut zijn de assistent-scheidsrechters. Christof Dierick is de videoref van dienst.

Club start in een 3-5-2 opstelling met achterin het trio Kossounou, Mechele en Ricca en Sobol, Vanaken, Rits, Vormer en De Ketelaere op het middenveld. Voorin worden Okereke en Badji aan elkaar gekoppeld. Laatstgenoemde is met vier treffers de topschutter in de huidige oefencampagne.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de Brugse Metten tussen Club Brugge en LOSC, meteen de zesde wedstrijd in de voorbereiding van Blauw-Zwart.

Club wint Brugse Metten dankzij 2-0 zege tegen Lille

Club Brugge heeft na een sterke partij de Brugse Metten gewonnen met 2-0 van het Franse Lille. Mats Rits bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong met een knappe omhaal, een kwartier voor tijd zorgde Siebe Schrijvers met een knal in de winkelhaak voor de beslissing.

 

Philippe Clement kon tegen Lille geen beroep doen op onder meer Deli, Mata en Diatta. Mignolet kreeg daardoor het trio Kossounou, Mechele en Ricca voor zich. Rits, Vormer en Vanaken vormden de vertrouwde driehoek op het middenveld, terwijl Okereke en Sobol de flanken voor hun rekening namen. Voorin speelde De Ketelaere in steun van diepe spits Youssouph Badji.

 

Club kon als eerste voor gevaar zorgen: Vanaken verlengde een voorzet van Okereke tot bij Sobol, maar die kon net niet afdrukken. Even later ging een schot van Okereke via een verdediger over doel. De Bruggelingen begonnen sterk en kwamen na tien minuten ook op voorsprong. Na een hoekschop belandde de bal bij Mats Rits en die kon van dichtbij met een knappe omhaal de 1-0 scoren. Lille probeerde meteen te reageren, maar Mignolet had een geweldige redding in huis op een poging van Benjamin André. Even later ging een schot van Lihadji naast.

 

De Franse storm ging even later alweer liggen, waardoor Club opnieuw de bovenhand nam. Eerst werd een voorzet van Vormer weggewerkt tot bij De Ketelaere, maar zijn schot werd afgeblokt. Kort daarop ging een kopbal van Badji over doel, terwijl een voorzet-schot van Okereke ook over de lat vloog. De beste kans was vijf minuten voor de rust voor Okereke: na een pass van Vormer kon de Nigeriaan uithalen vanuit een scherpe hoek, maar doelman Maignan bracht redding.

 

Onmiddellijk na de rust volgde opnieuw een prima kans: De Ketelaere krulde de bal laag voor doel en daar kwam Badji een teenlengte te kort om de 2-0 binnen te duwen. Even later kwam de Senegalees nog dichter bij een doelpunt: na een prachtige doorsteekpass van Okereke zag hij zijn plaatsbal uiteen spatten op de verste paal. Club bleef doorduwen, maar Vanaken en Okereke kopten allebei naast. Het enige wat Lille daar tegenover kon stellen, was een schot van Araujo dat makkelijk gepakt werd door Mignolet.

 

Op het uur voerde Clement een dubbele wissel door: Balanta en Krmenčík kwamen in de plaats van Ricca en Badji. Bij de Fransen kwamen er intussen liefst negen nieuwe spelers in de ploeg. Het spelbeeld wijzigde evenwel niet: Blauw-Zwart bleef baas en kwam nog enkele keren dicht bij een tweede doelpunt: schoten van De Ketelaere en Okereke werden afgeblokt, Vormer krulde een vrije trap over doel en Maignan bracht redding op een deviatie van Krmenčík.

 

Een kwartier voor tijd kwamen ook Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis in de ploeg en die zorgden uiteindelijk voor de beslissing. Na een knappe doorsteekpass van Schrijvers naar Dennis kon Droehnle eerst nog net het leer ontzetten, maar enkele minuten later was het dan toch raak: Dennis legde de bal terug tot bij Schrijvers en die knalde de 2-0 heerlijk in de winkelhaak. In de slotfase konden Krmenčík, Vormer en Schrijvers opnieuw dreigen, maar de score wijzigde niet meer.

 

 

Brugse Metten

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Club Brugge: Simon Mignolet – Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Federico Ricca (62’ Eder Balanta) – David Okereke (74’ Emmanuel Dennis), Mats Rits, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere (74’ Siebe Schrijvers), Youssouph Badji (62’ Michael Krmenčík). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Siemen Voet, Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

Lille OSC: Mike Maignan – Zeki Celik (63’ Edson De Ceita), José Fonte (63’ Maxime Wackers), Tiago Djalo (63’ Nassim Innocenti), Reinildo Mandava (63’ Ruben Droehnle) – Isaac Lihadji (63’ Aguibou Camara), Benjamin André (63’ Cheikh Niasse), Boubakary Soumaré (63’ Rocco Ascone), Domagoj Bradaric (43’ Osvaldo Capemba) - Luiz Araujo (63’ Exaucé Mpembele), Usman Simbakoli (63’ Barthelémy Diedhiou). Coach: Christophe Galtier.

Gele kaarten: Vanaken

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 10’ Rits (1-0), 79’ Schrijvers (2-0).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in