Visual menu

Speeldag 34

4 - 2

PLOEGENNIEUWS

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart wil de reguliere competitie in schoonheid afsluiten en de drie punten thuis houden tegen Moeskroen. De vorige zes thuiswedstrijden tegen Les Hurlus eindigden op vijf overwinningen en één nederlaag. Op eigen terrein kon Club ook telkens scoren tegen de Henegouwers. Dat Moeskroen een te duchten tegenstander is, bewees het in de heenwedstrijd op Le Canonnier. De landskampioen beet zijn tanden stuk op de thuisdefensie en geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vanavond lopen vier Bruggelingen geel schorsingsgevaar: Noa Lang, Clinton Mata, Odilon Kossounou en Eduard Sobol missen bij een geel karton de start van de Play-Offs.

 

MOESKROEN

Moeskroen staat met 31 punten op de zeventiende plaats in de rangschikking met drie punten voorsprong op rode lantaarn Waasland-Beveren. Bij winst van de Waaslanders op het veld van OH Leuven en verlies in het Jan Breydelstadion, zakken Les Hurlus naar de laatste plaats met rechtstreekse degradatie tot gevolg. Indien de Henegouwse club zijn zeventiende plek vasthoudt, strijdt het met vicekampioen van 1B, RFC Seraing om een plek in de Jupiler Pro League. Er staat dus heel wat op het spel bij de bezoekers die vanavond wel niet kunnen rekenen op hun topschutter Nuno Costa die geel geschorst is.

 

SCHEIDSRECHTER – JONATHAN LARDOT

Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst in het Jan Breydelstadion. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Jeroen Walschap,  vierde official is Laurent Willems. De videoref is Wesli De Cremer.   

 

IN DE KIJKER

CLUB BRUGGE – SIMON MIGNOLET

Simon Mignolet kan voor de 60ste keer tussen de palen staan in een competitiewedstrijd van Club. De 33-jarige Rode Duivel die bezig is aan zijn tweede seizoen op Jan Breydel, is met veertien clean sheets de minst gepasseerde doelman uit de Jupiler Pro League. Big Si kan terugblikken op een internationaal palmares met 245 wedstrijden in de Premier League, tientallen Europese matchen en het behalen van de Champions League trofee met Liverpool.

 

MOESKROEN – HERVÉ KOFFI

Met verschillende cruciale saves speelde Hervé Koffi zich de voorbije weken in de kijker bij Les Hurlus. De 24-jarige doelman die uitblinkt met zijn sterke reflexen, miste nog geen minuut in de Jupiler Pro League. Koffi wordt voor één seizoen geleend van Lille OSC waar hij in de zomer van 2017 debuteerde in de Franse Ligue 1. Vorig seizoen stond de Burkinese international op uitleenbasis onder de lat bij het Portugese Belenenses SAD.

94'

Volgend weekend is er de bekerfinale tussen Genk en Standard maar in afwachting tot de start van de play-offs kun je via onze gebruikelijke kanalen meer te weten komen omtrent de speeldata in PO1. Heel graag tot dan!

94'

Door deze zege sluit de landskampioen de reguliere competitie af met zestien punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp, dat samen met Genk en Anderlecht de tegenstanders in PO1 zijn. Voor Moeskroen is er de rechtstreekse degradatie naar 1B want Waasland-Beveren won Aan den Dreef op bezoek bij OHL.

94'

Scheidsrechter Lardot fluit de wedstrijd af en Club pakt op de slotspeeldag een 4-2 overwinning tegen Moeskroen, na doelpunten van De Ketelaere, Vanaken, Lang en Dost.

90'

We krijgen nog minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

89'
Wissel
DostPerez
89'
Wissel
LangOkereke
89'
Wissel
MohamedBadibanga
88'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Moeskroen hangt nu helemaal in de touwen want het staat ondertussen 4-2 wanneer ook Dost, op aangeven van Lang, zijn doelpuntje kan meepikken.
85'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Met nog enkele minuten op de klok is er opnieuw de voorsprong voor Club. Kossounou pikt de bal mee en glijdt handig voorbij zijn tegenstander, hij haalt de achterlijn en schotelt zo Lang de 3-2 aan, voor de Nederlander zijn 14de treffer competitietreffer van het seizoen!
82'
Wissel
TabekouVan Durmen
81'

Net op een ogenblik dat er een extra verdediger klaar staat om bij Moeskroen in te vallen, kapt Lang zich goed vrij, hij viseert de korte hoek maar Koffi kan schitterend redden. Aan de overkant is er plots de counter vanwege de bezoekers en Mignolet moet bij de pinken zijn bij een schot van invaller Faraj.

72'
Goal
Silvestre
-
Of dan toch niet want het staat alweer gelijk in Olympia. Bij een hoekschop krijgen ze bij Club het leer niet weg en uit de draai kan Silvestre de 2-2 voorbij Mignolet knallen.
70'

Leek er enkele minuten geleden nog geen vuiltje aan de lucht voor Moeskroen, dan zit het nu helemaal in de gevarenzone want Waasland-Beveren is bij OHL op 1-2 gekomen, met deze tussenstand is er de rechtstreekse degradatie voor Les Hurlus.

68'
Wissel
OlingaFaraj
68'
Wissel
XadasGnohéré
67'

Club wil de wedstrijd helemaal in het slot gooien en tot tweemaal toe komt het dichtbij . Eerst kan Dost niet bij een voorzet van Vormer, meteen daarna hobbelt een poging van Van der Brempt rakelings naast.

64'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Club neemt het heft in handen en zet de scheve situatie helemaal recht. Bij een nieuwe hoekschop krijgt Moeskroen het leer niet meteen weg en Vanaken is er als de kippen bij om de 2-1 onder Koffi in doel te schuiven. Scheidsrechter Lardot keurt het doelpunt in eerste instantie af maar op aangeven van de VAR gaat het Brugse feestje dan toch terecht door!
62'

Van der Brempt kan zich op de flank prima doorzetten, de invaller legt vervolgens goed af bij Lang die niet aarzelt en meteen uithaalt maar zijn schot gaat voorlangs.

58'
Wissel
MitrovicKossounou
58'
Wissel
SobolDenswil
55'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Club reageert vrijwel meteen want bij de eerste hoekschop na de rust hangen de bordjes alweer gelijk. Via het hoofd van Vanaken belandt de corner van Vormer aan de tweede paal bij De Ketelaere, die heel simpel de 1-1 tegen de netten duwt.
51'
Goal
Harbaoui
-
En het ziet er steeds beter uit voor Moeskroen dat compleet tegen het spelbeeld op voorsprong komt. Vanaf de rechterkant kan Ciranni het leer voor doel brengen en daar is Harbaoui als een duiveltje uit een doosje om de 0-1 voorbij Mignolet in doel te koppen. Blauw-Zwart moet de achtervolging in.
49'

Aan den Dreef is OHL op gelijke hoogte gekomen van Waasland-Beveren, uitstekend nieuws voor Moeskroen dat nog steeds met macht en man probeert overeind te blijven.

47'
Gele kaart
Harbaoui
46'
Wissel
MataVan Der Brempt

De tonen van Ann Clark zijn uitgestorven, de bal rolt weer op Olympia. Met meteen een eerste wissel bij Club waar Mata in de kleedkamer is gebleven, in zijn plaats begint Van Der Brempt aan de tweede helft.

45'

+1 : Het laatste fluitsignaal van de eerste helft heeft weerklonken en Club moet de rust met een 0-0 tussenstand.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

42'

In het slot van de eerste helft valt bij een vrije trap de bal voor de voet van Harbaoui maar die trapt over, bovendien was er duidelijk sprake van buitenspel.

40'

Met nog enkele minuten tot de rust is er plots de bevlieging bij Lang die verrassend uithaalt maar met een spectaculaire tussenkomst behoedt Koffi zijn team van de achterstand, ook de daaropvolgende hoekschop levert Club niks op.

37'

Aan de overkant kunnen Les Hurlus ontsnappen en Vormer moet in de eigen kleine rechthoek gevat tussenbeide komen vooraleer Xadas kan scoren.

34'

Na een prima actie van De Ketelaere op rechts kan Dost de 1-0 tegen de touwen duwen maar na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt alsnog afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Het blijft dus 0-0 en dat is vooral goed nieuws voor Moeskroen.

32'

In Leuven is Waasland-Beveren op voorsprong geklommen, mede door deze nieuwe tussenstand wordt het nog extra spannend voor Les Hurlus.

27'
26'

Dan toch eindelijk nog eens een prima aanval van Club met uitstekende getik in de kleine ruimte maar uiteindelijk plaatst De Ketelaere zijn poging een meter naast het doel, nog steeds 0-0.

24'

Het inspireert Moeskroen om opnieuw voor gevaar te zorgen en opnieuw is Tabekou bij de zaak. Hij houdt goed Mechele af maar besluit gelukkig over het doel van Mignolet. Halverwege de eerste helft kan Clement niet echt tevreden zijn.

22'

Het tempo bij Club ligt te laag en bovendien sluit er het nodige afval in het spel van de landskampioen. Mata heeft op rechts heel wat tijd en ruimte om voor te zetten maar de bezoekende defensie kan al te makkelijk ontzetten. Aan de overkant is er balverlies van Rits waardoor Tabekou kan ontsnappen maar Mignolet redt de meubelen.

19'

De bezoekers hebben aan een punt genoeg en trekken logischerwijze een dubbele afweergordel op, Club bijt voorlopig de tanden stuk in zijn pogingen om een gaatje te vinden.

16'

Bij een hoge diepe bal gaat een Bruggeling halvelings onder de bal door en Tabekou heeft plots een zee aan ruimte maar zijn schot zoeft torenhoog over het doel van Mignolet.

14'

Club probeert het tempo op te krikken en Vanaken staat andermaal aan het kanon maar zijn schot verdwijnt in hoekschop. Meteen daarna kan Koffi een voorzet van Mata uit de lucht halen, nog steeds geen doelpunt op Olympia.

11'

We voetballen ondertussen weer verder en na een prima aanval legt Lang de bal panklaar voor Vanaken maar zijn schot is te centraal om Koffi echt te verontrusten.

9'
Gele kaart
Mata
De eerste gele kaart van de partij komt op naam van Mata die al glijdend de bal correct lijkt te spelen, niettemin tovert Lardot tot bijzonder grote ontevredenheid van Clement de kaart tevoorschijn, dit houdt in dat Mata de eerste wedstrijd in PO1 geschorst moet uitzitten.
8'

We krijgen geen verschroeiende openingsfase, al blijft gevaar voorlopig achterwege. Lang opent op links weliswaar bij de lopende Sobol maar de Oekraïner wordt terecht afgevlagd wegens buitenspel.

3'

Meteen daarna dwingt ook Club een eerste hoekschop van de partij af maar die wordt over het doel gekopt door Mitrovic.

2'

Bij een verre uittrap van Mignolet wordt het leer doorgekopt richting Lang, die in het halve maantje onderuit wordt gelopen door Tabekou maar scheidsrechter Lardot ziet er geen graten in.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Onder een stralende lentezon betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Club Brugge en Excel Moeskroen moet in goede banen worden geleid door Jonathan Lardot. Deze 37-jarige scheidsrechter zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Jeroen Walschap, vierde official Laurent Willems en videoref Wesli De Cremer.

In vergelijking met de wedstrijd in en tegen Anderlecht wijzigt Clement zijn elftal op een tweetal plaatsen. Achterin neemt Mitrovic de positie van Kossounou over, terwijl Lang sinds lang voor het eerst opnieuw aan de aftrap verschijnt. Voorin blijven De Ketelaere en Dost aan elkaar gekoppeld.

Voor Clinton Mata is de wedstrijd tegen Moeskroen meteen zijn 190ste competitiewedstrijd in de Eerste Klasse. Met zowel Club als Charleroi trad de Angolese Belg reeds 82 maal aan, terwijl hij ook met Genk 25 competitiewedstrijden afhaspelde. Rits en Mignolet kunnen vandaag respectievelijk hun 90ste en 60ste competitiewedstrijd voor Club spelen.

Voor de komst van Moeskroen kan coach Clement geen beroep doen op de geblesseerden Badji, Balanta, De Cuyper en Ricca en de geel geschorste Van den Keybus. Anderzijds keert Dirar wel terug in de selectie. Bij Club moeten zowel Kossounou, Lang, Mata en Sobol uitkijken voor een vijfde gele kaart, zoniet missen ze de start van de play-offs.

De partij tussen Club en Moeskroen is overigens een wedstrijd tussen de ploegen met het meeste en minste balbezit, de ploegen die het meest en het minst wisten te scoren en ook de ploegen die het minste en de meeste gele kaarten te zien kregen. Blauw-Zwart is al sinds enkele weken zeker van deelname aan PO1 en krijgt daarin al zeker Antwerp en Genk als tegenstander, voor het laatste ticket is er nog de strijd tussen Anderlecht en Oostende.

Bovendien is Moeskroen met 14 op 48 de slechts presterende uitploeg in de hoogste voetbalklasse, al verloor het van zijn laatste vijf uitduels er slecht ééntje. Van zijn laatste tien duels in de Jupiler Pro League wonnen de Henegouwers ook slechts één partij. Tot slot moet coach Simao het op Olympia ook nog stellen zonder zijn topschutter Da Costa.

De competitieleider heeft alvast de statistieken mee want van de laatste zes confrontaties op Brugse bodem, wist Club er vijf te winnen en werd er éénmaal verloren. Anderzijds heeft Blauw-Zwart nog iets recht te zetten na de halve misstap en het scoorloos gelijkspel op Le Canonnier eerder dit seizoen.

Voor de bezoekers uit Moeskroen liggen de kaarten helemaal anders. Les Hurlus prijken momenteel op een voorlaatste plaats in het klassement, met drie punten voorsprong op hekkensluiter Waasland-Beveren. Bij eigen verlies en winst van de Waaslanders bij OHL, is de rechtstreekse degradatie voor Moeskroen een feit. Zoniet volgt de confrontatie met Seraing, vicekampioen in 1B, voor een plaats in de Jupiler Pro League volgend seizoen.

Na de nederlaag bij Anderlecht hoopt Club Brugge vanavond om op de slotspeeldag de reguliere competitie in schoonheid af te sluiten en de drie punten aan eigen huis te houden. De landskampioen telt momenteel dertien punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp, dat gisteren de topper tegen Genk won.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Excel Moeskroen, op de 34ste en laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club verslaat Moeskroen met 4-2

Club Brugge heeft de reguliere competitie afgesloten met een 4-2 overwinning tegen Moeskroen. De Ketelaere en Vanaken maakten de openingsgoal van Harbaoui ongedaan, maar verdediger Silvestre maakte opnieuw gelijk. In de slotfase bezorgden Lang en Dost Club alsnog de zege. Blauw-Zwart begint zo binnen twee weken aan de Champions Play-off met acht punten voorsprong.

 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de match van vorige week tegen Anderlecht. Centraal achterin kreeg Matej Mitrović de voorkeur op Odilon Kossounou, terwijl voorin Noa Lang zijn basisplaats weer innam ten nadele van Youssouph Badji. De Bruggelingen trokken vanaf de openingsminuut ten aanval en konden ook al vroeg dreigen: Lardot liet doorspelen ondanks een haakfout op Lang aan de rand van de zestien meter en direct daarna ging een kopbal van Mitrović over doel.

 

Na tien minuten volgde opnieuw gevaar: een knappe aanval via Sobol en Lang eindigde bij Vanaken, maar zijn schot strandde recht op doelman Koffi. Moeskroen trok een dubbele muur op en probeerde er via de snelle flankspelers Olinga en Tabekou uit te komen. Vooral die laatste was gevaarlijk, maar Mignolet pareerde eerst zijn schot en zag daarna een nieuwe knal over doel verdwijnen. Aan de overkant zetten Lang en Vanaken De Ketelaere vrij voor doel, maar zijn schot ging net voorlangs.

 

Blauw-Zwart kampeerde voortdurend op de helft van Moeskroen en leek iets voorbij het halfuur toch beloond te worden: na een knappe actie van De Ketelaere tikte Dost het leer van dichtbij in doel. Dat was echter buiten de VAR gerekend, want de goal werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Vormer. Even later kapte Lang zich vrij in de zestien meter, maar zijn harde knal werd gepareerd door Koffi. De bezoekers loerden intussen op de counter, maar Vormer kon Mohamed nog net afstoppen, terwijl Harbaoui van dichtbij over doel besloot.

 

Na de pauze kwam Ignace Van der Brempt in de plaats van de geelgeboekte Mata. De Bruggelingen gingen op zoek naar een vroege goal, maar het was Moeskroen dat kon scoren: Harbaoui kopte een voorzet van Ciranni voorbij Mignolet. Voor Club was dat het sein om twee versnellingen hoger te schakelen, mét succes. Een schot van Lang ging eerst nog voorlangs, maar direct daarna kon Charles De Ketelaere een hoekschop van Vormer van dichtbij binnentikken.

 

Blauw-Zwart bleef doorduwen en scoorde direct daarna de 2-1 op identieke wijze. Deze keer was het Hans Vanaken die een corner van Vormer in doel kon verwerken. Even later ging een schot van Van der Brempt net voorlangs. Moeskroen hoorde dat Waasland-Beveren aan het winnen was op OHL en had daardoor een punt nodig om zich te redden. Het ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook: een hoekschop belandde voor de voeten van Matias Silvestre en die trapte de 2-2 in doel.

 

De Bruggelingen wilden nieuw puntenverlies absoluut vermijden en trokken in de slotfase volop in het offensief. Koffi pareerde een harde knal van Lang, terwijl aan de overkant Mignolet invaller Faraj kon afstoppen. Het waren uiteindelijk Lang en Dost die Club alsnog de zege bezorgden: na een knappe rush van Kossounou tikte Noa Lang eerst de 3-2 binnen en enkele minuten later bediende Lang Bas Dost, die de 4-2 eindstand vastlegde. Club Brugge sluit zo de competitie af met zestien punten voorsprong op Antwerp en begint binnen twee weken de Champions Play-off met een voorsprong van acht punten. 

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 34

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (46’ Ignace Van der Brempt), Matej Mitrović (58’ Odilon Kossounou), Brandon Mechele, Eduard Sobol (58’ Stefano Denswil) – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken – Charles De Ketelaere, Bas Dost (90’ Daniel Pérez), Noa Lang (90’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Senne Lammens, Tahith Chong en Nabil Dirar. Coach: Philippe Clement.

Excel Moeskroen: Hervé Koffi – Alessandro Ciranni, Matias Silvestre, Saad Agouzoul, Dimitri Mohamed (89' Beni Badibanga) – Serge Tabekou (82’ Benjamin Van Durmen), Christophe Lepoint, Bruno Xadas (68’ Harlem Gnohéré), Marko Bakic, Fabrice Olinga (68’ Imad Faraj) – Hamdi Harbaoui. Coach: Jorge Simão.

Gele kaarten: Mata, Harbaoui.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 51’ Harbaoui (0-1), 55’ De Ketelaere (1-1), 64’ Vanaken (2-1), 72’ Silvestre (2-2), 86’ Lang (3-2), 89’ Dost (4-2).

 

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in