Speeldag

4 - 1
93'

Met een plaats in de halve finales kan Club nu rustig toewerken naar 'Boxing Day' en de stadsderby tegen Cercle Brugge. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Heel graag tot dan en alvast een prettige Kerst gewenst!

93'

Binnen enkele minuten volgt overigens de loting voor die halve finales, die in principe begin februari en begin maart worden gespeeld. Volg onze sociale media voor verdere info hieromtrent.

93'

Het zit erop, Club wint met 4-1 van OHL en plaatst zich verdiend voor de halve finales van de Croky Cup, na doelpunten van De Ketelaere, Balanta, Lang en Vanaken.

90'
Goal
Vanaken
-
Net bij het ingaan van de extra speeltijd staat de 4-1 op het bord. Na een fout van Keita bij De Ketelaere trapt Vanaken de daaropvolgende vrije trap knap in het hoekje, geen schijn van een kans voor Runarsson!
90'

We krijgen nog minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

88'
Wissel
LangDost
88'
Wissel
MataVan der Brempt
88'
Wissel
SobolRicca
83'

Met nog zeven minuten tot het einde probeert OHL nog iets terug te doen wanneer Mercier knap de achterlijn haalt en terug legt tot bij Kaba, die haalt meteen uit maar trapt in de kroonjuwelen van Hendry, de Schot moet eventjes naar adem happen.

80'
Wissel
MaertensSekidika
80'
Wissel
SchrijversDe Sart
76'

Kaba gaat nog eens achter een diepe bal van Mercier aan, die krijgt het leer over Mignolet maar Mechele is alert genoeg om het leer alsnog te ontzetten, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens handspel van de boomlange spits.

75'
73'
Wissel
VormerSowah
72'
Wissel
MalinovKeita

Net voor de tweede wissel bij OHL, komen de bezoekers opnieuw stevig opzetten. Mercier opent knap tot bij Kaba maar ditmaal trapt hij onbeheerst over.

70'

Na slecht uitvallen bij Mbamba kan Kaba tot tweemaal toe uithalen, eerst ziet de grote spits zijn poging afgeblokt door Hendry, meteen daarna trapt hij rakelings over de kruising buiten.

67'
65'

Meteen na de 3-1 wordt het bijna 4-1 wanneer Lang zijn duivels kan ontbinden en zijn inzenden wordt voor de lijn gekeerd.

64'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Meteen na de eerste wissel bij Club, komt het op 3-1. De Ketelaere snoept Özkacar de bal af en legt meteen breed tot bij de compleet vrijstaande Lang die makkelijk zijn eerste treffer in de beker kan meepikken!
63'
Wissel
BalantaMbamba

Clement wisselt een eerste keer en haalt de geel geboekte Balanta naar de kant, in zijn plaats komt Mbamba.

58'
Goal
Mercier
-
Na de rust lijkt Club nog niet echt wakker en voor het uur slikt het de aansluitingstreffer van Mercier, die met links de 2-1 in het hoekje trapt.
57'
Gele kaart
Balanta
Ook Balanta gaat in het boekje bij Van Driessche wanneer hij te laat inkomt bij Mercier.
56'

We krijgen eventjes powerplay van OHL maar achterin houden zowel Hendry als Mechele de boel gesloten, in de omschakeling probeert Lang de lopende Vanaken te bereiken maar Runarsson haalt de bal uit de lucht.

50'

Ook Club probeert een eerste keer na de pauze te dreigen maar Sobol kan niet bij een listige doorsteekbal van De Ketelaere.

48'

OHL moet uit de schulp komen als het nog aanspraak wil maken op de halve finales en Mercier probeert het met links maar de Fransman ziet zijn poging ruim naast gaan, geen gevaar voor Mignolet.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft?

45'
45'
45'
Goal
Balanta
-
+5 : GOOOAAALLL - Net voor het einde van de eerste helft verdubbelt Club de score. Runarsson mist bij een Brugse hoekschop volledig zijn interventie en in het gerommel knalt Balanta uit de draai de 2-0 tegen de touwen, voor de Colombiaan meteen zijn tweede treffer in de Croky Cup. Meteen daarna gaan we rusten.
45'

+ 3 : Diep in de toegevoegde tijd knalt Rits vanuit de tweede lijn hard op doel en Runarsson duwt zijn pegel in hoekschop.

45'

Mede door de blessurebehandeling bij Vlietinck en het lange wachten vanwege de VAR krijgen we nog minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

42'

De wedstrijd is amper hervat wanneer Lang op zijn vertrouwde linkerflank de bezoekende defensie oprolt maar in extremis vindt de Rotterdammer nog Özkacar op zijn weg.

39'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Daar is de verdiende voorsprong voor Club dan toch! Op rechts dolt Mata met zijn tegenstander en met veel gevoel legt het leer op het hoofd van De Ketelaere die van dichtbij de 1-0 voorbij Runarsson in doel buffelt, pas na een viertal minuten wordt het doelpunt ook vanuit Tubeke bevestigd! Voor De Ketelaere trouwens zijn derde treffer in deze bekercampagne.
37'

Na een eerder ongelukkig contact met Rits kijkt ook Malinov tegen geel aan en krijgt een vrije trap. Vormer probeert die in doel te krullen maar raakt het hoofd van de opspringende Maertens, ook de daaropvolgende hoekschop levert Club verder niks op.

35'
Gele kaart
Malinov
34'

Met nog tien minuten tot de rust kan Balanta bij een hoekschop vrij op doel koppen maar hij doet evenwel recht in de armen van Runarsson.

31'

Het was al een tijdje geleden maar OHL kan nog eens de oversteek maken, Maertens knalt vanuit een schuine hoek van ver op doel maar zijn schot raakt de buitenkant van het zijnet.

29'
26'
Wissel
VlietinckShengelia

Vlietinck kan helaas niet meer verder, het Brugse jeugdproduct moet noodgedwongen naar de kant en wordt afgelost door Shengelia.

24'

Halverwege de eerste helft gaat Vormer in de bezoekende zestien neer maar Van Driessche wuift de Brugse claim om een strafschop weg.

21'
Gele kaart
Mechele
In een onschuldig lijkend duel blijft Mechele even haken bij Kaba, de Bredenaar kijkt meteen tegen een wel heel lichte gele kaart aan.
19'

De bezoekers spelen even met zijn tienen nadat Vlietinck verzorgd moet worden na een ongelukkig contact met Sobol, gelukkig kan de ex-Bruggeling wel weer verder.

17'

Net na het eerste kwartier stuurt Lang op links De Ketelaere de ruimte in en zijn voorzet wordt naast gekopt door Vanaken. Een eventuele doelpunt zou worden afgekeurd wegens voorafgaand nipt buitenspel.

15'

Terwijl het Brugse publiek zich laat horen, levert hoge druk balbezit voor Club op, Vormer probeert het vanuit de tweede lijn maar zijn schot zeilt hoog over het doel van Runarsson, die eigenlijk nog niet aan de bak moest komen.

13'

Club duwt OHL opnieuw tegen het eigen doel en de bezoekers hebben bij momenten zowaar negen spelers in de eigen zestien, Club vindt dan ook geen gaatje in de dubbele afweergordel.

9'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege de bezoekers wanneer Vlietinck bij een diepe bal van Mercier uit de rug loopt van Sobol, de ex-Bruggeling legt goed af tot bij Kaba maar die vindt een geweldige Mignolet op zijn weg, Club ontsnapt aan de vroege achterstand.

6'
5'

Club wil een vroeg doelpunt maar tot tweemaal toe wordt het niet op zijn wenken bedient. Eerst kijkt Lang te passief bij een voorzet van Rits, meteen daarna gaat een schot van de Nederlander ruimschoots naast.

2'

Net nadat ook een voorzet van Vanaken achter het doel van Runarsson verdwijnt, kunnen de bezoekers een eerste maal tegenprikken maar Mignolet kent geen problemen met het schotje van Mercier.

1'

Nog voor de eerste minuut volledig vol is, haalt Lang een eerste maal de achterlijn maar zijn voorzet is slordig.

1'

We zijn er aan begonnen, het is de thuisploeg dat heeft afgetrapt. Volgt Club het voorbeeld van Eupen, Gent en Anderlecht en boekt het een plaats voor de halve finales? Volg het hier op de voet. Blauw-Zwart speelt eerst naar de eigen Kop toe.

De beide teams stappen de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Het bekerduel tussen Club Brugge en OHL moet in goede banen worden geleid door Bram Van Driessche. Deze 36-jarige scheidsrechter zal hierbij worden bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Kevin Monteny, vierde official Wesli De Cremer en videoref Jasper Vergoote.

Bij de bezoekers uit Leuven hebben we met Thibault Vlietinck ook al een speler die uit de Brugse jeugdopleiding is doorgegroeid. Ook ex-Bruggeling Siebe Schrijvers verschijnt aan de aftrap, dit in tegenstelling tot Kaveh Rezaei.

Voor De Ketelaere is het bekertreffen met OHL overigens zijn 100ste wedstrijd in het eerste elftal van Club. Na Marc Degrijse is de jonge Bruggeling de tweede jongste speler bij Blauw-Zwart die de kaap van 100 rondt.

Voor de kwartfinale tegen OHL opteert coach Clement voor dezelfde elf die ook in de topper tegen Anderlecht aan de aftrap verschenen. Met Charles De Ketelaere en Brandon Mechele beginnen dus opnieuw twee jongens die hun opleiding bij Club kregen.

Het is bovendien de allereerste maal dat Club en OHL elkaar in het bekertornooi treffen en de tweede maal in negen dagen dat beide teams tegenover elkaar staan. Anderhalve week terug won Blauw-Zwart aan Den Dreef nog met 1-4, eerder op het seizoen kwam de landskampioen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Om die halve finales te bereiken, moet Club vanavond dus voorbij OHL, dat eerder Lierse Kempenzonen en Westerlo wist uit te schakelen. Blauw-Zwart van hun kant wipte eerst Deinze uit het bekertornooi, vooraleer via strafschoppen de maat te nemen van bekerhouder Genk.

Zondag is er op ‘Boxing Day’ nog de stadsderby tegen Cercle Brugge, vanavond staat voor Club de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2021 op het programma. Daarin strijdt Blauw-Zwart voor een plaats in de halve finales.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en OHL, in de kwartfinales van de Croky Cup.

Club naar halve finale dankzij 4-1 zege tegen OHL

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Beker van België dankzij een 4-1 zege tegen OH Leuven. Blauw-Zwart beet zich aanvankelijk de tanden stuk op de Leuvense defensie, maar dook toch met twee goals verschil de rust in dankzij goals van De Ketelaere en Balanta. Mercier kon na de pauze tegenprikken, maar Lang en Vanaken zorgden voor de definitieve beslissing.

Philippe Clement koos voor hetzelfde elftal dat zondag gelijk speelde tegen Anderlecht. Vorige week woensdag ging Club nog met 1-4 winnen in Leuven, maar deze keer wou Marc Brys geen vier doelpunten incasseren. De bezoekers trokken een dubbele muur op, waardoor er voor Blauw-Zwart amper ruimte was in de zone van de waarheid. De bezoekers loerden intussen op de counter en kregen zo ook twee kansen: een schot van Mercier werd makkelijk gepakt door Mignolet en even later knalde Kaba van dichtbij op de Brugse doelman. Tussendoor ging een poging van Lang voorlangs.

De Bruggelingen waren niet onder de indruk en probeerden met veel bewegingsvoetbal OHL uit verband te spelen. Club voerde de druk op en kwam ook steeds dichter bij een doelpunt: een kopbal van Vanaken ging naast, Rits devieerde een voorzet in het zijnet, een kopbal van Balanta verdween in de armen van doelman Rúnarsson en een vrije trap van Vormer ging via de muur over doel. Bovendien liet scheidsrechter Van Driessche doorspelen nadat Vormer in de zestien meter onderuit ging na een duel met Malinov.

De bezoekers hoopten zonder tegengoals de rust te halen, maar dat was buiten Charles De Ketelaere gerekend. Na een voorzet van Mata kopte hij – in zijn honderdste wedstrijd voor Blauw-Zwart – de 1-0 binnen. Club kwam nu helemaal onder stoom, maar na een knappe actie werd een poging van Lang afgeblokt, terwijl Rúnarsson een prima redding in huis had op een harde knal van Rits. Diep in de blessuretijd van de eerste helft viel alsnog de verdiende 2-0. Na een hoekschop loste Rúnarsson de bal, waardoor Éder Balanta het leer door een bos van benen in doel kon trappen.

Na de pauze probeerden de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. OHL ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en slaagde daar ook in. Een poging van Mercier ging naast en een voorzet-schot van Chakla werd gepareerd door Mignolet, maar kort voor het uur was het alsnog raak. Xavier Mercier haalde uit vanop de rand van de zestien meter en trapte de 2-1 binnen. 

Club panikeerde niet en reageerde meteen. De Ketelaere ontfutselde Özkacar de bal en bediende Noa Lang, die van dichtbij de 3-1 kon binnentikken. Direct daarna ging een afgeweken schot van De Ketelaere naast. De bezoekers probeerden opnieuw te reageren, maar de bedrijvige Kaba kon niet scoren. De aanvaller knalde het leer twee keer over doel en bij een derde poging stond Jack Hendry in de weg.

Leuven slaagde er niet meer in om te scoren, maar dat lukte wel voor Blauw-Zwart. Een harde knal van De Ketelaere zoefde net over doel, maar het was Hans Vanaken die in de blessuretijd de 4-1 eindstand vastlegde. Met een harde vrije trap kon de Limburger Rúnarsson alsnog voor de vierde keer verslaan.

 

Beker van België - kwartfinale
Toeschouwers:
10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (89’ Ignace Van der Brempt), Jack Hendry, Brandon Mechele, Eduard Sobol (89’ Federico Ricca) – Mats Rits, Éder Balanta (63’ Noah Mbamba), Hans Vanaken – Ruud Vormer (73’ Kamal Sowah), Charles De Ketelaere, Noa Lang (89’ Bas Dost). Bank: Senne Lammens, Stanley Nsoki, Faitout Maouassa en Cisse Sandra. Coach: Philippe Clement.
Oud-Heverlee Leuven: Rúnar Alex Rúnarsson – Sofian Chakla, Sébastien Dewaest, Cenk Özkacar – Thibault Vlietinck (26’ Levan Shengelia), Kristiyan Malinov (72’ Mandela Keita), Siebe Schrijvers (81’ Alexis De Sart), Casper De Norre – Xavier Mercier, Sory Kaba, Mathieu Maertens (81’ Jesse Sekidika). Coach: Marc Brys
Gele kaarten: Mechele, Malinov, Balanta.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 40’ De Ketelaere (1-0), 45+5’ Balanta (2-0), 58’ Mercier (2-1), 64’ Lang (3-1), 91’ Vanaken (4-1).

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in