Speeldag 9

1 - 1
97'

Komende dinsdag speelt Club in het voormalige Oost-Duitsland zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, dan heet Red Bull Leipzig de tegenstander, heel graag tot dan!

97'

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken en Club komt tegen OHL niet verder dan een 1-1 gelijkspel, het laat hiermee na om de kloof met eerste achtervolger Union op te voeren tot vier punten.

95'

De eerste supporters verlaten reeds de tribunes wanneer Mata het leer nog eens voor doel gooit maar Romo toont zich de sterkste.

92'

We zitten reeds in de tweede van zes extra speelminuten wanneer de elfde Brugse corner na rust in eerste instantie wordt weggewerkt maar in de rebound neemt Sobol het leer meteen op de slof, maar de Oekraïner ziet hoe zijn schot wordt afgeblokt.

90'

We krijgen minstens 6 minuten toegevoegde tijd, kan het nog voor Club?

85'
Wissel
MalinovKeita
85'
Wissel
MaertensOuedraogo
84'
82'
Gele kaart
Maertens
78'

Meteen na de gelijkmaker komen de bezoekers bijna een tweede maal op voorsprong maar het schot van Maertens spat tegen de paal uit elkaar, dit tot grote opluchting van Mignolet en gans Club.

77'
Goal
Mata
-
GOOOAAALLL - Met nog dertien minuten op de klok hangen de bordjes terug in evenwicht. Mata snijdt naar binnen en trapt met links de 1-1 in de korte hoek voorbij Romo, meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen!
76'
75'
Wissel
MercierKaba
75'
Wissel
Al-TamaariShengelia
74'

De dubbele wissel laat nog even op zich wachten en hiervan probeert Rits te profiteren maar Romo duwt zijn lepe plaatsbal in hoekschop. De doelman pakt meteen daarna ook pogingen van De Ketelaere en Vanaken.

72'

Terwijl bij de bezoekers twee spelers klaarstaan om in te vallen, kan De Ketelaere op links de bal binnen houden en voor doel brengen maar Dost kan het leer niet goed controleren.

70'
Gele kaart
Malinov
68'

Het blijft éénrichtingsverkeer richting het doel van Romo maar eerst kan Dost niet bij een voorzet, daarna gaat het schot van Mbamba naast.

66'

En het wil maar niet lukken voor Club. Nsoki weet zich zowaar op rechts door te zetten, de Fransman haalt de achterlijn en legt perfect op tot bij Vanaken maar in één tijd knalt de tweevoudige Gouden Schoen over het doel van Romo, nog steeds 0-1.

63'

Na een kleine twintig minuten in de tweede helft is er opnieuw een prima kans voor Club. Bij een vrije trap verlengt Dost met het hoofd tot bij De Ketelaere maar die kan zijn kopbal onvoldoende naar de hoek koppen om Romo echt te verrassen.

59'
Wissel
SowahDost
59'
Wissel
BalantaMbamba
58'

Terwijl zowel Dost als Mbamba klaarstaan om in te vallen, wervelt Lang langs flink wat tegenstanders maar zijn aflegger wordt net voor de neus van een medespeler ontzet, in de nabeurt loopt ook Nsoki zich vast.

56'
Wissel
KukharevychSchrijvers
56'

Nog steeds de achterstand voor Club en daar verandert de actie van Mata niks aan, zijn poging met links gaat ruim naast het doel van Romo.

54'

Club wil de forcing voeren en De Ketelaere duikt de zestien in, iets te letterlijk volgens Vergoote die de bal niet op de stip legt.

52'

Een tweede Brugse hoekschop na de rust wordt kort genomen en de voorzet van Sowah bereikt via het hoofd van een Leuvenaar Hendry, maar die kopt van heel dichtbij tegen de dwarsligger, bijna de gelijkmaker.

51'

Ondanks de aanmoedigingen van het thuispubliek slaagt Club er niet echt in om de dubbele afweergordel te ontgrendelen, daarvoor ligt het tempo bij de landskampioen toch net iets te laag.

48'

Club wil heel vroeg de gelijkmaker en Lang slalomt langs een aantal tegenstanders maar kan uiteindelijk niet zelf op doel besluiten. Dit doet Sowah wel maar Romo duwt zijn pegel met beide vuisten uit zijn doelvlak.

46'

De tweede helft is nog geen 60 seconden ver wanneer De Ketelaere een eerste maal zwaar uithaalt maar zijn schot wordt afgeblokt.

46'

De bal rolt weer op Olympia, er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'

+2 : Scheidsrechter Vergoote fluit de eerste helft af en Club moet met een 0-1 achterstand de rust in. Kan Blauw-Zwart deze scheve situatie na de pauze nog rechtzetten?

45'

+1 : We zitten reeds in de extra tijd wanneer Rits zich in de zestien kan doorzetten maar zijn schot vanuit scherpe hoek wordt uiteindelijk vrij makkelijk gepakt door Romo.

45'

We krijgen minstens 2 minuten toegevoegde tijd.

41'
Goal
Özkacar
-
Helemaal uit het niets komen de bezoekers op voorsprong. Mignolet kan een slordige terugspeelbal van Nsoki niet meer binnen houden en uit de daaropvolgende hoekschop kopt Özkacar de 0-1 in doel binnen.
39'

Club wil nog voor de rust de voorsprong en komt dichtbij de 1-0, Sobol haalt de achterlijn en geeft strak voor doel maar vooraleer De Ketelaere het leer in doel kan glijden, verdwijnt het leer via de voet van Özkacar over de achterlijn, vreemd genoeg geeft de scheidsrechter doeltrap.

35'

Net als Eupen op de openingsspeeldag deinzen de bezoekers uit Leuven er niet voor om zich vaak te laten vallen en zo het tempo uit de wedstrijd te halen, helaas staat scheidsrechter Vergoote dit vooralsnog toe.

34'

De bezoekers speculeren op de counter en de snelheid van Maertens die op links kan uitbreken en op doel knallen maar vanuit een vrij scherpe hoek verdwijnt zijn schot over het doel van Mignolet.

32'

Net na het halfuur komt Club heel dicht bij de voorsprong wanneer De Ketelaere de achterlijn haalt en knap voor doel kan brengen tot bij Rits, die besluit meteen met links maar helaas echter ook pal op Romo die met de schrik vrijkomt, nog steeds geen doelpunten op Olympia.

30'

De bezoekers blijven een dubbele afweergordel opwerpen maar toch vinden De Ketelaere en Lang elkaar, het schot van de ex-Ajacied gaat echter naast.

28'
26'

De tandem Lang-De Ketelaere vindt zich prima en na inspelen van de Nederlander krijgt De Ketelaere wat ruimte maar zijn poging mist totaal de juiste richting.

25'

Nadat een kopbal van Vanaken ongevaarlijk over doel gaat, is het Sobol die prima aflegt tot bij Lang maar die wordt afgestopt door Özkacar.

22'

Club haalt zeker niet zijn beste niveau en de bezoekers profiteren daarvan om toch iets beter in de wedstrijd te sluipen maar het schot van Mercier wordt afgeblokt. Kan Blauw-Zwart een versnelling hoger?

20'

Na een fout van Dewaest bij Balanta, is het Sowah die de daaropvolgende vrije trap voor zijn rekening neemt maar de Ghanees krult zijn poging ruim over.

17'
Gele kaart
Lang
16'

Nadat de eerste hoekschop van Club wordt afgeweerd, kunnen de bezoekers de oversteek maken via Mercier, die probeert Mignolet met een listig lobballetje te verschalken maar zijn poging gaat over het doel.

15'
14'

Net voor het kwartier knalt Sowah vanuit de tweede lijn snoeihard op doel maar het schot de Ghanees zoeft rakelings naast, meteen daarna staat ook Rits aan het kanon maar hij schiet recht in de handen van Romo, nog steeds 0-0.

9'

Zonder echt veel sturm und drang knutselt Club een prima actie in elkaar, Rits draait goed weg bij zijn tegenstander en wil voor doel brengen maar in de carambole raakt de Antwerpenaar de bal het laatst, gewoon doeltrap voor Romo.

6'

Na prima samenspel met De Ketelaere duikt Lang de zestien in, hij probeert het meteen met links maar de Rotterdammer ziet zijn schot over en naast gaan.

5'
4'

Het eerste gevaar en het eerste schot tussen de palen komt vanwege Club wanneer Rits vanuit de tweede lijn op doel knalt, doelman Romo kent de nodige moeite en moet in twee tijden pakken.

1'

Na de nodige vertraging zijn we er dan toch aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt, Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Terwijl de tribunes zich stilaan vullen, stappen de beide teams de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Club Brugge en OHL moet in goede banen worden geleid door Jasper Vergoote. De 29-jarige West-Vlaming zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Laurent Conotte en Michael Geerolf, vierde official Kevin Debeuckelaere en videoref Erik Lambrechts.

Bij OHL, dat Sadzoute door blessure en Chakla door schorsing moet missen, is het tevergeefs zoeken naar ex-Bruggelingen bij de aftrap. Zowel Schrijvers als Vlietinck beginnen op de bank, terwijl de naam van Rezaei helemaal ontbreekt op het wedstrijdblad.

Simon Mignolet staat tegen OHL voor de 100ste maal onder de lat bij Club. Tot op heden heeft hij reeds 72 competitiewedstrijden, 20 Europese wedstrijden en 7 bekerduels bij Blauw-Zwart achter de rug. Dit seizoen behaalde de Limburger reeds vier clean sheets en uiteraard hoopt hij ook tegen OHL zijn netten schoon te houden.

Zoals verwacht mocht worden, gaat Clement niet echt aan het roteren en opteert hij voor dezelfde basiself die ook tegen PSG aan de aftrap verscheen. Dus achterin met het trio Mata, Hendry en Nsoki en Sobol en Sowah op de flanken. Op het middenveld krijgen we met Balanta, Rits en Vanaken de gebruikelijke namen terwijl voorin Lang en De Ketelaere andermaal aan elkaar worden gekoppeld.

Bij Club is het vanavond vooral uitkijken naar Kamal Sowah, die door zusterclub Leicester City drie jaar ter beschikking werd gesteld bij OHL. Op 18-jarige leeftijd debuteerde de nu 21-jarige Ghanees bij de Leuvense fusieclub, waarin hij zowel centraal als op de flanken uit de voeten kan. Slaagt de nieuwkomer er in om vanavond uitgerekend tegen zijn ex-ploeg een eerste maal in het blauw-zwarte shirt te scoren?

Voor de onderlinge confrontatie met OHL kan coach Clement op de geblesseerde Vormer na vrijwel over een volledige kern beschikken. Dus ook met Wesley Moraes die tegen Charleroi een lichte blessure opliep. Anderzijds haalde de Amerikaanse nieuwkomer Otasowie de selectie niet.

Maar ook de bezoekers uit Leuven kunnen de punten goed gebruiken, OHL staat na acht speeldagen op een 17de en voorlaatste plaats in het klassement, met zes punten voorsprong op hekkensluiter Beerschot. OHL heeft alvast de statistieken niet mee want van de vorige vijf confrontaties op Brugse bodem kon het geen enkele winnen.

Terwijl de wielergekte tussen Brugge en Leuven volledig is losgebarsten, openen Club Brugge en OHL in een vooruitgeschoven wedstrijd speeldag 9. Blauw-Zwart begint als leider aan de partij en kan mits een nieuwe driepunter de voorsprong op eerste achtervolger Union vergroten en tevens vertrouwen tanken voor de trip naar Leipzig.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en OH Leuven, op speeldag 9 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in