Speeldag 5

0 - 5
94'

Veel tijd om te bekomen van deze uppercut rest er Club evenwel niet want zondag reeds is er de topper uit bij Genk, heel graag tot dan!

94'

Meteen na het doelpunt wordt de wedstrijd afgefloten, Club verliest met zware 0-5 cijfers en moet nederig het hoofd buigen tegen een veel sterker Leipzig.

93'

Diep in de extra tijd krijgt Club nog een vijfde tegendoelpunt te slikken wanneer Nkunku de forfaitcijfers op het bord schiet.

91'

Het hoeft al lang niet meer voor Leipzig, dat wel nog eens de oversteek via ondermeer Forsberg, uiteindelijk is het Moriba die zijn kans waagt maar de Guinese invaller ziet zijn schot afgeblokt.

90'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd, kan Club alsnog een eerredder uit de brand slepen?

85'
Gele kaart
Balanta
82'
Wissel
De KetelaereWesley
82'
Wissel
SowahIzquierdo
79'
Wissel
GvardiolBonnah
75'

Enkele tellen later is het opnieuw alarmfase rood in de Brugse zestien maar andermaal redt Mignolet de meubelen, aan de overzijde is er de uitbraak van Lang maar de Nederlander vindt evenwel Martinez op zijn weg.

74'

We zitten bijna in het laatste kwartier wanneer Leipzig heel eventjes doorduwt maar tot tweemaal toe houdt Mignolet met evenveel knappe reddingen André Silva van een tweede doelpunt af, het blijft 0-4.

73'

Met de moed der wanhoop blijft Club op zoek gaan naar de eerredder maar die komt er voorlopig evenwel nog niet. Via tal van stationnetjes belandt de bal voor de voet van Ricca maar andermaal mist de invaller de juiste richting.

70'

Bij een derde Brugse hoekschop na de rust krijgen ze bij Leipzig het leer niet onmiddellijk weg en Ricca probeert het van ver maar de Uruguayaan ziet zijn poging ruim over gaan.

68'
67'

Meteen na de derde wissel bij Leipzig waagt Henrichs van ver zijn kans maar het schot van de invaller gaat een metertje over de kooi van Mignolet buiten.

66'
Wissel
BrobbeyNovoa
62'
Gele kaart
Lang
61'
Wissel
LaimerHenrichs
61'
60'
Wissel
Van der BremptMechele
57'

Na slordig uitvoetballen bij de bezoekers kan De Ketelaere opeens alleen op Martinez af, de jonge Rode Duivel houdt zich plots in en probeert dan de vrijstaande Lang aan te spelen maar de bal gaat te ver voor de Nederlander.

54'

Laat Leipzig de teugels wat vieren of is het toch gewoon Club dat na de kampwissel iets snediger voor de dag komt? Feit is wel dat het op korte tijd tweemaal voor gevaar kan zorgen. Eerst heeft De Ketelaere de 1-4 aan de voet, terwijl meteen daarna Rits pal in de handen van Martinez trapt.

52'

Kan Club nog een vuist maken? Met een gelukje kan De Ketelaere de lopende Sowah bereiken, die legt goed af naar Lang die op zijn beurt breed legt tot bij Rits maar de poging van de invaller wordt afgeblokt, voorlopig geen eerredder voor de thuisploeg.

49'

Ondanks de riante voorsprong blijft Leipzig ook na de rust voor de aanval kiezen maar Mignolet pakt het schot van Laimer.

46'

De bal rolt weer op Olympia. Met meteen twee wissels aan Brugse zijde : zowel Dost als in Nsoki bleven in de kleedkamer achter, in hun plaatsen beginnen Ricca en Rits aan de tweede helft.

46'
Wissel
DostRits
46'
Wissel
NsokiRicca
45'

Meteen daarna fluit scheidsrechter Massa de eerste helft en onder een striemend fluitconcert duikt Club met een 0-4 achterstand de rust in. Blauw-Zwart werd op alle vlakken overtroefd door een veel sterker en snediger Leipzig, dat al heel vroeg op voorsprong kwam via Nkunku. Enkele minuten later verdubbelde Forsberg vanaf de stip de score en nog voor het halfuur was het al helemaal over en uit na de rake kopbal van Silva. De 0-4 van Forsberg net voor de rust strooide nog meer zout in de Brugse wonde.

45'

Net nadat Van der Brempt in de Duitse zestien ten val wordt gebracht maar de Italiaanse ref slechts de hoekschop toestaat, slaan de Roten Bullen een vierde maal toe. Forsberg mag tussen twee Bruggelingen de bal aannemen en draaien en met een rake trap in de korte hoek tekent de Zweed zijn tweede doelpunt van de avond aan, 0-4 voor Leipzig!

39'

Met nog zes minuten tot de rust levert hoge Duitse druk alweer balverlies op bij Club, ditmaal bij Balanta, en bijna kan Mukiele hiervan profiteren maar zijn schot gaat over het doel van Mignolet.

33'

Op rechts kan Van der Brempt zich voor het eerst doorzetten maar zijn voorzet wordt in hoekschop verwerkt, bij die corner knalt Sowah de afvallende bal meteen richting doel maar evenwel meters naast, ook dit kunnen we geen kans noemen.

30'
27'
Goal
André Silva
-
Nog voor het halfuur lijkt Club al helemaal uitgeteld wanneer André Silva in de tweede zone een gemeten voorzet overhoeks voorbij Mignolet in doel kopt.
25'

Dan toch enig teken van leven bij Club wanneer Sowah op links de nodige meters kan nemen maar de inlopende Dost kan onvoldoende kracht zetten om Martinez echt de proef te stellen.

19'

De thuisploeg komt maar niet uit de greep van Leipzig vandaan en een morrend publiek ziet hoe de bezoekers alweer voor gevaar zorgen maar gelukkig voor Mignolet gaat een zwaar schot naast, Club slaagt er maar niet in om een vuist te maken.

17'
Goal
Forsberg
-
Club is nog niet bekomen van de openingstreffer wanneer Sowah in de zestien ongewild en ongelukkig tegen Brobbey aantrapt, de Italiaanse ref wijst onverbiddelijk naar de stip en vanaf elfmeter trapt Forsberg de 0-2 perfect in het hoekje. Ziet Blauw-Zwart zijn kansen om Europees te overwinteren nu al in rook opgaan?
16'

Strafschop Leipzig!

12'
Goal
Nkunku
-
De Duitse druk loont want nog voor het kwartier komen de bezoekers op voorsprong. Eerst heeft Mignolet nog een prima redding in huis bij een zwaar schot van Silva maar tegen de rebound van Nkunku is hij evenwel kansloos, 0-1 voor Leipzig!
9'

De Duitse druk blijft en ditmaal staat Gvardiol aan het kanon maar het schot van de Kroatische centrale verdediger verdwijnt enkele meters naast het doel van Mignolet.

6'

De Duitsers willen de wedstrijd meteen in handen nemen en Mignolet moet al flink aan de bak bij een schot vanuit de tweede lijn van Mukiele, bij de daaropvolgende hoekschop krijgt Club het leer met heel wat moeite uit de eigen zestien.

5'
3'

We zien een vrij zenuwachtig wedstrijdbegin, met tal van slordigheden aan beide kanten. Niettemin komen de bezoekers een eerste maal opzetten maar gelukkig gaat het schot van Angelino ruimschoots naast.

1'

De Champions League hymne heeft weerklonken en we zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Leipzig die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Een quasi uitverkocht Olympia, waaronder ook een kleine 450 Duitse fans, ziet hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De confrontatie tussen Club Brugge en RB Leipzig moet in goede banen worden geleid door de Italiaan Davide Massa, die enkele seizoenen terug in de Champions League ook al het thuisduel tegen Atlético Madrid voor zijn rekening mocht nemen. Deze 40-jarige bankier zal op Olympia worden bijgestaan door zijn landgenoten en assistenten Filippo Meli en Stefano Alassio en vierde official Daniele Chiffi. Ook het VAR-duo komt uit Italië en luistert naar de namen van Paolo Valeri en Massimiliano Irrati.

Bij de bezoekers uit het voormalige Oost-Duitsland zijn er wel een aantal afwezigen. Zo testte de Hongaarse doelman Gulacsi positief, terwijl zowel Poulsen als de Spaanse spelmaker Olmo geblesseerd in Leipzig achter bleven, Adams en Simakan zijn dan weer geschorst.

In vergelijking met de wedstrijd in en tegen Mechelen, wijzigt Clement zijn elftal op een drietal plaatsen. Zo verschijnen zowel Hendry, Van der Brempt als Sowah aan de aftrap en moeten Maouassa, Mechele en Vormer zich tevreden stellen met een plaatsje op de bank.

Voor de opdracht tegen RasenBallsport Leipzig kan coach Clement op een vrijwel complete selectie rekenen, enkel Sobol ontbreekt wegens ziekte. Er werden gelukkig geen nieuwe Covibesmettingen geregistreerd, terwijl Van der Brempt opnieuw paraat is, ook de Amerikaanse middenvelder Otasowie werd aan de 22-koppige selectie toegevoegd. Bij Club is er niemand geschorst.

Eerder op de middag won ClubNXT in Roeselare met ruime 4-1 cijfers van hun leeftijdsgenoten na doelpunten van Hautekiet, Engels, Sandra en Audoor. Volgen de jongens van Clement dit voorbeeld en behalen ook zij vanavond een bevredigend resultaat?

In theorie zit er zelfs nog meer in want bij winst van Club en als PSG niet weet te winnen op het veld van Manchester City, dan speelt de Belgische landskampioen binnen twee weken in Parijs voor de tweede plaats. Bij verlies vanavond, dan moet Blauw-Zwart op de laatste speeldag een beter resultaat behalen dan Leipzig thuis tegen City.

In zijn 87ste wedstrijd in de Champions League staat Club Brugge vanavond voor een bijzonder belangrijke maar tevens moeilijke thuiswedstrijd tegen RB Leipzig. Belangrijk want bij winst of minstens een gelijkspel is Blauw-Zwart al zeker van de derde plaats in Groep A en van overwintering in de Europa League.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en RS Leipzig, op de vijfde en voorlaatste speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League.

  • 0 - 5

Club gaat met 0-5 onderuit tegen RB Leipzig

Club Brugge heeft in de Champions League een zware 0-5 nederlaag geleden tegen RB Leipzig. Blauw-Zwart slikte binnen het kwartier twee ongelukkige tegengoals en moest voor rust nog twee treffers toestaan. Na de rust kreeg Club nog verschillende kansen, maar scoren lukte niet. Diep in de blessuretijd werd het nog 0-5.

Philippe Clement voerde drie wijzigingen door aan het team dat vrijdag onderuit ging in Mechelen. Zo kwam Jack Hendry terug in de ploeg als centrale verdediger, terwijl Ignace Van der Brempt en Kamal Sowah de flanken voor hun rekening namen. Maouassa, Mechele en Vormer moesten zich daardoor tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Bij de bezoekers uit Leipzig ontbraken doelman Peter Gulacsi en coach Jesse Marsch omwille van een coronabesmetting.

De Duitsers moesten absoluut winnen om nog Europees te kunnen overwinteren en trokken meteen ten aanval. Schoten van Angeliño en Gvardiol zoefden naast, terwijl Mignolet al vroeg redding moest brengen op een knal van Mukiele. Club wist niet van welk hout pijlen maken en keek nog voor het kwartier tegen een achterstand aan: Mignolet kon eerst nog een schot van Silva pareren, maar was daarna kansloos tegen de rebound van Nkunku. Kort daarop stond het zelfs al 0-2: Sowah trapte Brobbey onderuit in de zestien meter en Emil Forsberg zette de strafschop feilloos om.

Club probeerde zich daarna te herpakken, maar kwam niet verder dan een voorzet van Sowah die door Dost op doelman Martinez werd gedevieerd. Tot overmaat van ramp werd het nog voor het halfuur al 0-3, toen André Silva een voorzet van Angeliño overhoeks binnenkopte. Aan de overkant werd een voorzet van Van der Brempt nog net weggewerkt, terwijl een afgeweken schot van Sowah naast ging. De Bruggelingen moesten echter de kelk tot op de bodem ledigen: op slag van rust knalde Forsberg immers de 0-4 binnen vanop de rand van de zestien meter.

Philippe Clement greep in bij de rust en bracht Ricca en Rits in de plaats van Nsoki en Dost. Vooral Mats Rits liet zich al vlug opmerken met enkele goede infiltraties. Zijn eerste poging werd echter afgeblokt, terwijl de tweede gered werd door Martinez. Ook De Ketelaere kon even later de Leipzigdoelman niet verschalken. Aan de overkant moest Mignolet redding brengen op schoten van Lainer en Nkunku.

De Duitsers lieten intussen het tempo zakken, waardoor Club beter in de match kwam. Kort voor het uur kreeg Blauw-Zwart ook twee mogelijkheden om tegen te scoren. Eerst speelde De Ketelaere slecht in op Lang en daarna kon De Ketelaere met zijn voorzet Vanaken niet bereiken. Ook twee schoten van Ricca leverden niets op. Aan de overkant ging een schot van Henrichs over doel en bracht Mignolet tot twee keer toe redding op pogingen van Silva.

Een kwartier voor tijd lanceerde Vanaken Noa Lang, maar de Nederlander zag zijn schot gepareerd worden door Martinez. Dichter kwam Club niet meer bij een doelpunt. Tien minuten voor tijd vielen ook Izquierdo en Wesley nog in, maar ook zij konden niets meer forceren. Diep in de blessuretijd werd het nog 0-5, nadat Nkunku een rebound kon binnentikken. Door deze nederlaag neemt Leipzig de derde plaats over van Blauw-Zwart.

 

Champions League: Groep A – Speeldag 5
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Davide Massa (Ita)
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Stanley Nsoki (46’ Federico Ricca) – Ignace Van der Brempt (60’ Brandon Mechele), Hans Vanaken, Éder Balanta, Charles De Ketelaere (82’ Wesley Moraes), Kamal Sowah (82’ José Izquierdo) - Bas Dost (46’ Mats Rits), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Owen Otasowie, Faitout Maouassa, Ruud Vormer en Noah Mbamba. Coach: Philippe Clement.
RB Leipzig: Josep Martinez – Nordi Mukiele, Lukas Klostermann (62’ Benjamin Henrichs), Josko Gvardiol (80’ Solomon Bonnah), Angelino – Christopher Nkunku, Kevin Kampl, Konrad Laimer (62’ Ilaix Moriba), Emil Forsberg – André Silva, Brian Brobbey (66’ Hugo Novoa). Coach: Achim Beierlorzer.
Gele kaarten: Lang, Balanta, Wesley.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 12’ Nkunku (0-1), 17’ Forsberg (penalty, 0-2), 27’ Silva (0-3), 45’ Forsberg (0-4), 93’ Nkunku (0-5).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in