Speeldag 20

2 - 2
92'

Door het gelijkspel ziet Club de kloof met leider Union groeien tot zes punten, Anderlecht volgt op elf punten van de stadsgenoot. Komende donderdag is er de kwartfinale van de Croky Cup, dan ontvangt Blauw-Zwart in eigen huis OHL. Heel graag tot dan!

92'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken en Club komt op eigen veld tegen Anderlecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisploeg scoorden De Ketelaere en Vanaken, de bezoekende goals waren van Amuzu en Hoedt.

90'

We krijgen minstens twee minuten tijd.

89'
Gele kaart
Amuzu
87'

Stevenen we af op een gelijkspel of krijgen we alsnog een late winnaar? Feit is Ricca bij de pinken moet zijn om Amuzu van zijn tweede treffer te houden.

85'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Terwijl de meesten er niet meer durfden op te hopen,valt de gelijkmaker. Nadat Van Crombrugge zich bijna miskijkt bij een ver schot van Mbamba, kopt de tweevoudig Gouden Schoen winnaar de 2-2 snoeihard in doel binnen!!!
83'
Wissel
BalantaMbamba
82'

Club probeert te reageren via Lang maar zijn schot gaat naast de eerste paal buiten.

80'
Goal
Hoedt
-
En daar is de 1-2! Bij Club krijgen ze het leer niet meteen en uit de kluts trapt Hoedt in het dak van het doel, Blauw-Zwart moet achtervolgen.
79'

De bezoekers hebben opnieuw het betere van het spel en Club moet opletten voor een tweede tegentreffer, gelukkig is er Mignolet om een gevaarlijke kopbal van Raman uit zijn doelvlak te duwen.

77'
Wissel
OlssonAshimeru
76'

Na slordig uitspelen bij Hendry is er opnieuw Brussels gevaar maar Mechele gooit er zijn lijf voor.

73'
Goal
Amuzu
-
Net voor het ingaan van het laatste kwartier hangen de bordjes terug in evenwicht wanneer invaller Amuzu de 1-1 in de verste hoek krult.
64'

Na enkele vreemde beslissingen krijgt Verboomen het Brugse publiek over zich heen, daar trekt de thuisploeg zich echter weinig van aan en De Ketelaere steekt knapt door tot bij de lopende Rits maar die vindt Van Crombrugge op weg naar de 2-0.

61'
Gele kaart
Lang
60'

Meteen na de eerste wissel bij Club, is er de prima actie bij de thuisploeg maar de kopbal van Vanaken gaat naast.

59'
Wissel
SobolRicca
57'

Net voor het uur komen de bezoekers gevaarlijk opzetten wanneer Raman zijn kans waagt maar de invaller vindt Mignolet op zijn weg, prima tussenkomst van de Brugse doelman.

51'

Ook de bezoekers proberen een eerste maal te dreigen en Refaelov opent op rechts tot bij Murillo maar Mechele zit er goed tussen.

49'

Rits wordt aan de zijlijn aangetrapt en Club krijgt de vrije trap maar die wordt door Van Crombrugge makkelijk gepakt.

46'

De tweede helft is amper afgetrapt wanneer Club een eerste keer kan dreigen via Lang maar de Nederlander ziet zijn poging geblokt.

46'
Wissel
VerschaerenAmuzu
46'
Wissel
ZirkzeeRaman
45'
45'
45'

+4 : Scheidsrechter Verboomen fluit de eerste helft af en Club kan met een 1-0 voorsprong de rust in, dankzij De Ketelaere.

45'

+2: In de toegevoegde tijd komt Club nog eens stevig opzetten wanneer andermaal Vanaken op doel kopt maar opnieuw vindt hij Van Crombrugge op zijn weg.

45'

We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

44'

Net voor het verstrijken van de eerste helft en nadat Mignolet een schot van Kouamé moest pakken, komt Club opnieuw gevaarlijk opzetten wanneer Rits met de hak Lang vrijspeelt maar die ziet zijn poging afgeblokt door Hoedt.

34'

De jongste minuten zien we vooral heel veel middenveldspel en dus ook nauwelijks doelgevaar maar wanneer Magallan zich verslikt bij Lang kan Club dan toch dreigen maar het schot van de Rotterdammer sterft in het zijnet.

23'

Prima combinatievoetbal bij Club met als eindpunt Vanaken, die onmiddellijk een strafschop claimt wanneer Hoedt de bal tegen de hand lijkt te krijgen maar zowel de scheidsrechter als de VAR gaan hier niet op in.

21'

Opnieuw Brugs gevaar wanneer Rits voor doel kan brengen en de inlopende Vanaken op doel kan koppen, Van Combrugge duwt zijn kopbal in hoekschop.

18'

De daaropvolgende vrije trap van Vormer wordt in eerste instantie weg gewerkt maar de afvallende bal valt voor de voeten van Sobol, de Oekraïner ziet zijn schot maar rakelings naast gaan.

17'

Club heeft het commando overgenomen en vanaf de rechterkant wil Lang voor gevaar zorgen maar hij wordt foutief afgestopt door Hoedt, Verboomen laat echter onbegrijpelijk na om de Nederlander voor deze duidelijke obstructiefout met geel te bestraffen.

12'

Ook Club dwingt een eerste hoekschop af maar die wordt door Hendry naast gekopt. Meteen daarna moet Van Crombrugge met de vingertoppen een lage voorzet van Rits wegduwen.

9'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Had Anderlecht voorlopig het betere van het spel, dan is wel Club dat op voorsprong. Bij een vlug genomen inworp behoudt Lang het overzicht en hij bedient op het gepaste moment De Ketelaere die op een listige manier de 1-0 onder Van Crombrugge in doel schuift!!
6'

Net nadat Club een eerste maal schuchter de neus aan het venster komt steken, is er aan de overkant opnieuw Brussels gevaar wanneer Verschaeren alleen voor Mignolet verschijnt maar oog in oog met de Brugse doelman besluit hij gelukkig over en naast, Blauw-Zwart heeft het moeilijk.

5'

Alweer Brussels gevaar en alweer vanaf de linkerflank maar gelukkig is Mignolet paraat bij het inzenden van Verschaeren richting de eerste paal.

2'

De prille openingsfase is voor de bezoekers en Hendry moet de eerste hoekschop van de partij toestaan maar die wordt door Mata ontzet.

1'

Nog voor de eerste minuut is verstreken, zorgt Anderlecht voor een eerste lichte dreiging wanneer Refaelov Rits in de wind zet maar gelukkig gaat het inzenden van Kouamé ver naast.

1'

De rook rond ons hoofd is verdwenen, we zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt. Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Terwijl nog niet alle zitjes zijn ingenomen, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht werd toevertrouwd aan Nathan Verboomen. Deze 33-jarige ref zal op Olympia worden bijgestaan door zijn assistenten Mathias Hillaert en Ruben Wyns en vierde official Lothar D’Hondt. De naam van de videoref luistert naar de gisteren jarige Lawrence Visser.

Club Brugge – Anderlecht wordt straks ook het duel met een aantal winnaars van de Gouden Schoen trofee. Zo was Vanaken al tweemaal de laureaat terwijl ook Vormer en ex-Bruggeling Lior Refaelov, weliswaar nog als speler van Antwerp, de trofee mee naar huis mochten nemen. De naam van José Izquierdo, een andere winnaar van de Gouden Schoen, ontbreekt op het wedstrijdblad.

Noa Lang kan vanmiddag zijn 25ste doelpunt in Brugse loondienst scoren. Anderzijds lukte Hans Vanaken in zijn carrière tot dusver al twaalf doelpunten tegen Anderlecht, daarmee doet geen enkele speler beter. Neemt de Limburger vandaag nummer dertien voor zijn rekening?

Voor Ruud Vormer is de topper tegen Anderlecht zijn 340ste wedstrijd voor Club, voor Brandon Mechele is het dan weer zijn 225ste competitieduel voor Blauw-Zwart. Simon Mignolet haspelt vanmiddag dan weer zijn 150ste wedstrijd in de Eerste Klasse af; 66 wedstrijden met STVV en straks ook zijn 84ste wedstrijd met Club Brugge.

In vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd bij OHL, wijzigt Clement zijn elftal op slechts één positie : Mechele komt in de plaats van Nsoki. Voor het overige dus dezelfde namen met Mata, Hendry en dus ook Mechele centraal in de defensie en Vormer en Sobol op de flanken. Centraal op het middenveld krijgen we het drietal Balanta, Rits en Vanaken, terwijl voorin Lang en De Ketelaere andermaal aan elkaar worden gekoppeld.

Voor de absolute topper van de 20ste speeldag en tevens de laatste thuismatch in de competitie in het kalenderjaar 2021, selecteerde coach Philippe Clement quasi dezelfde 21 namen als voor de wedstrijden tegen Zulte Waregem en OHL. Enkel Vroman wordt als derde doelman ingewisseld voor Shinton, terwijl ook Stanley Nsoki, die tegen OHL geblesseerd naar de kant moest, aan de selectie werd toegevoegd.

Na de ruime 1-4 zege in Leuven begint Club alvast met het nodige vertrouwen aan de confrontatie met Anderlecht. Bovendien heeft het de statistieken mee want van de vorige 88 wedstrijden op Brugse bodem, wist Blauw-Zwart er 42 te winnen, werd er 28 maal gelijk gespeeld en bleef het achttien maal puntenloos.

Naast de prestige staat er voor beide teams uiteraard nog veel meer op het spel want bij een eventuele zege kan Club de kloof met leider Union opnieuw verkleinen tot vier punten, de Brusselaars wonnen gisteren in extremis met 3-2 van Cercle Brugge. Bovendien kan Club zelf verder afstand nemen van Anderlecht en de druk op Antwerp opvoeren, de Great Old trekt later op de middag naar Genk.

De overgang van oud naar nieuw is bijna een feit maar vooraleer het zo ver is, moet Blauw-Zwart nog driemaal flink aan de bak. Met vanmiddag de onvervalste klassieker tussen de huidige landskampioen Club Brugge en recordkampioen Anderlecht.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht, op speeldag 20 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in