Speeldag 17

3 - 2
95'

Club had geen overschot tegen de Luikse promovendus maar door de zege verkleint het de achterstand op leider Union opnieuw tot vier punten. Komende woensdag trekt Blauw-Zwart naar Parijs voor de afsluitende wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, heel graag tot dan!

95'

Na een warrige slotfase fluit scheidsrechter Boucaut de wedstrijd af. Na de rust werd er niet gescoord en dus stond de eindscore reeds aan de pauze op het scorebord. Voor Club scoorden Dost (2x) en de jonge Sandra.

94'
Gele kaart
Boulenger
92'

We zitten reeds in de toegevoegde tijd wanneer Sandra zich goed weer door te zetten en de zestien neergaat maar Boucaut wijst geen tweede maal naar de stip, allicht een terechte beslissing van de Henegouwer.

90'

We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

90'
Gele kaart
Nadrani
87'
Wissel
MataNsoki
84'

Met nog zes minuten op de klok kan Club de oversteek maken via Lang, die behoudt het overzicht en legt breed tot bij Sandra, die net als in de eerste helft meteen op doel knalt maar ditmaal wordt zijn schot afgeblokt en kan Dietsch het leer pakken.

82'
Wissel
BernierSambu
80'
Wissel
DostWesley Moraes
76'
Wissel
LahssainiMarius

Condom wil graag een puntje meepikken en brengt met Marius een tweede spits in.

74'

Club scoort dan toch een vierde maal maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel van Dost, die bovendien ook nog eens de fout begaat bij Dietsch.

73'

Met een verre uittrap bereikt Mignolet de lopende Dost die met wat meeval de bal kan afleggen bij Lang, die knalt meteen op doel maar ook hij niet scoren, het blijft 3-2.

71'

Club krijgt niet echt lijn in zijn spel maar morst ook onnodig met de kansen. Dost kan van heel dichtbij op doel trappen maar hij doet dit evenwel recht op Dietsch.

66'

Bij Seraing krijgen ze het leer niet meteen weg en ook Mata mag aan het kanon maar de Angola-Belg jaagt zijn schot over de dwarsligger.

65'

Meteen nadat De Ketelaere de kans op 4-2 op de benen van Dietsch ziet stranden, pakt diezelfde doelman de daaropvolgende hoekschop en werpt hij meteen diep tot bij Maziz, die vindt op rechts Jallow maar gelukkig voor Mignolet krult de Gambiaan zijn poging net naast de paal buiten.

63'

Rits staat amper enkele tellen op het veld wanneer hij de fout begaat bij Bernier, de invaller komt er met een vermaning bij Boucaut goed mee weg.

62'
Wissel
VormerVanaken
62'
Wissel
MbambaRits
59'

Het Brugse publiek lijkt niet helemaal tevreden want Mignolet moet vaker aan het werk dan eigenlijk verhoopt. Eerst moet hij een strakke voorzet van Bernier met de vuist wegwerken, seconden later pakt hij het schot van Maziz in twee tijden.

55'
53'

Blauw-Zwart komt in de tweede helft stilaan terug meer op toerental en na de 1-2 met Ricca kan Lang de zestien induiken maar in de zone van de waarheid loopt het alsnog spaak.

52'

Terwijl de bezoekende coach zich vocaal laat gelden, kan Club de omschakeling maken via Lang en Mata en het is uiteindelijk De Ketelaere die met het hoofd probeert te scoren maar zijn kopbal gaat over, geen 4-2.

50'

Club kan zich allerminst al zegezeker voelen en het moet andermaal achteruit wanneer Mikautadze zwaar op doel trapt maar Mignolet geeft geen krimp.

48'

Het zijn de bezoekers uit Luik die kort na de rust het tempo bepalen maar Club kan toch uitbreken via Lang maar de Nederlander verkijkt zich in de dribbel.

47'

Het eerste gevaar na de kampwissel komt vanwege Seraing, dat vrank en vrij op zoek gaat naar de gelijkmaker maar de omhaal van Maziz gaat over het doel van Mignolet.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig alvast geen wissels te melden.

45'
45'
45'
Goal
Del Fabro
-
Net bij het ingaan van de toegevoegde tijd slaat Seraing een tweede keer terug wanneer bij een vrije trap de van Juventus gehuurde Del Fabro de 3-2 voorbij Mignolet in doel kopt.
44'
Goal
Sandra
-
Het gaat plots snel want het staat 3-1. Net nadat Dost de kans op de 3-1 laat liggen, is het wel een derde maal raak. De Ketelaere krijgt op links heel wat vrijheid en legt gepast af op de inkomende Sandra, die met een droge knal zijn allereerste treffer in de hoofdmacht van Blauw-Zwart tegen de touwen jaagt. Wat een schitterende doelpunt voor de jongeling!
42'
Goal
Jallow
-
Geen clean sheet voor Mignolet want het staat 2-1. Maziz stuurt knap Jallow het straatje in, de Gambiaan omspeelt Mignolet en legt de aansluitingstreffer in het mandje.
40'

Dost draait zich op de middellijn bijzonder knap weg van zijn tegenstander en stuurt De Ketelaere de diepte in, die probeert op zijn beurt de meelopende Sandra te bedienen maar al glijdend kan een verdediger die onschadelijk maken.

37'

Terwijl Rits, Vanaken en Wesley zich langs de kant mogen opwarmen, is er van de rechterflank de voorzet van Mbamba maar ditmaal gaat Dost onder de bal door.

37'

De bezoekers geven zich nog niet meteen gewonnen en Mikautadze kan plots richting doel maar hij vindt Mignolet op zijn weg.

37'
Gele kaart
Cissé
35'

Na een wat zenuwachtig begin komt Sandra steeds beter in het spel voor en vanaf de rechterkant zwiept hij een strakke voorzet de Luikse zestien in maar Vormer komt een fractie te laat om binnen te koppen.

33'

De netten trillen een derde maal wanneer De Ketelaere een voorzet van Vormer in doel duwt maar de vlag gaat de lucht in wegens buitenspel van de Nederlandse captain, ook de VAR keurt het doelpunt terecht af.

31'
30'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Club heeft de verdienste dat het op zoek bleef gaan naar de 2-0 het wordt ook op zijn wenken bedient. Lang glipt tussen twee verdedigers en legt dan perfect af bij Dost die zijn tweede van de avond kan binnen duwen. Ligt de wedstrijd nog voor de rust in een eerste definitieve plooi?
29'

Net voor het halfuur komen de bezoekers een eerste maal schuchter de neus aan het venster steken maar Mignolet is eerder op de bal dan Maziz.

27'

De thuisploeg is duidelijk de betere ploeg en komt opnieuw gevaarlijk opzetten wanneer De Ketelaere op rechts Lang doorstuurt, die bedient vrijwel onmiddellijk Dost die wil afleggen naar de vrijstaande Sandra maar de bezoekende defensie kan het leer ontzetten, hier zat allicht veel meer in, het blijft 1-0.

25'

Lang heeft er wel zin en troeft andermaal zijn tegenstander af maar zijn schot vanuit schuine hoek verdwijnt in het zijnet, voorlopig geen vijfde competitietreffer voor de ex-Ajacied.

22'

Halverwege de eerste helft gaat Sandra achter een knappe diepe bal aan maar helaas voor de youngster is Dietsch goed uitgelopen en kan hij de bal onderscheppen.

21'
19'

Club wil meer en bijna krijgt het ook meer. Boulenger verslikt zich bij Lang die knap de vrijstaande Dost bedient maar van dichtbij kopt de Nederlander echter naast, het blijft 1-0.

17'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Net na het kwartier klimt Club op voorsprong. De Ketelaere duikt de zestien in en legt perfect af bij Vormer, die foutief in de rug wordt gelopen door Bernier, vanaf elfmeter is het voor Dost slechts een koud kunstje om de score te openen, meteen zijn zesde competitietreffer!
16'
Gele kaart
Bernier
13'

Dan toch even een moment van opwinding wanneer Mata knap opent tot bij de lopende Vormer, zijn voorzet blijft in eerste instantie hangen en uit de draai besluit Dost de rebound vanuit een moeilijke hoek maar nipt over.

11'

Het is frisjes en voorlopig kunnen de aanwezigen zich niet echt opwarmen aan het geleverde spel, Club kan voorlopig nog niet echt zijn wil aan de bezoekers opleggen.

9'
8'

De eerste grote mogelijkheid komt vanwege Club wanneer Sandra op rechts plots een zee aan ruimte krijgt maar zijn aflegger richting De Ketelaere is onzorgvuldig, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel.

5'

Op links werkt Lang zich knap langs zijn rechtstreekse tegenstrever maar in de zone van de waarheid wordt hij alsnog afgestopt, aan de overkant kan Mikautadze bijna ontsnappen maar ook de Georgiër knalt tegen een overmacht aan.

4'

Hoog stoorwerk aan de zijkant levert Dost balbezit bij doelman Dietsch en het is uiteindelijk Lang die zijn kans waagt maar de Rotterdammer ziet zijn schot echter afgeblokt.

2'

We zitten nog volop in de eerste studieronde wanneer Mbamba terug speelt richting Mignolet maar gelukkig is Mechele alert genoeg om verder onheil te voorkomen.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Luik die hebben afgetrapt.

Terwijl nog heel wat zitjes onbezet zijn, stappen de beide teams het veld op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Met Noah Mbamba en Cisse Sandra verschijnen er twee spelers onder 18 jaar aan de aftrap. Het is al van 1974 geleden dat dit al eens eerder gebeurde, toen stonden zowel met Dirk Hinderyckx als Henri Van Look twee 17-jarigen tegen Lokeren in de basis.

De confrontatie tussen Club Brugge en RFC Seraing werd toevertrouwd aan Alexandre Boucaut. Op Olympia zal hij worden bijgestaan door zijn assistenten Yves De Neve en Nico Claes, vierde official Quentin Pirard en videoref Kevin Van Damme.

Bij de bezoekers uit Luik moet de Spaanse coach Condom het stellen zonder middenvelder Poaty en spits Sanogo, beiden uit met blessure. Op papier kiest de 52-jarige Spanjaard voor een 4-5-1 opstelling met achterin de Fransen Kilota, Nadrani en Boulenger en de Italiaan Del Fabro. Op het middenveld zien we de namen van Bernier, Lahssaini, Jallow, Cissé en Maziz terug terwijl voorin de Georgiër Mikautadze de enige spits is. Bij de Métallos beginnen er maar liefst vijf huurlingen van Metz en één van Juventus aan de partij.

In vergelijking met de bekerwedstrijd in en tegen Genk wijzigt Clement zijn elftal op een viertal plaatsen. Zo begint Ricca op links ten nadele van Sobol en wordt niet Balanta maar wel Mbamba als verdedigende middenvelder uitgespeeld. Vanaken wordt de nodige rust gegund en voor het eerst begint Sandra in de competitie aan de wedstrijd. Voorin krijgt Lang zijn landgenoot Dost naast zich.

Voor de thuiswedstrijd tegen de promovendus kan Philippe Clement, die vanavond overigens aan zijn 120ste wedstrijd als coach van Blauw-Zwart begint, niet rekenen op Ignace Van der Brempt, die vorig week bij Genk tegen rood aankeek. Anderzijds werd de jonge Cisse Sandra, net als Wesley Moraes overigens, aan de kern toegevoegd.

Op de laatste speeldag van de heenronde ontvangt landskampioen Club Brugge vanavond Royal Seraing Football Club. Blauw-Zwart moet flink aan de bak om de kloof met leider Union terug tot vier punten te herleiden. De Brusselaars wonnen gisteren immers op het veld van STVV.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Seraing, op speeldag 17 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club verslaat Seraing met 3-2

Club Brugge heeft op eigen veld een 3-2 zege behaald tegen Seraing. Bas Dost bezorgde Club een dubbele voorsprong, maar de bezoekers konden tegenscoren via Jallow. Op slag van rust scoorde Cisse Sandra zijn allereerste goal voor Blauw-Zwart, maar Seraing kon direct milderen via Del Fabro. Na de rust werd er ondanks tal van kansen niet meer gescoord.

Na het tweeluik tegen Genk en met de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in het vooruitzicht gunde Philippe Clement enkele spelers rust. Zo begonnen Vanaken, Sobol, Balanta en Sowah allen op de bank. In hun plaats kwamen Federico Ricca, Bas Dost, Noah Mbamba en Cisse Sandra. Met de 16-jarige Mbamba en de 17-jarige Sandra verschenen er bij Club Brugge voor het eerst sinds 1974 twee minderjarigen aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Net als Club had ook Seraing eerder deze week in de Beker van België verlengingen gespeeld en penalty’s getrapt, maar in tegenstelling tot Blauw-Zwart hadden de Luikenaars tegen Anderlecht aan het kortste eind getrokken. 

De bezoekers zorgden wel voor het eerste gevaar, maar na een te korte terugspeelbal van Mbamba kon Mechele het leer net voor Mikautadze ontzetten. Aan de overkant kon Sandra De Ketelaere net niet bereiken, terwijl Dost het leer vanuit de draai over doel schoot. Na een dik kwartier spelen lukte het wel: Vormer werd onderuit gelopen door Bernier, waardoor Bas Dost Club vanop de stip op voorsprong bracht. De Bruggelingen bleven daarna doorduwen: een kopbal van Dost ging naast, na een knappe dribbel trof Lang het zijnet en Dost kon Sandra niet bereiken.

De verdiende 2-0 viel op het half uur: Lang bediende Dost en die verdubbelde de Brugse voorsprong. Direct daarna werd een doelpunt van De Ketelaere afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant kon Mignolet eerst nog redding brengen op een poging van Mikautadze, maar de Limburger moest zich even later gewonnen geven nadat Jallow hem omspeelde. Club reageerde evenwel meteen: na een aflegger van De Ketelaere trapte Cisse Sandra zijn eerste officiële goal voor Club Brugge heerlijk binnen. Toch kon Seraing opnieuw tegenscoren, toen Del Fabro een vrije trap van Maziz binnenkopte.

Seraing weigerde zich gewonnen te geven en bleef vrank en vrij voetballen. Kort na de pauze ging een omhaal van Maziz hoog over doel, terwijl Mignolet redding moest brengen op een schot van Mikautadze. Club kreeg zelf ook ruimte om te voetballen en kwam dicht bij een vierde goal: een schot van Mata werd afgeblokt en in de rebound kopte De Ketelaere het leer rakelings over de deklat. Even later kon Dietsch redding brengen op pogingen van Ricca en De Ketelaere, terwijl ook Mignolet zich moest tonen op een schot van Maziz.

De wedstrijd bleef goed heen en weer gaan. Een schot van Jallow ging net voorlangs, terwijl aan de overkant pogingen van Ricca en Mata geen succes opleverden. Daarna liet ook Dost na om zijn derde goal te scoren, toen hij – weliswaar vanuit buitenspel – Dietsch op zijn pad vond. De Nederlander bediende vervolgens zijn landgenoot Lang tot twee keer toe: eerst ging zijn schot over doel en daarna werd zijn doelpunt afgekeurd omwille van buitenspel van Dost.

In de slotfase bleef het heel erg spannend. Zo ging een schot van Mikautadze over doel, terwijl Boucaut liet doorspelen nadat Nsambu onderuit ging in de zestien meter. De beste kans was nog voor Cisse Sandra, maar zijn afgeweken schot werd gered door Dietsch. Gescoord werd er niet meer en dus bleef het 3-2. Club blijft zo op vier punten van leider Union.

Jupiler Pro League – Speeldag 17
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (88’ Stanley Nsoki), Jack Hendry, Brandon Mechele, Federico Ricca - Ruud Vormer (63’ Hans Vanaken), Noah Mbamba (63’ Mats Rits), Charles De Ketelaere – Cisse Sandra, Bas Dost (80’ Wesley Moraes), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Éder Balanta, Faitout Maouassa en Kamal Sowah. Coach: Philippe Clement.
RFC Seraing: Guillaume Dietsch – Yahya Nadrani, Dario Del Fabro, Benjamin Boulenger – Antoine Bernier (82’ Mansoni Nsambu), Sami Lahssaini (76’ Marius Mouandilmadji), Ibrahima Cissé, Youssef Maziz, Gérald Kilota – Georges Mikautadze, Ablie Jallow. Coach: Jordi Condom.
Gele kaarten: Bernier, Cissé, Nadrani, Boulenger.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 17’ Dost (penalty, 1-0), 30’ Dost (2-0), 42’ Jallow (2-1), 44’ Sandra (3-1), 45+1’ Del Fabro (3-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in