Speeldag 14

2 - 2
97'

Door deze remise telt Club nu reeds vier punten achterstand op Union, dat blijft bevestigen en gisteren vlot de maat nam van Charleroi. Na de interlandbreak wacht Blauw-Zwart de moeilijke uitwedstrijd bij KV Mechelen, heel graag tot dan!

97'

Het zit erop, een matig Club schiet zichzelf andermaal in de voet en komt in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Standard.

93'

In de vierde van zes extra minuten verstuurt De Ketelaere een diepe bal richting Vanaken maar Bodart is eerder op de bal en kan het gevaar keren.

90'

We krijgen nog minstens 6 minuten toegevoegde tijd, kan het nog voor Club?

90'
Gele kaart
Rafia
87'

Na een trekfout bij Mata krijgt Club net voor het halve maantje de vrije trap maar Bodart heeft een uitstekende redding in huis bij de trap van Vanaken.

83'
Wissel
LaifisFai
83'
Wissel
SiquetBokadi
80'

Club oogt loom en vermoeid en het komt maar met mondjesmaat in de buurt van Bodart, die nauwelijks moeite heeft met een voorzet van Vanaken. Er rest de landskampioen nog tien minuten reguliere speeltijd om nieuw puntenverlies te vermijden.

71'
Wissel
Van der BremptIzquierdo
71'
Wissel
VormerRits
70'
Wissel
DønnumRafia
69'
Gele kaart
Raskin
67'

We zijn zowat halverwege de tweede helft wanneer de Rouches vlijmscherp de omschakeling kunnen maken en Muleka kan vanuit de tweede lijn op doel trappen, zijn schot wijkt af maar verdwijnt gelukkig ver naast het doel van Mignolet buiten.

63'
62'
Wissel
DragusCarcela
58'
Gele kaart
Clement
Scheidsrechter D'Hondt krijgt de woede van het Brugse publiek over zich heen wanneer hij het spel stil laat liggen omdat een speler van Standard is blijven liggen, bovendien toont hij Clement ook nog eens de gele kaart.
57'

Club lijkt toch even aangeslagen door de gelijkmaker en de bezoekers uit Luik zijn zowaar de betere ploeg, iedereen bij Blauw-Zwart moet bijspringen om defensief zijn steentje bij te dragen.

55'
Wissel
MaouassaRicca
51'
Goal
Dussenne
-
Vrij vroeg in de tweede helft hangen de bordjes terug in evenwicht wanneer scheidsrechter D'Hondt na tussenkomst van de VAR de bal op de stip legt nadat Dønnum volgens hen foutief in de zestien werd afgestopt door Mignolet, vanaf elfmeter trapt Dussenne de 2-2 tegen de touwen.
50'
Gele kaart
Mignolet
47'
Gele kaart
Mata
46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft? Er zijn overigens geen wissels te melden.

45'

+1 : Scheidsrechter D'Hondt fluit de eerste helft af en Club mag warmere oorden opzoeken bij een 2-1 ruststand, na doelpunten van Dost, De Ketelaere en Dønnum.

39'
Goal
Dønnum
-
Geen 3-0 maar evenwel 2-1. Dønnum gaat achter een diepe bal aan, omspeelt de ver uitgelopen Mignolet en schuift het leer dan netjes in het lege doel, meteen de aansluitingstreffer voor de Rouches, die nauwelijks in het spel voorkomen.
38'

En Club wil meer, Vanaken zet Dost op weg naar de 3-0 maar de boomlange Nederlander vindt ditmaal echter Bodart op zijn weg.

35'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - En daar is de 2-0!! Na een zoveelste irritante fout bij Standard, ditmaal bij Mata, verstuurt Maouassa de vrije trap de bezoekende zestien in. De bal wordt in eerste instantie nog weggekapt maar De Ketelaere neemt de afvallende bal meteen op de slof en trapt de 2-0 snoeihard en enig mooi voorbij een totaal kansloze Bodart, voor de Bruggeling meteen zijn vijfde treffer van het seizoen!
33'
30'

Op het halfuur is er de goede balrecuperatie van Balanta waardoor Vanaken De Ketelaere heel eventjes de vrije ruimte heeft maar in plaats van zelf op doel te trappen, probeert hij evenwel Dost te bereiken, helaas voor de Bruggeling wordt zijn actie doorzien en kunnen de bezoekers het gevaar ontzetten.

28'
27'

Na prima samenspel tussen Vanaken en De Ketelaere wordt Maouassa knap vrijgespeeld maar via de voet van een bezoekende verdediger kan hij slechts een tweede hoekschop voor Club afdwingen, ook dit levert de landskampioen verder niks op.

25'

Club dwingt de eerste hoekschop van de partij en Hendry komt goed ingelopen maar de kopbal van de Schot belandt echter op het dak van het doel, het blijft 1-0.

22'
20'

Standard kan aanvallend voorlopig maar heel weinig inbrengen, zo kent Mignolet absoluut geen problemen met de voorzet van Dønnum.

16'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Bij de volgende actie is het wel raak. Vanaf de rechterflank kan Van der Brempt de bal in de zestien pompen en Bodart grijpt bij het uitkomen naast de bal, via de rug van Dost hobbelt de bal uiteindelijk in doel, het doelpunt wordt ook door de VAR bevestigd. Voor Dost zijn vierde competitietreffer van het seizoen!
15'

Bij afwezigheid van Lang is het rekenen op de creativiteit van Vanaken, die probeert met een voorzet Dost te bereiken maar zijn voorzet belandt bijna nog in doel.

13'

Terwijl de beide supportersgroepen zich vocaal laten gelden, trekt Club opnieuw ten aanval. Vanaken opent op links tot bij De Ketelaere maar zijn voorzet komt niet bij een medespeler aan, het blijft wachten op de eerste uitgespeelde kans.

11'

De vroege openingsfase leert ons dat beide teams elkaar nog volop aan het besnuffelen zijn. Niettemin knalt Vormer vanuit de tweede lijn hard op doel maar de Nederlander ziet zijn schot rakelings over gaan.

4'
2'

Na nog geen twee minuten gaat Van der Brempt in de zestien neer na licht contact met Nkounkou maar scheidsrechter D'Hondt vindt het veel te licht voor een strafschop, allicht een terechte beslissing.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers uit Luik die de wedstrijd op gang hebben getrapt. Kan Club de drie punten thuis houden? Volg het hier op de voet.

Bij een heerlijke tifo in de Noordtribune betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Enkele minuten voor de aftrap zal Lady Lynn in het kader van de 'All Blues Day' een eigen versie van "You'll Never Walk Alone" ten gehore brengen, ter ere van de Clubsupporters die ons gedurende het vorige jaar helaas zijn ontvallen.

De clash tussen Club Brugge en Standard moet in goede banen worden geleid door Lothar D’Hondt. De 27-jarige scheidsrechter zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Romain Devillers en Philippe Vandecauter, vierde official Jan Boterberg en videoref Bert Put.

Naar aanleiding van het 130-jarig bestaan presenteert Club Brugge zich vandaag in een gloednieuw en prachtig ‘The Heritage’-shirts, een outfit om duim en vingers bij af te likken.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Manchester City wijzigt Clement zijn elftal op een viertal plaatsen. Zo verschijnen naast Balanta ook Dost, Maouasa en Van der Brempt aan de aftrap.

Uitgerekend tegen Standard, tegen wie hij vorig seizoen zijn debuut voor Club maakte, is Lang geschorst nadat hij vorige week in de uitwedstrijd bij STVV tegen een vijfde gele kaart aankeek. Ook Nsoki is er wegens lichte blessure niet bij, de Fransman werd uit voorzorg uit de selectie gelaten. Anderzijds is er wel de terugkeer van Balanta, terwijl ook de jarige Mata, die op City nog licht geblesseerd uitviel, voldoende hersteld lijkt.

Het betreft alweer de 185ste confrontatie tussen Club en Standard, dat daarmee tot op heden het vaakst de tegenstander van Blauw-Zwart was. Van de vorige 93 duels op Brugse bodem wist Club er 48 van te winnen, werd er 23 maal gelijk gespeeld en 21 maal bleef het puntenloos.

De landskampioen begint aan deze opdracht als tweede in het klassement, op vijf punten van leider Union dat gisteren vlot de maat nam van Charleroi. Blauw-Zwart doet er dus goed aan om de drie punten aan huis te houden, Standard vinden we na 13 speeldagen terug op een dertiende plaats.

Het zijn drukke tijden voor Blauw-Zwart want slechts enkele dagen na de Europese uitwedstrijd bij Manchester City staat met de wedstrijd tegen Standard alweer een heuse klassieker op het programma.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Standard, op speeldag 14 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club speelt 2-2 gelijk tegen Standard

Club Brugge is op eigen veld tegen Standard blijven steken op een 2-2 gelijkspel. Blauw-Zwart dwong een dubbele voorsprong af dankzij Dost en De Ketelaere, maar door goals van Dønnum en Dussenne moest Club uiteindelijk vrede nemen met een punt.

Door de schorsing van Noa Lang en de blessure van Stanley Nsoki moest Philippe Clement noodgedwongen sleutelen aan zijn basiself. Ook Eduard Sobol en Mats Rits verdwenen uit de basis. Faitout Maouassa kwam in de ploeg op de linksachter, terwijl ook Éder Balanta – geschorst tegen Man City – zijn plaats op het middenveld weer innam. Voorin kreeg Charles De Ketelaere het gezelschap van Ignace Van der Brempt en Bas Dost. Club viert volgende week zijn 130ste verjaardag en daarom traden de Bruggelingen aan met de exclusieve ‘The Heritage’-shirts.

Blauw-Zwart zette vanaf de openingsminuut hoog druk, waardoor de Rouches geen kans kregen om een aanval op te zetten. Het eerste gevaar kwam ook van Club, toen een harde knal van Vormer slechts centimeters over de deklat zoefde. Na een kwartier volgde ook de openingsgoal, met dank aan Arnaud Bodart. De doelman liet een afgeweken voorzet van Van der Brempt door de handen glippen, waardoor het leer via Bas Dost in doel hobbelde. 

De Bruggelingen bleven ook daarna duidelijk baas en gingen op zoek naar een tweede goal. Een kopbal van Hendry strandde op het dak van het doel, De Ketelaere kon Dost net niet bereiken en Maouassa krulde een vrije trap recht in de handen van Bodart. De 2-0 viel uiteindelijk tien minuten voor de rust. En hoe! Een weggewerkte bal belandde in de voeten van Charles De Ketelaere, die het leer in één tijd op de slof nam en heerlijk binnenknalde. Direct daarna kon Bodart wel goed redding brengen op een poging van Dost. In plaats van 3-0 werd het echter 2-1. Cimirot lanceerde Aron Dønnum en die verschalkte de ver uitgekomen Mignolet.

Club leek na die 2-0 in een zetel te zitten, maar maakte het zichzelf moeilijk. De Rouches hadden door die aansluitingstreffer vertrouwen getankt en dwongen kort na de rust zelfs de gelijkmaker af. Mignolet bracht Dønnum ongelukkig ten val op de rand van de zestien meter, waardoor scheidsrechter Lothar D’Hondt na het bekijken van de beelden naar de stip wees. Noë Dussenne nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 2-2 in doel.

Een zware domper voor Blauw-Zwart, dat het lastig had met de stevig bikkelende Luikenaars. Club ging daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong. Zo pakte Vormer uit met een lage voorzet, maar het leer werd nog net voor de doellijn weggewerkt door Dussenne. Standard bleef intussen loeren op de counter en kreeg zo ook nog een prima kans. Na een teruglegger van Carcela ging een schot van Dussenne via een ultieme tackle van Mata naast.

Philippe Clement gooide nog Ricca, Rits en Izquierdo in de strijd, maar een echt slotoffensief bleef uit. Club slaagde er niet in om een versnelling hoger te schakelen, terwijl Standard goed als blok bleef spelen. De beste kans was nog voor Hans Vanaken, maar zijn lage vrije trap werd door doelman Bodart knap gered. Het bleef dus 2-2, waardoor Club de achterstand op leider Union ziet oplopen tot vier punten.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 14
Toeschouwers:
27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele, Faitout Maouassa (55’ Federico Ricca) - Ruud Vormer (72’ Mats Rits), Éder Balanta, Hans Vanaken – Ignace Van der Brempt (72’ José Izquierdo), Bas Dost, Charles De Ketelaere. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Wesley Moraes, Matej Mitrović, Kamal Sowah en Noah Mbamba. Coach: Philippe Clement.
Standard: Arnaud Bodart – Hugo Siquet (84’ Collins Fai), Noë Dussenne, Konstantinos Laifis (84’ Merveille Bokadi), Niels Nkounkou – Gojko Cimirot, Nicolas Raskin, Samuel Bastien – Aron Dønnum (71’ Hamza Rafia), Jackson Muleka, Denis Dragus (63’ Mehdi Carcela). Coach: Luka Elsner.
Gele kaarten: Mata, Mignolet, Raskin, Rafia.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 15’ Dost (1-0), 35’ De Ketelaere (2-0), 39’ Dønnum (2-1), 52’ Dussenne (penalty, 2-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in