Speeldag 18

3 - 0
94'

Door deze zege staat Club nu helemaal alleen op de tweede plaats en verkleint het opnieuw de marge met leider Union tot vier punten. Komende woensdag trekt Blauw-Zwart naar Leuven voor de uitwedstrijd bij OHL, heel graag tot dan!

94'

Scheidsrechter Smet vindt het welletjes en het maakt een einde aan de wedstrijd : Club wint met 3-0 van Essevee, na doelpunten van De Ketelaere, Rits en Lang.

90'

We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

89'

Net na de driedubbele wissel bij Club, neemt Vormer een vrije trap voor zijn rekening maar Bossut zweeft zijn trap knap uit zijn doelvlak, het blijft 3-0.

88'
Wissel
VanakenSowah
88'
Wissel
MataVan der Brempt
88'
Wissel
De KetelaereDost
87'
Gele kaart
Fadera
87'

Met nog drie minuten op de klok gaat Mignolet in de fout en denkt Gano de eerredder te kunnen scoren maar op aangeven van de VAR wordt zijn doelpunt echter afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel.

84'
83'
Wissel
KutesaSrarfi
82'

Naarmate de wedstrijd vordert, slaat de motor bij Club vreemd genoeg steeds meer aan en Vormer duikt vanaf de rechterkant de zestien in maar Bossut kan zijn schot pakken.

81'
Wissel
BalantaMechele
78'

Zonder zelf echt indruk te maken, knutselt Club bij momenten toch een aantal fraaie combinaties bij elkaar maar op aangeven van Vanaken kan Vormer zijn doelpuntje net niet meepikken.

76'

De bezoekers uit Waregem hangen in de touwen en ontsnappen aan een vierde tegentreffer wanneer ze bij een nieuwe hoekschop het leer niet meteen wegkrijgen maar Rits kan hiervan niet profiteren.

73'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Club mag stilaan de drie punten inschrijven want het staat ondertussen 3-0! De Ketelaere is alert bij een snelle inworp van Vormer, hij haalt de achterlijn en legt de bal dan panklaar voor Lang die eenvoudig kan scoren, competitiedoelpunt nummer vijf voor de Nederlandse international!
68'
Wissel
VigenFadera
67'

Op slechts één minuut tijd krijgt Club twee uitstekende mogelijkheden om de score verder uit te diepen. Eerst vergeet Rits zijn tweede van de avond te scoren, meteen daarna besluit De Ketelaere na een knappe Brugse aanval op Bossut, het blijft evenwel 2-0.

62'
Gele kaart
Ciranni
Ciranni wil overduidelijk het shirt van Lang bemachtigen, het levert de ex-speler van Moeskroen evenwel de gele kaart op.
61'

Op rechts krijgt Vigen plots een zee aan ruimte maar gelukkig voor Club lopen Gano en Vossen elkaar voor de voeten.

60'

Op een grasmat dat zijn beste tijd duidelijk heeft gehad, trekt Lang vanaf de linkerkant naar binnen, de Nederlander trapt van ver op doel maar zijn schot gaat meters naast.

58'

Net voor het uur krijgt Club de kans op de 3-0 wanneer Hendry op rechts knap opent tot bij Mata, die haalt de achterlijn en legt perfect af tot bij de totaal vrijstaande Lang, die echter torenhoog over knalt, bovendien gaat de vlag terecht de lucht wegens voorafgaand buitenspel van Mata.

53'
Goal
Rits
-
Zonder zelf echt indruk te maken, verdubbelt Club dan toch de score. Bij de tweede hoekschop na de pauze krijgen ze het leer bij Zulte Waregem niet weg en uit de kluts schuift een attente Rits de 2-0 in doel, voor de middenvelder zijn derde competitietreffer van het seizoen!
50'

Club probeert meteen te reageren wanneer De Ketelaere in de zestien probeert breed te leggen maar zijn bal wordt ontzet.

49'

Het eerste gevaar na de rust komt vanwege de bezoekers, Mignolet ziet er niet al te best uit bij een voorzet maar gelukkig kan Ciranni hiervan niet profiteren, ook de daaropvolgende hoekschop levert Zulte Waregem verder niks op.

46'

De bal rolt weer op Olympia, krijgen we een betere tweede helft te zien? Blijf het hier op de voet volgen.

46'
Wissel
SandraVormer
46'
Wissel
SeckDoumbia
45'
45'
45'

+2 : Na een weinig hoogstaande eerste helft mag Club de rust in met een 1-0 voorsprong, na het vroege doelpunt van De Ketelaere.

45'

We krijgen minstens twee minuten toegevoegde tijd.

43'

Net voor de rust komt Club opnieuw met de schrik vrij wanneer Mignolet half naast een voorzet doorgaat maar gelukkig kan Vossen daarvan niet profiteren. Mignolet tast naar de schouder maar kan toch zonder verzorging verder.

41'
40'

Met nog vijf minuten tot de rust komt Club tot tweemaal toe dicht bij de 2-0. Eerst wordt een inzenden van Lang voor de lijn gekeerd, meteen daarna pakt Bossut een schot van Rits in twee tijden.

37'

Voorin loopt Lang zich vast en dit luidt meteen de counter van de bezoekers in, Vigen geeft knap mee met Kutesa maar die wordt in de sandwich genomen door Sobol en Hendry.

35'

Terwijl het thuispubliek nog aan het morren is, trekt Club weliswaar opnieuw ten aanval en Lang kan vanaf de rechterflank voor doel brengen maar daar komt Rits onvoldoende bij de bal.

34'

Andermaal speelt Club achterin met vuur en andermaal komt het goed weg wanneer Hendry bijna te kort speelt op Mignolet, die met de nodige moeite het gevaar kan ontzetten.

33'

Lang kon nog niet echt zijn stempel op deze wedstrijd zetten maar de Rotterdammer opent wel knap tot bij Rits die meteen uithaalt maar zijn overhoekse schuiver verdwijnt naast het doel van Bossut.

31'

Mata kopt een verre bal van Mignolet met het hoofd door tot bij Sandra, die probeert op zijn beurt de lopende Lang te bereiken maar de bal wordt in hoekschop ontzet, die wordt door Sobol eerder knullig hoog over geschoten.

26'

Op minuut 26 schrikt gans Olympia zich een hoedje wanneer Gano een terugspeelbal van Sobol zomaar in de voeten krijgt maar oog in oog met Mignolet trapt hij nog over het doel, hier ontsnapt Club aan de gelijkmaker.

22'
Gele kaart
Boya
21'

De thuisploeg blijft de betere ploeg en kan opnieuw dreigen wanneer De Ketelaere op aangeven van Vanaken achteruit legt tot bij Rits maar die kan zijn schot niet laag houden, meteen daarna moet De Bock een voorzet van Sobol ontzetten.

17'

Club tikt het leer geduldig rond maar De Ketelaere steekt toch diep richting Sandra maar net als eerder in de partij is Bossut het eerst op de bal, het blijft 1-0.

13'
12'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Bij de eerste echt voldragen aanval is het meteen prijs. Na uitstekend samenspel met ondermeer Vanaken valt de bal voor de voet van De Ketelaere, die de 1-0 in de korte hoek voorbij Bossut in doel knalt. Voor de jonge Bruggeling reeds zijn zesde competitietreffer van het lopende seizoen!
9'

We zien een eerder nerveuze en rommelige openingsfase, al komt Club een eerste maal gevaarlijk opzetten. Vanaf de linkerkant kan Sobol voor doel brengen en de inkomende Sandra besluit in één tijd naast. Net daarvoor moest Mata mogelijks gevaar in de eigen zestien wegwerken.

6'

Op de middenstrook laat Vanaken zich de bal ontfutselen door Vigen en via Vossen kan Gano vanuit een schuine hoek op doel trappen maar de ex-Bruggeling besluit hoog in het zijnet.

3'

Na drie minuten is er een eerste poging tot diepgang bij Club wanneer Mata de spurtende Sandra probeert te bereiken maar Bossut is eerder op de bal.

1'

We zijn er aan begonnen, het zijn de bezoekers die hebben afgetrapt, Club speelt eerst naar de Zuidtribune toe.

Voor aanvang wordt de 100-jarige José Reynaert als langst levende oud-speler van Club Brugge in de bloemetjes gezet, de in Beernem woonachtige eeuweling geniet duidelijk met volle teugen!

Nog heel wat zitjes zijn onbezet wanneer de beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte Waregem moet in goede banen worden geleid door de 39-jarige Wim Smet, die op Olympia wordt bijgestaan door zijn assistenten Tom Vanpoucke en Lennert Jens, vierde official Jasper Vergoot en videoref Lothar D’Hondt.

Om de drie punten thuis te houden, pakt Clement op papier met een 4-4-2 opstelling uit, met achterin het viertal Mata, Hendry, Nsoki en Sobol. Op het middenveld wordt er gekozen voor Balanta, Rits, Vanaken en Sandra, die dus net als in het Parc des Princes andermaal aan de aftrap verschijnt. Voorin worden Lang en De Ketelaere andermaal aan elkaar gekoppeld.

Voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem kan coach Philippe Clement alvast over een vrijwel complete selectie beschikken. De jonge Cisse Sandra maakt opnieuw deel uit van de 21-koppige selectie, dit in tegenstelling tot Wesley Moraes, José Izquierdo en de Amerikaan Owen Otasowie.

Voor de bezoekers uit het zuiden van de provincie liggen de kaarten helemaal anders want door de zege van Cercle Brugge gisteren bij STVV, staat de fusieclub nu voorlaatste in het klassement. Ook de troepen van coach Dury zijn dus gebaat met een driepunter.

Beide teams kunnen de drie punten wel gebruiken. Bij een eventuele zege verkleint Club de achterstand tot leider Union opnieuw tot vier punten; de Brusselaars wonnen in de vooravond met 2-0 van KV Mechelen. Anderzijds kan Club mits winst opnieuw alleen tweede in de stand worden want eerder op de middag verloor Antwerp in eigen huis met 2-3 van Standard.

Kan Blauw-Zwart de Europese uitschakeling wegspoelen met een overwinning tegen Zulte Waregem? De Belgische landskampioen heeft de statistieken alvast mee want van de vorige 21 thuisduels tegen de fusieploeg wist Club er ruim 17 te winnen. Eerder op het seizoen wist Club met 0-4 te zegevieren in Waregem.

De wedstrijden volgen elkaar in een rotvaart op en in een West-Vlaams onderonsje sluiten Club Brugge en Zulte Waregem de 18de speeldag af, tevens de eerste speeldag van de terugronde.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte Waregem, op speeldag 18 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club verslaat Zulte Waregem met 3-0

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 3-0 zege behaald tegen Zulte Waregem. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong dankzij Charles De Ketelaere. Na de pauze zorgden Mats Rits en Noa Lang voor de beslissing.

De Brugse basiself onderging slechts één wijziging in vergelijking met de match van dinsdag tegen Paris Saint-Germain. Eduard Sobol kreeg op de linksachter de voorkeur op Federico Ricca. Cisse Sandra verscheen dus voor de derde wedstrijd op rij aan de aftrap. De zeventienjarige aanvallende middenvelder zorgde na tien minuten ook voor de eerste Brugse dreiging. Na een voorzet van Sobol trapte hij het leer naast de kooi van Sammy Bossut. Kort voordien was de eerste kans van de partij voor Zulte Waregem, maar Zinho Gano trapte het leer in het zijnet.

De wedstrijd begon aan een gezapig tempo, maar na een klein kwartier resulteerde de eerste tempoversnelling van Club meteen in een doelpunt. Na een knappe aanval kwam het leer bij Charles De Ketelaere terecht en die knalde de 1-0 staalhard voorbij Bossut. Blauw-Zwart bleef ook daarna baas en ging meteen op zoek naar een tweede goal. Een schot van Rits vloog hoog over doel, een lage voorzet van Sobol werd nog net weggewerkt en twee nieuwe pogingen van Rits gingen voorlangs.

De Bruggelingen hadden de match onder controle, maar mochten van geluk spreken dat Zulte Waregem niet profiteerde van enkele slordigheden achterin. Zo belandde een teruglegger van Sobol pardoes in de voeten van Gano, die het leer over de deklat trapte. Even later bracht eerst Hendry en daarna Nsoki Mignolet in de problemen met een te korte terugspeelbal, maar Club liep gelukkig geen averij op. Kort voor de rust kreeg ook Blauw-Zwart nog een prima kans, maar een schot van Lang werd net voor de doellijn gekeerd. Bovendien pakte Bossut een knal van Rits in twee tijden.

Na de pauze kwam Ruud Vormer in de plaats van Cisse Sandra. Blauw-Zwart ging meteen op zoek naar een tweede goal en dat leverde al vlug succes op. Een lage voorzet van De Ketelaere werd eerst nog weggewerkt en een afgeweken schot van Vormer ging naast. Na een kleine tien minuten in de tweede helft was het wel raak: na een hoekschop van Vormer kwam de bal via Balanta bij Mats Rits terecht en die kon van dichtbij de 2-0 binnentikken.

Zulte Waregem probeerde te reageren, maar na een goede actie van Vigen hinderde Vossen Gano waardoor de aanvaller zijn schot niet kon kadreren. De beste kansen waren opnieuw voor Club: na een teruglegger van Mata schoot Lang het leer over doel, een poging van Rits werd afgeblokt en Bossut bracht redding op een schot van De Ketelaere. Een dik kwartier voor tijd werd het dan toch 3-0: na een knappe actie bediende De Ketelaere Noa Lang en die kon van dichtbij het leer binnentikken.

In de slotfase volgden nog enkele kansen via Rits, Vormer en Lang, maar het was Gano die aan de overkant leek te kunnen scoren. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd omwille van buitenspel. Ook een schot van Dompé ging net naast. De laatste kans voor Blauw-Zwart was nog voor Ruud Vormer, maar zijn vrije trap werd gered door Bossut. Club pakte zo een vlotte 3-0 zege en blijft zo op vier punten staan van leider Union.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 18
Toeschouwers:
24.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Wim Smet
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (89’ Ignace Van der Brempt), Jack Hendry, Stanley Nsoki, Eduard Sobol – Mats Rits, Éder Balanta (81’ Brandon Mechele), Hans Vanaken (89’ Kamal Sowah) – Cisse Sandra (46’ Ruud Vormer), Charles De Ketelaere (89’ Bas Dost), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Faitout Maouassa, Federico Ricca en Noah Mbamba. Coach: Philippe Clement.
SV Zulte Waregem: Sammy Bossut – Alessandro Ciranni, Ewoud Pletinckx, Frank Boya, Laurens De Bock – Dereck Kutesa (83’ Bassem Srarfi), Lasse Vigen Christensen (68’ Alieu Fadera), Ibrahima Seck (46’ Idrissa Doumbia), Jean-Luc Dompé – Jelle Vossen, Zinho Gano. Coach: Francky Dury
Gele kaarten: Boya, Ciranni, Fadera.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 13’ De Ketelaere (1-0), 53’ Rits (2-0), 73’ Lang (3-0).

Tekst: Steven Floin

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in