Speeldag

3 - 0

CLUB BRUGGE KLOPT ESSEVEE MET 3-0 IN OEFENMATCH

Vrijdagvoormiddag werd er op het Belfius Basecamp voor de laatste keer geoefend in de WK-break. Blauw-Zwart haalde het met 3-0 van Zulte Waregem na doelpunten van Meijer, Larin & Jutglà. Simon Mignolet wist ook een strafschop te stoppen.

Een vijftal dagen voor de bekerwedstrijd tegen Sint-Truiden liet Carl Hoefkens z’n internationals weer ritme op doen. Enkel Noa Lang, die sinds vandaag terug aan ’t werk is, bleef nog aan de kant. In een eerste helft waar langs beide zijdes weinig gevaar te noteren viel, kon Bjorn Meijer toch al na een kleine tien minuten de score openen. Yaremchuk stuurde de Nederlander in het straatje, Meijer knalde hard binnen in de kortste hoek. Daarna was het vooral Zulte Waregem die wat kleine pogingen onbenut liet. Een kopbal van Rommens ging over en Mignolet was bij de pinken toen Sangare Gano kon bereiken met een bal binnendoor. Verder dan een heerlijke, maar foutief afgestrafte dribbel van Skov Olsen kwam het in de eerste helft niet.

Tien nieuwe namen

Met tien frisse spelers probeerde Club het tempo in de tweede helft weer op te krikken. Een versnellende Homma zag Sandra vrijlopen. Die zijn schot was niet hard genoeg om Bostyn te kloppen. Wie dat wel kon is Cyle Larin. Een bruggetje na een 1 op 1 met Bostyn zorgde voor de 2-0. Ferran Jutglà mocht nog twintig minuten invallen voor diezelfde Larin en ook de Catalaan kon z’n doelpuntje meepikken. Eerst kreeg Essevee nog een strafschop, maar Mignolet stopte de elfmeter van Sangara. Daarna zorgde Clinton Mata voor een perfect gemeten voorzet die Jutglà knap in het mandje legde.

Club trekt zo met drie doelpunten en een clean sheet naar de bekerwedstrijd van volgende woensdagavond in Jan Breydel.

Club Brugge eerste helft: Mignolet, Boyata, Mechele, Meijer, Nielsen, Onyedika, Vanaken, Buchanan, Skov Olsen, Nusa, Yaremchuk.

Club Brugge tweede helft: Mignolet, Mata, Odoi, Hautekiet, Sobol, Audoor, Balanta, Sandra, Homma, Sowah & Larin (70’ Jutglà).

Doelpunten: 7’ Meijer, 64’ Larin & 77’ Jutglà.

Kaarten: Geen.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in