Alle ‘Facts’ over de nieuwe Open Business Seats

Het was u wellicht niet ontgaan, sinds zondag steekt het logegebouw van het Jan Breydelstadion in een nieuw kleedje. Loges die niet meer achter gesloten deuren zitten en Business Seats die de sfeer van het stadion binnen brengen zijn nu het decor van de derde verdieping van het logegebouw. We nemen je mee van het oude naar het nieuwe.

Text: 

De oude loges, in de jaren ’80 gezet, waren comfortabel, maar vrij gesloten. Het Jan Breydelstadion staat bekend voor zijn fantastische sfeer, een sfeer die Club wou binnenbrengen in elke ruimte van het stadion. Doel van de werken was dus om een open en transparante structuur te creëren op het derde verdiep van het logegebouw, waar een modern en strak design veel licht moet binnenbrengen in de loges. Zo moeten de seats en de loges uitnodigend werken voor zijn gasten. Voor businessklanten van Club moet de ervaring zowel comfortabel als sfeervol zijn.
Om dat te verwezenlijken, werden volgende werken uitgevoerd:

  • Uitbreken van 450 stoelen, 750 m² aan wanden, 1.000 m² aan vloeren, 300 m² aan plafonds en 200 m² aan glas.
  • 200 m² aan gevels kregen een nieuwe bekleding, 900 m² aan gyprocwanden en 350 m² aan glaswerk werden geplaatst.
  • De vloeren kregen 1.150 m² aan nieuwe bekleding, het plafond 800 m².
  • In plaats van de oude glazen wanden, werd 100m aan nieuwe glazen borstwering geplaatst.
  • Om tijdens de wintermaanden warm te blijven, werden 40 verwarmingselementen geïnstalleerd.
  • Een totale oppervlakte van 2.500 m² werd geschilderd.
  • Om het interieur af te werken, werden 25 nieuwe deuren, 250m aan lichtprofielen en 200 andere lichtarmaturen geplaatst.

Dit alles werd op amper 81 dagen verwezenlijkt: op 23 mei 2016, daags na de laatste competitiewedstrijd, werd begonnen met werken, op 12 augustus 2016, 2 dagen voor Club-Lokeren, kon alles voorgesteld worden aan het publiek.

Wetende dat in die periode nog 3 weken officieel bouwverlof zit, kan men ervan uitgaan dat de leuze ‘No Sweat, No Glory’ ook in het tussenseizoen aanwezig was op Club. 25 aannemers, hun desbetreffende onderaannemers en leveranciers en 125 arbeiders werkten vaak ’s morgens vroeg, ’s avonds laat, ’s nachts of in het weekend aan het project. Zonder veiligheid en technische aspecten – een kant van de zaak waarin Brandweer en Binnenlandse Zaken uitvoerig bij betrokken werden – te vergeten, werd een moderne infrastructuur op poten gezet, die in lijn ligt met het imago en de uitstraling van Blauw-Zwart.

Voor wie dit seizoen nog wil genieten van de combinatie tussen sfeer en comfort in de Open Business Seats, zijn er nog een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer info hierover vind je hier.

Related articles