Beloften stranden in halve finale Beker van België U21

Dinsdagavond speelden de beloften de halve finale van de Beker van België. De tegenstander was de bekerwinnaar van vorig jaar; Racing Genk. Club verloor met 0-2 na doelpunten van Roekens en Ahidar.

Genk kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong toen Roekens een laag schot buiten het bereik van doelman Teunckens in doel mikte. De Limburgers vingen Club nadien goed op, Blauw-Zwart had moeite om kansen bijeen te voetballen. Genk was tevreden met zijn vroege voorsprong en kwam er enkel uit via Roekens en Vermijl, die voorlangs en op Teunckens besloten.

De tweede helft begon beter voor de ploeg van Sven Vermant, maar uitgespeelde kansen vielen er niet direct op te merken. De Genkse defensie werkte halverwege de tweede helft een kopbal van Vlietinck voor de lijn weg, Genk antwoordde met een schot naast doel van de ingevallen Bertaccini. Diezelfde Bertaccini ging even later op doel af, maar Teunckens pakte uit met een goede parade. Club bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar een poging van Nuyts ging voorlangs en een schot van Van Landschoot werd over doel gemikt. De gelijkmaker werd met man en macht gezocht, waardoor Genk ruimte kreeg op de tegenaanval en dat benutte: Bertaccini bediende Ahidar, die de 0-2 tegen de touwen werkte.

Geen derde finale op vier jaar voor Blauw-Zwart dus, Genk speelt in de finale tegen Anderlecht.

Club Brugge
Jens Teunckens - Nathan Nuyts, Anton Tanghe, Niels Verburgh, Ahmed Touba - Daouda Peeters (45’ Jellert Van Landschoot), Jur Schryvers, Senne Lynen - Thibault Vlietinck (70’ Fran Brodic), Pierre Fonkeu, Terry Osei-Berkoe

KRC Genk
Schevenels, Delorge, Wouters, Janssens, Khammas, Zebli, Ahidar, Thuys, Roekens, Sabak, Vermijl

Doelpunten
9’ Roekens (0-1), 91’ Ahidar (0-2)

 

Related articles