Beloften winnen in extremis in Lokeren met 1-2

Na de doelpuntrijke wedstrijden tegen Sint-Truiden en Kortrijk moesten de beloften van Club maandagavond naar Lokeren voor de derde speeldag van Play-Off 1. Club haalde het in de absolute slotfase van de Waaslanders dankzij een omgezette strafschop van Brodic.

Coach Vermant startte met een jong beloftenelftal – zonder ‘Trainees’ Touba, Osei-Berkoe en Vlietinck – tegenover een ervaren Lokeren waar onder andere Patosi, Ansah, Rassoul, Jambor en Enoh aan de aftrap stonden. Het leeftijdsverschil liet zich in de beginfase voelen, Club zocht tevergeefs naar oplossingen. Hooyberghs werd snel aan het werk gezet, aan de overkant creëerde Club via Van Vaerenbergh enkele halve kansen. De voorsprong van Lokeren was dan ook verdiend toen Patosi op het kwartier voorzette richting de snelle Ansah, die de 1-0 scoorde. Buiten een kans van Jambor was dat ook het enige wapenfeit in de eerste helft.

Na de pauze kantelde het spelbeeld ietwat, met een dwingender Club tot gevolg. Iets na het uur bereikte Van Landschoot op hoekschop Brodic, die met een stevige knal van net buiten de zestien De Wolf vloerde. Lokeren kon het fysiek niet meer belopen en Club nam helemaal de bovenhand. Van Vaerenbergh en Brodic kwamen in scoringspositie, maar misten in de afwerking. Club leek zich tevreden te moeten stellen met een punt, tot een veldspeler in de slotfase de bal met de hand van de lijn keerde. Strafschop en rood. Topschutter Fran Brodic nam zijn verantwoordelijkheid en besliste de wedstrijd vanop de stip.

Lokeren De Wolf – Claeys, Moerenhout, Monsecour, Ringoet – Rassoul, Melens, Jambor - Ansah, Enoh, Patosi
Club Brugge Hooyberghs, Nuyts, Renson, Lemoine, Van Landschoot – Verburgh, Fonkeu, Schryvers – Van Vaerenbergh, Brodic, Ito
Doelpunten 16’ Ansah (1-0), 65’ Brodic (1-1), 90’ Brodic (1-2 penalty)