Beloften winnen met kleinste verschil van KV Oostende

Maandagavond speelden de beloften van Club Brugge voor de tweede maal in twee weken tegen hun leeftijdsgenoten van KV Oostende. Net als vorige week in de Beker van België wonnen de beloften deze competitiewedstrijd met 1-0. Een kopbaldoelpunt van Shangyuan Wang in de eerste helft volstond voor de zege. 

Text: 

Club dreigde in de beginfase van de wedstrijd via een poging van Mariën die voorlangs ging en een afstandsschot van Seys in de handen van de Oostendse keeper. Ook Oostende kreeg mogelijkheden maar doelman Steelant neutraliseerde de vrije trap van Blazevic. Nadien mikte Reuten nog een poging voorlangs en zette Wang Michiel Clyncke op weg naar doel. Het schot van Clyncke kon niet gekadreerd worden.

Halfweg de eerste helft kwam Club dan toch op voorsprong. Een vrije trap vanop de flank werd door Sander Coopman op het hoofd van Shangyuan Wang gemikt. De Chinees kopte de 1-0 tegen de netten. Oostende ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een welgemikt schot van Pierre vloog nipt naast de kruising. Ook Club bleef dreigen. De bedrijvige De Smul bracht de bal tot bij Borahsasar in de zestien, maar de spits mikte de bal naast het doel.

In de tweede helft kreeg Club af te rekenen met een sterke Oostendse goalie, en zag het enkele pogingen naast gaan. Verder dan enkele schoten van Clyncke, Borahsasar en de ingevallen Hamzaoui kwam Club niet meer, dus bleef 1-0 de eindscore.

Club Brugge
Steelant - Mariën, Reuten, Libbrecht, De Smul - Callens, Wang, Coopman - Clyncke ('75 Vanfleteren), Borahsasar, Seys ('75 Hamzaoui)

Doelpunten
'23 Wang (1-0)

 

Related articles