woensdag 6 november 2013 16:00

Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut

Topper tegen Standard zondag dé match van het najaar

Zondag is het zover. Met de topper tegen Standard op Sclessin staan we voor de wellicht meest beladen match van het najaar. Is Standard echt de terechte leider, of blust Blauw-Zwart het Luikse vuur met water uit de Reien? De keuze van de scheidsrechter is in ieder geval al geen evidentie. Met Alexandre Boucaut selecteerde de scheidsrechtercommissie een spelleider die Club de afgelopen twee jaar zwaar benadeelde.

De topper Standard-Club Brugge van zondagnamiddag wordt geleid door de 33-jarige Alexandre Boucaut. Het is sinds zijn debuut in 2009 in eerste klasse de elfde keer dat de scheidsrechter uit Waals-Brabant een wedstrijd van Blauw-Zwart fluit. Maar zelfs neutrale waarnemers stelden dat zijn beslissingen tijdens recente ontmoetingen bijzonder nefast waren voor Club. 

Op 6 mei 2012 kent Boucaut in de laatste minuut van de blessuretijd tijdens de topper tegen Anderlecht – de achtste speeldag van de play-offs – bij een 0-1 (doelpunt Lestienne) voorsprong voor Club een zeer discutabele strafschop toe aan paars-wit na een schouderduel tussen Michael Almebäck en Dieumerci Mbokani. Guillaume Gillet trapt de elfmeter binnen en kroont Anderlecht tot landskampioen. Blauw-zwart voelt zich bedrogen, niet in het minst nadat Carlos Bacca eerder in deze wedstrijd én bij een Brugse voorsprong twee keer ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel toen de Colombiaan alleen op het Brusselse doel afstevende. 

Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut
Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut

Op 26 december 2012 komt KV Kortrijk op bezoek in het Jan Breydelstadion. Een wedstrijd die nooit had mogen plaatsvinden. De grasmat ligt er na onafgebroken regenbuien helemaal doorweekt en onbespeelbaar bij. “Een ‘normale wedstrijd’ kan op een dergelijke ondergrond niet afgewerkt worden”, is de algemene conclusie van beide clubs wanneer Alexandre Boucaut het ‘Brugse moeras’ een laatste keer keurt. De scheidsrechter houdt er andere mening op na en beslist de wedstrijd (einduitslag 0-0) te laten doorgaan. Het breekt Club Brugge én bovenal Maxime Lestienne zuur op. De Moeskroenenaar wordt met een gescheurde enkelband van het veld gedragen en is langdurig buiten strijd.

Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut
Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut

Op 16 mei 2013 speelt Club op het veld van Zulte Waregem een uiterst belangrijke wedstrijd. Wie wint, kan de daaropvolgende speeldag de titel in de wacht slepen. De reële kansen voor een  Brugse zege staan al na negen minuten op de helling nadat een overtreding van Oscar Duarte buiten de grote rechthoek de thuisploeg niet alleen een strafschop oplevert, maar ook in een numerieke meerderheid resulteert door de uitsluiting van de blauw-zwarte Costa-Ricaan. Deze beslissingen van Boucaut hebben een zeer grote invloed op het verder wedstrijdverloop (5-2 nederlaag) én het titeldebat. Voor Club lag er niet langer een hoofdrol weggelegd. Zulte Waregem strandde enkele dagen in het Astridpark tegen Anderlecht op een zucht van een waar delirium. 

Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut
Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in