Club Brugge Vrouwen met 3-2 onderuit in Lier

De BeNe League wedstrijd tussen Lierse en Club Brugge leek een kwartier voor affluiten gespeeld met een 3-0 tussenstand. De Brugse Vrouwen beten echter van zich af en sleepten ei zo na een gelijkspel uit de brand. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-2.

De wedstrijd begon nochtans goed voor Club Brugge, dat voor Lierse niet moest onderdoen. In de vierde minuut zette Jana Coryn op rechts een actie op, maar haar voorzet bereikte helaas geen ploegmaat. Twee minuten later pakte Ingrid De Rycke uit met een pass door het midden naar Jana Coryn ,maar ook die actie leverde helaas geen concreet doelgevaar op.

Bij de eerste tegenprik van Lierse kreeg Blauw-Zwart het deksel op de neus. Bij balverlies van Club op het middenveld snelde de aalvlugge Lotte Aertsen alleen op doel af en werkte beheerst af (1 -0). Vijf minuten later diende Kim Dossche gevat tussen te komen bij een nieuwe actie van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft vuurde Jody Vangheluwe een vrije trap af die in corner werd verwerkt. De hoekschop zelf werd door Nicky Vandenabeele over gekopt. Club deed aardig mee  en op het halfuur werd een voorzet van Lore Dezeure weggekopt.

In het slot van de eerste helft stak Lierse alweer de neus aan het venster. Eest werd nog een tweede goal voor buitenspel afgekeurd, maar even later week een voorzet ongelukkig af op het been van Jody Vangheluwe (2 - 0). Net voor de koffie verstuurde Jody Vangheluwe een gemeten voorzet en die werd door Ingrid De Rycke op de doelvrouw gekopt. Even later was er een supersave van Kim Dossche nodig op een kanonschot van Justine Vanhaevermaet.

Club Brugge moest in de tweede helft proberen iets aan de achterstand te doen, maar de thuisploeg bleek aanvankelijk te sterk. Kim Dossche moest een grotere voorsprong vermijden met een dubbele redding. De Brugse doelvrouw bleef heel de tijd alert, want ze pakte met nog eens twee reddingen uit. Het was echter uitstel van executie want iets over het halfuur counterde Lierse gevat. Een voorzet werd door Lotte Aertsen in doel gewerkt (3 -0).

Het venijn van de wedstrijd zat echter in de staart. Met nog tien minuten te spelen scoorde Nicky Vandenabeele de 3-1. Amper één minuut later later stond het bijna 3-2, maar de knal van Elle Decorte spatte op de lat uiteen. In het absolute slot van de partij werd het nog 3-2 via Jana Coryn. Blauw-Zwart geloofde plots opnieuw in zijn kansen en zette alles op alles, maar maar het bleef uiteindelijk bij de 3 - 2 einduitslag.

Club Brugge A  Dossche Kim, Vangheluwe Jody, De Caigny Tine, De Rycke Ingrid, Vandenabeele Nicky, Dezeure Lore (81’ Scherrens Anne-Lore), Coryn Jana, Saelens Christine, Vandenbussche Bieke (62’ Huyghebaert Sofie), Haesebroek Yana (54’ Decorte Elle), Jaques Heleen.
Niet gespeeld Demeyere Silke, Lezy Barbara, Van Hauwaert Jana.
Doelpunten  9’ Aertsen Lotte (1 - 0), 38’ Vangheluwe Jody (own-goal), 77’ Aertsen Lotte (3 - 0), 80’ Vandenabeele Nick (3 - 1), 87’ Coryn Jana (3 - 2).