woensdag 16 september 2015 00:00

Club Brugge zamelt dopjes in voor Vrienden der Blinden

Club Brugge Foundation gaat samenwerken met Vrienden der Blinden. In het kader van toegankelijkheid gaat Club Brugge zich naast de blindentribune nog meer engageren voor blinden en slechtzienden. Vanaf vandaag wordt Club Brugge herkent als inzamelpunt voor de dopjesactie van Vrienden der Blinden. 

De Blindentribune van Club Brugge Foundation 

Club Brugge wil supporters met een visuele beperking volop laten meegenieten van de thuismatchen. Via aangepaste hoofdtelefoons een wordt er een gedetailleerde beschrijving van wat er zich op het veld afspeelt aangeboden. De hoogtepunten, de goals en de emoties maken zij op die manier mee vanop de eerste rij. Ook blindengeleide honden worden toegestaan in het stadion.

Meer info over de blindentribune kan je hier terugvinden.

Vrienden der blinden

Vrienden der blinden Koksijde is een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Het opleidingscentrum maakt deel uit van de VZW het Federaal Werk De vrienden der Blinden en Slechtzienden.
Vrienden der blinden staan in voor de opleiding van blindengeleide honden.

Dopjesactie

De honden zijn gratis ter beschikking maar de opleiding kost 25.000 EUR per hond. De helft van de kosten wordt gedragen door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH). De andere helft moeten ze zelf ‘verdienen’, o.a. via het verzamelen van dopjes. 1 kg dopjes brengt 30 eurocent op. Er zijn dus heel wat dopjes nodig. Voor de volledige opleiding van een geleidehond is er 83.333 kg nodig. 

Club Brugge wil hier graag bij helpen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Alle supporters die dopjes verzamelen kunnen deze vanaf vandaag binnen brengen in het FCB kaffee in het stadion. Dit kan elke weekdag met uitzondering op maandag en wedstrijddagen!

Welke dopjes worden aanvaard?

  • Alle plastic dopjes van  mineraal- en spuitwater, frisdranken, fruitsap en melk.
  • Doppen van vloeibare wasmiddelen, wasverzachters, spuitbussen.
  • Ook deksels van choco, pindakaas en speculaaspasta mits het papiertje aan de binnenkant er uit is.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in