zondag 1 januari 2011 00:00

Club-fans lusten No Sweat/No Glory

86 procent voor No Sweat/No Glory

Club Brugge lanceerde een jaartje geleden een nieuwe slogan. No Sweat/No Glory. Geen zweet, geen succes: dat moet de waarden van het nieuwe Club uitdragen. Blijkbaar lusten de supporters die leuze wel. De deelnemers aan de enquête gaven de slogan een gemiddelde score van 86 procent.

Club vroeg de fans ook naar welke waarden belangrijk zijn voor blauw-zwart. Ook daarin kwam inzet naar voor als prioriteit. Teamspirit scoorde het hoogst met 95 procent. Gevolgd door passie (93 procent), loyaliteit (90 procent), eenvoud (81 procent) en essentie, de focus op de basis van elf man en één bal (72 procent).

Fan identificeert zich met Club

Club vroeg ook in hoeverre de supporters zich kunnen vereenzelvigen met Club Brugge. Dertien procent van de fans vindt dat de eigen persoonlijkheid helemaal gelijk is aan die van de favoriete voetbalclub. Nog eens 61 procent spreekt van een (heel) grote overlapping.

Tachtig procent van de supporters zegt Club actief aan te bevelen bij vrienden of familie. 'Enkel een merk als Apple evenaart zo'n grote score', aldus Club.

Ontevreden over sanitair

De aanhangers van Club zijn naar eigen zeggen zeer tevreden over de gezelligheid in het stadion en de wedstrijdbeleving. Club stak daar de voorbije maanden erg veel energie in. Met onder andere ook de speciale filmpjes met de spelers in een hoofdrol. Vooral de Shake That-passage van coach Christoph Daum was een (wereldwijde) voltreffer.

Minder tevreden waren de supporters over de sanitaire installaties in het stadion. Club zegt daar de komende maanden in te zullen investeren. Een meerderheid van 61 procent gaf ook aan niet helemaal tevreden te zijn over de randanimatie tijdens de wedstrijden.

Papin favoriet van de fans

Jean-Pierre Papin was voor de supporters hun favoriete buitenlandse speler aller tijden. De Franse ex-aanvaller werd daarvoor al gehuldigd voor de match tegen Anderlecht in de play-offs. Hij haalde het voor Ivan Perisic, Mario Stanic, Rune Lange en Bosko Balaban. De meest beklijvende Europese wedstrijd was de 0-1-overwinning tegen AC Milan in 2003. Het mirakel van Maribor van afgelopen seizoen kreeg daarbij ook 41 procent van de stemmen.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in