Club zet volop in op basis vrouwenvoetbal

Club Brugge Vrouwen zal volgend seizoen niet langer aantreden in de hoogste klasse maar volop inzetten op de jeugdploegen en de opleiding van jonge speelsters. Club Brugge vrouwen werd opgericht in 2010 en speelt sinds 2012 in de BeNeLeague.

Club Brugge Vrouwen (toen nog Club Brugge Dames) werd opgericht in 2010 uit eersteklasser KSV Jabbeke. In 5 jaar tijd werd op Club een grondige vrouwen-werking opgezet.  Club Brugge Vrouwen trad in 2012 ook toe tot de eerste editie van de BeneLeague. In 2014 haalde het team de finale van de Beker van België.

Club zal de werking en training van de vrouwen blijven faciliteren maar gaat niet verder met de A-ploeg. Club kiest er nu voor om volop in te zetten op de opleiding van jonge speelsters en de uitbouw van het huidige B-team.

Het is de ambitie van Club om binnen afzienbare tijd met de nieuwe A-ploeg naar eerste klasse te promoveren.

Heleen Jaques, coördinator vrouwenvoetbalafdeling Club Brugge en kapitein A-ploeg: “Uiteraard vinden we dit jammer. Er werd op sportief vlak heel veel progressie gemaakt de laatste jaren. Maar we respecteren het standpunt van Club en moeten dankbaar zijn voor de kansen die we kregen om in de Bene League te spelen.”

Andy Vandegeuchete (Coach B-team): "Er staat een jong team klaar om binnenkort op een hoger niveau te voetballen. Club Brugge kan de toekomst ambitieus tegemoet kijken. Het is goed dat Club de verantwoordelijkheid blijft nemen om talentvolle meisjes uit de regio een kans te geven."