woensdag 11 maart 2015 14:20

Club zorgt voor Europese primeur: ‘No To Racism’ op de borst tegen Besiktas

In de 1/8ste finale van de Europa League neemt Club het op tegen het Turkse Besiktas. Voor deze dubbele confrontatie speelt Club met een uniek shirt. Club steunt het project ‘No To Racism’ en zal met hun logo op de borst spelen.

Vincent Mannaert, General Manager van Club Brugge, schaart zich volledig achter het ‘No To Racism’-project. “Met deze Europese primeur steunt Club Brugge als familieclub bij uitstek vol overtuiging de No To Racism-campagne van Uefa. In voetbal, op welk niveau ook, is geen plaats voor racisme. Als populairste voetbalclub van België wil Club het voortouw nemen in de nultolerantie tegen racisme. We deden dit recent al door als eerste Belgische club op eigen initiatief een stadionverbod op te leggen aan zogenaamde supporters die zich schuldig maakten aan dergelijk laakbaar gedrag. Met deze actie zetten we ons engagement ook op Europees niveau kracht bij.”

Ook Peter Gheysen, community coördinator van Club Brugge, is tevreden het UEFA-project toe te voegen aan de Blauw-Zwarte Foundation-familie. “Met Club Brugge Foundation streven we ernaar om van Club Brugge een toegankelijke Club te maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Racisme en onrespectvol gedrag horen hier uiteraard absoluut niet bij. De verbindende kracht van voetbal en Club Brugge kent geen ras, geloof of geaardheid. We zijn allen blauw en zwart. Daarom dat we dan ook met volle overtuiging de publiciteitsruimte van Club Brugge Foundation op de Clubshirts voor de komende 2 Europese wedstrijden afstaan aan de UEFA-campagne ‘No To Racism’”.

Sinds 2001 werken UEFA en FARE samen aan het project ‘No To Racism’, met als doel racisme volledig uit het voetbal te bannen. Na een hele hoop succesvolle projecten en acties in het teken hiervan, zorgen Club Brugge en UEFA nu voor een primeur. Het is namelijk de eerste keer dat een voetbalploeg met de officiële slogan ‘No To Racism’ op de borst zal spelen.

Michel Platini, UEFA President, is zeer blij met het Brugse initiatief. “UEFA heeft een nultolerantie tegenover alle vormen van discriminatie. We werken ijverig aan een voetbalwereld die nog toleranter is en iedereen accepteert. UEFA is trots op zijn ‘No To Racism’-campagne, daardoor is het des te mooier dat met Club Brugge een belangrijke stakeholder hiermee aan de slag gaan”.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in