Michel spreekt de pers toe in aanloop naar #AndClu

Vrijdagnamiddag blikte Michel, samen met de aanwezige pers, vooruit naar zondag wanneer de topper Anderlecht – Club Brugge op het programma staat. Hij had het over zijn mogelijke schorsing, wat er fout liep tegen Zulte en over de flow van Anderlecht. 

MICHEL OVER … ZIJN MOGELIJKE SCHORSING

De pers opende met enkele vragen over de mogelijke schorsing die op datzelfde moment in het bondsgebouw besproken werd. “De zaken lopen, ik heb daar niets meer aan toe te voegen. Twee dagen voor de match moet een coach bezig zijn met zijn ploeg, het sportieve primeert dus. Daarom ben ik vandaag, net zoals ref Wouters, niet afgezakt naar Brussel." 

MICHEL OVER … ZULTE - CLUB

Dat het begin van de match niet goed zat, erkende Michel, maar hij had wel een goed gevoel over de reactie die volgde. “Waren we niet op een 2-0 achterstand gekomen, dan hadden we volgens mij nog gewonnen. Het dubbeltje valt niet altijd langs onze kant.” Dat het beter moet viel niet te ontkennen. “Er staan vanaf de eerste minuut tot de laatste, zo behaal je goede resultaten. We moeten nu niet meer rekenen, we moeten gaan en vrij spelen!”

MICHEL OVER … ANDERLECHT

Op de vraag of hij naar de match tegen Manchester gekeken had en wat hij van de verlengingen vond, reageerde hij met een glimlach. “Het weegt fysiek door om verlengingen te spelen, maar tegelijkertijd neem je als ploeg ook de adrenaline mee van een mooi Europees parcours.” Om te winnen, zeker een topper op verplaatsing, moet je gewoon goed zijn. Het is zo simpel. Duels moeten gewonnen worden, zowel offensief als defensief moeten we er staan en als je de kansen krijgt, moet je ze benutten. Van een gelijkspel wou Michel niet spreken. “Het is altijd de bedoeling om te winnen.”