Nieuw leven als landmeter

Joos Valgaeren 39 jaar.

Gestopt in? 2009 Emmen.

Wat doet hij nu? Landmeter bij Aquafin

Met Celtic won hij drie landstitels, in Schotland, Nederland en België won hij de beker. Maar nu is Joos Valgaeren... landmeter. "Na mijn voetballoopbaan ben ik een jaartje zoekende geweest. Ik heb toen besloten om een driejarige bacheloropleiding tot landmeter te volgen in Mechelen. FULLTIME STUDEREN TUSSEN GASTEN VAN 18 JAAR, DAT WAS EEN APARTE ERVARING. Mijn collega-studenten hebben me vaak gevraagd om mee op stap te gaan, maar op je 36ste een cantus doen, dat past niet echt, hé."

"Waarom landmeter? Toen ik jong was, wou ik een universitaire opleiding als ingenieur volgen, maar mijn ouders hebben me overtuigd om eerst voor het voetbal te gaan. Landmeter sluit toch enigszins aan bij een ingenieursopleiding. Nu werk ik al negen maanden voor het bedrijf Aquafin. We zijn met goede zaken bezig, zoals de zuiverheid van het water. Ergens mis ik het voetbal wel, maar anderzijds heb ik een tweede leven gekregen. Veel andere mensen doen hun hele leven één ding, ik ben opnieuw mogen beginnen."

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap Reprocopy: info@reprocopy.be