Reactie Club Brugge op subsidies Vlaamse Regering

Club Brugge heeft kennis genomen van de beslissing van Minister Muyters om de steun van de Vlaamse Regering aan nieuwe voetbalstadions te herverdelen. 

Oorspronkelijk werden er door Club Brugge en Cercle Brugge samen plannen ingediend om een voetbalsite te ontwikkelen aan de Blankenbergse Steenweg waarbij een stadion voor Club Brugge zou ontwikkeld worden en een multifunctioneel stadion voor Cercle Brugge. Dit subsidiedossier werd aanvaard door de Vlaamse Regering. Maar vorig jaar besliste Cercle Brugge dat het in het Jan Breydelstadion zou blijven. Club Brugge bleef wel bij het plan om haar eigen stadion aan de Blankenbergse Steenweg te bouwen. Door de beslissing van Cercle Brugge wijzigde het oorspronkelijke dossier. Op basis daarvan heeft Minister Muyters beslist om de 2,5 miljoen euro die voorbestemd was voor het gezamenlijke Club Brugge – Cercle Brugge project te herverdelen naar andere Vlaamse Clubs.

Voor Club Brugge ligt deze beslissing in de lijn van de verwachtingen. “Wij hebben altijd gezegd dat we ons stadion op eigen kracht zouden bouwen”, reageert Voorzitter Bart Verhaeghe. “De plannen voor ons eigen stadion worden alsmaar concreter en de toekomst ziet er goed uit. De locatie op de Blankenbergse Steenweg ligt vast, de ruimtelijke uitvoeringsplannen zijn in opmaak en we hebben een sterk dossier voor wat betreft de milieueffectenrapportage. De gesprekken met de Stad Brugge lopen erg constructief, de neuzen staan in dezelfde richting en zo hopen we dat we aan de start van het seizoen 2019-2020 onze supporters van hun nieuwe voetbaltempel kunnen laten genieten met topvoetbal”, vervolgt Bart Verhaeghe.

Wij hebben altijd gezegd dat we ons stadion op eigen kracht zouden bouwen

Bart Verhaeghe