woensdag 7 december 2016 20:30

Reacties na beloftenmatch tegen Kopenhagen

Na de thuiswedstrijd van de beloften tegen FC Kopenhagen verzamelden we reacties van Jur Schrijvers, Jellert Van Landschoot en coach Sven Vermant.

Jur SCHRYVERS

“De ontgoocheling is enorm groot”

Kapitein Jur Schryvers was na afloop van de wedstrijd ontgoocheld dat de kwalificatie de beloften alsnop ontglipt was. “De ontgoocheling is enorm groot. We hebben tien punten behaald in deze groep en we zijn niet door, dat is een grote teleurstelling. We krijgen dan vandaag nog eens een 0-3 om de oren, dat is extra pijnlijk. Kopenhagen was efficiënt, maar ook wij hebben enorm veel kansen gekregen en hebben die gewoon niet afgewerkt. Deze wedstrijd had helemaal anders kunnen lopen. We misten efficiëntie en gaven zelf de doelpunten te makkelijk weg. De eerste stilstaande fase was al meteen bingo. Dat moet je zeker vermijden, maar helaas is dat niet gelukt. Dit is een deel van het leerproces.”

Jellert VAN LANDSCHOOT

“Nu reageren op een positieve manier”

Ook bij Jellert Van Landschoot overheerste de ontgoocheling. “Ik ben zeer teleurgesteld, zeker als je ziet welke wedstrijden we gespeeld hebben. We hebben tien punten en zijn toch uitgeschakeld. Winst op Leicester en Porto. We speelden de perfecte campagne, tot nu helaas. Dit is één en al ontgoocheling. Iedereen was zeer gefocust voor deze wedstrijd. Iedereen was ermee bezig van bij de aankomst in de kleedkamer en iedere speler was er klaar voor. We creëerden voldoende kansen, maar hebben die jammer genoeg niet kunnen afwerken. Dan krijg je drie doelpunten tegen en weet je dat het moeilijk wordt. Dit hoort bij het leerproces, al is dat op dit moment moeilijk te plaatsen, vooral na zo’n campagne. Dit zal nog gebeuren in een verdere carrière. Nu is het zaak om recht te staan en te reageren op een positieve manier. Er zijn nog veel competitiewedstrijden en gaan we vol voor de titel.”

Sven VERMANT

“Dit was een les in efficiëntie”

Sven Vermant was net als de spelers erg ontgoocheld na de wedstrijd. “De ontgoocheling is zeer groot, want we waren er erg dichtbij. Niet vergeten, in het begin van de campagne waren we met een open vizier gestart en op de laatste speeldag stonden we er goed voor om door te gaan naar volgende ronde. Dat hadden we niet verwacht. Als je er dan zo kort bij staat, dan is dit extra jammer. We wisten dat Kopenhagen zeer gedisciplineerd speelt en gevaarlijk is op stilstaande fases. Het eerste doelpunt dat we tegenkrijgen is op stilstaande fase. We waren net niet scherp genoeg om die bal weg te werken. Maar de spirit is wel in de ploeg gebleven, dat was belangrijk vandaag. We kwamen achter en zijn er toch voor blijven gaan. We hebben de kansen gehad, maar we maakten ze niet af. Dit was een les in efficiëntie. Zoiets kan gebeuren, maar dan liever in een later stadium. We hoopten sowieso op een volgende ronde. Daarvoor was een puntje genoeg.”
Ook bij de spelers heerste hetzelfde gevoel. “De ontgoocheling was groot bij de jongens, dat zag je meteen na de wedstrijd. Gewoon omdat we een goede campagne neergezet hebben waar we trots op mogen zijn. Net dat tikkeltje geluk ontbrak om door te stoten naar de volgende ronde. Ik sprak daarnet de spelers al toe en maakte hen duidelijk dat efficiëntie belangrijk is. Er zaten negentig minuten tussen de volgende ronde en de niet-kwalificatie. Die negentig minuten waren er in zekere zin te veel aan. Als je de kansen niet afmaakt en je krijgt doelpunten tegen, dan win je niet. Dat is voetbal.”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in