dinsdag 22 november 2016 19:45

Reacties na beloftenmatch tegen Leicester

Na de zege van de beloften tegen Leicester City sprokkelden we reacties van doelpuntenmakers Dennis Van Vaerenbergh en Joel Ito, en van coach Sven Vermant.

Dennis VAN VAERENBERGH

“Leicester ligt mij precies”

Dennis Van Vaerenbergh zette Club met twee doelpunten op weg naar de zege. “Leicester ligt mij precies, want ook in de thuiswedstrijd tegen hen kon ik twee keer scoren. We waren naar hier gekomen voor minstens een punt, dus drie punten pakken geeft een ongelooflijk gevoel. Na die 0-3 kregen we misschien iets te vlug een doelpunt tegen, waardoor Leicester weer in de flow kwam. Maar we hebben er goed voor gevochten en verdiend gewonnen. We staan nu eerste, maar de kwalificatie is nog niet zeker, dus we staan ook nog nergens.”
Binnen twee weken kan Blauw-Zwart thuis tegen Kopenhagen de kwalificatie afdwingen en dus mogen de Brugse youngsters al stilletjes beginnen dromen van een topaffiche. “In de volgende ronde Barcelona of Real Madrid zou wel leuk zijn. De meeste spelers hopen daar op in plaats van een kleine ploeg. Maar eerst moeten we het thuis afmaken tegen Kopenhagen.” (SF)

Joel ITO

“We hebben verdiend stand gehouden”

Joel Ito leek bij het begin van de tweede helft voor de beslissing te zorgen. Toch moest Club nog bibberen tot de laatste seconde. “Ja, het bleef spannend tot op het einde. Dat was nochtans niet nodig, want we hadden het eigenlijk al eerder moeten afmaken. Ik denk dat het typisch aan Engelse ploegen is dat ze nooit opgeven. Ze hebben meer druk gezet en twee keer gescoord, maar we hebben als ploeg alles gegeven en verdiend stand gehouden.”
Ito scoorde op prachtige wijze de 0-3. “Ik kreeg de bal en zag Dennis vrij staan. Net op het moment dat ik de bal wou geven, stapte de verdediging uit en kon ik zelf scoren. We vierden het met de Mannequin Challenge, dus ik hoop dat het op foto staat.” (SF)

Sven VERMANT

“We hebben het veel te spannend gemaakt”

Coach Sven Vermant zag zijn team verdiend de drie punten pakken. “Het was bibberen tot op het einde. We hebben het echter veel te spannend gemaakt. In de tweede helft hebben we niet de dingen gedaan die we moesten doen. Daar moeten we zeker lessen uit trekken. Leicester had nog maar drie punten, dus we wisten dat ze er alles aan zouden doen om vandaag punten te pakken. Ze pakten uit met net iets meer powerplay, lange ballen en duels. Het is niet altijd evident om daar de juiste oplossingen voor te vinden. Het is toch gelukt, dus dat geeft een positief gevoel. Jammer genoeg staan we nog nergens. Volgende wedstrijd moeten we opnieuw vol aan de bak. We hebben in de competitie nog een aantal wedstrijden en dan ook nog de match tegen Kopenhagen. Dat zijn dus nog mooie uitdagingen tot aan de winterstop.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in