Visual menu

woensdag 20 mei 2015 15:15

Sven Vermant nieuwe coach van de Brugse Beloften

Sven Vermant wordt vanaf volgend seizoen trainer van het Brugse beloftenelftal. Vermant (42) volgt Jannes Tant op, die stopt omwille van familiale redenen.

Met de aanstelling van Sven Vermant als nieuwe beloftencoach kiest Club voor iemand die het huis kent én heel wat (internationale) ervaring meebrengt naar onze jonge talenten. Vermant speelde van 1993 tot 2001 en van 2005 tot 2008 voor Blauw-Zwart. Hij was eerder al assistent bij de Brugse beloften en Sportief Manager bij de bekerwinnaar.  De ex-middenvelder was kapitein van het Duitse Schalke 04 en haalde 18 caps voor de Rode Duivels.

Vermant maakte de voorbije 2 jaar indruk als jeugdtrainer. Hij krijgt nu de kans om met zijn ervaring onze jonge talenten te begeleiden in hun laatste stap richting A-kern.  Vermant volgt bij Club Jannes Tant op. De Blankenbergenaar was sinds dit seizoen aan de slag als trainer van het beloftenelftal maar zet nu een stap terug omwille van familiale redenen. Door zijn vervanger intern te kiezen, zorgt Club bovendien voor continuïteit binnen de jeugdwerking.

Pascal De Maesschalck: “Met de keuze van Sven Vermant kiezen we naast continuïteit ook voor iemand die puur Club-DNA door de aderen heeft stromen. Hij verstaat de kunst om spelers beter te maken en heeft bewezen keihard te willen werken voor Club Brugge. Er waren nog verschillende kandidaten maar het profiel van Sven Vermant past het best bij wat we voor ogen hebben met onze Academy.”

Sven Vermant: “Ik ben uiteraard zeer blij met deze volgende stap in m’n loopbaan bij Club. Speler, sportief verantwoordelijke, trainer van de U10, trainer van de U17 en nu trainer van de beloften. Ik kijk er naar uit om het werk van bij de U17 te kunnen doortrekken met deze groep. Mijn accenten? Ik wil vooral de professionalisering verderzetten en de manier van werken en voetballen zoals deze in de hele Club gehanteerd wordt verzekeren bij de beloften.”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in