WAAROM DEZE CAMPAGNE

De samenleving ondergaat de laatste jaren een sterkere polarisatie waarbij verschillende groepen met tegenstellingen worden geconfronteerd. Het groeiende aantal incidenten rond discriminatie en racisme in de maatschappij zijn hier tastbare voorbeelden van. Het voetbal als volkssport nummer één blijft als spiegel, of zelf vergrootglas van de maatschappij, hier jammer genoeg niet van gespaard. Club Brugge blijft, als voetbalorganisatie die dagelijks duizenden fans bereikt, zijn schouders zetten om alle vormen van discriminatie uit het voetbal te weren en de rode kaart te geven aan racisme.

In het kader van het initiatief 'Geef Racisme De Rode Kaart' organiseert Club Brugge Foundation deze actie gericht naar amateurclubs en jeugdploegen. Samen laten we onze stem horen voor een voetbalwereld waar discriminatie en racisme geen plaats hebben.

 

Ook met jouw voetbalclub ambassadeur?

We roepen zoveel mogelijk voetbalclubs op om samen met ons de rode kaart te geven aan racisme en ambassadeur te worden van onze 'Geef Racisme De Rode Kaart'-campagne.

Schrijf je met je voetbalclub in en maak kenbaar dat er voor racisme en discriminatie ook bij jouw voetbalclub geen plaats is. Maak bovendien kans op mooie prijzen voor jouw voetbalclub.

    

    Voor wie?

    Elke voetbalclub, groot of klein, kan zich hiervoor inschrijven. Je kiest zelf met hoeveel (jeugd-)teams je deelneemt aan deze actie, maar uiteraard liefst met alle ploegen. Dit kunnen zowel jeugd-als volwassen teams zijn.

     Hoe met jouw voetbalclub deelnemen? 

     1. Schrijf je met je voetbalclub in via onderstaand contactformulier.
     2. Wij versturen per post het gewenste aantal 'rode kaarten' naar jouw voetbalclub. Op deze rode kaart staat ook uitleg over deze actie en is tevens een ploegposter van Club Brugge van het seizoen 2021-2022.
     3. Neem een foto van de spelers van jouw voetbalclub waarop jullie deze rode kaarten vasthouden. Mail ons deze foto's en plaats ze gerust op jullie eigen sociale mediakanalen.
     4. Bovendien maak je als deelnemer aan deze actie kans op mooie prijzen zoals een materiaalpakket, een Stadion Tour voor je gehele voetbalclub in het Jan Breydelstadion, een gesigneerde Clubshirt; met één van jouw jeugdploegen oplopen aan de hand van de Clubspelers bij een thuismatch of een voetbalclinic van één van onze Club NXT-coaches.
      
     1 Start 2 Complete
     Gegevens contactpersoon
     Gegevens voetbalclub
     (enkel cijfers, reken gerust ruim)

     Main partner

     Premium partner, Official partner & Official supplier

     join the club

     Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

     WORD LID

     Download onze app

     Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

     BLIJF OP DE HOOGTE

     Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

     Schrijf je in