Wens je deel te nemen als school?

      

Leerlingen uit 1ste graad secundair onderwijs

Het project ‘Geef Racisme de Rode Kaart’ is gericht naar de 1ste graad van het Secundair Onderwijs (1ste en 2de middelbaar). Elke school kiest zelf hoeveel klassen ze laten deelnemen binnen de 1ste graad. Elke klas doorloopt het lessenpakket in klasverband. De leerlingen maken kennis met verschillende vormen van racisme en discriminatie, zoals o.a. geloof maar ook de geaardheid van mensen en hoe omgaan met diversiteit.

Burgerschapseducatie

Samen met enkele andere Europese topclubs en tal van leerkrachten heeft Club een kant-en-klaar lessenpakket ontwikkeld van 6 lessen rond deze anti-racisme en anti-discriminatiecampagne. Deze lessen sluiten naadloos aan bij de eindterm Burgerschapseducatie: burgerschapscompetenties met inbegrip van competenties inzake samenleven. De klassikale lessen gaan door op school en worden gegeven door eigen schoolleerkrachten. Hiervoor heeft Club Brugge Foundation een uitgebreid lerarenhandleiding en leerlingenwerkboek samengesteld. De leerkrachten ontvangen van Club Brugge Foundation een geprinte versie van het lerarenhandleiding/lesboek. Op basis van het aantal deelnemende leerlingen binnen uw school ontvangt u het geprinte leerlingenwerkboek met tal van opdrachten en invuloefeningen die tijdens de lessen kunnen worden gebruikt. De leerkrachten kunnen deze lessen zelf inplannen binnen het lessenrooster.

Verschillende instapmomenten

Er zijn verschillende instapmomenten mogelijk voor dit project.

Fase 1: oktober 2020 - december 2020 
Fase 2: februari 2021 - april 2021
Fase 3: september 2021 - december 2021
Volgende fase: februari 2022 - mei 2022 - inschrijven kan HIER of onderaan deze pagina

Elke fase is identiek hetzelfde en zijn er telkens andere leerlingen aan de beurt. Een klas kan dus maximaal 1 keer deelnemen. Een school kan wel verschillende klassen laten deelnemen in de ene fase en bepaalde andere klassen in een andere fase.

Gratis

Dit project wordt volledig gratis aangeboden door Club Brugge Foundation dankzij de steun van de ‘Rights, Equality and Citizenship Programme’ van de Europese Unie.

Workshop voor leerkrachten

Om de leerkrachten goed op weg te helpen wordt er telkens een infomoment georganiseerd voorafgaand de fase waarin je als school deelneemt. Het eerstvolgende infomoment wordt binnenkort bekendgemaakt. Alles zal volledig verlopen volgens de maatregelen die dan van tel zijn.

Het programma van deze infoavond ziet er als volgt uit:

  • Algemene uitleg van de projectdoelstellingen van Geef Racisme De Rode Kaart
  • Toelichting bij lerarenhandleiding & leerlingenwerkboek
  • Pauze met broodjes
  • Workshop ‘Hoe reageren op racistische uitspraken?’ gegeven door de expertorganisatie ‘School zonder Racisme’

Hierna kan u als school beslissen of u definitief wenst deel te nemen aan dit project.

Inschrijven voor de infoavond kan door hieronder de gegevens in te vullen. 

Gegevens contactpersoon
Gegevens school

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in