Speeldag 28

1 - 3
93'

Club doet dus wat het moest doen en springt over Antwerp naar een tweede plaats in het klassement, evenwel op negen punten van leider Union. Komende zondag komt Antwerp naar het Jan Breydelstadion, uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Heel graag tot dan!

93'

Het zit erop, zonder zelf te stormen of te wervelen pakt Club de volle buit Am Kehrweg na een 1-3 zege bij Eupen, na doelpunten van Vanaken, De Ketelaere en Adamyan.

90'

We krijgen overigens nog drie minuten toegevoegde tijd.

90'
Goal
Adamyan
-
GOOOAAALLL - De buit is binnen want net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd staat het 1-3. Met een listige bal bereikt De Ketelaere Vanaken die meteen de lopende Rits aanspeelt, die behoudt het overzicht en schotelt Adamyan zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie aan!
86'
Wissel
AmatSowah
85'

Meteen daarna lijkt Adamyan tot tweemaal toe toch te gaan scoren, eerst wordt zijn schot afgeblokt, in de rebound trapt hij over het doel, Club laat na op de wedstrijd in het slot te gooien. Aan de overkant moet Mignolet een kopbal van Lambert pakken, het belooft nog een prangende slotfase te worden.

84'

Pas op het veld tikt Sandra het leer tot bij De Ketelaere die meteen voor doel maar aan de tweede paal komt Adamyan een fractie te laat om binnen te schuiven.

83'
Wissel
BuchananSandra
80'

We hebben er lang, heel lang moeten op wachten maar uiteindelijk kan Club toch nog eens dreigen maar Nurudeen pakt het schot van Rits, ondertussen staat ook Sandra klaar om in te vallen.

79'

Net voor het ingaan van de laatste tien minuten komt Club bijzonder goed weg wanneer Nuhu een voorzet op Mignolet besluit, ook in de rebound gaat het schot van Peeters over, Blauw-Zwart heeft het moeilijk.

77'

Pas ingevallen gaat Adamyan op avontuur op de speelhelft van de thuisploeg maar de Duitse Armeniër moet uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Agbadou, aan de overkant is er de prima tussenkomst bij een lage voorzet van Lambert.

74'
Wissel
BeckRocha
74'
Wissel
Skov OlsenBalanta
74'
Wissel
LangAdamyan
71'

Voorlopig weinig beterschap bij Club, dat achteruit moet wanneer Alloh zich ontdoet van Skov Olsen maar gelukkig waait zijn voorzet voorbij, ondertussen maakt Schreuder zich klaar om een eerste maal in te grijpen.

67'
Gele kaart
Déom
62'
Goal
Prevljak
-
Wanneer Buchanan zich bij een hoge bal miskijkt, kan de pas ingevallen Nuhu op rechts plots aan de haal, hij ziet zijn schot evenwel gekeerd door Mignolet maar in de rebound is Prevljak er als de kippen bij om de aansluitingstreffer in doel te duwen, we hebben weer een wedstrijd.
59'
Wissel
NgoyNuhu
59'
Wissel
MagnéeDéom
57'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Club kon na de rust nog maar weinig klaarmaken maar het verdubbelt evenwel de score. Bij Eupen krijgen ze een voorzet van Lang niet weg en als in de bekerwedstrijd in Gent toont De Ketelaere zich bijzonder efficiënt, vanuit een scherpe hoek trapt hij 0-2 onhoudbaar in het dak van het doel. Voor de Brugse youngster meteen zijn twaalfde treffer in de competitie, waarmee hij nu alleen topschutter wordt.
55'

Nadat De Ketelaere zich verslikt in de controle, kan Eupen de oversteek maken via Ngoy die zich knap voorbij Nsoki werkt en goed meegeeft met Prevljak, die haalt meteen uit en Mignolet kent de nodige moeite.

52'

Eupen toont na de kampwissel een ander gelaat en kan opnieuw dreigen wanneer Prevljak zich goed wegdraait bij Mata maar ook de Bosniër ziet zijn schot in het zijnet stranden, Club heeft zijn schaapjes bijlange nog niet op het droge.

49'

Eupen stuurt meer mensen de frontlinie in maar hierdoor kan Club razendsnel uitbreken wanneer Vanaken De Ketelaere diep stuurt maar oog in oog met Nurudeen trapt hij echter in het zijnet, hier zat meer in voor Blauw-Zwart.

48'

Vanaken wordt door drie tegenstanders in de tang genomen waardoor Eupen kan opschuiven, een voorzet vanaf de rechterflank maakt door de strakke wind een rare curve waardoor Mignolet zich bijna laat verrassen maar gelukkig loopt het met een sisser af.

46'

De bal rolt weer, kan Club de voorsprong vasthouden en verder uitbreiden? Blijf het hier op de voet volgen, er zijn voorlopig geen wissels te melden.

45'
45'
45'
45'

+3 : De extra tijd zit erop en scheidsrechter Boterberg fluit de eerste helft af. Club kan dankzij de enige treffer van Vanaken met het kleinste verschil de rust in.

45'

We krijgen minstens drie minuten toegevoegde tijd.

37'

Na een prima tussenkomst van Nsoki kan Club plots counteren via De Ketelaere en Rits, die bereikt de lopende Lang maar zijn poging wordt in hoekschop afgeblokt. De daaropvolgende corner van Skov Olsen gaat mede door de wind aan alles en iedereen voorbij.

34'

Een vrije trap vanaf de zijlijn van Skov Olsen wordt door de Eupense defensie weggekopt, Buchanan neemt de afvallende bal echter meteen op de slof en gedragen door de wind zoeft zijn schot maar rakelings over de dwarsligger.

33'

We zijn reeds het eerste halfuur voorbij wanneer Vanaken het samenspel aangaat met Buchanan en de Limburger het leer tussen de benen van Agbadou probeert te spelen maar die heeft de list doorzien.

31'
28'

Dan toch eindelijk een eerste volslagen aanval en dit via de linkerkant waar Buchanan op aangeven van De Ketelaere plots de nodige ruimte krijgt maar de Canadees besluit echter pal op Nurudeen, Club laat na om de score te verdubbelen!

25'

Mede door de moeilijke weersomstandigheden krijgen zowel Club als Eupen weinig lijn in hun spel, waardoor kansen aan weerszijden uitblijven. Eupen probeert het dan maar met inzet en enthousiasme maar de Brugse defensie komt nauwelijks onder druk.

18'

Het spel bij Club verloopt grotendeels via de rechterflank waar Skov Olsen en vooral Odoi zich flink weten door te zetten, hierdoor kan Vanaken vanuit de tweede lijn op doel knallen maar zijn schot met links gaat over en naast het doel van Nurudeen, geen tweede doelpunt voor de middenvelder.

15'
14'

Buiten het doelpunt van Vanaken hebben we verder niks meer op ons blad staan, Eupen probeert zich in de wedstrijd te knokken maar vooralsnog komt het nauwelijks of niet in de buurt van Mignolet, die voorlopig enkel een aantal terugspeelballen moest verwerken.

8'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Na amper acht minuten dwingt Club een eerste hoekschop af en die wordt door Vanaken onhoudbaar voorbij Nurudeen in doel gekopt. Voor de Limburger meteen zijn zevende treffer van het seizoen en zijn eerste onder Schreuder!!
4'

Beide teams tasten elkaar af, al proberen zowel Rits als Mata enige diepgang in het spel te krijgen maar telkens belandt het leer slordig over de achterlijn.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Eupen dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt eerst naar de eigen meegereisde supporters toe.

Terwijl het ook hier flink regent, betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De wedstrijd tussen KAS Eupen en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Jan Boterberg. Am Kehrweg zal deze 35-jarige scheidsrechter uit Oostende worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Nick Senecaut, vierde official Quentin Pirard en videoref Wim Smet.

In vergelijking met de wedstrijd van vorig weekend tegen Sporting Charleroi dropt Schreuder met Buchanan een nieuwe naam in het elftal, dit ten koste van Eduard Sobol. Met ook Hans Vanaken, Noa Lang, Andreas Skov Olsen en De Ketelaere staat er verder nog meer aanvallend geweld tussen de lijnen.

In het Duitstalig gedeelte van het land kan coach Alfred Schreuder terug opnieuw een beroep doen op het drietal Eder Balanta (schorsing), Tajon Buchanan (corona) en Bas Dost (blessure). Zij behoren opnieuw tot de 21-koppige selectie. Ook het jonge Noorse talent Antonio Nusa en Cisse Sandra mochten de bus richting Eupen opstappen.

Bovendien hopen ze bij de Panda’s op een schokeffect nadat ze eerder deze week Stefan Krämer wandelen stuurden. Onder de Duitse coach begon KAS Eupen voortvarend aan het seizoen en stond het na tien speeldagen zelfs mee aan kop van het klassement. Maar daarna kon het nog slechts één van de daaropvolgende zeventien wedstrijden winnen en gleden de Oostkantonners af naar plaats vijftien. Exit Krämer dus, die werd opgevolgd door zijn assistent, de Australische Griek Michael Valkanis.

Club heeft alvast de statistieken mee want van de vorige vijf ontmoetingen in Eupen, kon het viermaal zegevieren en werd er éénmaal gelijk gespeeld. Anderzijds moet Blauw-Zwart op zijn tellen letten want op de openingspeeldag van de competitie, kwam het thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel, nadat Charles De Ketelaere pas diep in de toegevoegde tijd de gelijkmaker wist te scoren. Een verwittigd man …

Bij een eventuele zege kan Club de achterstand op leider Union opnieuw tot negen punten herleiden maar springt het tevens over Antwerp naar een tweede plaats in het klassement. De Great Old, komend weekend tegenstander van Blauw-Zwart op Olympia, verloor daarnet immers op eigen veld van KV Mechelen.

Vanmiddag staat voor Club Brugge met het bezoek bij de Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen de verste verplaatsing van het seizoen op het programma. Am Kehrweg hoopt de landskampioen de drie punten richting West-Vlaanderen te kunnen meenemen. Blauw-Zwart begint aan de partij met een achterstand van twaalf punten op leider Union, dat gisterenavond de volle buit pakte bij Charleroi.

Goeiemiddag en welkom vanuit de Oostkantons, welkom vanuit het verre Eupen voor de wedstrijd tussen het plaatselijke KAS Eupen en Club Brugge, op speeldag 28 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in