Speeldag 2

0 - 4
94'

Veel tijd om van deze deugddoende zege te genieten, rest er Club evenwel niet want komende zondag reist het alweer naar Luik voor de clash met de Rouches van Standard. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

94'

Na een historische Europese avond ziet Club zich met zes op zes beloond en staat het in groep B helemaal bovenaan. Er valt veel over deze wedstrijd na te kaarten, dus lees er straks alles op na op onze website en social media.

94'

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken, Club stunt in Europa en vernedert Porto in eigen huis met 0-4, na doelpunten van Jutgla, Sowah, Skov Olsen en de ingevallen Nusa!

92'

Terwijl de Brugse aanhang het feest reeds heeft ingezet, probeert Porto toch nog iets terug te doen maar Mignolet duwt het schot van Martinez weg, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel van de Spanjaard.

90'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

89'
Goal
Nusa
-
GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL GOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSA!!! In de slotfase steekt Club helemaal de draak met Porto en op aangeven van Nielsen trapt Nusa de 0-4 in doel, wat een historisch resultaat hier in het Estadio do Dragao!!!
86'

Terwijl tal van supporters het stadion reeds verlaten, speelt Club de thuisdefensie op een hoopje en ook Onyedika lijkt te gaan scoren maar hij raakt de buitenkant van de paal, bijna zag hij een dijk van een wedstrijd beloond met een doelpunt!

83'

Mignolet blijft bij de les wanneer een voorzet van Borges plots een gevaarlijk schot blijkt maar hij houdt zijn netten schoon, seconden later zoeft een pegel van Wendell over het doel.

80'

Met nog tien minuten op de klok moet Mignolet toch eens flink aan de bak maar de doelman heeft een geweldige reflex in huis bij een gevaarlijke kopbal, de Brugse aanhang scandeert dan ook luidkeels zijn naam.

79'
78'

Nadat Nusa hard onderuit wordt getrapt door Carmo, terecht met geel bestraft, zwiept Nielsen de vrije trap de Portugese zestien in, Yaremchuk kan vrij op doel koppen maar evenwel recht op Diogo Costa, bijna was daar de 0-4.

77'
Gele kaart
Carmo
76'
Wissel
ZaiduWendell
75'

Pas op het veld gaat Nusa meteen achter een diepe bal van Odoi aan maar Diogo Costa is goed uit zijn doelgebied gekomen en over de zijlijn ontzetten.

74'
Wissel
MeijerSobol
74'
Wissel
JutglaNusa
71'
Wissel
Skov OlsenYaremchuk
68'

We kijken naar een mindere fase in de wedstrijd, Club behoudt de controle terwijl Porto voorlopig geen oplossingen vindt, een slordige voorzet verdwijnt zomaar in de handen van Mignolet.

66'
65'
Wissel
SyllaBoyata
63'

De ingevallen Martinez werkt zich voorbij Sylla maar trapt dan ruimschoots naast, hij en het thuispubliek claimen een strafschop maar zowel de Griekse ref als de VAR zien er geen graten in.

61'
Wissel
GalenoVeron
61'
Wissel
OtavioBorges
59'

Terwijl Porto nog twee nieuwe spelers wil brengen, trapt Pepé Aquino vanuit de tweede lijn op doel, evenwel zonder echt grote problemen voor Mignolet.

56'
54'
Gele kaart
Sylla
52'
Goal
Skov Olsen
-
GOL GOOOOL GOOOOOOOOOL GOOOOOOOOOOOOOOOOOL SKOV OLSEN !!! Bij Porto geloven ze hun ogen niet want in eigen huis staan ze zomaar 0-3 in het krijt. Meijer omspeelt handig zijn tegenstander, Nielsen kan aan de eerste paal net niet in doel verlengen maar in de tweede zone staat Skov Olsen helemaal alleen en de Deen aarzelt niet om zijn doelpuntje mee te pikken!
47'
Goal
Sowah
-
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL SOOOOOOOOOOWAAAAAAAAAAAAAH !!! Porto krijgt een koude douche, zowel letterlijk als figuurlijk want kort na herneming staat het 0-2. Ondanks een overtal aan verdedigers is Sowah alerter dan alles en iedereen en hij schuift het leer onder de Portugese doelman in doel, dit zou wel eens een heel belangrijk doelpunt kunnen blijken!
46'
Wissel
Joao MarioNamaso
46'
Wissel
EvanilsonMartinez
46'

De bal rolt weer in het Estadio do Dragao, wat brengt ons de tweede helft? Het is ondertussen flink aan het regenen.

45'
45'

+ 1 : Sidiropoulos heeft een einde aan de eerste helft gemaakt en Club mag met een 0-1 voorsprong de rust in, na een strafschopdoelpunt van Jutgla.

45'
Gele kaart
Nielsen
45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

43'

Club blijft op de counter loeren en ditmaal is het Skov Olsen die zijn kans waagt maar de poging van de Deen is te centraal en niet hard genoeg om Diogo Costa echt op de proef te stellen, hier zat misschien wel meer in.

41'

Met nog vier minuten tot de rust kan Club opnieuw dreigen wanneer Vanaken naar binnen komt en de korte hoek viseert maar de middenvelder ziet zijn schot naast gaan.

39'

Meijer kan zich op links uitstekend doorzetten en voor doel brengen, achterin is er wat paniek bij de thuisploeg maar zowel Skov Olsen als Sowah straffen dit niet af.

36'

Club houdt het compact en ontzegt Porto de ruimtes, het komt niet echt aan opbouwen toe en Carmo moet zelfs terugspelen tot bij zijn doelman, dit tot groot ongenoegen van de thuisaanhang.

33'

Bij een schuchtere uitbraak kan Jutgla net niet de weinig aanwezige Skov Olsen bereiken, aan de overkant plukt Mignolet een hoge voorzet makkelijk uit de lucht.

31'
30'

Club heeft het de jongste minuten wat moeilijker met Porto maar wanneer Joao Mario slordig inspeelt, pikt Sowah het leer goed mee maar vanuit een te schuine hoek knalt hij echter op de vuisten van Diogo Costa.

27'
Gele kaart
Odoi
27'

Het thuispubliek is furieus op de Griekse ref wanneer Odoi ongelukkig wordt aangetikt door Galeno en zo de aanvallende fout maakt, de Braziliaan had alle ruimte voor zich.

23'

Halverwege de eerste helft komt Porto een eerste maal stevig opzetten wanneer Pepê alleen richting Mignolet kan maar de Brugse doelman maakt zich breed en redt de meubelen, schitterende tussenkomst vanwege de Limburger.

21'
19'
Gele kaart
Onyedika
15'
Goal
Jutgla
-
GOOOL GOOOOOOOOL GOOOOOOOOOOOOOOL JUTGLAAAAAAAAAAA !!!!! Na een slecht ontzetten van de doelman wordt Jutgla in de zestien onder de zoden getrapt door Joao Mario, de Spanjaard neemt zijn verantwoordelijkheid en vanaf elfmeter knalt hij Club op voorsprong!
14'
Gele kaart
Joao Mario
13'

De wedstrijd lijkt stilaan open te barsten. Eerst moet de Portugese doelman een vrije trap van Skov Olsen met beide vuisten weg duwen, aan de overkant krult Joao Mario zijn schot over de kruising buiten.

11'

Bij een inworp voor de thuisploeg heft Club de buitenspelval goed op waardoor de ervaren Pepe offside staat, de situatie leek gevaarlijker dan ze was.

8'

Meteen daarna toont ook Club zich een eerste maal, Jutgla komt niet meteen aan schieten toe terwijl Sowah zijn schot ziet afgeblokt, het moet de Brugse burger moed geven.

8'

Hoefkens verwachtte een furieus begin vanwege Porto maar die blijft voorlopig uit, toch moet Club opletten wanneer Galeno uit de rug van Odoi wegloopt, hij probeert Evanilson te bereiken maar Sylla zit er goed tussen. Meteen daarna moet Mechele een eerste hoekschop toestaan bij diezelfde Galeno.

4'

Na slordig balverlies van Nielsen op het middenveld maakt Porto een eerste maal gebruik om de omschakeling te maken maar gelukkig trapt Galeno naast, toch een waarschuwing voor de bezoekers.

1'

De naar schatting ongeveer 1.500 meegereisde Brugse supporters zien hoe Porto de wedstrijd op gang hebben getrapt, Blauw-Zwart treedt vanavond overigens in hun prachtige volledig zwarte outfit aan.

De beide teams stappen de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor. Kan Club overigens beter doen dan ClubNXT, dat eerder op de middag in de Youth League met 2-1 verloor van hun leeftijdsgenoten?

Tasos Sidiropoulos krijgt de opdracht om het hoofd koel te houden in het Estadio do Dragao. Deze 43-jarige Griek is voor Club alvast geen onbekende want eerder floot hij ook al het duel tegen Leicester City en het Deense Aalborg. In Porto zal Sidiropoulos worden bijgestaan door zijn landgenoten en assistent-scheidsrechters Polychronis Kostares en Lazaros Dimitriadis en vierde official Aristotelis Diamantopoulos. De Griek Agelos Evangelou en de Italiaan Marco Di Bello vormen het videorefduo.

De Brugse captain Hans Vanaken speelt vanavond zijn 350ste officiële wedstrijd in het blauw-zwarte shirt van Club. Kan de tweevoudige Gouden Schoenwinnaar zijn elftal op bezoek bij Europese subtopper FC Porto ook op sleeptouw nemen?

Om de thuisploeg van zich af te houden, recent Hoefkens op dezelfde elf namen die vorige week aan de aftrap kwamen tegen Leverkusen. Dus achterin met Denis Odoi, Brandon Mechele en Sylla en voorin het duo Ferran Jutgla en Kamal Sowah. Ook de Denen Casper Nielsen en Andreas Skov Olsen, alsook nieuwkomer Raphael Onyedika staan in de basis.

Er wel opnieuw bij is Abakar Sylla, de Ivoriaan kreeg voor de uitwedstrijd bij Seraing nog de nodige fysieke en mentale rust. Vorige week lukte hij het enige doelpunt tegen Bayer Leverkusen en daarmee sloeg hij een dubbelslag. Eerst en vooral was dit het 500ste doelpunt in de Europese geschiedenis van Club Brugge, tevens werd hij de jongste speller van Afrikaanse origine die in zijn debuutwedstrijd in de Champions League wist te scoren.

Voor de loodzware opdracht bij de dertigvoudig Portugese landskampioen kan coach Carl Hoefkens nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Noa Lang, Clinton Mata en Mats Rits, die gisteren evenwel op het vliegtuig richting Porto stapte. Hoefkens is trouwens pas de zevende trainer die Blauw-Zwart in de Champions League coacht. En tevens pas de tweede coach die na Hugo Broos zijn debuut in deze lucratieve competitie zegevierend kon afsluiten.

Vorig weekend won FC Porto in eigen huis nog met 3-0 van promovendus Chaves, na doelpunten van Evanilson, André Franco en Mehdi Taremi, de Iraniër die vanavond echter geschorst vanuit de de tribunes moet toekijken, na zijn twee gele kaarten in de slotfase bij Atletico Madrid. De Draken staan na zes speeldagen op een tweede plaats, met drie punten achterstand op het voorlopig foutloze Benfica, de ex-club van Roman Yaremchuk.

Het Estadio do Dragao is ook geen totaal onbekend terrein voor Club want in 2016 werd er onder toenmalig hoofdcoach Michel Preud’homme met 1-0 verloren, in die campagne werd de Belgische landskampioen overigens puntenloos laatste. In een nog verder verleden ontmoette Club FC Porto voor het eerst in het seizoen 1972/73. In de heenwedstrijd in de toenmalige UEFA-beker werd Blauw-Zwart van het kastje naar de muur gespeeld en mocht het wat blij zijn met slechts een 3-0 pandoering. In de terugwedstrijd volstonden doelpunten van Ruud Geels, Johny Thio en Nico Rijnders niet om de uitschakeling te vermijden.

Is het louter toeval of niet? Maar op 13 september 1967, dag op dag 55 jaar geleden, maakte Club Brugge in de toenmalige Beker der Jaarbeurssteden zijn Europees debuut met een 0-0 gelijkspel bij Sporting Clube de Portugal

Vorige week pakte Club Brugge in een sfeervol Jan Breydelstadion de drie punten na een nipte 1-0 zege tegen Bayer Leverkusen, kan Blauw-Zwart vanavond ook op Portugese bodem stunten? In de andere wedstrijd van groep B FC Porto op het veld van Atletico. Eén ding staat vast : Porto moet, Club mag.

Goedenavond en welkom vanuit het imposante Estadio do Dragao voor de wedstrijd tussen Futebol Club Porto en Club Brugge, op speeldag twee van de groepsfase in de UEFA Champions League.

  • 1 - 1
  • 2 - 1
  • 0 - 4

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in