Speeldag
0 - 3

PLOEGENNIEUWS

FRANCS BORAINS

Francs Borains en Club Brugge staan vanavond tegenover elkaar in de 1/16de finale van de Croky Cup. De Henegouwers zijn sterk bezig en staan met 13 op 15 op kop in de tweede amateurklasse. Het team van Dante Brogno won in de vorige rondes tegen KAC Betekom (1-0), KVV Weerstand Koersel (4-1), RFC Liège (2-1 n.v.) en Torhout KM (6-1). Francs Borains bereikte voor het eerste sinds 2013 opnieuw de 1/16de finale in de bekercompetitie.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart start vanavond zijn bekercampagne in Henegouwen. Vorig seizoen sneuvelden de Bruggelingen in 1/16de finale tegen het bescheiden KMSK Deinze na een zure 2-0 nederlaag. Philippe Clement liet duidelijk verstaan dat de Beker ook dit seizoen een belangrijke doelstelling van Club is. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de bekerfinale en is met 11 overwinningen absoluut recordhouder. Dankzij de 2-1 zege tegen Anderlecht stappen de West-Vlamingen met extra vertrouwen de bus op richting het Robert Urbainstadion.

 

SCHEIDSRECHTER – Frederik Geldhof

Frederik Geldhof is scheidsrechter van dienst in de Borinage. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Kristof Meers. Er is geen VAR aanwezig in dit bekerduel.

 

IN DE KIJKER

FRANCS BORAINS – Lorenzo Lai

Lorenzo Lai is één van de meest ervaren spelers bij Francs Borains. De 34-jarige aanvoerder komt uit de jeugdopleiding van Moeskroen en voetbalde nadien o.a. bij RAEC Mons, La Louvière en Boussu Dour (het voormalige Francs Borains) in tweede en derde klasse. Lai speelt op het middenveld en kan ook aanvallend gevaarlijk uit de hoek komen.

 

CLUB BRUGGE – Jelle Vossen

Jelle Vossen speelde over alle ploegen heen maar liefst 36 wedstrijden in de Belgische Beker. De 30-jarige Limburger rondde eerder de kaap van 400 officiële wedstrijden en 100 doelpunten in eerste klasse en heeft dus een pak ervaring. Met zijn grinta en spelinzicht is ‘de sluwe vos’ een gevaarlijk wapen in de Brugse aanval.

92'

Frederik Geldhof maakt een einde aan de wedstrijd. Club beet zich lange tijd de tanden stuk op de thuisdefensie, maar het was de ingevallen Percy Tau die de match deed kantelen. De Zuid-Afrikaan scoorde eerst zelf en gaf daarna twee assists voor David Okereke.

87'

Tau stuurt Vormer diep, maar de poging van de Brugse doelman gaat via de doelman naast.

86'
Goal
David Okereke
0 - 3
David Okereke is plots op toerental! Percy Tau brengt de bal voor doel en daar kan Okereke het leer van dichtbij binnentikken.
85'

Tau bediende Okereke en die gleed het leer binnen. De Nigeriaan stond echter buitenspel.

84'

Vanaken stuurt Tau knap diep. De Zuid-Afrikaan is niet egoïstisch en probeert Okereke te bedienen, maar de doelman is net iets eerder op de bal.

83'

Vanaken kopt het leer naar Okereke, maar de Nigeriaan kan zijn kopbal niet kadreren.

82'
Goal
David Okereke
0 - 2
Percy Tau kan de bal al vallend nog voor doel brengen en daar kopt Okereke de 0-2 binnen!
81'

Na een voorzet van Tau devieert Okereke de bal richting doel, maar zijn poging raakt de deklat.

73'
Gele kaart
Mats Rits
71'
Goal
Percy Tau
0 - 1
Twintig minuten voor tijd lukt het dan toch! Vanaken bediende Percy Tau. De Zuid-Afrikaan werd eerst afgestopt door de doelman, maar kon daarna het leer toch binnentikken!
64'
Wissel
Francs Borains
Hedy ChaabiLéandro Bailly
63'

De Ketelaere zet zich goed door op links, maar zijn schot strandt in het zijnet.

62'

Na een knappe actie op links via de pas ingevallen Vanaken kan Vormer het leer net niet binnentikken.

60'

Club kan opnieuw twee keer dreigen: eerst pakt doelman Vandermeulen een voorzet van Vormer en even later vliegt een harde knal van Sobol over doel.

59'
Wissel
Club Brugge
Siebe SchrijversHans Vanaken
57'
Wissel
Francs Borains
Leandro ZorboAndrea Fileccia
52'

Na een knappe doorsteekpass van De Ketelaere kan Schrijvers de bal niet meenemen. Erg jammer, want de Limburger stond anders oog in oog met de thuisdoelman.

50'

Francs Borains loert op de counter. Na een terugspeelbal van Sobol kan Horvath het leer net voor een aanstormende speler wegwerken.

49'

De eerste dreiging na de pauze komt van Club. Na een hoekschop kan Brandon Mechele koppen, maar zijn poging wordt voor de doellijn weggewerkt.

46'

De thuisploeg trapt de tweede helft op gang. Bij Club is Percy Tau in de ploeg gekomen, in de plaats van Mbaye Diagne.

46'
Wissel
Club Brugge
Mbaye DiagnePercy Tau
45'

Frederik Geldhof fluit de eerste helft af. Club had vooral in het begin van de wedstrijd een aantal goede kansen, maar scoren lukte niet. 0-0 dus bij de rust.

44'

Mbaye Diagne mikt het leer een metertje naast doel, maar de aanvaller stond blijkbaar buitenspel.

40'

Club komt opnieuw dreigen. Schrijvers verschijnt schuin voor Vandermeulen, maar de doelman komt goed uit waardoor de Limburger niet kan besluiten.

32'

Na een voorzet van Van der Brempt wordt Diagne in de tang genomen door twee verdedigers. De aanvaller gaat neer in de kleine rechthoek, maar scheidsrechter Geldhof laat doorspelen.

29'

Francs Borains komt voor het eerst zelf dreigen, maar Ethan Horvath is attent en kan de aanval in de kiem smoren.

25'
Wissel
Club Brugge
Eder BalantaEduard Sobol

Eder Balanta moet geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Eduard Sobol.

24'

De Bruggelingen komen opnieuw dreigen. Deze keer wordt een voorzet van Schrijvers afgeblokt.

21'

Prima kans voor Club! De thuisploeg krijgt de bal niet weggewerkt, waardoor het leer bij Siebe Schrijvers terechtkomt. De Limburger pakt uit met een knappe plaatsbal, maar zijn schot spat uiteen op de paal.

18'

Club heeft voortdurend balbezit, maar Francs Borains plooit massaal terug waardoor het moeilijk is om openingen te vinden.

12'

Blauw-Zwart verdient een vroege voorsprong. Charles De Ketelaere rolt de linkerflank op, legt goed terug tot bij Siebe Schrijvers, maar zijn schot ging een halve meter over doel.

5'

In amper vijf minuten dreigt Diagne al voor de derde keer! Deze keer pareert doelman Vandermeulen zijn schot.

4'

Club komt opnieuw dreigen. Na een voorzet van De Ketelaere kan de thuisdoelman een kopbal van Diagne redden.

2'

Meteen een prima kans voor Blauw-Zwart. Na een hoekschop van Schrijvers kopt Diagne het leer net naast.

1'

Schrijvers en Diagne trappen de wedstrijd op gang. Club speelt eerst richting de eigen supporters.

Scheidsrechter van dienst is Frederik Geldhof. Hij wordt bijgestaan door de lijnrechters Karel De Rocker en Kristof Meers.

Philippe Clement gunt heel wat spelers rust. In vergelijking met de match tegen Anderlecht behouden alleen Balanta en Vormer hun basisplaats. Odilon Kossounou en Charles De Ketelaere maken hun officiële debuut voor Blauw-Zwart. Bovendien verschijnen ook Horvath, Mechele, Rits, Van der Brempt, Okereke, Schrijvers en Diagne aan de aftrap.

Welkom vanuit het Stade Robert Urbain! Club Brugge opent vanavond zijn bekercampagne op het veld van Francs Borains. Het team uit de Tweede Amateurklasse schakelde in de vorige ronde Torhout uit met 6-1 en hoopt uiteraard ook tegen Club te stunten.

Club bekert verder na 0-3 zege op Francs Borains

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Beker van België na een 0-3 zege tegen Francs Borains. Blauw-Zwart beet zich lange tijd de tanden stuk op de thuisdefensie, maar de ingevallen Percy Tau deed de match kantelen. De Zuid-Afrikaan opende twintig minuten voor tijd de score en gaf daarna ook nog twee assists voor David Okereke.

 

Philippe Clement gunde heel wat spelers rust. In vergelijking met de match van zondag tegen Anderlecht behielden alleen Balanta en Vormer hun basisplaats. Odilon Kossounou en Charles De Ketelaere mochten hun officiële debuut maken voor Blauw-Zwart. Bovendien verschenen ook Horvath, Mechele, Rits, Van der Brempt, Okereke, Schrijvers en Diagne aan de aftrap. Blauw-Zwart speelde in een 3-5-2, met Van der Brempt en Okereke op de flanken en Diagne en Schrijvers in de spits.

 

Club wou vroeg scoren en trok dan ook meteen ten aanval. Na amper een minuut spelen volgde al een eerste kans, maar na een hoekschop van Vormer kopte Diagne het leer net naast. Luttele minuten later volgden twee nieuwe kansen voor Diagne: eerst redde de thuisdoelman zijn kopbal en direct daarna pareerde Vandermeulen een schot van de Senegalees. Kort daarop kon Okereke zijn poging niet kadreren. De beste kans volgde na een klein kwartier: na een knappe actie van De Ketelaere kreeg Schrijvers een vrije schietkans, maar zijn knal zoefde over de deklat.

 

Francs Borains plooide massaal terug, waardoor het voor Club moeilijk was om openingen te vinden. Na twintig minuten volgde wel opnieuw een prima kans: Schrijvers pakte uit met een knappe plaatsbal, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. In het slot van de eerste helft losten de Bruggelingen hun grip, waardoor Club minder kon dreigen. Diagne werd wel nog in de tang genomen door twee verdedigers, maar scheidsrechter Geldhof zag er geen strafschop in. Op slag van rust kon ook Schrijvers doelman Vandermeulen niet verschalken.

 

Na de pauze kwam Percy Tau in de plaats van Mbaye Diagne. Blauw-Zwart wou zo vlug mogelijk scoren en trok met man en macht naar voren. Brandon Mechele zorgde voor de eerste dreiging, maar zijn kopbal werd net voor de doellijn weggewerkt. Even later kon Schrijvers een doorsteekpass van De Ketelaere net niet meenemen. Op het uur pakte doelman Vandermeulen een voorzet van Vormer en vloog een knal van Sobol over doel.

 

Op het uur gooide Philippe Clement zijn laatste troefkaart op tafel: Hans Vanaken verving Siebe Schrijvers en de Gouden Schoen vond al meteen een gaatje in de thuisdefensie. Vormer kon het leer echter net niet binnentikken. De verlossing volgde uiteindelijk twintig minuten voor tijd: na een doorsteekpass van Vanaken stuitte Percy Tau eerst op doelman Vandermeulen, maar in de rebound kon de Zuid-Afrikaan de 0-1 toch binnentikken.

 

Dat doelpunt gaf Club vleugels, want plots begon het kansen te regenen. Francs Borains wist niet meer van welk hout pijlen maken en daar maakte Blauw-Zwart gretig gebruik van. David Okereke kon nog twee keer scoren, telkens op pass van Percy Tau, en bovendien werd er ook nog een doelpunt van de Nigeriaan afgekeurd. In de slotfase lieten Okereke en Vormer de kans liggen om de score nog verder op te drijven. Het bleef 0-3 en dus plaatste Club Brugge zich verdiend voor de 1/8ste finales van de Beker van België.

 

 

Croky Cup – 1/16de finale

Toeschouwers: 5.000 – Stade Robert Urbain

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Francs Borains: Maxime Vandermeulen – Corentin Cottenceau, Pierre Gevaert, Drice Chaabi, William Ebosse - Thomas Wildemeersch, Lorenzo Lai, Jean Christian Gomis, Gianni Cordaro - Hedy Chaabi (64’ Léandro Bailly), Leandro Zorbo (57’ Andrea Fileccia). Coach: Dante Brogno.

Club Brugge: Ethan Horvath – Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Éder Balanta (25’ Eduard Sobol) – Ignace Van der Brempt, Ruud Vormer, Mats Rits, Charles De Ketelaere, David Okereke – Siebe Schrijvers (59’ Hans Vanaken), Mbaye Diagne (46’ Percy Tau). Bank: Simon Mignolet, Clinton Mata, Jelle Vossen en Emmanuel Dennis.

Gele kaarten: Rits.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 71’ Tau (0-1), 77’ Okereke (0-2), 84’ Okereke (0-3).

 

Tekst: Steven Floin