Speeldag

3 - 3
121'

Opnieuw kan Club dus jubelen en juichen op Limburgse bodem maar komende zaterdag moet het alweer aan de bak, dan ontvangt het in eigen huis de Luikenaars van Seraing, heel graag tot dan!

121'

Club blijft feilloos in de strafschoppenreeks en gaat naar de kwartfinales waar het Anderlecht, Eupen, OHL, Gent, Kortrijk en Mechelen vervoegt, morgen kent Blauw-Zwart zijn tegenstander!

121'

/a n Lang scoort : 3-5 !!!!!!

121'

Thorstvedt scoort : 3-4

121'

Ricca scoort : 2-4!

121'

Bongonda scoort : 2-3

121'

Rits scoort : 1-3!

121'

Lucumi scoort : 1-2

121'

De Ketelaere scoort : 0-2!

121'

Mignolet pakt strafschop Hrosovsky : 0-1!

121'

Dost scoort : 0-1

120'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, strafschoppen moeten uitmaken wie er straks doorstoot naar de kwartfinales.

116'
114'

Ook Toma staat bij de thuisploeg aan het kanon maar ook hij vindt Mignolet op zijn weg. Stevenen we stilaan af op strafschoppen?

113'
Gele kaart
Arteaga
112'
Wissel
VanakenDost
111'

Terwijl Dost klaar staat om in te vallen, kan Hrosovsky op doel trappen maar in tegenstelling tot vorige zondag kent hij nu geen succes, zijn schot gaat ver naast.

109'

Kort na de herneming draait de pas ingevallen Oyen zich goed vrij bij Mbamba maar Mignolet heeft een prima redding in huis.

107'

Meteen na de herneming dwingt Club de hoekschop af maar Hendry begaat de fout bij Lucumi, de Schot wordt dan ook terecht terug gefloten.

106'
Wissel
MunozOyen
105'

+1 : Net voor het einde van de eerste verlenging probeert Thorstvedt het met een plaatsbal maar Mignolet is bij de pinken.

105'
Gele kaart
Mechele
104'

Met nog twee minuten tot het einde van de eerste verlenging trekt Ricca zich op gang en hij trapt met rechts richting doel maar zijn schot wordt afgeblokt. Aan de overkant kopt Thorstvedt een hoekschop over het doel van Mignolet.

101'
Wissel
VormerVan der Brempt
97'

Club heeft het betere van het spel in de eerste verlenging maar het is toch Genk dat het eerst kan dreigen maar Mignolet kent geen problemen met het schot van Bongonda.

94'
94'

In de slotminuut krijgt Genk nog een unieke mogelijkheid wanneer Bongonda de ingevallen Ugbo alleen voor doel zet maar gelukkig voor Mignolet en Club trapt hij in de grond, ook in de rebound kan Munoz niet scoren. We gaan verlengen!

93'

In de derde van vier extra minuten komt Club goed weg wanneer Vormer een kopbal van McKenzie voor de doellijn moet wegwerken.

91'

De eerste verlenging is afgetrapt.

90'

We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

89'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - In de absolute slotfase hangen de bordjes opnieuw in evenwicht, vanaf de linkerkant kan Vanaken voor doel brengen en het is opnieuw De Ketelaere die met het hoofd de gelijkmaker knap in de hoek kopt. Krijgen we straks verlengingen?
85'
Wissel
ItoPreciado
83'

Club dwingt een derde hoekschop na de rust af maar de kopbal van Hendry is niet krachtig genoeg, Vandevoordt kan makkelijk pakken.

80'

Terwijl ook de klok stilaan een extra tegenstander dreigt te worden, moet Club op zijn tellen letten wanneer Arteage Thorstvedt bereikt maar uit de draai gaat zijn schot over, geen gevaar voor Mignolet. Kan Blauw-Zwart in de slotfase nog een derde maal scoren?

77'

Meteen na de wissel van de geblesseerde Paintsil krijgt Club de hoekschop maar die wordt door de jarige Ricca over gekopt.

76'
Wissel
PaintsilUgbo
70'
Goal
Paintsil
-
Meteen na de gelijkmaker krijgt Club een derde maal het deksel op de neus wanneer Paintsil zich goed weet door te zetten en onder druk van Hendry kan hij toch de 3-2 voorbij Mignolet in doel schuiven.
69'
Goal
De Ketelaere
-
GOOOAAALLL - Net op een ogenblik dat het thuispubliek Lang op de korrel neemt, is daar plots dan toch de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant kan Ricca zomaar voorzetten en De Ketelaere kan al vallend de gelijkmaker tegen de touwen duwen.
67'

Wanneer Lucumi zich even verslikt in een diepe bal van Vormer, weet De Ketelaere de achterlijn te halen maar hij kan geen vervolg geven.

64'

Terwijl Club alle moeite heeft om in de buurt van de Genkse zestien te komen, is het daarentegen de thuisploeg dat opnieuw gevaarlijk kan uitbreken. Via Bongonda duikt Paintsil de zestien en zijn schot vanuit een schuine hoek wordt met de voet gekeerd door Mignolet.

60'
Wissel
BalantaMbamba
60'
Wissel
HeynenToma
58'
57'

Het eerste gevaar na de rust komt vanwege de thuisploeg maar Thorstvedt kopt een gevaarlijke voorzet recht in de handen van Mignolet, hier ontsnapt Club aan een grotere achterstand.

53'

Net nadat Clement zich bijzonder boos maakt omdat een duidelijke duwfout in de rug van Lang niet wordt opgemerkt en gefloten, wordt Mata foutief afgestopt. Vormer pompt de vrije trap de zestien in maar Mechele kan niet echt tot koppen komen.

46'

De bal rolt weer in Genk, kan Club de scheve situatie na de pauze alsnog rechtzetten?

46'
Wissel
SowahRits
46'
Wissel
SobolRicca
46'
Wissel
LeysenVandevoordt
45'
Goal
Paintsil
-
+2 : In de toegevoegde tijd van de eerste helft klimt Genk op voorsprong wanneer Bongonda op links de nodige ruimte krijgt en hij biedt de geel geboekte Paintsil de 2-1 op een presenteerblaadje aan. Meteen daarna fluit Laforge de eerste helft af.
45'

Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kan Club nog eens uitbreken via Sowah en De Ketelaere maar die kraakt zijn schot en de bal hobbelt ruimschoots naast, we krijgen overigens minstens drie minuten toegevoegde tijd.

43'
Gele kaart
Paintsil
39'
Gele kaart
De Ketelaere
Ook De Ketelaere kijkt tegen geel aan nadat hij in contact met de ver uitgekomen Leysen. Van een fout was er geen sprake want het is eigenlijk de thuisdoelman die tegen de jonge Bruggeling knalt, de gele kaart is dan ook onterecht.
38'

We sluipen stilaan naar de rust toe wanneer Munoz aan de tweede paal op spectaculaire wijze een voorzet nog in doel probeert te verlengen maar gelukkig mist zijn poging de juiste richting.

31'

Club reageert meteen en op aangeven van Lang kan Sobol voor doel brengen maar Sowah komt een fractie te kort om met het hoofd binnen te knikken.

29'
Goal
Thorstvedt
-
Op het halfuur hangen de bordjes terug in evenwicht wanneer Thorstvedt een aarzeling tussen Vormer en Balanta afstraft, tussen de benen van Henry door trapt de Noor de gelijkmaker voorbij Mignolet in doel, alles is terug te herdoen.
25'
21'
Gele kaart
Hrosovsky
Het thuispubliek claimt een strafschop wanneer Bongonda in de zestien neergaat maar Laforge is van oordeel dat hij zich te nadrukkelijk liet vallen, in het protest kijkt Hrosovsky tegen geel aan.
20'

Alweer knutselt Blauw-Zwart een leuke aanval in elkaar en Sowah steekt in één tijd perfect door tot bij Vormer, die viseert de korte hoek maar hij besluit echter naast, bijna was daar de 0-2.

18'

Club houdt de ruimtes achterin vrij klein en kan met de voorsprong op de counter loeren. Na alweer prima samenspel probeert Lang De Ketelaere in de zestien aan te spelen maar die kan onvoldoende bij de bal.

16'

Het was al een tijdje geleden dat Genk nog eens voor wat gevaar kon zorgen maar wanneer Ito zich ontdoet van Sobol, moet Hendry alle zeilen bijzetten om de voorzet over de achterlijn te zetten.

13'

En daar is Club opnieuw, met schitterend samenspel tussen Lang en Vormer, die ziet twee medespelers meestormen maar de Brugse kapitein viseert echter de verste hoek maar Leysen kan met een beenveeg redding brengen.

11'

Genk moet dus achtervolgen maar moet tevens ook uitkijken voor de Brugse tegenprikken. Zo kan Mata een voorzet van De Ketelaere meepikken maar zijn aflegger richting Sowah wordt echter doorzien.

10'
8'

Genk lijkt niet meteen aangeslagen en probeert meteen te reageren maar Thorstvedt kan niet vol op doel trappen, terwijl heel even later Mechele de hoekschop moet toestaan, die wordt over gekopt door Paintsil.

6'
Goal
Balanta
-
GOOOAAALLL - Ondanks de goeie start van de thuisploeg, is het wel Club dat heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong klimt. Met Colombiaans buskruit van Balanta die de bal enig mooi in de kruising pegelt, wat een prachtig doelpunt van de middenvelder!!
3'

Genk zint duidelijk op revanche na de nederlaag van zondag en het duwt Club meteen in het defensief maar andermaal is er Mignolet om een voorzet onschadelijk te maken.

1'

Via Paintsil dwingt Genk de eerste corner van de wedstrijd af en er is een schitterende redding van Mignolet nodig om Ito aan de tweede paal het scoren te beletten, wat een save van de Rode Duivel!

1'

We zijn er aan begonnen in he topduel tussen de bekerwinnaar en de landskampioen, het is Club dat heeft afgetrapt. Net als afgelopen zondag speelt Blauw-Zwart opnieuw volledig in het geel en speelt het eerst naar de meegereisde supporters toe.

Een matig gevuld stadion ziet hoe beide teams de grasmat opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Afgelopen zondag was Lawrence Visser de scheidsrechter van dienst, vanavond moet Nicolas Laforge de wedstrijd tussen Genk en Club in goede banen zien te leiden. De 34-jarige Henegouwer zal hierin worden bijgestaan door zijn assistenten Christophe Battiston en Vito Di Vincenzo en vierde official Bert Put. Pas vanaf de kwartfinales wordt ook de VAR ingeschakeld.

Wijzigt Clement zijn elftal op een tweetal plaatsen, dan voert Van der Brom bij Genk maar liefst vijf wissels door. Vandevoordt is zijn plaats onder de lat kwijt aan Leysen, terwijl verder ook McKenzie, Heynen, Munoz en Paintsil aan de partij beginnen.

Voor Brandon Mechele is het bekertreffen in en tegen Genk zijn 300ste wedstrijd voor Club. De Bredenaar komt uit de eigen jeugd, speelt reeds 22 jaar voor Blauw-Zwart en maakte op 5 mei 2013 zijn debuut in de hoofdmacht van de landskampioen.

In vergelijking met de wedstrijd van zondag dropt Clement een tweetal nieuwe namen in het elftal : zo verschijnen zowel Sowah als Vormer ten nadele van Van der Brempt en Rits aan de aftrap. Achterin worden Mata, Hendry en Mechele opnieuw aan elkaar gekoppeld.

Voor de 50ste wedstrijd van Club in het kalenderjaar 2021 selecteerde coach Clement exact dezelfde 21 namen als afgelopen zondag, dus met Izquierdo maar zonder Wesley Moraes.

Sinds KRC Genk 31 jaar geleden werd opgericht, is het pas de tweede maal dat beide teams elkaar in de bekercompetitie ontmoeten. In het seizoen 1997/98 was er immers de bekerfinale. De Limburgers, toen nog met Philippe Clement als speler, wonnen op de Heizel met ruime 4-0 cijfers en pakten zo hun allereerste trofee ooit.

Slechts enkele dagen na de deugddoende zege kijkt Club vanavond Genk dus wederom in de ogen, met als inzet een plaats in de kwartfinales. Blauw-Zwart schakelde eerder Deinze uit, terwijl Genk ging winnen bij Sint-Eloois Winkel Sport.

Goedenavond en opnieuw welkom vanuit de Cegeka Arena voor de wedstrijd tussen KRC Genk en Club Brugge, de absolute topaffiche in de achtste finales van de Croky Cup.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in