Speeldag 16

2 - 3
95'

Door deze overwinning staat Club momenteel alleen tweede in het klassement, al speelt Antwerp vanavond nog tegen Oostende. Het verkleint bovendien de achterstand op leider Union tot vier punten. Komende woensdag is er hier de rematch tegen Genk in de Croky Cup, heel graag tot dan!

95'

Na de Europese opdoffer, de vroege rode kaart voor Van der Brempt en de 2-1 achterstond toonde Club heel veel veerkracht en dankzij Lang en Ricca wist het alsnog de scheve situatie om te zetten, wat een deugddoende zege voor Blauw-Zwart!

95'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken en Club wint de beladen topper in en tegen Genk met 2-3!

92'
Wissel
LangDost
91'

Terwijl Dost klaar staat om in te vallen, steekt De Ketelaere de bal diep maar Rits zit kapot en doet zelfs geen moeite meer om achter de bal te lopen.

90'

We krijgen nog minstens vier minuten toegevoegde tijd, kan Club dit vasthouden?

87'
86'
Wissel
SadickPaintsil
86'
Gele kaart
Bongonda
82'
Goal
Ricca
-
GOOOAAALLL - Wat een ommekeer hier! Leek Club enkele minuten geleden nog helemaal kansloos, dan staat het nu plots 2-3 voor! Nadat Arteaga de hoekschop moest toestaan om Vanaken het scoren te beletten, knikkert Ricca de daaropvolgende hoekschop onhoudbaar voorbij Vandevoordt in doel!!
80'
Wissel
PreciadoMunoz
78'
Goal
Lang
-
GOOOAAALLL - Terwijl het Genkse publiek denkt dat de zege reeds binnen is, staat daar plots de 2-2! Vormer wordt op rechts knap vrij gespeeld en via De Ketelaere komt de bal uiteindelijk bij Lang die met een listige bal de gelijkmaker in doel trapt!
73'
Wissel
TresorHeynen
72'
Goal
Hrosovsky
-
Net na de tweede wissel bij Club, slaat Genk een tweede keer toe. En andermaal is het Hrosovsky die Mignolet met een verre trap te grazen neemt.
71'
Wissel
BalantaVormer
68'
66'

Met een mannetje minder komt Club zelf te weinig aan voetballen toe en daar is Genk opnieuw. Nu is er het schot van Thorstvedt maar het vizier van de Noor staat niet goed afgesteld.

65'

Een tweede Genks doelpunt hangt in de grijze lucht en andermaal komt Club goed weg wanneer andermaal een trap van Tresor maar enkele centimeters naast het doel van Mignolet verdwijnt, hoe lang kan Blauw-Zwart standhouden?

63'

Ongewild is er de één-twee tussen Mechele en Tresor waardoor deze laatste op doel kan knallen maar gelukkig zoeft zijn schot rakelings naast.

60'

Op het uur kan Club dan toch twee corners afdwingen maar die leveren niks op. Integendeel, het is uitkijken voor de Genkse counter maar het is zowaar Lang die verdedigend sterk tussenbeide komt en het gevaar met een terugspeelbal richting Mignolet kan ontzetten.

58'
Wissel
SobolRicca
57'

Terwijl Clement met zijn staff overlegt, is er het schot van Bongonda vanuit de tweede lijn maar zonder het minste gevaar voor Mignolet.

54'

Club ziet af en wordt door Genk steeds meer achteruit geduwd, Mechele moet een voorzet van de linkerkant in hoekschop verwerken. Kan Blauw-Zwart uit de omsingeling geraken?

48'
Goal
Hrosovsky
-
Zoals verwacht mocht worden, gaat Genk na de rust meteen op zoek naar de gelijkmaker en na amper drie minuten is het reeds raak. Bij de tweede hoekschop na de pauze neemt Hrosovsky een afvallende bal meteen op de slof en de pegel van de Slovaak verdwijnt in de kruising, de bordjes hangen weer gelijk.
46'

De bal rolt weer in de Cegeka Arena, kan Club de voorsprong na de rust vasthouden?

45'
45'
45'

+2 : Terwijl al tal van supporters warmere oorden opzoeken, is het andermaal Bongonda die zijn kans waagt maar ditmaal zoeft zijn schot ruim over. Meteen het laatste wapenfeit van deze eerste helft waarin Club dankzij Vanaken op voorsprong kwam maar nog voor de rust Van der Brempt met rood zag verdwijnen.

45'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd trapt Bongonda op doel maar evenwel recht op Mignolet, we krijgen overigens twee minuten toegevoegde tijd.

43'
42'
Rode kaart
Van der Brempt
Nog voor de rust moet Club met zijn tienen verder wanneer Van der Brempt tegen een tweede gele kaart aankijkt wanneer hij te laat inkomt bij Bongonda.
39'

We leken wat in te dommelen maar het doelpunt van Vanaken heeft ons weer wat wakker geschud. Zo moet Hrosovsky zijn doelman bijspringen en een poging van Rits in hoekschop verwerken. Aan de overkant is er een prima Van der Brempt nodig om een gevaarlijke voorzet met het hoofd te ontzetten.

35'
Goal
Vanaken
-
GOOOAAALLL - Met nog tien minuten tot de rust opent Club de score wanneer Lang vanaf de rechterkant met een sublieme voorzet Vanaken aan de tweede paal bereikt, de tweevoudige Gouden Schoen trapt van dichtbij de 0-1 voorbij Vandevoordt tegen het dak van het doel!!
33'
Gele kaart
Sobol
29'

Net nadat Thorstvedt onsportief op de hand van De Ketelaere trapt, pikt Mata de bal op. De Angola-Belg snijdt naar binnen en wil met links op doel trappen maar het schot van de rechterflankverdediger lijkt helemaal nergens op.

26'

Net nadat het Genkse publiek andermaal een strafschop claimt, kan Hendry de oversteek maken en op doel trappen maar de poging van de Schot verdwijnt over de kooi van Vandevoordt.

24'
22'

Het thuispubliek maakt zich een tweede maal druk wanneer Ito in de Brugse zestien neergaat maar zowel Visser als de VAR zijn van oordeel dat de Japanner te nadrukkelijk het contact zocht, opnieuw een correcte beslissing.

20'

Het inspireert Club om een vlotte combinatie bij elkaar te breien, waarbij de Genkse defensie op links volledig wordt open gereten, uiteindelijk moet Preciado de hoekschop toestaan vooraleer Vanaken gevaarlijk kan zijn. Bij de eerste Brugse corner klimt De Ketelaere het hoogst maar zijn kopbal is evenwel recht op Vandevoordt.

18'

Bijna was het 1-0 maar bijna was het net zo goed bijna 0-1. Lang bedient listig de lopende Mechele, die meteen met links uithaalt maar zijn overhoekse trap gaat net aan de verkeerde kant van de paal buiten.

17'

Genk probeert de wedstrijd steeds meer naar zijn hand te zetten en Club slaagt er al een tijdje niet meer in om echt richting Vandevoordt te trekken. Het komt bovendien bijzonder goed weg wanneer een pegel van Bongonda tegen de buitenkant van de paal uiteen spat.

13'
Gele kaart
Van der Brempt
10'

Na tien minuten denken de Limburgers de score te openen wanneer Tresor de bal voorbij Mignolet in doel knalt maar het feestje gaat niet door na een voorafgaande trap van Thorstvedt op de knie van Hendry, een terecht beslissing van Visser, het blijft gewoon 0-0.

8'

Sobol moet bij Preciado de eerste corner van de partij van de partij toestaan maar die wordt door Thorstvedt hoog en totaal ongevaarlijk over het doel van Mignolet gekopt.

5'
3'

Club dient Genk meteen van antwoord wanneer Vanaken de bal op de middenstrook kan oppikken en de lopende Lang aanspeelt, uiteindelijk is het De Ketelaere die de infiltrerende Rits probeert te bereiken maar Vandevoordt is echter eerder op de bal.

2'

De eerste poging tot gevaar komt vanwege de thuisploeg wanneer Ugbo op links Bongonda het straatje instuurt maar Sobol kan zijn aflegger richting Ito over de zijlijn plaatsen.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart, vandaag volledig in gele outfit, speelt eerst naar de eigen meegereisde aanhang toe.

De beide teams stappen de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De topper van de zestiende speeldag moet in goede banen worden geleid door Lawrence Visser. Hij zal in de Cegeka Arena worden bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Thibaud Nijssens en vierde official Kevin Van Damme. Erik Lambrechts is de videoref van dienst.

Voor de eerste van twee thuiswedstrijden tegen de landskampioen opteert Van der Brom voor een 4-3-3 opstelling, met achterin het viertal Sadick, Arteaga, Lucumi en Preciado. Op het middenveld is er het drietal Tresor, Hrosovsky en Thorstvedt, terwijl voorin Ugbo, Ito en Bongonda voor het gevaar moeten zorgen.

Bij de thuisploeg moet coach Van der Brom het doen zonder zijn prijsschutter Onuachu. De Nigeriaan voelde zich nog lichtjes ziek en hoopt komende woensdag zijn rentree te maken in de bekerwedstrijd. Ook voor Cuesta komt deze wedstrijd nog te vroeg terwijl achter de naam van Munoz een vraagteken werd geplaatst, niettemin werd hij toch in de selectie opgenomen.

Voor Hans Vanaken is de match tegen Genk zijn 310de wedstrijd voor Club en tevens zijn 310de wedstrijd op het hoogste niveau van de Jupiler Pro League. Clinton Mata speelt zijn tegen zijn ex-club dan weer zijn 140ste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Leipzig, dropt Clement drie nieuwe namen in het elftal. Zo verschijnen Mechele, Sobol en Rits ten nadele van Nsoki, Sowah en Dost aan de aftrap. Balanta moet opletten voor geel, zoniet mist hij volgend weekend de thuiswedstrijd tegen Seraing.

Voor de trip naar het verre Limburg kan coach Clement opnieuw beschikken over Sobol, de Oekraïner miste door ziekte zowel de wedstrijden tegen KV Mechelen en RB Leipzig. Anderzijds vallen Otasowie en Wesley buiten de selectie.

Het betreft de 39ste confrontatie tussen beide teams op Limburgse bodem en wat dit betreft, heeft Club de statistieken alvast niet echt mee. Van de vorige 38 duels wist Blauw-Zwart er slechts elf te winnen, speelde het negen maal gelijk en werd er achttien keer verloren.

Benieuwd of Club de rug kan rechten na de zware Europese nederlaag in de Champions League tegen Leipzig en het in de eigen competitie opnieuw kan aanknopen met de zege. Een driepunter zou alvast welkom zijn want de landskampioen telt reeds zeven punten achterstand op leider Union, dat vrijdagavond weliswaar in eigen huis verloor van OHL. Mits een overwinning kan Blauw-Zwart de kloof met de Brusselaars opnieuw wat verkleinen.

Enkele dagen na de midweekwedstrijd tegen RB Leipzig staat er voor Club Brugge met de uitwedstrijd in en tegen Genk alweer een bijzonder zware opdracht op het overvolle programma. De eerste van twee want komende woensdag is er ook de wedstrijd in de Croky Cup tegen de bekerwinnaar.

Goeiemiddag en welkom vanuit het verre Limburg, welkom vanuit de Cegeka Arena voor de wedstrijd tussen KRC Genk en Club Brugge, op speeldag 16 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in