Speeldag 6

6 - 1
92'

Volgende week is er de interlandbreak, wat Clement in staat moet stellen om zijn team klaar te stomen voor de komst van KV Oostende op vrijdag 10 september, heel graag tot dan!

92'

Door deze nederlaag laat Club na om over Union na de leidersplaats te springen, het blijft voorlopig op één punt van de Brusselaars.

92'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken en Club verliest met zware 6-1 cijfers op bezoek bij Gent, dat in tegenstelling tot de landskampioen wel op de afspraak was en op alle vlakken beter was.

89'

Terwijl het thuispubliek het feest reeds heeft ingezet, kan Samoise op rechts ontsnappen maar ditmaal wordt zijn voorzet ontzet.

87'

Met nog drie minuten op de klok komt Dost goed ingelopen bij de voorzet van Sobol maar zijn kopbal mist het doel, geen tweede doelpunt voor de Nederlander dit seizoen.

84'
Wissel
Castro-MontesSamoise
84'
Wissel
TissoudaliChakvetadze
79'
Goal
Mignolet
-
Club moet de kelk helemaal tot de bodem ledigen. Bij een op zich totaal ongevaarlijke terugspeelbal van Vanaken laat Mignolet het leer onhandig van de voet springen, hij probeert zijn fout nog te herstellen maar de bal hobbelt tergend traag het doel in. Wat een afgang!
76'

Bijna tegen beter weten in trekt Club nog eens naar voren. Eerst gaat een voorzet van Sobol over het hoofd van Dost, daarna trapt Vormer in de handen van Bolat, het blijft 5-1.

70'

Achterin spelen ze bij Club met de daver op het lijf maar gelukkig duwt de pas ingevallen Malede het leer iets te ver voor zich uit waardoor Mignolet eerder op de bal is.

69'
Wissel
KumsOladoye
69'
Wissel
DepoitreMalede
65'
Goal
Depoitre
-
Meteen na de 'eerredder' van Vanaken scoort Gent een vijfde maal. Tissoudali kan zich op rechts flink doorzetten en schotelt Depoitre zijn doelpunt aan, het kan dus wel degelijk nog erger.
64'
Goal
Vanaken
-
De Ketelaere dwingt de hoekschop af en die wordt netjes door Vanaken voorbij Bolat in doel getrapt. Knap doelpunt van de Limburger, maar niks meer dan een doekje voor het bloeden.
60'
Goal
Bezus
-
Het wordt nog pijnlijker voor de landskampioen want op het uur komt de thuisploeg op 4-0. Bezus pikt net voor de Brugse zestien de bal op en die baant zich een weg tussen Vormer, Balanta en Sobol, vervolgens prikt hij de vierde Gentse treffer voorbij Mignolet. Boeken helemaal toe!
59'

Een sterk spelende Nokumu moet de eerste hoekschop na de rust toestaan maar de poging van Sobol wordt afgeblokt en Bolat kan makkelijk pakken.

57'

De Buffalo's spelen als in een zetel en kunnen speculeren op de counter maar ditmaal is het Depoitre die een voorzet hoog over knalt.

55'
53'

Club probeert het toch nog eens en De Ketelaere legt achteruit tot bij Lang maar die kan zijn poging niet laag houden, totaal geen gevaar voor Bolat.

51'

Ook na de pauze loopt het voor geen meter bij Club. Eerst laat Mata een bal zomaar over de voet buiten hobbelen, daarna verdwijnt een hoge voorzet van De Ketelaere slordig in de handen van Bolat.

50'

Meteen nadat Gent een eerste maal noodgedwongen moet wisselen, maakt het de omschakeling tot bij Tissoudali maar zijn schot gaat naast het doel van Mignolet.

49'
46'
Wissel
MbambaDost

De bal rolt weer in de Ghelamco Arena. Met meteen een eerste wissel aan Brugse zijde, waar Dost in de plaats is gekomen van Mbamba.

45'
45'

+3 : Scheidsrechter Lambrechts fluit de eerste helft en dit komt geen moment te vroeg voor Club dat met een duidelijke 3-0 achterstand de kleedkamer in moet. Reeds voor het kwartier kwam Gent op een dubbele voorsprong, met het nodige geluk was ook de 3-0 een feit. Wat kan de landskampioen na de pauze nog tegen Gent, dat op alle vlakken beter, snediger en efficiënter was.

45'

+1 : Club lijkt nog voor de rust uitgeteld maar kan toch eens dreigen wanneer Vanaken zijn hoofd zet tegen de voorzet van De Ketelaere maar evenwel zonder de echte overtuiging om Bolat op de proef te stellen.

45'

We krijgen minstens 2 minuten toegevoegde tijd.

38'
Goal
Fortuna
-
Nog voor de rust staat het 3-0. Mata wil een diepe voorzet ontzetten maar via het lichaam van Van Der Brempt pikt Fortuna met heel wat meeval de bal mee en met een plaatsbal in de verste hoek mikt hij de 3-0 tegen de touwen.
36'
Gele kaart
Mbamba
31'

Clement heeft werk aan de winkel en ziet hoe de Buffalo's razendsnel de omschakeling maken maar uiteindelijk is het schot van Odjidja richting Mignolet te slap.

27'
Gele kaart
Lang
We naderen het halfuur wanneer Lang en Odjidja met elkaar in de clinch gaan, hun haantjesgedrag levert beiden de gele kaart op.
27'
Gele kaart
Odjidja
24'

Met links opent Mechele met een diepe bal knap bij de lopende Sobol maar net vooraleer de Oekraïner kan uithalen, kan de goed oplettende Hanche-Olsen het gevaar over de zijlijn ontzetten.

20'
Gele kaart
Kums
17'

Club moet dus aan de bak en het probeert te reageren via De Ketelaere en Lang die op niet correcte wijze wordt afgestopt door Ngadeu, de daaropvolgende vrije trap van Vormer zorgt niet voor het nodige gevaar.

15'
Goal
De Sart
-
Nog voor het kwartier kijkt Club tegen een dubbele achterstand aan wanneer Mechele in de eigen zestien in de fout gaat en Lambrechts na de nodige aarzeling toch naar de stip wijst, vanaf elfmeter knalt De Sart de 2-0 voorbij Mignolet.
13'

Strafschop Gent!

9'
Goal
Tissoudali
-
Bij het eerste gevaar van de partij is het wel meteen raak. Een voorzet van de linkerkant komt tot bij Tissoudali die zich ontdoet van Mbamba en via de voet van Mechele gaat zijn schot voorbij Mignolet in doel binnen. Het doelpunt wordt ook door de VAR bevestigd, Club moet al heel vroeg in de achtervolging.
6'

In de vroege openingsfase tasten beide teams elkaar af maar van enig gevaar is er voorlopig nog geen sprake, al proberen de Buffalo's de wedstrijd in handen te nemen.

1'

Na een herdenkingsmoment voor de eerder deze week overleden Van Moer zijn we er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

Een voorlopig niet eens volgelopen stadion ziet hoe beide teams de grasmat betreden, Club treedt vanmiddag voor het eerst dit seizoen in hun prachtige fonkelnieuwe gele away-shirt aan. We zijn bijna klaar voor de 'Slag om Vlaanderen'.

De clash tussen de stamnummers zeven en drie, tussen Blauw-Wit en Blauw-Zwart, tussen KAA Gent en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Erik Lambrechts. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Jo De Weirdt en Rien Vanyzere, vierde official Kevin Van Damme en videoref Lawrence Visser.

Op het Brugse middenveld blijft het trio Balanta, Vormer en Vanaken intact. Voor Vanaken is de uitwedstrijd bij Gent overigens zijn 300ste wedstrijd in de Belgische hoogste klasse; daarin vond de tweevoudige Gouden Schoen reeds 69 maal de weg naar het doel. Kan de Limburger ook vanmiddag scoren?

In vergelijking met de wedstrijd tegen Beerschot wijzigt Clement zijn elftal op een drietal plaatsen. Zo keert Sobol logischerwijze terug in het elftal maar verschijnen ook zowel Mbamba als Van Der Brempt, ten nadele van Persyn en Ricca aan de aftrap. Voorin houdt Clement vast aan het duo De Ketelaere-Lang.

Voor de trip naar de Ghelamco Arena kan coach Clement geen beroep doen op de geschorste Nsoki, die vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen Beerschot tegen twee gele kaarten aankeek. Anderzijds is er wel de return van zowel Mbamba als Sobol, die terugkeert uit schorsing. Ook de recent aangeworven Amerikaanse middenvelder Otasowie maakt voor het eerst deel uit van de selectie.

Voor het eerst dit seizoen strijden KAA Gent en Club Brugge voor de eer en de punten in de ‘Slag om Vlaanderen’. Daarin kan de landskampioen alvast een goeie zaak doen want bij een eventuele zege springt het over Union naar de leidersplaats. De Buffalo’s daarentegen staan, weliswaar met een wedstrijd minder, momenteel op een zestiende plaats en willen het liefst zo snel mogelijk hogerop.

Goedemiddag en welkom vanuit Gent, welkom vanuit de Ghelamco Arena voor de wedstrijd tussen de Koninklijke Atletiek Associatie Gent en Club Brugge, op speeldag 6 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 1

Club verliest met 6-1 op AA Gent

Club Brugge heeft een zware 6-1 nederlaag geleden op AA Gent. Blauw-Zwart keek na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan tegen een erg efficiënte thuisploeg. Net voor en kort na de rust scoorde Gent opnieuw. Hans Vanaken kon even later tegenscoren, maar Club moest daarna de kelk tot op de bodem ledigen.

Het elftal dat vorige week Beerschot versloeg, onderging drie wijzigingen. Noah Mbamba verving centraal achterin de geschorste Stanley Nsoki, terwijl ook Ignace Van der Brempt en Eduard Sobol – terug uit schorsing – aan de aftrap verschenen. Van der Brempt speelde als rechtse centrale verdediger, waardoor Mata de rechterflank voor zijn rekening nam in plaats van Tibo Persyn. Sobol verving op links Federico Ricca.

Door de kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League had AA Gent donderdag vertrouwen getankt. Bovendien klommen de Buffalo’s bij de eerste kans ook meteen op voorsprong. Nurio werd randje buitenspel diep gestuurd op links en zijn voorzet werd door Tissoudali binnengetrapt. Na amper een kwartier stond het zelfs al 2-0. Mechele probeerde Nurio af te blokken, maar gleed met zijn steunbeen de Angolees onderuit. Scheidsrechter Lambrechts wees naar de stip en Julien De Sart trapte de penalty genadeloos binnen.

Blauw-Zwart stond dus voor een erg zware opdracht. De Bruggelingen probeerden zich terug in de match te knokken, maar hadden het lastig om kansen te creëren. De Ketelaere kon met een vrije trap geen ploegmaat bereiken, terwijl ook Sobol net niet kon afwerken. De Buffalo’s loerden intussen op de counter. Mignolet kon eerst nog redding brengen op een schot van Odjidja, maar moest zich even later een derde keer gewonnen geven. Mata trapte de bal ongelukkig tegen Van der Brempt waardoor het leer in de loop kwam van Nurio Fortuna, die de 3-0 binnentrapte.

Club kwam niet verder dan een kopbal van Vanaken op slag van rust en dus greep Philippe Clement in. Noah Mbamba bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Bas Dost. De Bruggelingen schakelden over naar een 4-3-3 en probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken. Het eerste gevaar na de pauze kwam echter opnieuw van AA Gent, maar Tissoudali trapte het leer naast. Aan de overkant ging een poging van Noa Lang over doel.

De Buffalo’s kregen veel ruimte om te counteren en maakten daar handig gebruik van. Zo dribbelde de ingevallen Roman Bezus de zestien meter binnen en die schoot de 4-0 overhoeks binnen. Club kon daarna dan toch reageren: na een hoekschop van Vormer trapte Hans Vanaken het leer met een knappe volley voorbij Bolat. Het kleine sprankeltje hoop werd echter meteen weer de kop ingedrukt. Tissoudali haalde de achterlijn en schotelde Depoitre de 5-1 voor.

In de slotfase pakte Bolat een schot van Vormer. Club moest echter de kelk tot op de bodem ledigen: een terugspeelbal van Mechele hobbelde via de voet van Mignolet ongelukkig in eigen doel, waardoor het 6-1 werd. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor Bas Dost, maar de Nederlander kopte een voorzet van Sobol over doel.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 6
Toeschouwers:
16.000 – Ghelamco Arena
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
KAA Gent: Sinan Bolat – Andreas Hanche-Olsen, Michael Ngadeu, Joseph Okumu – Alessio Castro-Montes (84’ Matisse Samoise), Julien De Sart, Vadis Odjidja (49’ Roman Bezus), Sven Kums (70’ Adewale Oladoye), Nurio Fortuna – Laurent Depoitre (70’ Yonas Malede), Tarik Tissoudali (84’ Giorgi Chakvetadze). Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Club Brugge: Simon Mignolet – Ignace Van der Brempt, Brandon Mechele, Noah Mbamba (46’ Bas Dost) – Clinton Mata, Ruud Vormer, Éder Balanta, Hans Vanaken, Eduard Sobol - Charles De Ketelaere, Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Owen Otasowie, Matej Mitrović, Tibo Persyn, Federico Ricca, Mats Rits en Daniel Pérez. Coach: Philippe Clement.
Gele kaarten: Kums, Lang, Odjidja, Mbamba.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 9’ Tissoudali (1-0), 15’ De Sart (penalty, 2-0), 38’ Nurio (3-0), 61’ Bezus (4-0), 65’ Vanaken (4-1), 66’ Depoitre (5-1), 79’ Mignolet (owngoal, 6-1).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in