Speeldag 16

2 - 0
96'

Club krijgt nu enkele dagen om de kopjes bij elkaar te steken en zich klaar te stomen voor het bekerduel bij Patro Eisden van komende woensdag, heel graag tot dan!

96'

Door deze nederlaag ziet Club de achterstand op leider Genk oplopen tot elf punten en ziet het de Gentenaars op hun beurt dichterbij sluipen.

96'

Het laatste fluitsignaal weerklinkt, Club bracht veel te weinig om een vierde competitienederlaag af te wenden en gaat verdiend met 2-0 kopje onder op bezoek bij een veel gretiger Gent.

93'

Achterin blijft Club bijzonder kwetsbaar en de bal valt zomaar voor de voet van Cuypers maar Mignolet gooit zich prima in de weg, de Brugse doelman valt vandaag helemaal niks te verwijten.

92'
Gele kaart
Skov Olsen
90'

We krijgen nog minstens zes minuten toegevoegde tijd.

87'
Gele kaart
Buchanan
86'

Terwijl de Gentse supporters hun feest reeds inzetten, wordt Castro-Montes op links vrijgespeeld maar Odoi kan zijn voorzet ontzetten.

82'

Skov Olsen snijdt goed naar binnen en bedient de lopende Nielsen maar de Deen raakt de bal helemaal verkeerd, zijn inzenden gaat meters naast.

78'

Pas op het veld ontdoet Depoitre zich meteen van Meijer en Mechele moet de plaatsbal van Hong met het hoofd ontzetten.

77'
Wissel
SalahDepoitre
72'

Lang is nu op links te vinden, hij steekt goed door tot bij Nielsen die zijn landgenoot Skov Olsen maar het schot van de Deense invaller is te slap om Nardi echt te verontrusten.

70'
69'

Halverwege de tweede helft kan Lang op rechts zijn duivels even ontbinden, hij brengt de bal goed voor en Nielsen neemt meteen over, de Deen ziet zijn poging echter aan de verkeerde kant van de paal naast gaan.

66'

Hjulsager duwt Lang omver maar de daaropvolgende vrije trap van Skov Olsen gaat over alles en iedereen voorbij, het is tekenend voor het beeld van de wedstrijd.

63'

Skov Olsen kan zich op rechts voor het eerst doorzetten en voor doel brengen maar Yaremchuk moet teveel achteruit om echt kracht te zetten bij zijn kopbal, Nardi kan makkelijk pakken.

62'

Net na het uur komt Club goed weg wanneer Cuypers bij een vrije trap goed vrijkomt maar zijn kopbal gaat over het lege doel, Mignolet leek geklopt.

61'
Gele kaart
Odoi
59'
Wissel
SowahLang
59'
Wissel
JutglaYaremchuk
57'

Terwijl ondermeer Lang zich klaarmaakt om in te vallen, verliest Odoi de bal maar zowel Kums als Hong zien hun schot afgeblokt.

56'
Wissel
FortunaCastro-Montes
55'

Buchanan pompt een voorzet de Gentse zestien in maar Jutgla geraakt net niet bij de bal.

53'

Voorlopig geen beterschap bij Club dat opnieuw achteruit moet wanneer Hjulsager en Salah op rechts kunnen doorstomen maar gelukkig komt de bal niet bij de vrijstaande Cuypers.

51'
Gele kaart
Fortuna
46'

De bal rolt weer in de Ghelamco Arena, wat brengt ons de tweede helft nog?

46'
Wissel
SobolSkov Olsen
46'
Wissel
BoyataOdoi
45'

+ 2 : Zorgen voor Hoefkens die lijdzaam moest toezien hoe zijn ploeg een eerder gelaten indruk nalaat en werd afgebluft door een gretiger en agressiever Gent, dat de rust in mag met een 2-0 voorsprong na doelpunten van Cuypers en Ngadeu.

45'

We krijgen minstens 2 minuten toegevoegde tijd.

42'

We zitten bijna aan de rust wanneer Cuypers plots opnieuw alleen voor Mignolet komt maar ditmaal laat de Brugse doelman zich niet verschalken.

39'

Salah leidt ongewild een Brugse tegenaanval in en Jutgla trapt vanaf de rand van de zestien richting doel, zijn schot wijkt lichtjes af en Nardi moet alles uit de kast halen om zijn poging in hoekschop te duwen.

38'
Gele kaart
Vanaken
36'
Gele kaart
Onyedika
35'

Met nog tien minuten tot de rust haalt Sowah plots hard uit maar Nardi duwt zijn schot onder de lat vandaan, ook de daaropvolgende hoekschop levert de Bruggelingen verder niks op.

32'

Voorlopig geen tekenen van beterschap bij Club dat niet kan beletten dat Kums op doel kan trappen maar zijn schot gaat over, ondertussen mogen Lang en Odoi naar de opwarmingszone.

29'
Goal
Ngadeu
-
Net voor het halfuur kijkt Club tegen een dubbele achterstand aan. Kums snijdt een licht gefloten vrije trap strak aan en aan de tweede paal kan Ngadeu de 2-0 zomaar in doel koppen.
26'

Eindelijk nog eens teken van leven vanwege de bezoekers wanneer de lopende Nielsen net niet bij de doorsteekbal van Meijer kan, seconden later gaat een schot van Vanaken naast.

23'
21'

Gent blijft goed en hoog druk zetten bij Club en Mechele komt met de schrik vrij wanneer hij zich in de bal lijkt te verslikken, gelukkig kan hij het leer toch nog ontzetten. Blauw-Zwart moet duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen.

20'

Dankzij de versnelling ontdoet Odjidja zich van Nielsen maar het schot van de ex-Bruggeling zeilt ruimschoots naast en over het doel van Mignolet.

18'

Het tegendoelpunt lijkt Club de adem wat te hebben afgesneden, het slaagt er niet meer in om de bal lang in de eigen rangen te houden, laat staan om voor gevaar te zorgen.

12'

Na het nodige oponthoud voetballen we weer en op links probeert Sobol de achterlijn te halen maar Ngadeu wacht hem op, ondertussen is het merendeel van de rook uit het stadion verdwenen.

9'
Goal
Cuypers
-
Net op het moment dat Gentse supporters achter het doel tal van vuurpijlen het veld opgooien, opent de thuisploeg de score. Cuypers gaat achter een diepe bal aan en hij stift zijn poging perfect over Mignolet in doel, Club moet meteen de achtervolging in.
7'

Onyedika draait zich prima weg tussen twee Gentenaars en via Vanaken kan Sobol vanaf de linkerkant voorzetten maar de botsende bal lijkt nergens op.

4'

Ondanks de voorzichtige start met veel spel op de middenstrook, probeert Club de wedstrijd naar zich toe te trekken maar tot tweemaal toe worden voorzetten van Buchanan en Nielsen ontzet.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

Terwijl het nog steeds behoorlijk regent boven Gent, betreden de beide elftallen de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De clash tussen KAA Gent en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Lothar D’Hondt. Deze 28-jarige ref zal in de Ghelamco Arena worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Romain Devillers en Philippe Vandecauter en vierde official Nicolas Laforge. Erik Lambrechts is in Tubeke de videoref van dienst.

Voor Hans Vanaken is het vanmiddag zijn 350ste wedstrijd in de Belgische Eerste Klasse. Bij Sporting Lokeren haspelde hij 76 wedstrijden af, vandaag zit hij aan 274 competitiewedstrijden met Club. Vorig weekend boekte de tweevoudige Gouden Schoenwinnaar tegen KV Oostende overigens zijn 200ste competitiezege uit zijn nog lopende carrière.

Ondanks dat Odoi opnieuw inzetbaar is, behoudt Hoefkens achterin het vertrouwen in Dedryck Boyata. Op het middenveld neemt Raphael Onyedika opnieuw zijn plaats terwijl voorin Ferran Jutgla en Kamal Sowah andermaal aan elkaar worden gekoppeld.

Voor de uitwedstrijd in en tegen Gent kan coach Carl Hoefkens nog steeds niet beschikken over het duo Clinton Mata en Eder Balanta, beiden nog steeds out met het nodige blessureleed, Abakar Sylla zit zijn laatste schorsingsdag uit. Daartegenover staat de terugkeer van Denis Odoi en Raphael Onyedika. Bij Club moet Casper Nielsen uitkijken voor geel, zoniet mist hij volgend weekend de topper tegen Royal Antwerp.

Club kan zich echter geen puntenverlies meer veroorloven want het telt voor aanvang van deze wedstrijd elf punten achterstand dat KRC Genk, dat vrijdagavond reeds met 4-1 won van Sporting Charleroi. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck staat momenteel zesde in het klassement, op negentien punten van de leider.

Het is de 76ste confrontatie tussen beide teams op Gentse bodem. Van de vorige 75 duels wist Club er 26 te winnen, werd er 21 maal gelijk gespeeld en moest het 28 keer de duimen leggen. De laatste uitzege dateert van maart 2021, toen werd het 0-4.

Anderzijds bleken de Buffalo’s vorig seizoen het zwarte beest voor Club, dat in de competitie een zware 6-1 nederlaag moest incasseren en tevens door Gent in de halve finales van de Croky Cup werd uitgeschakeld.

Tevens een duel tussen de landskampioen en de bekerhouder en een duel tussen twee ploegen die Europees overwinteren. Club slaagde er in zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, KAA Gent moest tot de slotspeeldag knokken om door te gaan in de Conference League.

Goedemiddag en welkom vanuit de Ghelamco Arena voor de wedstrijd tussen KAA Gent en Club Brugge, op speeldag 16 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 2 - 0

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in