Speeldag
0 - 11

Vrijdagavond speelde Club Brugge zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018-19. Club won met ruime 0-11 cijfers na ondermeer vier treffers van Siebe Schrijvers en drie van Loïs Openda.

 

Al na twee minuten opende Blauw-Zwart de score. Mats Rits bracht de bal voor doel en Jelle Vossen trapte de openingstreffer voorbij de doelman. Aan de overkant moest Gabriel een poging van de thuisploeg onder de deklat wegtikken. Club drong verder aan en probeerde de openingen te zoeken. Openda mikte over doel en na een scrimmage in de zestien konden Openda en Vakaken niet afwerken. Halfweg de eerste helft was het wel raak. Hans Vakaken zag Tomecak goed inlopen aan de tweede paal, de Kroaat mikte knap het leer in doel.
 

Even later mikte de bedrijvige Openda de bal nog over doel, maar nadien toonde de jongeling zich wel trefzeker. De aanvaller trapte de bal hoog tegen de netten centraal voor doel. Club bleef verder gaan op zijn elan. Openda kopte de bal in het pak, waar Brandon Mechele voor de vierde blauw-zwarte treffer tekende. Nog voor rust kwam zelfs de 0-5 op het scorebord. Op hoekschop van Vanaken kopte Mechele op de deklat, maar in de herneming kopte Openda zijn tweede doelpunt van de avond in doel.

 

Meteen na rust liep Club verder uit, Refaelov bracht de bal voor doel en Siebe Schrijvers mikte een laag schot in de verste hoek. Nadien kenden pogingen van Refaelov, Ngonge en Cools geen succes. Siebe Schrijvers toonde zich dan wel trefzeker, hij krulde de 0-7 fraai in doel en liet de thuisdoelman kansloos. Nadien trof Openda nog de deklat, maar het was Schrijvers die een zuivere hattrick maakte. Op aangeven van Wesley, mikte Schrijvers de bal in doel. Meteen erna lukte de jong Belg zelfs zijn vierde doelpunt in de tweede helft. Siebe Schrijvers zorgde niet alleen voor de doelpunten, hij bracht ze ook aan bij het tiende doelpunt, gescoord door Wesley. En nog was de doelpuntenhonger van Club niet gestild. Na een hoekschop van Schrijvers belandde de bal bij Openda, die zijn derde doelpunt van de avond in doel werkte.

 

Volgende week zaterdag speelt Club zijn volgende oefenwedstrijd op het veld van KM Torhout.
 

 

Club Brugge eerste helft: Brent Gabriël - Brendan Schoonbaert, Brandon Mechele, Alexander Scholz -  IvanTomecak, Brandon Baiye, Mats Rits, Hans Vakaken, Krepin Diatta - Jelle Vossen, Loïs Openda
 

Club Brugge tweede helft: Brent Gabriël (65’ Nick Shinton) - Saulo Decarli, Brandon Baiye, Stefano Denswil - Dion Cools, Jordi Vanlerberghe, Siebe Schrijvers, Lior Refaelov, Cyril Ngonge - Wesley Moraes, Loïs Openda
 

Doelpunten: 2’ Vossen (0-1), 23’ Tomecak (0-2), 28’ Openda (0-3), 35’  Mechele (0-4), 44’ Openda (0-5), 48’ 68’ 74’ 76’ Schrijvers (0-6, 0-7, 0-8, 0-9), 82’ Wesley (0-10), 86’ Openda (0-11)