Speeldag
0 - 6

Coach Ivan Leko koos voor zijn beginopstelling voor nieuwkomers Groeneveld, Rits en Schrijvers. Beloften Schoonbaert en Baiye kregen ook hun kans. Club Brugge, in de rood-witte uitrusting, begon goed aan de partij en had het meeste overwicht. De dreiging werd op het kwartier beloond met een doelpunt van Vossen van op de stip. Horvath pakte meteen daarna uit met een goede parade op een schot van de Torhoutse spits. De Bruggelingen verdubbelden vijf minuten later hun voorsprong. Cools kopte een hoekschop van Vanaken binnen aan de eerste paal.

 

Na een welverdiende drankpauze stuurde Vanaken op het halfuur Schrijvers perfect de diepte in. De Torhoutse keeper redde goed. Niet veel later stond nummer drie dan toch op het bord. Groeneveld sneed met een hele knappe actie de zestien binnen en Rits had enkel nog maar binnen te tikken. Vossen liet vijf minuten voor rust nog de kans liggen om er 0-4 van te maken op een hele goeie voorzet van Vanlerberghe. Vlak voor rust kon KM Tohout ook nog eens dreigen maar het was opnieuw Horvath die de nul hield. Schrijvers kon na een counter de 0-4 ruststand optekenen.

In de tweede helft heel wat nieuwe namen. Enkel Vanlerberghe, schoonbaert en Horvath bleven staan. Onder meer aanvaller Openda kreeg zijn kans. De jonge aanvaller maakte na tien minuten de vijfde goal. Daarna kabbelde de wedstrijd wat verder. Op grote kansen was het wat wachten tot Diatta het zijnet trof na een goeie actie over links.

 

Een kwartier voor tijd flakkerde de wedstrijd weer op. Een heerlijk afstandsschot van Vanlerberghe bracht de teller op zes. Tien minuten voor tijd vergat Openda zijn tweede van de match in het mandje te leggen. Hij besloot in de handen van de keeper. Ook Scholz had nog zin in een pareltje. Zijn schot zoefde maar net voorbij de winkelhaak. Voor de rest viel er nog weinig te noteren. Refaelov en Openda lieten nog beiden de kans liggen op de zevende goal. Club Brugge kan met een goed gevoel op stage vertrekken.

Opstelling eerste helft: Horvath, Cools, Denswil, Schoonbaert, Baiye, Schrijvers, Vanaken, Rits, Vanlerberghe, Groeneveld en Vossen

Opstelling tweede helt: Horvath (58’ Gabriel), Decarli, Scholz, Tomecak, Schoonbaert, Vanlerberghe, Vormer, Diatta, Refaelov, Openda en Wesley