Speeldag 1
2 - 0

PLOEGENNIEUWS

KMSK DEINZE

KMSK Deinze en Club staan vanavond tegenover elkaar in de 1/16de finale van de Croky Cup. De Oost-Vlamingen staan met 9 op 12 op de tweede plaats in de eerste amateurklasse en het team van Regi Van Acker leed vorig weekend pas zijn eerste competitienederlaag (2-1) op Seraing. In de vorige rondes wonnen de Oranjehemden met overtuigende cijfers van respectievelijk BX Brussels (6-0), RFC de Liège (4-0) en RWDM (6-0). Bij de thuisploeg hebben Lennert De Smul, Gauthier Libbrecht en Victor Vankerckhoven een blauw-zwart verleden bij de Club Academy. Het Burgemeester Van De Wiele stadion is de thuisbasis van de Brugse beloften in de nationale competitie en in de UEFA Youth League. Club Brugge en KMSK Deinze speelden nooit eerder een officiële wedstrijd tegen elkaar.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart start vanavond zijn bekercampagne in Deinze. Vorig seizoen strandden de Bruggelingen in de halve finale tegen de latere bekerwinnaar Standard. In de laatste vier seizoenen behaalde Club telkens de finale waaronder de memorabele 2-1 bekerwinst tegen Anderlecht. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de bekerfinale en is met 11 overwinningen absoluut recordhouder. Het team van Ivan Leko begint met veel ambitie aan de Croky Cup en zakt dankzij de ruime 0-4 zege tegen KAA Gent met vertrouwen af naar Deinze.

 

SCHEIDSRECHTER – ERIK LAMBRECHTS

Erik Lambrechts is scheidsrechter van dienst in Deinze. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Philippe Vandecauter en Christophe Baillieuil. Er is geen VAR aanwezig in deze bekerwedstrijd.

 

IN DE KIJKER

KMSK DEINZE – LENNERT DE SMUL

Verdediger Lennert De Smul genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij Blauw-Zwart. De West-Vlaming vertrok op 14-jarige leeftijd naar Anderlecht, maar keerde na drie seizoenen terug bij Club waar hij kampioen speelde bij de Brugse beloften. In 2016 verhuisde De Smul naar KV Kortrijk, maar mede wegens blessureleed kwam hij weinig aan spelen toe bij de Kerels. Begin dit jaar koos de 22-jarige technische vaardige linkerflankverdediger voor een nieuwe sportieve uitdaging bij KMSK Deinze.

 

CLUB BRUGGE – MARVELOUS NAKAMBA

Marvelous Nakamba is opnieuw wedstrijdfit en maakt mogelijk zijn wederoptreden bij Blauw-Zwart in Deinze. De 24-jarige Zimbabwaanse international jaagt op elke bal en is van onschatbare waarde op het Bruge middenveld. Twee seizoenen geleden was hij met 291 balrecuperaties bij Vitesse de beste balafpakker van de Nederlandse Eredivisie en ook in de Jupiler Pro League deed hij afgelopen jaar zijn reputatie alle eer aan.

90'

De spelers van Deinze verdienen ook een pluim voor hun prestatie in eigen huis. De Oost-Vlamingen hebben zich volledig gegeven en speelden een volwassen wedstrijd. Club wenst hen veel succes toe in hun verdere bekerverhaal.

90'

Het bekerverhaal stopt al erg vroeg dit seizoen. Bij Club was niemand op een aanvaardbaar niveau, met een glorieloze uitschakeling tot gevolg. Zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, de derby tegen Cercle Brugge. Drie dagen tijd om het echte niveau terug te halen.

89'
Wissel
KMSK Deinze
Van Walle De Smul
79'
Wissel
KMSK Deinze
Tarfi Lallemand
78'

De Brugse invallers proberen de bakens te verzetten. Danjuma haalt uit, maar mikte opnieuw over doel.

72'

Nu wordt het wel heel moeilijk voor Club. Balverlies bij Dennis leidt tot een vrije trap, die door De Greef volledig vrijstaand binnen gekopt wordt.

71'
Goal
De Greef
KMSK Deinze
2 - 0
70'
Gele kaart
Dennis
Club Brugge
69'
Wissel
KMSK Deinze
Challouk De Schutter
67'
Wissel
Club Brugge
Schrijvers Wesley
63'

De ruimtes worden groter omdat Club alles op de aanval zet. Terwijl Vossen net niet aan een voorzet van Dennis kan, is het oppassen voor de tegenaanval.

59'
Wissel
Club Brugge
Amrabat Vanaken
58'

Nog eens Club aan het doel. Dennis werkt zich voorbij zijn verdediger en zet voor, Rits loopt hard in, maar mikt naast.

47'

Danjuma pakt direct uit met een schot na een hoekschop, maar Vandenberghe gaat goed plat.

45'
Wissel
Club Brugge
Peres Danjuma
45'

Kan Club het niveau oppikken in de tweede helft? Blauw-Zwart trapt af en speelt naar de meegereisde fans in het uitvak.

45'

Achtervolgen in de tweede helft. Club had enkele kansen, maar deed te weinig om echt aanspraak te maken op een doelpunt. Voor Deinze was de ene grote kans direct raak.

43'
Gele kaart
Decarli
Club Brugge
Ook Decarli pakt geel nadat hij de bal te ver van de voet laat stuiten en te gevaarlijk uitkomt.
38'
Gele kaart
Peres
Club Brugge
37'

Met een poging op de rebound probeert Vossen de bordjes gelijk te hangen, maar de Brugse spits mikt over. Het tempo ligt momenteel te laag bij Blauw-Zwart om zijn gebruikelijke niveau te halen.

33'
Goal
KMSK Deinze
1 - 0
Club moet achtervolgen. Tarfi krijgt de bal buiten de zestien en pakt uit met een schicht die via de paal binnen gaat.
32'

Deins balverlies in de verdediging leidt tot een snelle counter. Schrijvers haalt uit van buiten de zestien, maar zijn schot mist overtuiging om de doelman echt te verontrusten.

23'

Opnieuw Rits! Cools zet laag voor, de ingelopen middenvelder tikt net naast.

20'

Club voert de druk op. Ook Rits onderneemt een poging, maar mikt over doel.

15'

Een poging van Deinze. Een voorzet van rechts komt achter het lichaam van Mertens, die een omhaal probeert. De bal gaat echter traag richting de achterlijn en is makkelijk op te rapen door Horvath.

12'

Net niet! Cools stuurt Openda diep en die zet voor tot bij Vossen. De Limburger kan van dichtbij de openingsgoal scoren, maar mikt nog net tegen de voet van Vandenberghe.

9'

Openda stuurt Dennis het straatje in. De Nigeriaan heeft Goossens in zijn kielzog en wordt uiteindelijk ten val gebracht.

2'

Club komt een eerste keer piepen. Dennis en Schrijvers combineren goed en die laatste duikt de zestien in. Zijn lage voorzet wordt net weggewerkt door een verdediger.

1'

Club, dat voor het eerst in zijn nieuwe derde shirt speelt, start zijn bekeravontuur in Deinze.

Voor Deinze start met Gauthier Libbrecht 1 ex-speler van Club in de basis. De basiself is als volgt: Vandenberghe - Goossens, Boone, De GReef, Libbrecht, Le Postolec, Tarfi, Mertens, Challouk, Van Walle, Brulmans

Deinze knikkert Club verrassend uit de Beker

Club Brugge is verrassend uitgeschakeld in de 1/16de finales van de Beker van België. Blauw-Zwart haalde niet zijn vertrouwde niveau en beet zich de tanden stuk op een enthousiast Deinze. Tarfi en De Greef smeerden Club een 2-0 nederlaag aan.

 

Ivan Leko gunde heel wat spelers rust tegen de Oost-Vlaamse club uit de Eerste Amateurklasse. Brandon Mechele, Mats Rits en Siebe Schrijvers waren de enigen die hun basisplaats behielden in vergelijking met de match van zondag op AA Gent. Ethan Horvath mocht voor het eerst dit seizoen in doel starten, terwijl achterin Decarli en Peres Mechele vergezelden. Op het middenveld werden Rits en Schrijvers geflankeerd door Cools, Amrabat en Dennis, terwijl Vossen en Openda het aanvalsduo vormden.

 

Door de vele wissels was het even zoeken naar automatismen. Toch slaagde Club erin om al vlug enkele kansen bij elkaar te voetballen: een vrije trap van Schrijvers ging over doel, Vossen stuitte van dichtbij op doelman Vandenberghe, terwijl Rits zijn pogingen tot twee keer toe niet kon kadreren. Deinze voetbalde zelf aardig mee en kon ook één keer dreigen: een halve omhaal van Mertens ging over en naast het doel van Horvath.

 

Blauw-Zwart voetbalde te traag en te slordig om de thuisploeg echt in de problemen te brengen. Schrijvers kon zich op het halfuur doorzetten, maar zijn poging werd gered door doelman Vandenberghe. Het was daarentegen Deinze dat zowaar de score kon openen: Mehdi Tarfi werd diep gestuurd en trapte de 1-0 via de binnenkant van de paal in doel. Club moest nu wel reageren, maar de Oost-Vlamingen verdedigden goed. Met uitzondering van twee pogingen van Vossen kon Blauw-Zwart niet dreigen. Bovendien kwam het goed weg toen een vrije trap van Brulmans net naast ging.

 

Na de rust kwam Danjuma in de plaats van Luan Peres. De Nederlander nam zijn vertrouwde stek op de linkerflank in, waardoor Dennis opschoof naar de rechterflank en Cools de plaats van Peres centraal achterin innam. Doelman Vandenberghe moest meteen redding brengen op een schot van Danjuma, maar ook Deinze bleef dreigen op de counter: een poging van Tarfi ging slechts nipt voorlangs. Even later kon Rits een voorzet van Dennis niet verzilveren.

 

Blauw-Zwart kon onvoldoende zijn wil opdringen en dus greep Leko in: Vanaken en later ook Wesley kwamen in de plaats van Amrabat en Schrijvers. Club probeerde nu meer druk te zetten, maar Vossen kon net niet bij een voorzet van Dennis, een kopbal van Decarli ging naast en een schot van Dennis werd afgeblokt. In plaats van 1-1 werd het echter 2-0: Arnaud De Greef kopte aan de tweede paal een vrije trap van Brulmans binnen.

 

Voor Club was het nu alarmfase rood. Het trok met man en macht naar voren, maar echt veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op: Vandenberghe redde een kopbal aan de tweede paal, Danjuma trapte over doel, een kopbal van Mechele ging eveneens over en Openda trapte in de slotminuut naast. De thuisploeg bleef echter strijden tot de laatste snik en hield stand. Het bleef 2-0 en dus eindigt het bekeravontuur van Club Brugge verrassend vroeg.

 

 

Croky Cup – 1/16de finale

Toeschouwers: 4.700 – Van De Wiele Stadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

KMSK Deinze: Tom Vandenberghe, Bart Goossens, Viktor Boone, Arnaud De Greef, Gauthier Libbrecht, Flavien Le Postollec, Youssef Challouk (69’ Niels De Schutter), Gert Van Walle (89’ Lennert De Smul), Seppe Brulmans, Mehdi Tarfi (79’ Michael Lallemand), Lennart Mertens. Coach: Regi Van Acker

Club Brugge: Ethan Horvath – Saulo Decarli, Brandon Mechele, Luan Peres (46’ Arnaut Danjuma) – Dion Cools, Mats Rits, Sofyan Amrabat (59’ Hans Vanaken), Siebe Schrijvers (67’ Wesley Moraes), Emmanuel Dennis – Jelle Vossen, Loïs Openda. Bank: Guillaume Hubert, Matej Mitrović, Marvelous Nakamba en Thibault Vlietinck. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Peres, Decarli, Dennis, Vanaken.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 33’ Tarfi (1-0), 70’ De Greef (2-0).

 

Tekst: Steven Floin