Speeldag
1 - 5

Vanavond om 20.30 uur: KSV Roeselare – Club Brugge

Blauw-Zwart begint vanavond op Schiervelde tegen KSV Roeselare aan zijn bekeravontuur. Als recordhouder is Club erop gebrand om zover mogelijk door te stoten in de Croky Cup.

 

PLOEGENNIEUWS

KSV ROESELARE

KSV Roeselare en Club Brugge staan vanavond tegenover elkaar in de 1/16de finale van de Croky Cup. Meteen het tweede opeenvolgende streekduel op Schiervelde, want afgelopen weekend kwam Cercle op bezoek. Dankzij de 2-1 zege tegen de Vereniging staat Roeselare momenteel op de tweede plaats in de Proximus League, met 10 punten uit 6 competitieduels.

 

In de vorige bekerronde schakelden de West-Vlamingen de amateurclub Bilzerse Waltwilder uit met 3-1.

 

Laurent Lemoine en Fran Brodic worden dit seizoen door Blauw-Zwart uitgeleend aan Roeselare. Andere bekende namen op Schiervelde zijn Wouter Biebauw, Martijn Monteyne, Thibaut Van Acker, Mickael Seoudi, Ebrahima Sawaneh ‘Ibou’, Alessandro Cerigioni en Pieter-Jan Monteyne.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart start vanavond zijn bekercampagne buitenshuis op Roeselare. Vorig seizoen eindigde het Brugse bekerverhaal al voor Nieuwjaar op het veld van Eupen, maar in de twee seizoenen daarvoor haalde Club telkens de finale waaronder de memorabele 2-1 bekerwinst tegen Anderlecht. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de finale en is met 11 bekerzeges absoluut recordhouder. De Bruggelingen beginnen met veel ambitie aan de Croky Cup en hebben de beker als één van de doelstellingen met stip aangeduid.

 

Het team van Ivan Leko zakt met vertrouwen af naar Schiervelde na de verdiende 2-0 zege tegen KV Mechelen. Na het puntenverlies van Charleroi is Club opnieuw de trotse competitieleider in de Jupiler Pro League. 

 

Bij een gelijke stand na 90 minuten volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen om te bepalen wie naar de 1/8ste finale doorstoot.

 

De selectie: Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Jens Teunckens, Helibelton Palacios, Dion Cools, Brandon Mechele, Stefano Denswil, Saulo Decarli, Germán Mera, Ahmed Touba, Timmy Simons, Jordy Clasie, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Lior Refaelov, Jelle Vossen, Wesley Moraes, Emmanuel Dennis en Anthony Limbombe.

 

IN DE KIJKER

KSV ROESELARE – THIBAUT VAN ACKER

Thibaut Van Acker is een bekende naam bij Blauw-Zwart. De 25-jarige verdedigende middenvelder kreeg zijn jeugdopleiding bij Club en maakte zijn debuut voor de Brugse hoofdmacht in het seizoen 2009-2010. Van Acker speelde meer dan 50 wedstrijden voor Blauw-Zwart waaronder ook een tiental Europese duels. Na een korte uitleenbeurt bij Beerschot maakte hij in 2013 de definitieve overstap naar stadsgenoot Cercle. Vorige zomer vertrok de West-Vlaming transfervrij naar KSV Roeselare waar hij ondertussen is uitgegroeid tot één van de sterkhouders.

 

CLUB BRUGGE – LIOR REFAELOV

Lior Refaelov bezorgde Blauw-Zwart een delirium met zijn heerlijke volley tijdens de bekerfinale tegen Anderlecht (2-1) eind maart 2015. Club won de elfde beker uit zijn geschiedenis en het aandeel van de Israëlische sterkhouder was bijzonder groot. Ook in de daaropvolgende cupfinale tegen Standard scoorde Refaelov met een vrije trap, maar uiteindelijk moesten de Bruggelingen de duimen leggen tegen de Rouches (2-1). De Israëlische international kampte vorig seizoen met heel wat blessureleed en kwam hierdoor weinig in actie. De 31-jarige middenvelder was in het verleden betrokken bij meer dan honderd beslissende acties (goals/assists) en is ook met zijn uitstekende techniek en goed positiespel van goudwaarde voor Blauw-Zwart.

 

SCHEIDSRECHTER - JONATHAN LARDOT

Jonathan Lardot is scheidsrechter van dienst in dit West-Vlaamse bekerduel. De 33-jarige Luikenaar wordt bijgestaan door d lijnrechters Frederic Godelaine en Vito Di Vincenzo.

 

Tekst: Vicky Marien

90'

Lardot fluit de wedstijd af. Club Brugge kent geen problemen met Roeselare en stoot door naar de volgende ronde!

83'
KSV Roeselare
82'
Goal
Vossen
Club Brugge
1 - 5
Daar is dan toch de 1-5! Vossen passeert met een subtiel schot Biebauw
78'

Blauw-Zwart dicht bij de 1-5. Vanaken probeert een medespeler te zoeken in de box maar stuit op een verdediger. Die heeft geluk dat hij de bal niet in doel ziet verdwijnen.

73'
Wissel
Club Brugge
Limbombe Palacios
73'
Wissel
KSV Roeselare
Samyn Cornet
68'
Wissel
Club Brugge
Vormer Clasie
68'
Wissel
KSV Roeselare
Dufour Soudi
67'

De thuisploeg geeft niet op. Samyn neemt een afvallende bal in een keer op slof maar de bal gaat hoog over.

62'
Wissel
Club Brugge
Wesley Vossen
58'

Roeselare is uit de kleedkamer gekomen met de bedoeling om er nog iets van te maken. Grisez probeert voor te brengen maar Hubert lees het goed en komt tussen.

54'

Roeselare komt met het eerste echte gevaar van de tweede helft. Dufour probeert het met een volley maar Hubert pareert goed.

45'

De thuisploeg trapt de tweede helft op gang. Krijgen we een even spectaculair vervolg? Blauw-Zwart begint met dezelfde elf.

45'

We gaan rusten bij een 1-4 voorsprong voor Club Brugge. Doelpunten vielen er te noteren van Vormer, twee maal Dennis en Wesley. Voor de thuisploeg scoorde Brouwers.

42'
Goal
Brouwers
KSV Roeselare
1 - 4
De eerste echte mogelijkheid is meteen raak voor de thuisploeg. Hubert kan een schot niet helemaal wegwerken en Brouwers scoort in de rebound.
39'
Goal
Wesley
Club Brugge
0 - 4
Heel knap doelpunt van Blauw-Zwart. Vanaken rukt op en wacht op de meekomende Wesley. Wesley hoeft enkel nog Biebauw te verschalken en doet dat uitstekend.
37'

De bal komt na niet goed wegspelen bij Roeselare tot bij Limbombe die in één tijd trapt, Biebauw kan redding brengen.

35'
Gele kaart
Lecomte
KSV Roeselare
Lecomte is de eerste die op het boekje gaat na een overtreding op Decarli.
30'
Goal
Dennis
Club Brugge
0 - 3
Dennis maakt zijn tweede van de avond. Hij gaat alleen op Biebauw af en verschalkt de doelman van Roeselare.
29'

Vormer opent goed op de opkomende Cools. Hij probeert de bal voor te brengen maar Biebauw zit er goed tussen.

23'

Halfweg de eerste helft en Club Brugge lijkt de wedstrijd onder controle te hebben. Het geeft vanachter voorlopig niets weg.

16'
Goal
Vormer
Club Brugge
0 - 2
Blauw-Zwart verdubbelt op het kwartier zijn voorsprong. Vanaken met een uitstekende assist op Vormer die knap afwerkt.
9'

Club Brugge probeert door te duwen. Limbombe gaat goed zijn flank af en legt voor op Dennis maar hij mist zijn schot.

7'

Meteen na de voorsprong is er opnieuw gevaar van Blauw-Zwart. Wesley kan trappen maar Biebauw pareert goed

5'
Goal
Dennis
Club Brugge
0 - 1
Dennis maakt er al snel 0-1 van na een goeie pass van Vormer. Roeselare probeert Club hoog vast te zetten
1'

Scheidsrechter Lardot fluit de wedstrijd op gang. Blauw-Zwart trapt af.

Nog een kwartier en we beginnen er aan! Club Brugge treedt vanavond voor het eerst aan in zijn derde shirt.

Scheidsrechter vanavond is de heer Jonathan Lardot.

Welkom op Schiervelde. Club Brugge begint vanavond op het veld van KSV Roeselare aan zijn bekeravontuur. Trainer Ivan Leko wijzigt in vergelijking met de overwinning tegen Mechelen op twee posities. Hubert neemt plaats in doel. Horvath moet verstek geven door ziekte. Vooraan start Dennis voor het eerst na zijn blessure. Bij de thuisploeg start Blauw-Zwart huurling Lemoine aan de aftrap. Brodic start op de bank.

Club bekert verder na 1-5 zege op Roeselare

Club Brugge heeft zich vlot geplaatst voor de 1/8ste finales van de Beker van België. Dankzij goals van Dennis (2), Vormer, Wesley en Vossen pakte het een ruime 1-5 zege tegen SV Roeselare.

 

Ivan Leko voerde twee wijzigingen door aan het team dat vrijdag KV Mechelen versloeg. In doel verving Guillaume Hubert de zieke Ethan Horvath. Voor de ex-speler van Standard was het zijn eerste officiële match voor Blauw-Zwart. De verdediging en het middenveld waren identiek aan dat van de voorbije weken, maar voorin mocht Emmanuel Dennis voor het eerst starten sinds zijn blessure. Diaby verdween daardoor uit de basis.

 

De Nigeriaanse spits scoorde tijdens het seizoensbegin met de ogen dicht en bewees op Schiervelde al na vijf minuten dat hij zijn torinstinct na zijn blessure niet verloren is. Na een aanval via Wesley en Vormer schoot Dennis de 0-1 immers fraai in de winkelhaak. De Bruggelingen waren meteen op dreef en bleven doorduwen. Zo moest Biebauw redding brengen op een schot van Wesley, terwijl Dennis een voorzet van Limbombe niet kon verzilveren. De verdiende 0-2 viel uiteindelijk op het kwartier: na een splijtende pass van Vanaken knalde Ruud Vormer het leer onhoudbaar voorbij Biebauw.

 

Club had de wedstrijd volledig onder controle en zorgde op het halfuur voor de definitieve beslissing: Dennis glipte door de buitenspelval en liep de 0-3 in doel. Roeselare kon daarna toch voor het eerst dreigen, maar Hubert stond pal op een poging van Brouwers. Aan de overkant kon Biebauw eerst nog een schot van Limbombe redden, maar even later moest de doelman zich toch voor de vierde keer gewonnen geven: Vanaken gaf de bal mee met Wesley en die schoot de 0-4 beheerst in doel. Kort daarop verijdelde Biebauw de hattrick van Dennis. Het was daarentegen de thuisploeg die kon scoren: Hubert pareerde een knal van Dufour, maar was kansloos op de rebound van Davy Brouwers.

 

Dat doelpunt schonk de thuisploeg duidelijk vertrouwen, want Roeselare begon vol enthousiasme aan de tweede helft. Het nam het commando over, terwijl de Bruggelingen rustig achterover leunden en loerden op de counter. Echt uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op voor de thuisploeg. Met uitzondering van een volley van Dufour had Hubert immers geen werk op te knappen.

 

Club Brugge was duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit 1B en hield makkelijk stand. Een schot van Samyn ging hoog over, maar voor het overige kon Roeselare geen gevaar creëren. Blauw-Zwart duwde zelf ook niet meer door en dus volgden er amper nog kansen. Het enige gevaar kwam er via een vrije trap van Denswil en een voorzet van Vanaken die in extremis werd weggewerkt.

 

Een kleine tien minuten voor tijd slaagde Club er alsnog in om een vijfde keer te scoren. De ingevallen Jelle Vossen ging door op links en kon de 1-5 overhoeks binnenschieten. In de slotfase vielen er geen kansen meer te noteren en dus pakte Blauw-Zwart een ruime en verdiende overwinning.

 

 

Beker van België – 1/16de finale

Toeschouwers: 6.167 - Schiervelde

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

KSV Roeselare: Wouter Biebauw – Carlo Damman, Laurent Lemoine, Nermin Zolotic, Grégory Grisez – Raphaël Lecomte (83’ Fran Brodic), Thibaut Van Acker, Sandro Wieser, Guy Dufour (68’ Mickael Seoudi), Davy Brouwers – Emile Samyn (71’ Mathieu Cornet). Coach: Tom Colpaert.

Club Brugge: Guillaume Hubert – Saulo Decarli, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Dion Cools, Ruud Vormer (69’ Jordy Clasie), Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Anthony Limbombe (73’ Helibelton Palacios) – Emmanuel Bonaventure Dennis, Wesley Moraes (62’ Jelle Vossen). Bank: Jens Teunckens, Timmy Simons, Lior Refaelov en German Mera. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Dufour.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 5’ Dennis (0-1), 16’ Vormer (0-2), 30’ Dennis (0-3), 38’ Wesley (0-4), 42’ Brouwers (1-4), 82’ Vossen (1-5).

 

Tekst: Steven Floin