Speeldag
1 - 1

PLOEGENNIEUWS

KV OOSTENDE

KV Oostende en Club Brugge staan vanavond tegenover elkaar in de 1/8ste finale van de Croky Cup. De Kustboys spelen voor de tweede keer op korte tijd tegen Blauw-Zwart: nog geen twee weken geleden leed KV Oostende een 2-0 nederlaag in Jan Breydel, maar het team van Ingebrigtsen bewees eerder in het verleden dat het kan stunten voor eigen publiek. Afgelopen weekend bewezen de Oostendenaars dit nog door met 3-2 in eigen huis te winnen van Anderlecht. In de vorige bekerronde won de kustploeg met 0-2 op het veld van amateurclub Mandel United dankzij goals van Rajsel en Sakala. De Kustboys missen de geschorste Vargas en geblesseerden Capon, Skulason en Vandendriessche. Hun selectie bestaat uit volgende spelers: Dutoit, Ondoa, Faes, Milovic, Sane, Bataille, Ndenbe, Neto, Palaversa, Jonckheere, Boonen, Canesin, Hjulsager, D'Haese, Sakala, Sylla, Guri en Akpala.

 

CLUB BRUGGE

Club Brugge trekt met extra vertrouwen voor zijn volgende bekeropdracht richting de Versluys Arena. In de voorbije ronde bleek Blauw-Zwart te sterk voor Francs Borains uit de tweede amateurklasse. De West-Vlamingen namen in de slotfase afstand van de Henegouwers dankzij doelpunten van Percy Tau en David Okereke (2x). Eerder dit seizoen won Club tijdens de heenronde van de reguliere competitie met 0-2 tegen KV Oostende in de Versluys Arena dankzij goals van invallers Okereke en Tau. Philippe Clement liet duidelijk verstaan dat de Beker ook dit seizoen een belangrijke doelstelling is en dat de volledige focus op het halen van de volgende ronde ligt. Blauw-Zwart bereikte in het verleden 18 keer de bekerfinale en is met 11 overwinningen absoluut recordhouder. 

 

SCHEIDSRECHTER – JONATHAN LARDOT

Jonathan Lardot leidt het Westvlaamse bekerduel in goede banen. Hij wordt geassisteerd door lijnrechters Laurent Conotte en Romain Devillers, de vierde official is Frederik Geldhof. Er is geen VAR aanwezig.

 

IN DE KIJKER

KV OOSTENDE – JOSEPH AKPALA

Joseph Akpala maakte recent zijn comeback bij KV Oostende en vierde zijn rentree met een belangrijk doelpunt tegen Anderlecht afgelopen week. De 33-jarige aanvaller heeft een blauw-zwart verleden en speelde van 2008 tot 2012 in Jan Breydel. De sympathieke Nigeriaan scoorde 56 doelpunten voor Club en verkaste na vier seizoenen naar Werder Bremen. In de Bundesliga kwam hij nauwelijks aan spelen toe, waarop hij twee seizoenen bij het Turkse Karabükspor vertoefde. Van 2015 tot 2018 voetbalde Akpala bij KV Oostende en na een korte passage bij het Saoedische Al-Faisaly, is hij opnieuw aan de slag bij de Kustboys.

 

CLUB BRUGGE – JELLE VOSSEN

Jelle Vossen speelde over alle ploegen heen maar liefst 37 wedstrijden in de Belgische Beker. De 30-jarige Limburger rondde eerder de kaap van 400 officiële wedstrijden en 100 doelpunten in eerste klasse en heeft dus een pak ervaring. Vorig weekend maakte Vossen een geslaagde invalbeurt tegen het goed organiseerde Moeskroen en hield hij samen met zijn ploegmaats de drie punten in Jan Breydel. Met zijn grinta en inzicht vormt hij een gevaar voor elke tegenstander en is hij een meerwaarde voor de Brugse aanvalslinie.

120'

Alvast bedankt voor jullie aanwezigheid en heel graag tot komend weekend voor de uitwedstrijd bij STVV. Heel graag tot dan!

120'

Balanta scoort en Club wint met strafschoppen bij KV Oostende. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar Blauw-Zwart plaatst zich voor de kwartfinales van de Croky Cup!

120'

Mignolet pakt strafschop Ndenbe! (2-3)

120'

Schrijvers scoort! (2-3)

120'

Palaversa scoort (2-2)

120'

Vormer scoort! (1-2)

120'

Milovic scoort (1-1)

120'

Vanaken scoort! (0-1)

120'

Mignolet pakt strafschop Neto! (0-0)

120'

Ook na 120 minuten houden KVO en Club elkaar in evenwicht, strafschoppen moeten beslissen wie er naar de volgende ronde mag.

118'

Oostende blijft verdedigen en Club geraakt er maar moeilijk door. Mata probeert het dan maar van ver maar evenwel te centraal, Ondoa pakt.

113'

De tijd tikt genadeloos verder wanneer Diatta Schrijvers aanspeelt. Die kijkt klaar en plaatst zijn schot net onder de kruising maar met een katachtige reflex duwt Ondoa zijn schot vanonder de lat, bijna de voorsprong voor Club.

112'
Wissel
RitsBalanta
112'

De afwerking blijft in gebreke bij Club wanneer Schrijvers knap opent tot bij Openda maar vanuit een schuine hoek trapt hij pal op de Oostendse doelman. Aan de overkant trapt Neto torenhoog over.

110'

Terwijl bij Club Balanta aanstalten maakt om in te vallen, verstuurt Vanaken een listig balletje de zestien in maar de glijdende De Ketelaere kan het leer net niet beroeren.

108'

Oostende hoopt stand te houden tot aan de strafschoppen maar blijft het spel ondergaan. Het moet toelaten hoe Diatta breed legt tot bij Openda maar die kraakt zijn schot volledig.

107'
Gele kaart
Faes
106'

We zijn begonnen aan het laatste schuifje, met al meteen de voorzet van Schrijvers maar Ondoa laat zich niet verrassen.

105'
105'

De eerste verlenging heeft een muis gebaard. Club kon wel drukken maar echt gevaar afdwingen zat er evenwel niet echt bij. Er rest Blauw-Zwart nog een kwartier om eventuele strafschoppen te ontlopen.

104'

Schrijvers kapt zich in de zestien knap vrij maar zijn voorzet wordt afgeweken, met wat geluk kan Ondoa die onschadelijk maken.

103'

Openda wil zijn invalbeurt opsmukken met een doelpunt maar Ondoa pakt zijn schot in twee tijden. Bij een volgende aanval gaat een kopbal van diezelfde Openda hoog over.

100'
Wissel
HjulsagerNeto
99'

De Ketelaere dwingt slim de hoekschop af en die wordt kort genomen door Vormer waardoor Vanaken op doel kan trappen, evenwel op de vuisten van Ondoa, in de rebound wordt ook het schot van Mata afgeblokt.

97'

Alweer wordt Diatta in het spel betrokken maar ditmaal is zijn voorzet onzorgvuldig en hobbelt het leer over de zijlijn buiten.

95'

Diatta blijft overal en altijd goed aanspeelbaar, hij behoudt goed het overzicht en speelt goed tot bij Schrijvers die uit de draai meteen op doel trapt maar evenwel niet stevig genoeg om Ondoa echt op de proef te stellen.

94'

De eerste verlenging is begonnen. Net als in de eerste helft speelt Club eerst naar de tribune waar de thuisaanhang plaats heeft genomen.

93'

Na 93 minuten blijven Oostende en Club steken op een 1-1 gelijkspel en dus gaan we verlengen. Kan Blauw-Zwart de kwalificatie in de verlengingen afdwingen?

90'
90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

89'

Club blijft op zoek naar gaan naar het bevrijdende tweede doelpunt, al lijkt Diatta zich in eerste instantie vast te lopen. Rits probeert het dan maar vanuit de tweede lijn, hij dwingt Ondoa tot een uitstekende tussenkomst.

86'

Het is de omgekeerde wereld wanneer ditmaal Club de omschakeling maakt via Diatta. De jonge Senegalees kapt zich goed vrij en kan voorzetten maar Vormer lijkt te verrast om echt kracht achter zijn kopbal te zetten, Ondoa kan makkelijk pakken.

84'

Ondanks de numerieke meerderheid ontsnapt Club aan een tweede Oostends doelpunt. Op links heeft Ndenbe de nodige ruimte en zijn voorzet belandt voor de voeten van Akpala. Die lijkt te gaan scoren maar in extremis kan Deli nog in hoekschop keren.

79'
77'
Wissel
SakalaMilovic
76'

Opnieuw pech voor Club wanneer Deli van dichtbij op doel kan koppen maar zijn poging spat op de lat uit elkaar, bijna de voorsprong voor Blauw-Zwart.

75'
Rode kaart
Sané
Openda wordt zwaar onderuit gehaald door Sané en Lardot toont hem meteen de rode kaart, Oostende moet met zijn tienen verder.
74'
Gele kaart
Openda
73'
Goal
Diatta
-
GOOOAAALLL - De Brugse gelijkmaker hing al een tijdje in de lucht en met nog iets meer dan een kwartier op de klok hangen de bordjes terug in evenwicht. Na samenspel met Openda duikt Diatta de zestien en met een gekruist schot verschalkt hij Ondoa : 1-1.
72'
Wissel
D'HaeseJonckheere
71'

Net na de derde en laatste wissel bij Club komt Oostende bijzonder gevaarlijk opzetten maar het schot van D'Haese belandt op het dak van het doel.

70'
Wissel
RiccaSchrijvers
68'

Nadat een fout van Bataille bij Rits onbestraft blijft, verstuurt Deli een diepe bal richting Diatta maar kan niet vol op doel koppen waardoor Ondoa kan ingrijpen.

66'
Wissel
SyllaAkpala
65'

De jongste minuten werd het een beetje windstil aan Brugse zijde maar na een knappe combinatie kan De Ketelaere zich in de zestien goed doorzetten. Hij kapt zich knap vrij, veinst het schot maar legt dan af maar die wordt door een thuisverdediger ontzet.

55'

Club neemt de wedstrijd steeds meer in handen maar wordt opnieuw niet door het geluk gediend wanneer een schot van Diatta andermaal tegen de deklat belandt, het zit Blauw-Zwart ook niet echt mee.

53'
Wissel
TauOpenda
52'

Terwijl Openda klaar staat om in te vallen, kan Oostende oprukken via Hjulsager maar zijn schot is niks meer dan een oprappertje voor Mignolet.

49'

Meteen daarna is er de omschakeling bij Club en Diatta die goed naar binnen snijdt en op doel knalt maar Ondoa duwt zijn botsende bal weg, ook in de rebound komt Blauw-Zwart niet tot scoren.

48'

Slordig inspelen bij Deli luidt meteen een Oostendse counter in via D'Haese en Canesin maar die laat zich volgens Lardot al te opzichtig vallen in de Brugse zestien.

46'

De bal rolt weer in Oostende, wat brengt ons de tweede helft nog? Blijf het hier van minuut tot minuut volgen.

45'
45'
45'

+1 : Het is rusten geblazen in de Versluys Arena, Club moet met een 1-0 achterstand de kleedkamer in, na een heel vroeg doelpunt van Sylla. Kan Blauw-Zwart deze scheve situatie na de pauze nog rechtzetten?

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

39'

De ingevallen De Ketelaere laat zich aardig betrekken in tal van combinaties en na samenspel met Vormer kan ook hij voor doel brengen maar ook zijn voorzet is te slordig. Meteen daarna dwingt Blauw-Zwart drie corners op rij af maar het levert telkens niks op.

36'

Oostende staat goed in de organisatie en speelt met lef in de tegenaanval. Palaversa mag oprukken en bedient Sakala maar zijn schot zwaait af en mist compleet de juiste richting.

33'

Clement wisselt nog voor de pauze een eerste maal. Okereke wordt naar de kant gehaald, in zijn plaats komt de 18-jarige De Ketelaere. Het blijft afwachten hoe de Brugse coach tactisch zal ingrijpen.

32'
Wissel
OkerekeDe Ketelaere
30'

Club heeft het meeste balbezit en Oostende loert op de counter. Een afvallende bal komt voor de voet van Sakala, die vanuit een schuine hoek meteen zijn kans waagt maar Mignolet pareert goed aan de eerste paal.

27'

Terwijl zowel De Ketelaere als Openda zich opwarmen, pompt Mata een diepe bal de Oostendse zestien in maar ondanks de aanwezigheid van zowel Ricca als Vanaken plukt Ondoa de voorzet uit de lucht.

25'
24'

Club speelt niet echt op niveau maar kent ook de nodige pech. Een lichtjes afgeweken voorzet van Diatta streelt de dwarsligger, in de rebound kopt Tau recht in de handen van Ondoa.

23'

Nadat Mata de uitwaaiende arm van Sylla tegen de kin krijgt, laat scheidsrechter Lardot toch verder spelen waardoor Palaversa kan uithalen maar via een Brugs been gaat zijn schot over het doel van Mignolet in hoekschop, ook dit levert de kustploeg niks op.

21'

We zijn bijna halverwege de eerste helft en Club kon de thuisdoelman nog niet echt bedreigen. Ook nu gaat een diepe bal van Vormer richting Diatta helemaal verloren.

17'

Vanaken kan zich dan toch eens vrijspelen en bedient goed de lopende Tau maar de controle bij de Zuid-Afrikaan is ondermaats, het leer hobbelt over de achterlijn buiten. Meteen daarna wordt Diatta op rechts gezocht en gevonden, zijn voorzet wordt door de thuisdoelman gepakt vooraleer de inlopende Okereke gevaarlijk kan zijn.

13'

Vanaken zit voorlopig volledig in de tang en dus moet het gevaar van de flanken komen. Ondermeer van Diatta die fluks zijn tegenstander in de wind zet maar zijn voorzet is vervolgens slordig, Ondoa kan makkelijk pakken.

10'
9'

Na de goeie infiltratie dwingt Vormer een eerste hoekschop af maar Deli komt niet aan koppen toe. Op de daaropvolgende counter moet ook Club een eerste hoekschop toestaan, die wordt weggewerkt door Mechele en Diatta.

7'

Club houdt heel wat spelers voor de bal maar bij balverlies luidt dit duidelijk Oostends gevaar op, zo moet Mignolet ingrijpen bij de poging van Faes, het blijft 1-0.

4'
3'
Goal
Sylla
-
Sylla werd er gisteren 29 en hij viert dit met een vroeg doelpunt tegen Club, dat achterin niet doortastend genoeg is bij een diepe bal. Met een gelukje springt het leer voor de voet van de opkomende Sylla, die Mignolet geen schijn van een kans geeft. Blauw-Zwart moet al heel vroeg achtervolgen.
2'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege Club wanneer Okereke vol achter een lange bal gaat maar zijn aflegger wordt onderschept.

1'

De opkomst in de Versluys voor deze midweekse bekerpartij is meer dan behoorlijk, ook het Brugse vak zit nagenoeg vol. Zij zien hoe Club de wedstrijd op gang hebben gebracht.

De beide teams stappen de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De streekderby tussen KV Oostende en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door de 35-jarige Jonathan Lardot, er is vanavond evenwel geen VAR beschikbaar. Maar uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Afgelopen weekend behaalde KV Oostende een deugddoende overwinning tegen Anderlecht en de Kustboys zijn er op gebrand om ook de competitieleider een stevige hak te zetten. De Noorse coach Ingebritsen rekent hierbij ondermeer ook op Bataille, Akpala en Jonckheere, spelers met een verleden bij Blauw-Zwart, al beginnen de twee laatst vermelden wel op de bank. Capon (blessure) en Vargas (schorsing), ook al twee ex-Bruggelingen, zijn er niet bij.

Voor de bekerpartij aan de kust kan coach Clement, op Mitrovic na, op een quasi volledig fitte selectie beschikken. Al wijzigt de Antwerpenaar zijn elftal in vergelijking met de wedstrijd tegen Moeskroen op een drietal plaatsen. Zo neemt Ricca opnieuw de linksachterpositie in, vervangt Rits op het middenveld Balanta en krijgt voorin Tau de voorkeur op Schrijvers.

Voor het seizoen sprak Club Brugge de wens uit om op de drie fronten zo lang mogelijk mee te kunnen spelen en de bekercompetitie is nu éénmaal de korste weg richting Europa. Blauw-Zwart hoopt dus om zich vanavond te kunnen plaatsen voor de kwartfinales, maar dan moet het na Francs Borains in de vorige ronde nu dus ook KV Oostende zien uit te schakelen.

Goedenavond en welkom vanuit Oostende, welkom vanuit de Versluys Arena voor de wedstrijd tussen KV Oostende en Club Brugge, in de achtste finales van de Croky Cup.

Club schakelt Oostende uit na penalty’s

Club Brugge heeft zich na een bloedstollende wedstrijd geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. Blauw-Zwart speelde 1-1 gelijk tegen KV Oostende, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Simon Mignolet ontpopte zich tot held door twee penalty’s te stoppen. Balanta scoorde de beslissende elfmeter voor Club.

 

Het team dat zaterdag Moeskroen versloeg, onderging drie wijzigingen. Federico Ricca verving op links Eduard Sobol, terwijl op het middenveld Mats Rits de voorkeur kreeg op Balanta. Voorin mocht Percy Tau starten, waardoor Siebe Schrijvers naar de bank verwezen werd. Club speelde deze keer in een 3-5-2 en kreeg al na één minuut een prima kans: een schot van Okereke werd afgeblokt en daarna kon de Nigeriaan net niet Vanaken bereiken.

 

In plaats van 0-1 werd het echter 1-0. De Bruggelingen kregen een diepe bal niet weggewerkt en daar profiteerde Idrissa Sylla van om na amper twee minuten al te scoren. Club leek even van slag, want even later moest Mignolet redding brengen op een schot van Faes, terwijl een afgeweken schot van Palaversa over doel dwarrelde. Het enige wat Club daar tegenover kon stellen, waren twee scherpe voorzetten van Diatta waar Okereke net niet bij kon.

 

De beste kans was na dik twintig minuten voor Krépin Diatta, maar zijn afgeweken voorzet strandde op de deklat. In de rebound kon Tau niet genoeg kracht zetten op zijn kopbal, waardoor doelman Ondoa redding kon brengen. Club geraakte niet in zijn spel en dus greep Philippe Clement na een half uur al in: Charles De Ketelaere kwam in de plaats van Okereke. De achttienjarige middenvelder ging naast Tau in de spits spelen, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er voor de rust niet meer.

 

Na de pauze ging Blauw-Zwart nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Diatta kreeg al meteen een goede kans, maar zijn schot werd gepareerd door Ondoa. Oostende reageerde met een schotje van Hjulsager, maar het was Club dat voortdurend druk zette. Openda was intussen Tau komen vervangen, maar het was vooral Diatta die voor gevaar zorgde: eerst ging zijn afgeweken voorzet opnieuw tegen de deklat en even later kon hij De Ketelaere net niet bereiken.

 

De Bruggelingen hadden voortdurend balbezit, maar de verdiende gelijkmaker wou maar niet vallen. De Ketelaere kon na een knappe actie net geen ploegmaat bereiken en een schot van de ingevallen Schrijvers ging net naast. Een dik kwartier voor tijd lukte het dan uiteindelijk toch: Openda gaf de bal mee met Diatta en die knalde de 1-1 staalhard in de verste hoek. Enkele minuten later pakte verdediger Sané op korte tijd twee keer geel, waardoor de situatie er voor Club plots heel wat rooskleuriger uit zag.

 

In het slotkwartier trokken de Bruggelingen met man en macht naar voren. Een kopbal van Deli botste via de onderkant van de lat terug het veld in, de vrijstaande Vormer kon geen kracht zetten achter zijn kopbal en Ondoa redde een harde knal van Rits. Voor KVO was het pompen of verzuipen, al kon het wel nog één keer dreigen via Akpala. Deli kon het leer evenwel net voor de Nigeriaan wegwerken.

 

Verlengingen dus, en ook daarin bleef het eenrichtingsverkeer duren. Ondoa ontpopte zich tot held, want de doelman bracht redding op schoten van Schrijvers, Vanaken en Openda. Ook in de tweede verlenging was Ondoa niet te kloppen. Eerst pareerde hij een prima kans van Openda en daarna pakte hij ook schoten van Schrijvers en Mata. Strafschoppen moeten voor de beslissing zorgen en daarin ontpopte Simon Mignolet zich tot held. De Limburger pakte de penalty’s van Neto en Ndenbe, terwijl Vanaken, Vormer, Schrijvers en Balanta hun elfmeter feilloos binnentrapten.

 

 

Croky Cup – 1/8ste finale

Toeschouwers: 6.000 – Versluys Arena

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

KV Oostende: Fabrice Ondoa – Jelle Bataille, Wout Faes, Yaya Sané, Logan Ndenbe - Fernando Canesin, Andrew Hjulsager (98’ Renato Neto), Ante Palaversa, Robbie D’Haese (72’ Michiel Jonckheere), Fashion Sakala (78’ Goran Milovic) - Idrissa Sylla (67’ Joseph Akpala). Coach: Kåre Ingebrigtsen.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli - Krépin Diatta, Ruud Vormer, Mats Rits (113’ Éder Balanta), Hans Vanaken, Federico Ricca (71’ Siebe Schrijvers) – David Okereke (32’ Charles De Ketelaere), Percy Tau (54’ Loïs Openda). Bank: Ethan Horvath, Eduard Sobol, Odilon Kossounou, Jelle Vossen, Thibault Vlietinck en Emmanuel Dennis. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Sané, Openda, Faes.

Rode kaarten: 75’ Sané (2x geel).

Doelpunten: 3’ Sylla (1-0), 73’ Diatta (1-1).

Strafschoppen: Neto (0-0), Vanaken (0-1), Milovic (1-1), Vormer (1-2), Palaversa (2-2), Schrijvers (2-3), Ndenbe (2-3), Balanta (2-4).

 

Tekst: Steven Floin