Speeldag 3
0 - 2

PLOEGENNIEUWS

KV OOSTENDE                                                                       

KV Oostende kan terugblikken op een perfecte competitiestart. De Kustboys behaalden een 1-2 stuntzege in het Lotto Park en wonnen met ruime 3-1 cijfers tegen Cercle Brugge. Vorig weekend maakte het team van Kåre Ingebrigtsen een vroege achterstand nog voor de rust ongedaan via Sindrit Guri en een owngoal van de bezoekers. De Vereniging creëerde na de pauze nog enkele doelkansen, maar schoot zichzelf in de voet door de uitsluiting van Jordi Mboula. Uiteindelijk legde Guri met zijn tweede treffer van de avond de 3-1 eindstand vast. Zes op zes dus voor KV Oostende dat in zijn eerste negen competitieduels alle teams uit Play-Off 1 ontmoet.

 

De Kustboys hebben heel wat spelers met een blauw-zwart verleden in hun rangen. Jelle Bataille, Robbie D’Haese, Michiel Jonckheere en Nicolas Lombaerts speelden in de Brugse jeugdelftallen terwijl Brecht Capon en Ronald Vargas nog in de Brugse A-ploeg hebben gevoetbald. Het wordt ook een blij weerzien met Club-icoon Franky Van Der Elst die als assistent-trainer in de Oostendse dug out plaats neemt. Van de Brugse kern speelde Jordi Vanlerberghe nog op uitleenbasis in de Versluys Arena vorig seizoen. Ingebrigtsen selecteerde volgende spelers: Dutoit, Ondoa, Schelfhout, Ndenbe, Skulason, Milovic, Faes, Capon, Bataille, Palaversa, Vandendriessche, Jonckheere, Marquet, Rajsel, Boonen, D'Haese, Sakala, Canesin en Guri.

 

CLUB BRUGGE                                                                        

Blauw-Zwart schoot perfect uit de startblokken en staat met zes op zes bovenaan in het klassement. Vorig weekend ging STVV voor de bijl in Jan Breydel. David Okereke begon bijzonder scherp aan de partij en kon doelman Schmidt tweemaal verschalken in het eerste kwart van de wedstrijd. Hans Vanaken en nieuwkomer Percy Tau zorgden voor een 4-0 ruststand. Na de pauze legden Dennis en invaller Schrijvers de verdiende 6-0 eindstand vast tegen de Kanaries. Ook in het Europese duel tegen Dynamo Kiev maakte Club een goede beurt: Hans Vanaken bezorgde Blauw-Zwart vanop de penaltystip een knappe 1-0 zege waardoor de Brugse vicekampioen met een kleine bonus naar de Oekraïense hoofdstad afzakt voor de beslissende confrontatie in de voorlaatste Champions League voorronde.

 

Vandaag ligt de focus volledig op het competitieduel tegen de Kustboys. De twaalf voorbije verplaatsingen naar Oostende leverden Blauw-Zwart 8 zeges, 2 draws en 2 nederlagen op. Vorig seizoen behaalde Club 6 op 6 tegen hun streekgenoten dankzij de 4-0 winst op Jan Breydel en de 1-2 zege in de Versluys Arena. Uiteraard gaat het team van Philippe Clement ook vandaag opnieuw voluit voor de drie punten in deze West-Vlaamse derby!

 

SCHEIDSRECHTER – Erik Lambrechts

Erik Lambrechts leidt het streekduel tussen KV Oostende en Club Brugge in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Philippe Vandecauter en Pieter Becquet, de vierde official is Wesli De Cremer. Videoref van dienst is Alexandre Boucaut.

 

IN DE KIJKER

KV OOSTENDE –  ANTE PALAVERSA

Ante Palaversa is één van de opmerkelijkste nieuwe namen bij KV Oostende. De 19-jarige defensieve middenvelder geldt als een groot talent en wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City. Hij kreeg zijn opleiding bij Hadjuk Split en speelde ook een dertigal matchen in de Kroatische eerste klasse. De Citizens legden Palaversa begin dit jaar vast, maar leenden hem opnieuw voor een half seizoen uit aan Hadjuk Split. De jonge Kroaat stond de voorbije twee competitieduels telkens in de basiself en toonde al geregeld zijn voetballende kwaliteiten.  

 

CLUB BRUGGE – HANS VANAKEN

Hans Vanaken verlengde zijn contract bij Blauw-Zwart tot 2024! De Gouden Schoen is al jarenlang een onbetwistbare sterkhouder op het Brugse middenveld en kan fenomenale statistieken voorleggen. In 200 wedstrijden voor Club was hij goed voor 57 doelpunten en 21 assists. De 26-jarige Rode Duivel veroverde twee landstitels en twee Supercups bij Blauw-Zwart en werd tweemaal door zijn collega-voetballers verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Begin dit jaar won hij daarbovenop de Gouden Schoen. Hans blijft een Bruges Boy!

 

93'

Door deze zege blijft Club foutloos en staat het met negen op negen voorlopig alleen alleen leider, al moeten zowel Antwerp als Standard morgen nog aan de bak. Bovendien tankt Blauw-Zwart nieuw vertrouwen voor de te duchten trip naar Kiëv. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, hopelijk jullie ook. Nog een fijne voortzetting van het weekend en tot dinsdag!

93'

Scheidsrechter Lambrechts vindt het welletjes en fluit de wedstrijd af. Zonder groots te spelen, wint Club met 0-2 op het veld van Oostende. Met dank aan de invallers Okereke en Tau, die na de pauze alsnog het verschil wisten te maken.

90'

We krijgen minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

89'

Bij Oostende is Canesin gretig ingevallen. De Braziliaan ontdoet zich te simpel van Cools maar bij de thuisploeg is er niemand gevolgd om een vervolg aan zijn voorzet te breien.

85'

Oostende probeert nog iets terug te doen maar Guri kopt te makkelijk in de handen van Mignolet, die op weg lijkt naar een tweede clean sheet op rij.

82'
Goal
Tau
-
GOOOAAALLL - De invallers doen het voor Club. Tau haalt een lange bal enig mooi uit de lucht en oog in oog met Dutoit faalt hij niet, voor de Zuid-Afrikaan meteen zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden!
80'
Wissel
JonckheereMarquet
80'
Wissel
AmrabatRits
78'
Wissel
SakalaCanesin
78'
Wissel
D'HaeseBoonen
78'

De Brugse invallers tonen zich. Tau zet zich knap door en Vanaken pikt zijn voorzet al even mooi mee maar de Gouden Schoen besluit echter pal op de paal, bijna de 0-2 voor Club.

77'
75'

Blauw-Zwart duwt echter door en Tau speelt zich knap vrij, met een gelukje duwt hij het leer in de voeten van Diatta maar die besluit echter op Capon.

74'

Club mag zich echter nog niet zegezeker voelen en komt goed weg wanneer Faes van dichtbij op doel kan trappen maar tot opluchting van Mignolet besluit hij echter over.

72'
Goal
Okereke
-
GOOOAAALLL - Daar is het doelpunt dan toch. Bij Oostende krijgen ze het leer na een hoekschop niet meteen weg en Vormer schildert een voorzet op het hoofd van Okereke. Via de vingertoppen van Dutoit kopt de Nigeriaanse invaller de 0-1 in het dak van het doel binnen!
71'

Aangevuurd door de aanhang probeert Club toch het verschil te maken. Amrabat met het schot vanuit de tweede lijn maar Dutoit kan pareren.

69'

Eindelijk een prima aanval bij Club wanneer Tau een pas van Amrabat slim laat doorlopen en Mata de achterlijn haalt maar bij Blauw-Zwart is er niemand goed gevolgd.

67'

Dan toch even een flits bij Club, met samenspel tussen Okereke en Tau maar die kan het leer net niet bijhouden. De meegereisde Brugse aanhang claimt wel nog een hoekschop maar die wordt terecht niet gegeven.

64'

We zien ook na de rust geen groots Club aan het werk en de slordige voorzet van Vormer is hiervan een nieuwe illustratie, Clement kijkt dan ook bedenkelijk vanaf de zijlijn toe.

62'
60'

We zijn een uur ver en de wedstrijd kan nog alle kanten uit. Kunnen de pas ingevallen Okereke en Tau Club een boost geven?

58'
Wissel
Schrijvers Tau
58'
Wissel
VossenOkereke
57'

Het Oostendse publiek schreeuwt om een strafschop maar Cools tikt het leer duidelijk over de eigen achterlijn. Even is er overleg met de videoref maar de bal gaat logischerwijze niet op de stip.

55'

Terwijl Clement zowel Okereke als Tau aanmaant om zich klaar te maken, probeert Club de druk toch wat op te voeren maar Milovic kopt de voorzet van Mata over de zijlijn buiten.

49'

Milovic kopt een voorzet van Mata over de eigen achterlijn maar ook bij de eerste Brugse hoekschop na de rust kan Club niet scoren, het blijft wachten op het eerste grote gevaar.

46'

De bal rolt weer in Oostende, kan Club na de rust een tandje bijsteken en het verschil maken? Blijf het hier van minuut tot minuut volgen. Er zijn voorlopig nog geen wissels te melden.

45'
45'
45'

+1 : Scheidsrechter Lambrechts fluit de eerste helft af. Gescoord werd er nog niet en dus moet Club met de nul de rust in. Hopelijk krijgen we na de pauze meer te zien.

45'

We krijgen minstens 1 minuut toegevoegde tijd.

41'

Club heeft het moeilijk om een gaatje in de rood-gele afweergordel te vinden. Plots is er wel wat ruimte voor Vormer maar zijn voorzet vindt geen medespeler. Enkele tellen later kan de Nederlander opnieuw voorbrengen maar Cools kan onvoldoende op doel trappen.

34'

We zitten in een mindere fase in de eerste helft wanneer Oostende opnieuw kan dreigen via Guri maar andermaal geeft Mignolet geen krimp. Blauw-Zwart zal toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen, zoveel is zeker.

30'
26'
25'

Net halverwege de eerste helft heeft Club 67% balbezit maar scoren lukt nog niet. Ook Vanaken kent geen succes want zijn schot gaat enkele meters naast, het blijft dus 0-0.

23'

Na balverlies bij Palaversa is er plots de vlugge omschakeling bij Club. Diatta behoudt echter het overzicht niet en loopt zich te pletter, afspelen richting Vossen of Vanaken was duidelijk een betere optie.

22'

Het Brugse antwoord laat evenwel niet lang op zich wachten. Vanaken, voorlopig vrij sober in het spel, haalt de achterlijn en kan voor doel brengen maar Dutoit brengt redding op de kopbal van Schrijvers.

20'

Na de fout van Deli net voor het halve maantje, neemt Skulason de daaropvolgende vrije trap voor zijn rekening maar de Ijslander trapt evenwel in de Brugse muur. Club kan meteen counteren maar Diatta speelt evenwel slordig in.

16'

Club kon een aantal keren dreigen maar de beste kans is evenwel voor Oostende. Op links duikt Sakala uit de rug van Mata alleen voor Mignolet maar die redt knap, ook in de rebound pakt hij het inzenden van D'Haese.

12'

Opnieuw Brugs gevaar wanneer Vormer het leer in de zestien pompt en Faes bijna in eigen doel ontzet maar met een snoekduik behoedt Dutoit Oostende van de achterstand.

10'
10'

De vicekampioen dwingt Oostende steeds meer achteruit en Schrijvers pikt het leer handig mee. Hij haalt meteen uit en Dutoit kan slechts in twee tijden pakken.

9'

Opnieuw valt een afvallende bal voor de voeten van een Bruggeling maar ditmaal is het Amrabat die zijn schot kraakt, het minste gevaar voor Dutoit. Meteen daarna dwingt Diatta een eerste Brugse hoekschop af, maar Vossen mist zijn schot compleet.

7'

Club snuffelt een eerste maal heel schuchter aan de Oostendse zestien maar het schot van Cools, vandaag als linksachter begonnen, wordt afgeblokt.

5'

Buiten een eerste hoekschop voor de thuisploeg, valt er voorlopig nog niks te melden, beide teams zitten nog vol in de studieronde.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt eerst naar de Oostende spionkop toe.

Terwijl het aan de kust nog steeds flink waait, stappen de beide teams de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanavond is Erik Lambrechts, Alexandre Boucaut is de videoref van dienst. Uiteraard hopen en rekenen we ook nu eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Net als Clement opteert ook Ingebritsen voor een op papier 4-3-3 opstelling, met achterin het viertal Faes, Milovic, Skulason en ex-Bruggeling Capon. Jonckheere, die andere ex-Bruggeling, moet samen met Vandendriessche en de Kroatische huurling Palaversa het Oostendse middenveld bevolken, terwijl voorin Sakala, D’Haese en Guri aan elkaar worden gekoppeld. Canesin begint op de bank.

Bij de thuisploeg moet de Noorse coach Ingebritsen het stellen zonder de geblesseerden Hjulsager, Sané en Vargas, terwijl Neto verder aan zijn comeback werkt. Ook de pas aangeworven Sylla is er nog niet bij.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv wijzigt Clement zijn elftal op maar liefst zes plaatsen. Zo verschijnen Cools en Mechele achterin de Brugse defensie, terwijl ook Amrabat een eerste basisplaats krijgt toebedeeld. In de aanval opteert Clement zelfs voor een volledig nieuwe voorlinie, met Vossen in punt en Schrijvers en Diatta op de flanken.

Voor één van de kortste verplaatsingen van het seizoen kan coach Clement niet rekenen op Openda. De jonge Luikenaar keek tegen STVV tegen rood aan en zit vanavond een eerste van twee schorsingsdagen uit. Anderzijds werden zowel Sagna als Diatta voor het eerst aan de selectie toegevoegd.

Voor Club is de korte verplaatsing naar Oostende de eerste West-Vlaamse derby van het seizoen en tevens een wedstrijd met de leidersplaats op het spel. Zowel de kustploeg als de vicekampioen bleven tot op heden foutloos en staan na twee speeldagen met een zes op zes vooraan in het klassement.

Goedenavond en welkom vanuit de Versluys Arena voor de wedstrijd tussen KV Oostende en Club Brugge, op speeldag 3 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Club wint met 0-2 in Oostende

Club Brugge won verdiend op het veld van KV Oostende met 0-2. Invallers David Okereke en Percy Tau bezorgden Club een dubbele voorsprong waardoor Blauw-Zwart met 9 op 9 ongeslagen op kop van het klassement staat.

 

Philippe Clement wijzigde in vergelijking met de wedstrijd tegen Dynamo Kiev zijn elftal op maar liefst zes plaatsen. Cools en Mechele startten achterin de Brugse defensie, terwijl ook Amrabat zijn eerste basisplaats op het middenveld beet had. De blauw-zwarte aanvalslinie was onuitgegeven met Vossen in de punt en de pas teruggekomen Diatta en Schrijvers op de flanken. Na negen jaar in de Premier League maakte Simon Mignolet zijn comeback in de Jupiler Pro League.

 

Club startte met aanvallende intenties aan de partij, maar ook KV Oostende kwam er een paar keer goed uit in de beginfase. Sofyan Amrabat zorgde met een gekraakt schot voor het eerste doelgevaar, maar Dutoit zat er goed tussen. De bezoekers namen al maar meer balbezit voor hun rekening en ook het Brugse doelgevaar nam toe. Toch was de beste doelkans na een kwartier voor de thuisploeg. Simon Mignolet redde met een beenveeg een schot van Sakala en stond pal bij de poging van D’Haese.

 

De Bruggelingen voerden de druk op en dreigden nog met een kopbal van Schrijvers en een knal van Vanaken. Via lange ballen richting Guri zorgden ook de Kustboys voor offensieve dreiging. Vlak voor rust ging Blauw-Zwart nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer, maar de laatste pass lukte telkens net niet. Beide teams gingen richting kleedkamer met een 0-0 stand.

 

Beide ploegen startten met dezelfde elf na de pauze, maar Philippe Clement pakte wel uit met een flankwissel: Diatta nam plaats op links en Schrijvers op rechts. Club voerde de druk op, maar het bleef uitkijken voor gevaarlijke counters van de thuisploeg. Met nog een half uur op de klok werden Jelle Vossen en Siebe Schrijvers naar de kant gehaald voor David Okereke en Percy Tau.

 

Club ging nog nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong en drukte de thuisploeg tegen het doel. Tau en Okereke zetten een flitsende actie op poten, maar de Zuid-Afrikaan liet het leer net ontglippen. Dutoit stond eerst nog pal op een schot uit de tweede lijn van Amrabat, maar werd uiteindelijk toch geklopt. Vormer schilderde een hoekschop op het hoofd van Okereke die onhoudbaar binnenkopte. Blauw-Zwart duwde door en scoorde ei zo na de 0-2, maar de poging van Vanaken strandde op de paal. 

 

Percy Tau snelde voorbij Skulason en liet Dutoit geen schijn van kans. Het tweede doelpunt in evenveel wedstrijden voor de Zuid-Afrikaan. De thuisploeg was helemaal van slag en de Bruggelingen speelden de wedstrijd makkelijk uit. Club staat met 9 op 9 bovenaan het klassement en heeft extra vertrouwen getankt met het oog op de belangrijke verplaatsing naar Kiev komende dinsdag.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 3

Toeschouwers: 8000 - Versluys Arena

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

KV Oostende: William Dutoit  – Brecht Capon, Wout Faes, Goran Milovic, Ari Skulason - Ante Palaversa, Michiel Jonckheere (80’ Francois Marquet), Kevin Vandendriessche - Fashion Junior Sakala (78’ Canesin), Sindrit Guri en Robbie D’Haese (78’ Indy Boonen). Bank: Fabrice Ondoa, Logan Ndenbe, Jelle Bataille en Nicolas Rajsel. Coach: Kare Ingebritsen.

Club Brugge: Simon Mignolet – Dion Cools, Brandon Mechele, Simon Deli, Clinton Mata – Sofyan Amrabat (80’ Mats Rits), Ruud Vormer, Hans Vanaken – Siebe Schrijvers (58’ Percy Tau), Krépin Diatta, Jelle Vossen (58’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Matej Mitrović, Thibault Vlietinck, Dennis, Amadou Sagna en Kaveh Rezaei. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 72’ Okereke (0-1), 82’ Tau (0-2).

 

Tekst: Vicky Marien