Speeldag 25

0 - 1
94'

Door deze overwinning springt Club opnieuw over Antwerp naar de tweede plaats in het klassement, op negen punten van leider Union. Komende woensdag trekt Blauw-Zwart naar de Ghelamco Arena voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup, heel graag tot dan!

94'

Het laatste fluitsignaal heeft weerklonken, Club wint de moeilijke uitwedstrijd bij Kortrijk dankzij de enige treffer van Dost!

93'

We zitten bijna helemaal aan het gaatje wanneer Perez De Ketelaere op rechts helemaal vrij weet te spelen maar de voorzet verdwijnt slordig achter het doel.

90'

Net bij het ingaan van de extra tijd krijgt de thuisploeg de vrije trap maar die wordt over doel gekopt door Herrmann.

90'

We krijgen nog minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

85'

Na slecht uitvallen bij Kortrijk waagt Perez vanuit de tweede lijn zijn kans maar zijn overhaast schot gaat ruimschoots naast het doel van Ilic.

83'

Schreuder blijft zijn team naar voren sturen maar ziet dat De Ketelaere de bal net iets te ver voor zich uitspeelt, de thuisdefensie kan ontzetten.

81'

Vanaf de linkerflank verstuurt Sandra een gemeten voorzet richting Perez maar geprangd tussen twee verdedigers kan de invaller niet echt op doel koppen.

80'
Wissel
PalaversaReynolds
79'

De thuisploeg moet het vooral van inzet hebben maar komt dan toch nog eens goed opzetten, gelukkig voor Mignolet gaat de poging van Herrmann over.

78'
Wissel
BalantaPerez
78'

Club speelt al even met zijn tienen wanneer De Ketelaere zich knap ontdoet van zijn tegenstander en centraal Sandra probeert te bereiken maar de invaller kan de wedstrijd niet in het slot gooien, het blijft 0-1.

75'

Met nog een kwartier voor de boeg blijft Balanta plots zitten, kan de Colombiaan nog verder?

72'
Gele kaart
Sobol
70'
69'
Gele kaart
Mbayo
68'
Wissel
DostSandra
68'
Wissel
SissokoHerrmann
67'

Terwijl Sandra klaarstaat om in te vallen, breit Club een lange aanval in elkaar, met uiteindelijk de poging van Rits maar die besluit naast.

65'
Gele kaart
Moreno
60'
Wissel
MessaoudiMoreno
56'
54'
Goal
Dost
-
GOOOAAALLL - Club scoort een tweede keer en deze keer telt het doelpunt wel! De Ketelaere wordt op rechts helemaal vrij gespeeld, de jonge Bruggeling behoudt het overzicht en bedient op het gepast moment de vrijstaande Dost, die van dichtbij makkelijk zijn elfde treffer van het seizoen kan binnenduwen!
51'

Meteen na de kampwissel duwt Club Kortrijk volledig op de eigen speelhelft terug maar tot echt grote kansen komt het evenwel nog niet. Vanaken probeert het uit de draai maar raakt de bal niet vol waarna Dost ongelukkig de aanvallende fout begaat bij D'Haene.

47'

De eerste poging tot gevaar in de tweede helft komt vanwege Club maar de kopbal van Vanaken is een makkelijke vangbal voor Ilic.

46'

De bal rolt weer in het Guldensporenstadion, kan Club na de rust toch het verschil maken? Er zijn voorlopig alvast geen eerste wissels te melden.

45'
45'

+4 : We zitten bijna helemaal aan de rust wanneer Sissako vanuit de tweede lijn zijn kans waagt maar Mignolet pakt makkelijk. Meteen het laatste wapenfeit uit een best genietbare eerste helft waarin Club de 0-1 van Vormer zag afgekeurd worden en ook zowel Dost als Selemani heel dicht bij een doelpunt kwamen.

45'

We krijgen minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

40'

Ilic kan dan toch weer verder, we voetballen weer. Met Kadri die het vanuit de tweede lijn probeert maar de Algerijn ziet zijn schot over het doel van Mignolet verdwijnen.

38'

Na de derde Brugse hoekschop, door Hendry recht op Ilic gekopt, maakt de Servische doelman duidelijk dat hij verzorging nodig heeft, van die gelegenheid maakt Schreuder gebruik om zijn spelers tactisch wat bij te spijkeren.

36'

Club blijft de betere ploeg en het verdient echt wel de voorsprong maar die komt er vooralsnog niet. Op aangeven van Rits krijgt Vanaken de kans maar zijn kopbal wordt gered door Ilic, in de rebound komen ook Dost en De Ketelaere niet aan scoren toe.

31'

Net na het halfuur lijkt Club de openingstreffer te hebben gescoord wanneer De Ketelaere Vormer bedient en die Ilic geen schijn van een kans geeft, maar op aangeven van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd wegens voorafgaand nipt buitenspel van Dost, het blijft dus 0-0.

27'

De Ketelaere heeft een vrije rol en zoekt vaak de beide flanken op, zo bereikt hij vanaf de rechterkant de vallende Dost maar zijn kopbal sterft op het lichaam van Watanabe. Meteen daarna haalt diezelfde De Ketelaere de achterlijn en de Kortrijkse doelman moet een tweede Brugse hoekschop toestaan.

25'
23'

Plots weer een versnelling in de wedstrijd, met eerst een schot vanuit de tweede lijn van De Ketelaere maar Ilic duwt zijn poging naar de zijkant. Meteen daarna wordt minder uitvoetballen van Hendry bijna prompt afgestraft wanneer Selemani vanaf de middellijn lijkt te gaan scoren maar gelukkig voor Mignolet en gans Club belandt zijn bal tegen de buitenkant van de paal, hier komt Blauw-Zwart bijzonder goed weg.

19'

Het openingskwartier had behoorlijk wat te bieden maar de jongste minuten is het wat stilgevallen. Niettemin kan Sobol met links uithalen, evenwel op het been op Ilic, ook de daaropvolgende hoekschop levert Club niks op.

14'

Net voor het einde van het eerste kwartier komt Club opnieuw stevig opzetten. Met een gelukje krijgt Vanaken op links de nodige vrijheid en hij bedient in de tweede zone de inkomende Rits, die probeert het één tijd maar de middenvelder trapt in het zijnet, het blijft 0-0.

11'
10'

En Club houdt de druk even aan met Ilic die met één hand de voorzet van De Ketelaere richting Dost moet weg boksen.

9'

Club heeft het commando stilaan overgenomen en Rits verstuurt vanaf de rechterflank een voorzet, die door de inlopende Vormer maar nipt naast het doel kopt, opnieuw komt Blauw-Zwart heel dicht bij de voorsprong.

7'

Met een aantal korte baltoetsen is daar plots de eerste versnelling bij Club maar aan de tweede paal laat Dost na om de openingstreffer met links in doel te duwen, dit soort kansen laat de Nederlander maar zelden liggen, dit had de 0-1 kunnen en eigenlijk moeten zijn.

6'

Club probeert het evenwicht te herstellen en via Dost kan Vanaken de Kortrijkse zestien in maar in de zone van de waarheid wordt hij in de tang genomen, meteen daarna wordt ook een voorzet van De Ketelaere met het hoofd ontzet.

2'

Na slecht uitvoetballen bij Nsoki trekt Kortrijk al meteen stevig van leer maar Mbayo ziet twee pogingen afgeblokt, meteen daarna moet Mechele de eerste hoekschop van de partij toestaan.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Blauw-Zwart bij Kortrijk de volle buit pakken? Volg het hier op de voet!

Sinds dit weekend zijn er opnieuw supporters toegelaten, weliswaar helaas nog geen bezoekende fans, en de aanwezigen zien hoe beide teams het veld betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De Westvlaamse streekderby tussen KV Kortrijk en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Alexandre Boucaut. De 41-jarige scheidsrechter zal in het Guldensporenstadion worden bijgestaan door zijn assistenten Laurent Conotte en Quentin Lesceux, vierde official Quentin Pirard en videoref Lawrence Visser.

Brandon Mechele speelt vanavond dan weer zijn 310de officiële wedstrijd, waarvan 230 competitiewedstrijden voor Club; iets minder dan Vormer die aan 260 competitiewedstrijden bij de landskampioen zit. Voor Eder Balanta, die met vier gele kaarten dicht tegen een schorsingsdag staat, kan het dan weer zijn 90ste officiële match bij Blauw-Zwart betekenen.

De wedstrijd tegen KVK wordt voor Bas Dost een dubbele mijlpaal. De boomlange spits speelt vanavond zijn 50ste wedstrijd voor Club en tevens zijn 500ste wedstrijd tot op heden in zijn carrière. Voor de 18-voudige Nederlands international begon het destijds allemaal bij Emmen en na omzwervingen bij ondermeer Heerenveen, Sporting Lissabon en Frankfurt belandde hij uiteindelijk bij Club Brugge.

Om de belangrijke volle buit te pakken kijkt men bij Club uit naar de prestaties van enkele sterkhouders zoals Hans Vanaken en Simon Mignolet. Vanaken scoorde tot op heden reeds zes doelpunten tegen Kortrijk, enkel Foeke Booy en Jan Ceulemans doen met zeven doelpunten nog net iets beter. Mignolet van zijn kant hield tegen donderdag tegen Union voor een achtste maal dit seizoen de nul. Slaagt hij er vanavond opnieuw in om zijn netten schoon te houden, dan wordt dit zijn 40ste clean sheet in 89 competitiewedstrijden voor Blauw-Zwart.

Door de tal van afwezigheden moet Alfred Schreuder zijn elftal noodgedwongen wat herschikken. Hendry neemt centraal achterin opnieuw zijn plaats in en ook Mats Rits en Eder Balanta verschijnen aan de aftrap. Voorin hoopt de Nederlandse coach op bevliegingen van zijn landgenoot Bas Dost en Charles De Ketelaere.

Bovendien trekt de landskampioen behoorlijk gehavend naar het zuiden van de provincie. Zo kreeg Clinton Mata in de midweekwedstrijd tegen Union een vijfde gele kaart te zien, zodat hij vanavond geschorst moet toekijken. Noa Lang tekende dan weer positief bij een coronatest, terwijl Tajon Buchanan met Canada aan de slag is. De Deense nieuwkomer Andreas Skov Olsen ondervindt wat last aan de lies en wordt uit voorzorg nog wat gespaard. Hierdoor werden zowel Cisse Sandra als José Izquierdo aan de 20-koppige selectie toegevoegd, Jack Hendry keert terug uit schorsing.

Het is overigens de 33ste maal dat KV Kortrijk en Club Brugge elkaar in het Guldensporenstadion ontmoeten. Van de vorige 32 duels wist Club er amper vijftien te winnen, werd er zevenmaal gelijk gespeeld en moest het tienmaal het onderspit delven. In de heenronde pakte Blauw-Zwart wel de zege, toen werd het 2-0 dankzij twee doelpunten van Ruud Vormer.

Club heeft bovendien de statistieken niet echt mee want het behaalde op Kortrijkse bodem zeer wisselende resultaten. Bij de voorbije vier uitwedstrijden bleef Club weliswaar telkens ongeslagen maar daarvoor verloor Blauw-Zwart maar liefst acht van de tien confrontaties in het Guldensporenstadion. Ook in de voorbereiding verloor Club in het eigen Belfius Basecamp met 0-1 van de Veekaa.

Voor aanvang van de afsluitende wedstrijd van de 25ste speeldag staat Club Brugge onder druk. Want door de zege van Union tegen Anderlecht , begint Blauw-Zwart reeds met twaalf punten achterstand op de leider aan de altijd moeilijke opdracht bij Kortrijk, dat reeds zes wedstrijden op een rij ongeslagen is gebleven en met slechts elf doelpunten het minste treffers op eigen veld moest incasseren. Door de overwinning van Antwerp in en tegen Gent springt ook de Great Old over Club naar een tweede plaats in het klassement.

Goedenavond en welkom vanuit Kortrijk, welkom vanuit het Guldensporenstadion voor de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Club Brugge, op speeldag 25 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in