Visual menu

Speeldag 12

1 - 3

PLOEGENNIEUWS

KV OOSTENDE

KV Oostende staat met vijftien punten op de tiende plaats in de rangschikking met nog een wedstrijd tegoed tegen Waasland-Beveren. De Kustboys wonnen tegen KV Mechelen (0-1), OH Leuven (3-1), Excel Moeskroen (3-0) en Zulte Waregem (3-0) en speelden gelijk tegen STVV (0-0), Anderlecht (2-2) en KRC Genk (2-2). In eigen huis verloren ze slechts één keer nl tegen Beerschot (0-1) op de openingsspeeldag. Het team van Alexander Blessin incasseerde amper negen tegendoelpunten en heeft daarmee (samen met Standard) de minst gepasseerde verdediging. Vorig weekend moesten de West-Vlamingen nipt de duimen leggen tegen de Rouches (0-1). Dussenne trapte Standard op voorsprong in het wedstrijdslot waardoor KV Oostende voor het eerste in acht competitieduels nog eens verloor. Enkele spelers bij de Kustboys hebben een verleden bij Blauw-Zwart. Jelle Bataille, Robbie D’Haese en Anton Tanghe voetbalden in de Brugse jeugdelftallen terwijl Brecht Capon en Guillaume Hubert nog in de Brugse A-ploeg hebben gespeeld.

 

CLUB BRUGGE

Enkele dagen na het Champions League-duel tegen Borussia Dortmund, moet Club opnieuw vol aan de bak in de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart speelt op verplaatsing in Oostende en de landskampioen wil beter doen dan vorig weekend toen het punten morste bij het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen. De Bruggelingen kwamen nochtans 2-0 voor dankzij goals van Vormer en Lang, maar na tegentreffers van De Camargo en Schoofs moest Club uiteindelijk vrede nemen met een punt. Blauw-Zwart heeft 20 punten en staat op een gedeelde vierde plaats met Antwerp en Anderlecht. Nummers 1 en 2 in het klassement zijn Charleroi en Beerschot. De vorige dertien verplaatsingen naar Oostende leverden negen zeges, twee draws en twee nederlagen op voor Club. Hierin konden de Bruggelingen – op één match na – telkens minstens één keer scoren. De laatste drie uitmatchen tegen de Kustboys kon Blauw-Zwart telkens winnen.  

 

De selectie: Mignolet, Horvath, Shinton, Sobol, Kossounou, Deli, Mata, Mechele, Balanta, Schrijvers, Vanaken, Vormer, Rits, De Ketelaere, Diatta, Badji, Krmenčík, Dennis, Lang en Okereke.

 

SCHEIDSRECHTER – KEVIN VAN DAMME   

Kevin Van Damme leidt het competitieduel tussen de Kustboys en Blauw-Zwart in goede banen. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jimmy Cremers en Christophe Baillieul, vierde official is Frederik Geldhof. De videoref is Lothar D’Hondt.

 

IN DE KIJKER

KV OOSTENDE – ARTHUR THEATE

Arthur Theate ontpopte zich de voorbije maanden tot één van de revelaties bij de Kustboys. De 20-jarige Luikenaar die zijn jeugdopleiding genoot bij KRC Genk en Standard, kwam vorige zomer over van de beloften bij de Rouches. In Oostende maakte hij zijn profdebuut in eerste klasse en veroverde in een mum van tijd zijn vaste plaats in de defensie. Begin oktober werd Theate voor het eerst opgeroepen bij de Belgische U21 en ook in de komende beloftenmatch tegen Bosnië-Herzegovina is hij van de partij.

 

CLUB BRUGGE – CHARLES DE KETELAERE

Amper één jaar na zijn profdebuut bij Blauw-Zwart is Charles De Ketelaere voor het eerst opgeroepen bij de Rode Duivels voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Een mooie bekroning voor de sterke prestaties van de 19-jarige Bruggeling die bij de nationale ploeg zijn ploegmaats Mignolet, Mechele en Vanaken tegenkomt. Het is geleden van de EK-kwalificatiematch tegen Armenië in 2007 met Stijnen, Geraerts, Sonck en Sterchele dat er vier spelers van Blauw-Zwart werden opgeroepen voor de Rode Duivels.

92'

Na een nederlaag in Leuven en een gelijkspel tegen Mechelen pakt de landskampioen dan toch de volle buit na een Europese midweekwedstrijd en kan het met een goed gevoel de interlandbreak in. Op zaterdag 21 november zijn we terug en dan ontvangt Club in eigen huis de provinciegenoten uit Kortrijk, heel graag tot dan!

92'

Meteen daarna fluit Van Damme de wedstrijd af en Club wint met 1-3 van een moedig KVO, na doelpunten van Rits, Diatta en invaller Badji. Door deze zege springt Blauw-Zwart naast Charleroi naar de leidersplaats, al hebben de Zebra's wel nog een wedstrijd te goed.

92'

We zitten reeds in de extra tijd wanneer Oostende bij een hoekschop nog dicht bij de 2-3 komt maar Vormer kopt aan de tweede paal het leer uit doel, aan de overkant is er de misser van Hubert en besluit Badji onder druk tegen de paal.

90'

We krijgen overigens nog 2 minuten toegevoegde tijd.

89'
Goal
Badji
-
GOOOAAALLL - Het is boeken toe in de Diaz Arena wanneer Club de thuisdefensie op een hoopje speelt en op aangeven van Vanaken duwt invaller Badji de 1-3 over de doellijn.
85'

De ingevallen De Ketelaere ontbindt op links zijn duivels en probeert de opkomende Vormer te bereiken maar D'Arpino staat de corner toe, Club laat na om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien.

85'
Wissel
NdickaKvasina
83'
Wissel
HjulsagerCapon
80'
Goal
Diatta
-
GOOOAAALLL - Net nadat Hubert uitstekend een schot van De Ketelaere wist te keren, is het bij de daaropvolgende hoekschop dan toch raak voor Club. Na het nodige gewriemel valt de bal voor de voet van Diatta en die aarzelt niet om de landskampioen alsnog een tweede maal op voorsprong te trappen. Voor de Senegalees trouwens zijn zesde doelpunt, waarmee hij momenteel topschutter bij Blauw-Zwart is!
76'
Rode kaart
Bataille
Pas ingevallen wordt De Ketelaere onderuit geschoffeld door Bataille, die tegen een tweede gele kaart aankijkt. Oostende moet in het slotkwartier met zijn tienen verder.
75'
Wissel
LangDe Ketelaere
73'

Aan de overkant probeert Sakala zich voorbij Deli en Kossounou te werken en zijn schot gaat over de kooi van Mignolet maar de spits beging de fout bij Kossounou.

72'

Na handspel van D'Arpino aan de rand van de zestien krijgt Club de vrije trap maar Vormer krult zijn poging niet zo heel ver naast, het blijft evenwel 1-1.

68'
Gele kaart
Ndicka
67'

Halverwege de tweede helft komt Club er toch eens goed uit maar het schot van Vanaken wordt afgeblokt.

66'
Wissel
GueyeMcGeehan
63'

Meteen daarna toont Mignolet wel zijn vele kunnen wanneer een schot van D'Arpino via de voet van Vormer van richting wordt veranderd maar met een ultieme karpersprong behoudt hij zijn team van de achterstand, in de rebound verdwijnt het schot van Gueye in het zijnet.

61'

Net na het uur gaat Sakala achter een diepe bal van Bataille aan, hij ziet hoe Mignolet ver uit zijn doelgebied is gekomen en omspeelt de Rode Duivel maar Deli kan zijn voorzet over de achterlijn verwerken, ook de daaropvolgende corner levert de kustploeg niks op.

59'
Wissel
DennisBadji
58'
Gele kaart
Bataille
56'

Club blijft volharden in slordig samenspel en ook in het duel geeft men niet altijd thuis. Lang laat zich al te makkelijk aftroeven door Sakala maar gelukkig gaat zijn voorzet voorlangs buiten, niet echt gevaar voor Mignolet. De landskampioen moet evenwel uit een ander vaatje gaan tappen als het tot een goed resultaat wil komen.

54'
51'

Oostende heeft dus het betere van het spel en ook de betere kansen maar gelukkig staat het vizier bij de kustploeg niet goed afgesteld en brengt Mata met de rug redding.

50'

Kort na de rust heeft de thuisploeg het betere van het spel en Mignolet moet een voorzet van Hjulsager zien te pakken. Club probeert te counteren via Dennis maar Hendry snijdt hem de pas af.

47'

Na anderhalve minuut in de tweede helft komt Oostende heel stevig opzetten, Ndicka kan voorzetten en Sakala is eerder op de bal dan Sobol maar gelukkig voor Mignolet kopt hij over, al heel vroeg in de tweede helft een duidelijke wake-up call voor de landskampioen.

46'

Arno werd het zwijgen opgelegd en de bal rolt weer in de Diaz Arena, wat brengt ons de tweede helft nog?

45'
45'

Net nadat een schot van Sobol nog over het doel van Hubert zoeft, fluit een goed leidende Van Damme de eerste helft af. De beide ploegen mogen de kleedkamer in bij een 1-1 tussenstand, na doelpunten van Rits en Gueye.

43'

Meteen daarna is er opnieuw Brugs gevaar met opnieuw Dennis in de hoofdrol maar ditmaal besluit hij pal op Hubert, het blijft 1-1.

42'

In een overigens bijzonder faire wedstrijd komt Theate te laat in bij Vormer en de Nederlander pompt de vrije trap de zestien in. Daar krijgt Dennis de ruimte om op doel te koppen maar evenwel recht op Hubert.

38'
Goal
Gueye
-
Geen 0-2 maar wel 1-1. Slecht inspelen van Vanaken luidt een counter vanwege Oostende in en via het hoofd van Hjulsager komt Gueye in balbezit. Hij kapt en draait zich voorbij Deli en trapt de gelijkmaker onder en voorbij een totaal kansloze Mignolet, alles is terug te herdoen in de Diaz Arena.
35'

Met nog tien minuten tot de rust komt Club bijna op 0-2. Na balverlies bij Tanghe dwingt Dennis Hubert tot een uitstekende redding en ook in de rebound komt Vormer niet tot scoren, bovendien wordt hij terecht afgevlagd wegens buitenspel.

32'
Goal
Rits
-
GOOOAAALLL - Eigenlijk een beetje uit het niets klimt Club op voorsprong. Dennis dwingt de hoekschop af en die wordt door Lang en Vormer kort genomen, de Brugse kapitein schildert vervolgens de voorzet op het hoofd van Rits die helemaal ongedekt de 0-1 in doel kan koppen, voor de Antwerpenaar meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen!
28'

Matig uitvoetballen van Kossounou levert balbezit voor de thuisploeg op en wederom probeert Gueye het met een halve omhaal maar andermaal mist hij de juiste richting. Ondertussen laat Vormer zijn ongenoegen blijken over het spelniveau bij de landskampioen.

24'

Club wil de omschakeling maken maar de pass van Vanaken wordt onderschept, en bij een voorzet waagt Gueye zijn kans met een halve omhaal maar die besluit over en naast, bovendien stond de spits ook nog in buitenspel. Bij de daaropvolgende aanval gaat een schot van Sakala achter het doel van Mignolet buiten.

20'

Voor zover dit mogelijk is aan de kust, is er even sprake van windstilte wanneer Lang op rechts Diatta met een verre diepe bal aanspeelt. De Senegalees haalt de achterlijn maar zijn voorzet wordt weggekopt door Hendry, in de nabeurt trapt Vanaken hoog over. Het blijft halverwege de eerste helft wachten op een eerste echte gevaarlijke kans vanwege de landskampioen.

17'

Het was al een tijdje geleden dat Oostende nog eens in de buurt van Mignolet kwam en D'Arpino besluit dan maar zijn kans vanuit de tweede lijn te wagen maar zijn schot verdwijnt in de tribunes waar de bezoekende supporters normaal gezien plaats nemen.

13'
11'

Bij de thuisploeg let Hendry even niet op en de Schot lijdt balverlies bij Dennis maar in plaats van breed te leggen tot bij de totaal vrijstaande Diatta verslikt de Nigeriaan zich in de dribbel, hier zat toch wel meer in.

9'

Voorlopig slaat de Brugse motor nog niet echt aan, al probeert Lang Dennis te bereiken maar Hubert is eerder op de bal. Aan de zijlijn probeert Clement zijn team een eerste maal bij te sturen.

7'

In de beginfase schuwt KVO de aanval zeker niet en Mignolet moet een schot van Vandendriessche onschadelijk maken, meteen daarna is er de voorzet van Bataille en moet Mata met het hoofd tussenbeide komen.

5'

Aan de overkant valt het leer plots voor de rechter van Hjulsager en met de vuist moet Mignolet zijn schot over de dwarsligger duwen, ook de daaropvolgende hoekschop levert de kustploeg niks op.

4'

Ook Club kan een eerste maal heel schuchter de neus aan het venster steken maar de Oostendse defensie kan een voorzet van Vanaken vrij makkelijk ontzetten, terwijl meteen daarna een schot van Lang wordt afgeblokt.

2'

Na een ongelukkig contact tussen Diatta en Gueye krijgt Oostende de vrije trap maar Mignolet heeft niet echt problemen met de kopbal van Sakala.

1'

We zijn er aan begonnen, het is de thuisploeg dat heeft afgetrapt. Kan Club na een Europese wedstrijd ditmaal wel puntenverlies vermijden? Volg het hier van minuut tot minuut.

De beide teams betreden de grasmat in de Diaz Arena, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De West-Vlaamse confrontatie tussen KV Oostende en Club Brugge werd toevertrouwd aan West-Vlaming Kevin Van Damme. De 30-jarige scheidsrechter uit Roeselare wordt hierin bijgestaan door zijn assistenten Jimmy Cremers en Christophe Baillieul, vierde official Frederik Geldof en videoref Lothar D’Hondt.

Voor de streekderby wijzigt coach Clement zijn elftal met het verloren duel tegen Dortmund niet, met voorin dus het duo Dennis en Lang. Achterin behoudt Kossounou de voorkeur op Mechele. Ook kersvers Rode Duivel De Ketelaere begint op de bank. Ricca is nog steeds out met een blessure.

Bovendien kan Club bij een eventuele zege optimaal profiteren van het puntenverlies van de naaste concurrentie en opnieuw naast leider Charleroi komen, al hebben de Carolo’s wel nog een inhaalwedstrijd te goed. KVO van hun kant staan momenteel tiende in het klassement maar hun achterstand op de landskampioen bedraagt slechts vijf punten.

Na de midweekwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League, ligt de focus vandaag opnieuw op de vaderlandse competitie, met de altijd lastige streekderby in en tegen Oostende. Blauw-Zwart hoopt eindelijk nog eens met de zege aan te knopen en dus met een goed gevoel de interlandbreak in te duiken.

Goedemiddag en welkom vanuit Oostende, welkom vanuit de Koningin der Badsteden voor de wedstrijd tussen KV Oostende en Club Brugge, op speeldag 12 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

CLUB WINT MET 1-3 OP OOSTENDE

Club Brugge behaalde een felbevochten 1-3 zege tegen KV Oostende. Blauw-Zwart kwam op voorsprong via Rits, maar de thuisploeg kwam vlak voor rust langszij via Gueye. In de slotfase incasseerden de Kustboys een rode kaart en de landskampioen buitte zijn numerieke meerderheid uit met goals van Diatta en Badji.

 

Philippe Clement behield het vertrouwen in de elf die woensdag 0-3 tegen Borussia Dortmund speelden. In de verdediging genoot Kossounou opnieuw de voorkeur op Mechele en voorin mocht het duo Lang en Dennis blijven staan. Kersverse Rode Duivel Charles De Ketelaere startte vanop de bank.

 

Beide teams begonnen met aanvallende intenties aan dit streekduel en de eerste kans was voor de thuisploeg, maar Mignolet reageerde gevat op de kopbal van Sakala. Ook Club dreigde via Lang, maar de Nederlander zag zijn poging afgeblokt door de Oostendse defensie. Aan de overzijde kreeg Hjulsager de bal voor zijn rechter, maar de Brugse doelman ranselde het leer uit zijn doelvlak. Dennis snelde alleen richting doel na balverlies van Hendry, maar verslikte zich in zijn dribbel waardoor de vrijstaande Diatta niet werd bereikt.

 

Halverwege de eerste helft zakte het tempo waardoor de Kustboys enkele halve kansjes kregen. Gueye dreigde tweemaal met een halve omhaal en een schot van Sakala belandde achter doel. Club had het meeste balbezit, maar Ruud Vormer vuurde zijn ploegmaats aan naar voren te trekken. Met succes: na een hoekschop schilderde de Brugse captain het leer op het hoofd van Rits en de 27-jarige middenvelder kopte koelbloedig binnen. Meteen na de openingstreffer was Blauw-Zwart opnieuw gevaarlijk via Dennis, maar Hubert hield met een ultieme voetreflex zijn netten schoon. Aan de overkant bediende Hjulsager zijn ploegmaat Gueye die vanuit de draai de gelijkmaker binnentrapte. De landskampioen dreigde nog via Dennis en Lang, maar beide teams trokken richting kleedmaker met een 1-1 stand.

 

KV Oostende ging na de pauze meteen op zoek naar de voorsprong. Sakala was eerder op de bal dan Sobol, maar de Zambiaanse aanvaller mikte zijn kopbal naast het doel van Mignolet. Club probeerde te counteren via Dennis, maar de Nigeriaan werd afgestopt door Hendry. Na een uur greep Philippe Clement in en wisselde hij Dennis voor Badji.  

 

De Kustboys voerden de druk op en na een diepe bal van Bataille omspeelde Sakala de uitgekomen Mignolet, maar Deli ontzette het leer in hoekschop. Nadien pakte de Brugse doelman uit met een ultieme save op een gedevieerd schot van D’Arpino. De Bruggelingen leden regelmatig slordig balverlies, maar de thuisploeg kon hiervan niet profiteren. De landskampioen kreeg nog een doelkans via Ruud Vormer, maar zijn vrije trap zeilde net over.

 

In het slotkwartier werd de ingevallen De Ketelaere foutief afgestopt door Bataille die zijn tweede gele kaart pakte en vroegtijdig moest gaan douchen. Club wilde zijn numerieke meerderheid verzilveren en voerde de druk op. Een gevaarlijk schot van De Ketelaere werd eerst nog gepareerd door doelman Hubert, maar uit de daaropvolgende corner trof Diatta raak. De Bruggelingen bleven jagen en invaller Badji tikte op het einde van de reguliere speeltijd de geruststellende 1-3 binnen. In blessuretijd redde Vormer nog een bal van de doellijn en trof Badji nog het doelhout aan de overkant. Het bleef dus 1-3 waardoor de landskampioen de drie punten meegraaide uit Oostende en een gouden zaak in het klassement deed.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 12

Toeschouwers: geen - Diaz Arena

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

KV Oostende: Guillaume Hubert  – Anton Tanghe, Arthur Theate, Jack Hendry, Jelle Bataille – Theo Ndicka, Maxime D’Arpino, Kevin Vandendriessche – Andrew Hjulsager (84’ Brecht Capon),  Makhtar Gueye (67’ Cameron McGeehan) en Fashion Sakala. Bank: Bram Castro, Ari Skulason, François Marquet, Nick Bätzner en Marko Kvasina. Coach: Alexander Blessin.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken – Noa Lang (74’ Charles De Ketelaere), Emmanuel Dennis (58’ Youssouph Badji) en Krépin Diatta. Bank: Ethan Horvath, Brandon Mechele, Éder Balanta, Siebe Schrijvers, David Okereke en Michael Krmenčík. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Bataille (2x), Ndicka.

Rode kaarten: Bataille.

Doelpunten: 32’ Mats Rits (0-1), 38’ Makhtar Gueye (1-1), 80’ Diatta (1-2), 90’ Badji (1-3).

 

Tekst: Vicky Marien

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in