Speeldag 1
21:00

PLOEGENNIEUWS

LASK

LASK ontvangt vanavond Blauw-Zwart in het Linzerstadion tijdens de heenronde van de Champions League play-offs. De Oostenrijkse vicekampioen schakelde in de vorige ronde FC Basel uit dankzij een 1-2 uitzege en 3-1 winst voor eigen publiek. Tijdens de heenwedstrijd in Basel kwam Linz op voorsprong via een rake kopbal van Trauner en zorgde Klauss voor de dubbele voorsprong. De Zwitsers raakten niet verder dan de aansluitingstreffer van Zuffi. Tijdens de beslissende terugmatch opende LASK de score dankzij Ranftl en bleven de bezoekers steken op de gelijkmaker. Goiginger en Raguz pikten elk nog hun doelpunt mee in de blessuretijd waardoor de 3-1 eindstand een feit was. In de Oostenrijkse Bundesliga behaalde LASK 10 op 12 en moet het enkel Red Bull Salzburg laten voorgaan in het klassement.

 

CLUB BRUGGE

Na een heuse thriller in Kiev kwalificeerde Blauw-Zwart zich verdiend voor de laatste voorronde van het kampioenenbal. Club kwam al vroeg op achterstand, maar Simon Deli kopte net voor de rust staalhard de gelijkmaker binnen. Na de pauze moesten de West-Vlamingen opnieuw achtervolgen, maar dankzij Ruud Vormer hingen de bordjes weer gelijk in de slotfase. Door een Brugse owngoal was het nog even nagelbijten tot Loïs Openda in de 96e minuut de laatste twijfels wegnam. Net als LASK speelde Club afgelopen weekend gelijk (0-0) en telt het 10 op 12 in de vaderlandse competitie. Vanavond gaat Blauw-Zwart op zoek naar een goede uitgangspositie tegen de Oostenrijkse vicekampioen met het oog op de beslissende terugwedstrijd in Jan Breydel. De Bruggelingen zijn erop gebrand om ook deze Europese confrontatie tot een goed einde te brengen!

 

SCHEIDSRECHTER - Szymon Marciniak

Szymon Marciniak is scheidsrechter van dienst in het Linzerstadion. De Poolse ref wordt bijgestaan door zijn landgenoten Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (lijnrechters) en Tomasz Musiał (vierde official). Tijdens de Champions League play-offs is ook de VAR aanwezig.

 

IN DE KIJKER

LASK - Thomas Goiginger

Thomas Goiginger is een 26-jarige middenvelder die doorgaans vanop de rechterflank voor offensief gevaar zorgt. Vorig seizoen scoorde hij veertien goals en deelde hij zeventien assists uit en werd hij ook voor het eerst opgeroepen bij de Oostenrijkse nationale ploeg voor de UEFA Nations League wedstrijden tegen Bosnië Herzegovina en Noord-Ierland. Iemand om in de gaten te houden!

 

CLUB BRUGGE – Krépin Diatta

Krépin Diatta verlengde zijn contract bij Blauw-Zwart tot 2024! De 20-jarige flankspeler moest met Senegal nipt de duimen leggen tegen Algerije (0-1) in de finale van de Africa Cup of Nations, maar werd uitgeroepen tot beste jonge speler van dit prestigieuze toernooi. Diatta speelt sinds 2018 voor Blauw-Zwart en voetbalde voordien bij Sarpsborg waar hij zich had ontpopt tot revelatie van de Noorse competitie.

  • 20/Aug 21:00