Speeldag 21
0 - 1

PLOEGENNIEUWS

LOKEREN

Lokeren staat met 14 punten helemaal onderin het klassement en telt drie punten achterstand op Moeskroen. Het team van Trond Sollied deed een slechte zaak in de degradatiestrijd nadat het met 2-1 verloor tegen streekgenoot Waasland-Beveren. Het team van Trond Sollied kwam op 2-0 achterstand op de Freethiel en raakte niet verder dan de eerredder van Mehdi Terki. In de heenronde maakte Lokeren het Club knap lastig en gaf het zich pas in de blessuretijd gewonnen. Blauw-Zwart kwam al snel op achterstand na een doelpunt van Jovanovic, maar de Bruggelingen stelden orde op zaken in een bloedstollende tweede helft. Benoît Poulain kopte een perfect getrapte hoekschop van Ruud Vormer tegen de touwen en invaller Jelle Vossen trapte in de 98ste minuut koelbloedig zijn elfmeter voorbij doelman De Wolf. De Lokerse selectie ziet er als volgt uit: De Wolf, Verhulst, Mantel, Marzo, Deschacht, Monsecour, Filipovic, Ben-Harush, Ticinovic, Terki, Michel, Rassoul, Benchaib, Marecek, Torres, Straetman, Saroka, Hupperts, De Ridder, Jovanovic en Symons. De Waaslanders kunnen niet rekenen op de geschorsten Overmeire en Cevallos en de geblesseerden Skulason, Miric, Tirpan en Diaby.

 

CLUB BRUGGE

Club staat met 38 punten op de tweede plaats in het klassement en telt tien punten minder dan competitieleider KRC Genk dat gisteravond KAA Gent versloeg (3-1). Na de wervelende 5-1 zege tegen Antwerp kirde Blauw-Zwart van plezier en het team van Ivan Leko wil ook in de slotmatch van 2018 de drie punten veroveren. In de voorbije vijf verplaatsingen naar Daknam konden de Bruggelingen viermaal winnen. Slechts één keer moest Club de duimen leggen tegen de Waaslanders. Met de degradatiestrijd in het achterhoofd en slechts tien wedstrijden meer in de reguliere competitie zijn de Waaslanders naarstig op zoek naar punten en ze zullen er ongetwijfeld alles aan doen om voor eigen publiek de drie punten thuis te houden. De Bruggelingen zijn dus gewaarschuwd!

 

SCHEIDSRECHTER – Nathan Verboomen

Nathan Verboomen is scheidsrechter van dienst op Daknam. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Koen Thijs en Ruben Wyns, de vierde official is Wesli De Cremer.

 

IN DE KIJKER

LOKEREN – DJORDJE JOVANOVIC

Afgelopen zomer verliet Djordje Jovanovic zijn opleidingsclub Partizan Belgrado voor een nieuwe sportieve uitdaging bij Lokeren. De 19-jarige kapitein van de Servische U19 is een targetspits die in eigen land als één van de grootste talenten wordt beschouwd. Jovanovic debuteerde in eerste klasse tijdens de heenwedstrijd tegen Club en pakte meteen uit met enkele flitsende acties en het openingsdoelpunt voor de Waaslanders in de eerste helft.    

 

CLUB BRUGGE – SIEBE SCHRIJVERS

Siebe Schrijvers zette met een heerlijke lob tegen Antwerp zijn teller op acht doelpunten in de Jupiler Pro League. Hierdoor is hij topschutter bij Blauw-Zwart. De 22-jarige spits heeft nog één goal nodig dit seizoen om zijn meest doelpuntenrijke seizoen 2016-17 te evenaren en hij trof in zijn profcarrière al 33 keer raak in 155 eerste klasse-wedstrijden. De aanvoerder van de Belgische beloften is niet alleen bijzonder efficiënt, maar toont ook veel inzet op de grasmat.  

 

 

95'

In afwachting van het matchverslag en de bijhorende reacties rest mij enkel nog om alle supporters en sympathisanten te bedanken voor de massale aanwezigheid bij alle wedstrijden van Club en we hopen jullie volgend jaar al even massaal te mogen begroeten. Nog een heel fijn jaareinde gewenst en tot binnen enkele weken !

95'

Door deze zege verkleint Club de kloof met leider Genk opnieuw tot zeven punten en kan het toch met een goed gevoel de winterstop in. Blijf ondertussen op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze website, alsook de social media. Club vertrekt op 5 januari op oefenstage naar Qatar en hervat het tweede deel van de competitie op 20 januari met het thuisduel tegen Charleroi.

95'

Na een slordig slotoffensiefje vanwege Lokeren fluit scheidsrechter Verboomen de wedstrijd af. Zonder zelf groots te spelen, wint Club met het kleinste verschil op Daknam, na de bevrijdende treffer van de pas ingevallen Vormer.

93'
Wissel
KSC Lokeren
Olivier DeschachtLaurens Symons
92'

Club kan nog eens uitbreken via Wesley maar die knalt van ver te overhaast op doel. Toch moet Verhulst zijn poging nog in hoekschop duwen. Ondertussen brengt Sollied met de pas 17-jarige Symons nog extra aanvallend geweld in de ploeg.

90'

We krijgen nog minstens 5 minuten toegevoegde tijd.

89'

Vanaken gaat achter een diepe bal aan maar Verhulst is goed uitgekomen, hij kan met de voet ontzetten.

89'
Wissel
Club Brugge
Emmanuel Bonaventure DennisLuan Peres Petroni
88'

De partij van Dennis zit er op. De Nigeriaan wordt naar de kant gehaald, in zijn plaats mag Peres de slotfase volmaken.

87'

Na de nodige verzorging bij Dennis, dropt Vanaken de daaropvolgende vrije trap in de zestien. De afvallende bal wordt door Schrijvers echter hoog over en naast getrapt.

86'
Gele kaart
Steve De Ridder
KSC Lokeren
85'

Vooraleer echt te kunnen dreigen, wordt Dennis neergemaaid door De Ridder, de gele kaart is dan ook volledig terecht.

82'

Bij een duel is Mechele op het canvas blijven liggen, hij tast naar de schouder maar na de nodige verzorging lijkt hij toch verder te kunnen. Al wordt Denswil wel duidelijk gemaakt zich nadrukkelijk op te warmen en klaar te stomen.

80'

Lokeren dringt opnieuw aan en bijna staat de 1-1 op het bord maar bij een voorzet gaat niet de bal maar wel De Ridder in het Brugse doel. Hier komt Club bijzonder goed weg.

77'
75'

Zolang het verschil maar één doelpunt is, mag de thuisploeg blijven hopen. Al laat Club de kans liggen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Dennis snijdt naar binnen in de zestien maar het is evenwel Schrijvers die met links op doel trapt. Te slap echter om Verhulst te verschalken. Aan de overkant moet Horvath uit zijn doel om Jovanovic het scoren te beletten.

74'
Wissel
KSC Lokeren
Mario TicinovicAri Freyr Skúlason
72'

Lokeren blijft aandringen en een kopbal van Terki gaat over het doel van Horvath. Club mag zich nog helemaal niet zegezeker voelen, zoveel is zeker.

70'

Club moet evenwel op zijn tellen blijven passen en Mechele moet alle zeilen bijsturen om de spurtende Jovanovic de wacht toe te zeggen. Heeft de thuisploeg een antwoord klaar op de voorsprong van Blauw-Zwart?

69'

En daar is het doelpunt voor Club dan toch ! Schrijvers kan de nodige meters pakken en op het gepaste moment doorsteken tot bij de lopende Vormer. Met een overhoekse trap knalt hij de 0-1 voorbij Verhulst in de benedenhoek binnen. Blauw-Zwart op voorsprong en dit is niet onverdiend.

69'
Goal
Ruud Vormer
Club Brugge
0 - 1
68'

Na de kaats met Schrijvers kan Cools vanaf rechts voorzetten maar zijn voorzet is niet goed en Verhulst kan al vallend pakken.

66'

Lokeren slaagt er opnieuw in wat beter in de wedstrijd te komen, het probeert alvast ook in de buurt van Horvath te geraken maar De Ridder gaat onder een hoge voorzet door. Club kan terug opbouwen.

65'
64'
Wissel
Club Brugge
Marvelous NakambaRuud Vormer
64'
Wissel
Club Brugge
Clinton Mukoni Mata Pedro LourencoDion Cools
63'

De dubbele wissel bij Club is een feit want zowel Mata als Nakamba worden naar de kant gehaald, in hun plaatsen komen Cools en Vormer. Hierdoor moet Rits allicht een rijtje zakken.

61'

We krijgen duidelijk meer animo na de rust, met net na het uur een grote mogelijkheid voor Club. Mata kapt knap en zet goed voor doel maar de inlopende Dennis knikt echter naast. Ondertussen staan Cools en Vormer klaar om in te vallen.

60'
Gele kaart
Bambo Diaby
KSC Lokeren
59'

Club heeft het betere van het spel maar moet achteraan toch even schrikken wanneer Jovanovic vrij op doel kan koppen. Gelukkig kopt hij de voorzet van Overmeire te centraal waardoor Horvath goed tussenbeide kan komen.

57'

Na een minder goed uitgespeeld frivoliteit van Diaby kan Vanaken met de bal aan de haal maar zijn aflegger richting Dennis en/of Wesley wordt onderschept. Club wil de wedstrijd helemaal naar zich toetrekken maar voorlopig blijft een doelpunt uit.

54'
53'

Club tapt na de rust uit een ander vaatje en bijna kan Wesley hiervan profiteren maar zijn inzenden strandt op de hakken van Diaby, die Club letterlijk van de openingstreffer afhoudt.

51'

Net als in de eerste helft komt het meeste Brugse gevaar via Dennis. De Nigeriaan werkt zich knap voorbij zijn rechtstreekse tegenstander en haalt hard uit. Met de nodige moeite pakt Verhulst zijn schot. Aan de overzijde kent Horvath geen problemen met een poging vanuit de tweede lijn.

49'

Diezelfde Schrijvers kan meteen daarna zelf uithalen maar besluit het in zijnet. Bovendien wordt de fase afgefloten door scheidsrechter Verboomen die een fout ziet in een onschuldig contact tussen Wesley en Ticinovic. Ons leek er echter maar heel weinig aan de hand.

48'

Alweer Brugse dreiging wanneer Schrijvers een afvallende bal in de zestien van Lokeren kan oppikken en Wesley in de tweede zone probeert te bereiken. Verhulst gaat echter goed plat en kan zijn voorzet onschadelijk maken.

46'

Net als in de eerste helft kan Club meteen dreigen maar het schot van Wesley, lichtjes afgeweken op de hak van Deschacht, is geen al te groot gevaar voor Verhulst. Wordt dit het sein voor een beter Blauw-Zwart in deze partij?

46'

De bal rolt weer op Daknam, krijgen we na de pauze meer spektakel te zien? Er zijn voorlopig nog geen wissels te melden.

45'
45'
45'

Na exact 45 minuten en 12 seconden fluit scheidsrechter Verboomen de eerste helft af. Gescoord werd er niet, dus trekken beide teams met een 0-0 tussenstand richting kleedkamers.

43'

Plots is daar de tempoversnelling bij Club met andermaal Dennis in een hoofdrol. Na prima samenspel met Vanaken kapt hij zijn tegenstander knap uit, hij legt goed terug tot bij Schrijvers maar die trapt evenwel over de bal. Dit was een uitstekende mogelijkheid op de 0-1.

41'

Opnieuw wordt Dennis op links gezocht en gevonden maar andermaal vindt hij Diaby op zijn weg, seconden later waait een voorzet van Schrijvers aan alles en iedereen voorbij.

40'

Met nog vijf minuten tot de rust wordt Dennis aan de tweede zone bij een hoge voorzet van Mata helemaal vergeten maar het duurt te lang vooraleer de Nigeriaan de bal echt goed kan controleren. Hij dwingt evenwel een hoekschop af maar een doelpunt blijft uit.

35'

Bij de derde hoekschop voor de thuisploeg wordt de afvallende bal met het hoofd opnieuw in de Brugse zestien gekopt en Diaby kan vrij koppen maar hij knikt het leer echter over. Bovendien stond hij ook nog eens in buitenspel.

34'
Gele kaart
Clinton Mukoni Mata Pedro Lourenco
Club Brugge
32'
31'

Nadat Horvath de hoekschop van Cevallos makkelijk kan pakken, kan Club counteren via Wesley. Die ontdoet zich aan de achterlijn van Deschacht maar zijn voorzet wordt nog in extremis in hoekschop ontzet. Ook dit levert Blauw-Zwart niks op.

29'

Net voor het halfuur is er de vlotte omschakeling bij Club maar in de zone van de waarheid loopt het alweer spaak en kan Lokeren ontzetten.

27'

Het is koud op Daknam en voorlopig kunnen we ons niet meteen opwarmen aan het voetbal dat op Daknam wordt geserveerd. Daarvoor is er teveel afval in het spel van Club en ligt het tempo te laag om de thuisploeg echt te verontrusten.

23'

We zitten zowat halverwege de eerste helft, wanneer Leko langs de lijn zwaar gesticulerend zijn elftal probeert bij te sturen. De Kroaat ziet dat Club na de goeie openingsfase het tempo noodgedwongen heeft moeten laten zakken. Toch kan Vanaken bijna profiteren van een foute inspeelbal van Ticinovic maar Filipovic kan in laatste instantie de meubelen nog redden.

17'
15'

Dennis scoorde vorig seizoen op de openingsspeeldag tweemaal op Daknam en de Nigeriaan wil dit kunststukje maar graag herhalen. Hij haalt verschroeiend uit maar vindt evenwel de vuisten van Verhulst op zijn weg. Aan de overkant gaat een schot van Overmeire ruimschoots naast.

12'

Het is geen overweldigende start vanwege de landskampioen, al kan Dennis op links zijn flank af en terugleggen tot bij de oprukkende Nakamba. Die haalt meteen uit maar ook hij ziet zijn poging afgeblokt.

10'
10'

Na een lang uitgesponnen aanval kan Jovanovic uit de draai op doel trappen maar via een Brugse teen verdwijnt zijn poging naast. Bij de daaropvolgende hoekschop trapt Cevallos vanuit de tweede lijn ruim naast, het blijft dus 0-0.

6'

Na de goeie steal op het middenveld van Rits kan Mata, op aangeven van Schrijvers, naar binnen snijden en zijn kans wagen maar het schot strandt op de benen van Deschacht.

5'

Ook Lokeren komt een eerste maal prikken maar Mitrovic kan een voorzet van Ticinovic makkelijk met het hoofd ontzetten.

1'

We zijn welgeteld 67 seconden ver wanneer Schrijvers meteen de weg naar het doel vindt maar de Limburger stond in buitenspel en dus gaat het feestje niet door. Voorafgaande op deze fase werd een eerste doelpoging van Rits in hoekschop afgeblokt.

1'

Het eerste fluitsignaal heeft geklonken, we zijn er aan begonnen. Het is Club dat heeft afgetrapt. Slaag Blauw-Zwart in zijn allerlaatste opdracht van het kalenderjaar? Volg het hier van minuut tot minuut.

De beide teams stappen de vrieskou in en de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanavond is Nathan Verboomen, Tim Pots is de videoref van dienst. Uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Antwerp, wijzigt de Kroaat zijn elftal niet. Hij behoudt dus het vertrouwen in de spelers die afgelopen zondag de Great Old met 5-1 afdroogde. Dus ook met Dennis, die vooraf licht twijfelachtig was. Naast Denswil en Vormer zijn Letica, Peres, Decarli, Cools, Openda en Ngonge de overige wisselspelers.

Voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter kan coach Leko opnieuw een beroep doen op Denswil en Vormer, die terugkeren uit schorsing. Anderzijds bleef Amrabat licht geblesseerd in Brugge achter. Ook Danjuma, Diatta, Rezaei, Vlietinck en Vossen zijn er wegens blessure niet bij.

De wedstrijd tegen Lokeren is tevens een terugkeer van zowel Ivan Leko als Hans Vanaken naar Daknam. Blauw-Zwart nam enkele seizoenen Vanaken over van de Waaslanders, terwijl Leko in zijn nadagen nog actief was bij de Tricolores. Anderzijds is er bij de thuisploeg ook de aanwezigheid van Trond Sollied, een naam die in Brugge nog steeds klinkt als een klok.

Lokeren van hun kant staat helemaal onderin het klassement en kan een driepunter evengoed gebruiken. Bij een eventuele zege komen ze naast Moeskroen in het klassement, al ligt de strijd tegen de degradatie uiteraard nog helemaal open.

Vanavond speelt Blauw-Zwart zijn allerlaatste wedstrijd van het kalenderjaar en de landskampioen hoopt om met een zege 2018 in stijl te kunnen afsluiten. Een zege die overigens meer dan welkom is, want de kloof met herfstkampioen Genk bedraagt reeds tien punten. De Limburgers wonnen gisteren hun thuiswedstrijd tegen Gent immers met 3-1.

Goedenavond en welkom vanuit Daknam voor de wedstrijd tussen Sporting Lokeren en Club Brugge, op speeldag 21 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 1
  • 3 - 1
  • 4 - 2
  • 1 - 1
  • 3 - 0
  • 2 - 1
  • 0 - 1

Vormer bezorgt Club nipte zege op Lokeren

Club Brugge heeft 2018 afgesloten met een nipte 0-1 zege op Lokeren. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, maar het was de ingevallen Vormer die twintig minuten voor tijd de partij kon beslissen.

 

Stefano Denswil en Ruud Vormer keerden allebei terug uit schorsing, maar Ivan Leko koos voor dezelfde elf spelers die zondag Antwerp klopten. De Bruggelingen zakten uiteraard met vertrouwen af naar Daknam en aasden op een vroege voorsprong. Dat leek ook te lukken toen Schrijvers na een kopbal van Mitrović de rebound kon binnenschieten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Die verschroeiende start kende echter geen vervolg, want het tempo ging daarna drastisch naar beneden.

 

Blauw-Zwart was het beste aan de match begonnen, maar Lokeren kon na verloop van tijd het evenwicht herstellen. Dat resulteerde ook in enkele kleine kansen voor de thuisploeg: een schot van Jovanovic ging via een Brugs been naast, terwijl ook Cevallos en Overmeire hun pogingen niet konden kadreren. De beste kans viel op het kwartier aan de overkant voor Emmanuel Dennis. De Nigeriaan sneed naar binnen en haalde zwaar uit, maar doelman Verhulst bracht redding.

 

De Bruggelingen speelden echter te traag en te slordig om Lokeren in de problemen te brengen. Op het halfuur kon Wesley plots Deschacht de bal ontfutselen, maar zijn voorzet werd nog net weggewerkt. Op slag van rust kregen beide teams wel nog een prima kans. Eerst kon De Ridder een voorzet van Cevallos niet verzilveren, terwijl aan de overkant Schrijvers over de bal trapte na een prima actie van Dennis.

 

Na de pauze schakelde Club meteen een versnelling hoger. Zo moest Verhulst direct redding brengen op een schot van Wesley en een voorzet van Schrijvers. De beste kans was opnieuw voor Dennis, maar de Lokerse doelman pareerde zijn schot. De Waaslanders kraakten niet en konden zelf ook voor gevaar zorgen. Horvath kende evenwel geen problemen op twee pogingen van Jovanovic. Op het uur kwam opnieuw Dennis dicht bij de 0-1: op voorzet van Mata kopte de Nigeriaan het leer net naast.

 

De tijd tikte intussen weg en dus greep Leko in: Cools en Vormer kwamen in de plaats van Mata en Nakamba. Die wissel wierp ook meteen zijn vruchten af. Verhulst kon eerst nog redding brengen op een voorzet van Cools, maar enkele minuten later was de 0-1 alsnog een feit. Schrijvers gaf de bal mee met Ruud Vormer en die trapte de bal via de binnenkant van de paal in doel. Lokeren probeerde meteen te reageren, maar Terki kopte een voorzet van De Ridder over doel.

 

Trond Sollied joeg zijn manschappen in de slotfase naar voor, maar echt in de problemen kwam Club niet. Horvath kon een diepe bal net voor Jovanovic wegboksen en De Ridder kon net niet bij een scherpe voorzet. Het was uiteindelijk Blauw-Zwart dat nog het dichtste bij een tweede doelpunt kwam: Schrijvers mikte recht op Verhulst, terwijl ook Wesley de Lokerse doelman niet kon verschalken. Het bleef dus 0-1, waardoor Club Brugge 2018 afsluit met een driepunter. De achterstand op leider Genk blijft zo zeven punten.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 21

Toeschouwers: 6.000 – Daknamstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lokeren: Davino Verhulst – Bambo Diaby, Jakov Filipovic, Olivier Deschacht (93’ Laurens Symons), Mario Ticinovic (74’ Ari Skulason) – Killian Overmeire, Lukas Marecek, José Cevallos – Mehdi Terki, Djordje Jovanovic, Steve De Ridder. Coach: Trond Sollied.

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Matej Mitrović – Clinton Mata (63’ Dion Cools), Mats Rits, Marvelous Nakamba (64’ Ruud Vormer), Hans Vanaken, Emmanuel Dennis (89’ Luan Peres) – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Stefano Denswil, Saulo Decarli, Cyril Ngonge en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Mata, Diaby, De Ridder.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 69’ Vormer (0-1).

 

Tekst: Steven Floin